A fiatalok bevetése úgy semmit se ér, hogy megnyert meccs utolsó percében nagy kegyesen beengedjük a pályára őket, de úgysem, hogy mindenki kipontozódik ezért kell jáccaniuk. KONKRÉT FELADATTAL kell őket pályára küldeni. Például az Alba-Falcon igenis meg lehetett volna próbálni Hangát Fraizeren védekeztetni, Zujovicsnál nem lett volna rosszabb. Fiatalokat a negyedek elején célszerű bevetni. Miért? Ha kőkemény védekezéssel küldöd fel Őket -amibe mezőnyfaultok is beférnek -, akkor megzavarod az ellen játékát, és nem a kezdőink (Ákos, Kámi) gyűjtik a faultokat, ja és nem utolsó sorban mivel még nincs meg az 5 csapatszemélyi, büntető sincs. Aztán attól függően, hogy hogyan játszanak 2-5 perc múlva cserélni lehet Őket a "nagyokra", vagy nem, ha jól játszanak. A leírtak megint csak ellenfélfüggőek, nem mindenki ellen válna be.
Megint a jövőről vitatkozunk. Te sem, én sem tudjuk, hogy milyen lesz ez az ÚJ CSAPATUNK! Én valóban optimista vagyok, mert úgy látom, hogy Banks pótlása több mint jólsikerült lett. Véleményem szerint a jelenlegi csapat erősebb, mint a benxes volt. Sőt erősebbnek tűnik az összes többinél. Javaslom, hogy legyünk türelemmel - különben is mi mást tehetnénk? (aki netes fórumokon anyázva akar vezetőséget-játékosokat buktatni, az nagyon naiv, ld. Meszlényit-kontra kecskemétiek.) Kruscsiccsal nyáron jól ment? Nem is tudtam, hogy nyáron is van bajnokság. Vagy edzőmeccseken, felkészülési tornákon? Ne viccelj! Azokból semmiféle következtetést nem szabad levonni. A Paks ezeken szörnyű gyengén szerepelt - aztán bajnok lett. A támadás-védekezés szétbontásában nem nagyon hiszek. Aki bajnok akar lenni, annak mindkettőn javítania kell. Sopronban sajna a mezőnyembereknek nem ment a támadás, nagyon hiányzott egy Philips kaliberű játékos. Meggyőződésem, hogy Vele már Sopronban is nyerni tudtunk volna. Persze ez is fikció, sosem tudjuk meg az igazságot. Nézzünk előre, már van egy Philipsünk is, várjuk ki, hogy mit hoz a három Kaposvár elleni mérkőzés! Amiben viszont egyetértek Veled is, hogy bár két sornyi kezdőszintű játékosunk van már, Hangát és Supolát is be kéne időnként vetni.
Én is amellett voltam, hogy a magyar játékosok helyett igazán kipróbálhatnánk a fiatalokat. Mert annyit ők is tudnak nyújtani. Aztán elkezdtam gondolkodni egy kicsit. Hanga ellen Sommerwille, Pankár, Szabó, Bódi. Supola ellen Mészáros, Forbes, Kálmán. Hmmm érdekes párosítás lenne. És a Pakson kívül nem is gondolkodtam erős csapatokban!!! (persze tabella szerint)
Vajon mi történne? Supola elvezeti Zacsi, vagy Forbes mellett a labdát...fault. Kálmán ököllel betöri zoli orrát...nem történt semm, mehet tovább. akar dobni, Pankár mellbe vágja...semmi. Hanga csúnyán néz Sommerwillre...sportszerűtlen.
A fiataloknak nem a átékával van a gond, hanem, hogy még nem ismerik el őket. Meg fogják enni őket reggelire a náluk jóval gyengébb játékosok, mert megtehetik!!
A holnapi kupameccsel kapcsolatban még annyi jutott eszembe, hogy mivel oda-visszavágós, ezért ha ne adj Isten kikapnánk, akkor sem mindegy, hogy mennyivel. Mínusz 5 pontos hátrányt könnyebb ledolgozni, mint -15 pontosat! Papírforma szerint nyernünk kéne mindhárom Kaposvár elleni meccsen.
Egyetértek azzal, hogy középszerű légiósokra nincs szükség. Főleg ha van 4-5 jól használható minőségi magyar játékosunk + 1-2 tehetséges fiatal.
Sullivan igazolásával szerintem Lowe egyértelműen feleslegessé vált, Zujovicra pedig egyáltalán nem is volt szükség. A Sullivan - Kámán - Horváth - Hanga négyes meg tudja oldani a bedobóposztot véleményem szerint, bár nem ártana, ha olyan 4est hoznánk aki ezen a poszton is be tud segíteni.
Meg kéne kérdezni Latham Bell menedzserét, hogy a ZTE nem szegett-e véletlenül szerződést és rá kéne ígérni kicsit a fizetésére, ahogy azt Philips-szel is csináltuk.
