Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

smea2 Creative Commons License 2019.06.02 0 0 1351

Szia

A használati utasításban s a linken is ahol vettem a a fejegységet nekem is a vezérlésről az első kép van fenn ugyanakkor szintén a felette lévő írás szerint:

Support Steering wheel Control

Easier and safer to adjust volume,answer calls and switch the channels or songs

ami szerény angol tudásom szerint:

Egyszerű és biztonságos hangerő beállítás,válasz a hívásokra, váltás a csatornák vagy a zeneszámok között

tehát lehet hogy nem mutat annyi lehetőséget de a leírásában egyértelműen arra utal hogy beállítható a hívások válaszára is a kormányvezérlés

és ha bármelyik másik gombra szeretném beállítani pl: a hangosító vagy halkító gombra meg is tudnám tenni mert felajánlja a lehetőséget ahogy a képen is látszik

Előzmény: stefi001 (1350)
stefi001 Creative Commons License 2019.06.01 0 0 1350

A Fordokhoz elég sok fejegység-változat található, a közöttük – mint más esetben is – kisebb-nagyobb menü eltérések tapasztalhatók. Csak egy-két készülékről van részletesebb információm, melyekre szeretném felhívni a figyelmet.

A „Steering wheel control” ismereteim szerint alapból elérhető, de elképzelhető, hogy lehetséges eltérés. A különböző rejtett kódok az érintett készülékek esetében (régebbi fejegységeknél), többnyire a következők:

Extra settings: 123456

User settings: 7890

Factory settings password: 126

Általában a kormánytávirányítási menürész többnyire az alábbi szerint néz ki:

Ugyanakkor a jelzett fejegység esetében a telefon felvétel és letétel gombok a készüléken, mint kezelőszervek találhatók, tehát elképzelhető, hogy csupán azok használatával lehet felvenni/letenni a telefont. Szerintem erre utal(hat) a vásárolt fejegység hirdetésében a távirányítás címszó alatti kép is, amelyen csak a videón látható gombok szerepelnek.

Más, hasonló készülékeknél pedig több kormányvezérlési funkció feltüntetésével találkozhatunk, mint például amint az alábbiak esetében:

https://www.erisinworldwide.com/home/557-erisin-es2809fs-7-android-81-car-stereo-dabgps-swc-tpms-for-ford-mondeo-focus-sc-max-galaxy-sat-nav.html

vagy például ennél is:

https://www.ebay.co.uk/itm/Android-8-1-Car-Stereo-DVD-Sat-Nav-GPS-DAB-RDS-Ford-Focus-Mondeo-S-C-Max-Galaxy-/132898687419

Mivel az említett fejegységgel nem találkoztam, csupán a fentieket tudom mondani, amelyek egy jó része is csak feltételezésen alapszik.

Előzmény: smea2 (1348)
peter1124 Creative Commons License 2019.06.01 0 0 1349

Igen

Előzmény: smea2 (1347)
smea2 Creative Commons License 2019.06.01 0 0 1348

Szia

Igen ez a két gomb amit nem tudok aktiválni nekem kicsit másképp néz ki a menüm de lényeg ugyanaz.

Igen előtte rendesen működött a régivel s ha a képernyőn megjelenő felvevő gombbal vagy az oldalán lévőfelvevő gombbal veszem fel a telefont minden működik rendben kihangosít s a másik fél is hall engem 

A bekötésnél minden eredeti a gyári csatlakozó ment erre is rá a fejegység Ford kompatibilis nem hinném hogy a fejegység lenne a rossz vagy hibás mert sógoromnak van egy Ford S-Max ja ő is vett ilyen fejegységet s nála ugyanez a jelenség lépett fel, gyanítom hogy a megoldás egyszerű lehet csak nem látom az erdőtől a fát 

csináltam egy kis videót amin látszik mire is gondolok

https://www.youtube.com/watch?v=LGrCaTJ95lU&feature=youtu.be

Előzmény: stefi001 (1343)
smea2 Creative Commons License 2019.06.01 0 0 1347

szia

Távol aljon tölem hogy okoskodjak de lehet hogy sokszor a legegyszerűbbet nem vesszük észre ezért kérdezem csak halkan meg hogy a zona idő beállítása helyes?

Előzmény: peter1124 (1346)
peter1124 Creative Commons License 2019.06.01 0 0 1346

Ezt írta vissza a gyártó: "Kérjük, kattintson a beállításra, kattintson az időbeállításra, válassza a rádióidőt, mint a GPS-idő, majd minden rendben".  Ezzel nincs is gond, csak nem áll át az óra. 

peter1124 Creative Commons License 2019.05.31 0 0 1345

Sziasztok. Van egy gyári specifikus multimédiám, Suzuki SX4 Android 9.0-ás. Egy problémám van vele, a pontos időt nem tudom sehogy beállítani. manuálisan ha állítom a következő bekapcsoláskor vissza áll az eredeti rossz időpontra. Viszont sem a GPS, sem a wifin keresztül kapott net, nem állítja be. Ötlet valakinek?

Polluxtroy Creative Commons License 2019.05.31 0 1 1344

Bosion BX-440

Android 9.0

stefi001 Creative Commons License 2019.05.31 0 0 1343

A képen jelöltek aktiválása nem lehetséges? Néhány beszerelésen túl vagyok, de ilyennel még nem találkoztam, feltételezve, hogy minden eredeti és utólag beépített eszköz szabályosan van bekötve, s hibamentes a működésük. A képen látható aktív, illetve inaktív állapot jelen esetben lényegtelen.

