Sziasztok, van egy leanderem, nemrégen vettem, a tájékoztatója szerint krémsárga színű a virágja és dupla. Rengeteg bimbó van rajta, de még nem virágzik. Már nagyon kíváncsi vagyok rá! Szerintetek nem kellene már virágoznia? Ja és megnéztem Pépiniére Filippi honlapján a leanderfajtákat, de nem találtam köztük ezt a fajtát!
Utánanéztem, hogy miképpen lehet a hangyákat visszaszorítani méreg használata nélkül. Azt mondják, hogy a porcukor és a borax 1:1 arányu keverékét kell kiszórni a cserepek mellé, a hangyák közlekedési útvonala mentén. Mániákusan rajonganak az édesért, de közben megkajálják a boraxot is. A borax emberre nem veszélyes (legalábbis ebben a koncentrációban nem, tartósítószerként használják). Patikában kapható.
Akkor nagyon szeretnék. Hogy tudnánk összefutni? Kerti évelőm nagyon nincs, mert csak tavaly kezdtem a kertet csinálni. Max. ibolya, írisz, sásliliom meg fehér liliom.
Köszönöm és levélbe megbeszéljük a részleteket! A hibiszkuszod most veszítette el virágát! Pénteken hozzuk haza az új fényképezőt és akkor reszkessetek! Jönnek a fényképek!
Semmi akadálya, eléggé bokrosan nő, rengeteg hajtás van rajta.
Szívesen csereberélek, de semmi olyat, amit télen cserépben zárt helyen kell teleltetni... Kistermetű, kékszínű évelőd nincs valami? Vagy bármilyen gólyaorrféle?
De persze, cserealap nélkül is kapsz hajtást! :-)))
Jópofa ez az élő kerítés és láttam is valami hasonlót egyszer, de azért ezzel óvatosan kell bánni! Nálam (vizes talaj) 1-2 év alatt karvastagságúra nő a ledugott fűzág és milliónyi hajtást hoz, nem győzném metszegetni. Ideiglenes kerítésnek fűzfavesszőket használok, de alaposan kiszárítva, vagy a kérgét lehántva, különben kinőnek bennünket az ingatlanunkból...
Én is nagyon szeretnék ebből egy hajtást, ha meg beleférnék. Pest környékén lakom, bárhová el tudnék menni érte. Cserébe felajánlanék érte valamit, láttam több oldalon is fenn vagy. Lassan nyílnak az én leandereim, majd felrakom a fényképeket, hogy lássad mi a választék.
Zsüzsüke. Tétényben van egy leander kertészet. Én még nem jártam bennt, csak mindig előtte megyek el. De ha pesten jársz, találkozhatnánk és oda tudnám adni a hajtásaidat.
Van még felesleges hajtásod? Írtad,hogy a készlet erejéig. Annyira NAGYON GYÖNYÖRŰ, és szeretnék én is kérni...ha lehet. Pesten lakom,és bárhová elmennék érte. Köszi:Judit
Nagyon szeretnek - de nincs helyem ra - illetve ahol kellene a kerites es kellene a takaras es lenne hely - ott napfeny nincs eleg. . . grrrrrrrrrr. . .
Ez fergeteges! Én ennél gyengébb és vékonyabb hajtásokat próbáltam évek óta, de ezek után csak ilyen fás szárakat fogok gyökereztetni. A legjobb az, hogy ilyen gyorsan gyökeresednek. Köszi! Azért ha gondolod cseréről szívesen tárgyalok veled!