Ja és el kéne küldeni Lowe-t, Zujovicsot és Brigit is.
azért tettem az idézőjelet, mert nem banks posztjára gondoltam. darabra jönnek a légiósok helyette.
abban papinak igaza van, hogy ha szezon végéig tartó szerződése van játékosoknak, akkor legalább biztonsági tartaléknak jók lehetnek. ettől függetlenül én pojbicsot, már csak az ő érdekében is adnám a sopronnak, vagy másnak, lowe-t meg nagyon meggondolnám.
és amúgy most már valamivel optimistább vagyok. :-) a játékoskereteket végignézve, PAPÍRON messze nekünk kellene a legjobbnak lennünk. remélem, valami jó eredmény ki is sül majd belőle.
Mar bocs, de ha komolyan azt gondolod, hogy az a Vasarhely, aki eddig 3 gyozelmet szerzett (Vasarhely-Dombovar 100-85, Vasarhely-Debrecen 20-0 (jatek nelkul), Vasarhely-ZTE 84-82) majd most elkapja a Szolnokot, akkor.......
(Egyebkent ki fikaz kit?)
Szoval igen, ranezek a tabellara, meg a statisztikakra es akar innen Londonbol, akar 3 het mulva otthonrol megmondom neked melyik csapat vacak es melyik nem...de erre barki kepes, aki elfogulatlanul szemleli a dolgokat
Vedd le az Alba szemuvegedet es Neked is menni fog.
Asszem itt fejezem be a vitát. Ha Te Londonból megmondod, hogy melyik csapat vacak úgy, hogy egy meccset se láttál, ahhoz tényleg csak gratulálni tudok. :-)))))))
"A szolnoki lufi ki fog durranni - ezt most megjósolom. Azon se csodálkoznék nagyon, ha már a köv. fordulóban Vásárhelyen kikapnának."
Azert lehetnel ennel realisabb is...
"A Pécs se bivalyerős, a mostani állományunkkal otthon is le tudjuk nyomni őket."
Persze csak papiron meg az excell tablazatos jatekodban. A valosag az hogy meg egy vacak Sopront sem vagy Dombovart sem tudunk idegenben lenyomni, nemhogy egy Pecset.
Azzal is nagyon mellelottel, hogy a Sopron otthonaban majd mindenki el fog hasalni, hiszen a Paks utan az Alba volt a 2. csapat akit le tudtak gyozni otthon... es nem csak 2 meccset jatszottak eddig Sopronban.
"Az Univer és a Paks hozzánk jön, a Körmendben megint nincs center + a káosz."
Ebbol jelenlegi allas szerint, az Univer verheto a masik ket meccs egyelore zako gyanus (persze ha Phillips bevalik...a HAngsuly a HA-n van)
Még annyi, hogy Pakson meglett az eredménye a keresgélésnek, ahogy szerintem nálunk is. A szolnoki lufi ki fog durranni - ezt most megjósolom. Azon se csodálkoznék nagyon, ha már a köv. fordulóban Vásárhelyen kikapnának. A Pécs se bivalyerős, a mostani állományunkkal otthon is le tudjuk nyomni őket. Az Univer és a Paks hozzánk jön, a Körmendben megint nincs center + a káosz. A Falco az igazolásaitól függően még odaérhet a végére.
Nem akarok mindent tételesen cáfolni, mert biztosan vannak dolgok amiben igazatok van, de ha kapkodna is a vezetőség, azon se kéne nagyon csodálkozni, hiszen a legjobb játékosunk lelépett az átigazolási időszak vége előtt nem sokkal. Ha körülnéztek, mindenhol "kapkodnak", ahol nem jönnek az eredmények: Paks - sérülések - gyenge eredmények - légiósdömping. Körmend -szintén, Univer -szintén, Falconál is mozgolódás van. Ha rostás kicsit utánanézett volna, látta volna, hogy Mandic a Sopronnál új szerzemény, nekünk dobott asszem 18-at (?), miközben nálunk még nem volt Philips. A másik amit nagyon nem akartok megérteni, hogy olyan játékosok "elzavarásában" nincs semmi ráció, akiknek szezon végéig tartó szerződése van, mert ha másért nem, de biztonsági tartaléknak jó lesz - pl. valaki lesérül, megbetegszik, lelép :-), gödörbe kerül stb. Ha "elzavarod", akkor is ki kell fizetni az összes pénzét - gondolom júliusig - és akkor nem a mi padunkon ülne, hanem a tengerpaton napozna. Asszem egyedül Brigivel nem kötöttünk végleges szerződést, de rá - szerintem - szükségünk van, mert atlétikus, gyors, magasember, aki nem fog annyi pontot szerezni, mint Banks, de a lepattanóira, védekezésére nagy szükségünk lesz.
Egyedüli hibának talán Zujovics gyors leszerződtetését tartom, de remélem rámcáfol, és lesz olyan meccse, amikor dob egy 30/18-at.
Minden szavaddal egyetertek. Ugyanazt kivanom Adamnak, mint Kicsinek meg Soosnak...azaz ha nalunk nem kap lehetoseget, akkor igazolja le egy masik A csoportos csapat es bizonyitson ott.