Az előző fejegységgel rendesen működött a telefon kihangosítás?

Ha igen, akkor még megpróbálható, hogy kihagyva a kormánytávirányítót, a telefon és fejegység párosítását követően csak telefonról próbálkozni, úgy, mintha nem lenne kormányvezérlés.

Az is elképzelhető, hogy a fejegységben van a hiba. Ez esetben a forgalmazóhoz fordulnék segítségért. Általában szívesen segítenek. Végső soron, ha rádió a hibás, szóba jöhet esetleges árcsökkentés vagy csere is, bár a szállítást fizetni kell.

Előzmény: smea2 (1342)
smea2 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 1342

szia

Ha a telefon párosítására gondolsz a rádióval igen megtörtént, a gombok programozása vagy a funkciójuk kiválasztásának menete is megtörtént csak épp ezt a két gombot hiába akarom kiválasztani nem ismeri fel a fejegység, benn vagyok a menüben ahol ki kel választani melyik gomb mit csináljon s ezek teljesen inaktívak hiába nyomom meg nem reagál rá az egység nem ajánl fel lehetőségeket hogy mit akarok vele.

Előzmény: stefi001 (1341)
stefi001 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 1341

Mivel nem szeretném, hogy okoskodónak tűnjek, ezért csak halkan kérdem: megtörtént a készülékek párosítása?

Előzmény: smea2 (1340)
smea2 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 1340

Sziasztok 

Van egy 2010 es ford mondeom  vettem egy Android 8.0 Car DVD Player Sat Nav GPS DAB+BT Ford Focus Mondeo S/C-Max Galaxy

tök jól működik minden a kormányvezérlés is kivéve a telefon felvevő és lerakó gombot minden más megy a kormányról csak ezeket nem ismeri fel egyáltalán, megköszönném ha már valaki találkozott ezzel a problémával s megosztaná velem a megoldást.

https://www.ebay.co.uk/itm/Android-8-0-Car-DVD-Player-Sat-Nav-GPS-DAB-BT-Ford-Focus-Mondeo-S-C-Max-Galaxy/112879287655?fits=Car+Make%3AFord&hash=item1a48213d67:g:zUUAAOSw6qhc3Qbz

sernyovac Creative Commons License 2019.05.26 0 0 1339

Nem tudom működne-e a rádió állomás kijelzése rds, ill kijelző tft

Előzmény: sernyovac (1338)
sernyovac Creative Commons License 2019.05.26 0 0 1338
Előzmény: bolisz57 (1337)
bolisz57 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 1337

stefi001 :  szia....köszönöm a választ !!......eddig jól működik, oda visz ahova ,,kérem".

Előzmény: stefi001 (1336)
stefi001 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 1336

Először is, az IGO GPS azt jelenti, hogy a GPS IGO navigációs programot futtat, mint például az alábbi linken találhatók:

https://www.argep.hu/trend/IGOG/Igo-gps-navigacio.html

https://www.arukereso.hu/gps-navigacio-c3548/

A vázolt esetben csupán az IGO navi program cseréjéről, valamint a térképek frissítéséről lehet szó. Elképzelhető, hogy a fejegység navigációs szoftvere korábbi térképeket tartalmaz, s ilyen esetben célszerű a térképállomány frissítése.

Internet nem szükséges. TF (micro SD) kártyáról frissíthetők térképek. Szerintem, elegendő, csupán a térképfrissítés. Két ablakosra állított TotalCommander segítségével egyszerűen megoldható a feladat.

Előzmény: bolisz57 (1335)
bolisz57 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 1335

Sziasztok. Februárban beszereltem a kocsimba (Fiat sedici) egy Á-Sure (7" Android 6.0 Double 2 DIN Navi Sat Nav Car GPS Stereo DAB+ Radio WiFi) androidos fejegységet, ebben gyárilag telepített IGO GPS  van .....eddig kiválóan működik !  Kérdésem hogy, milyen időnként frissül, frissít az  IGO GPS , kell e hozzá internet ?? Hogy lehet frissíteni?? Évente kell?? Internetről, SD-ről???

stefi001 Creative Commons License 2019.05.15 0 0 1334

Ez így eléggé hézagos információ. Célszerű lenne visszaolvasni, hiszen tolatókamera tekintetében elég sok hozzászólás volta az utóbbi időben.

Kérdés:

(1)   „az autó hátuljához érkező kábel” a kamera vagy a fejegység irányából értendő? Egyébként nem sok minden látható csupán az RCA kábel csatlakozója.

(2)   A kamera már be van szerelve? Amennyiben nincs akkor 12 V-os hálózati töltővel , amely legalább 1 A leadására képes, valamint egy RCA bemenettel rendelkező monitorral, DVD rekorderrel stb., ellenőrizhető, vagyis kizárható az esetleges hibája.

Nem értem, mihez kellett a toldó (3. kép)

Összegezve, valami hibádzik a bekötésnél.

Csupán a látottakra alapozva, a mellékelt képen megpróbálom ábrázolni a bekötést. A képen látható kivitel nem éppen a gyakoribb változat, persze számos ilyen megoldás is van. Ez esetben a kb. 6 m-es RCA kábelnek (az applikált tápvezetékkel) ahogy látom, csupán az egyik végén van RCA dugó, amely értelemszerűen a fejegység (kijelző) adott bemenetéhez csatlakozik.

Előzmény: M4r3c1 (1333)
M4r3c1 Creative Commons License 2019.05.15 0 0 1333

Sziasztok!

Rendeltem egy tolatókamerát a Macrom M dl6000 típusú fejegységemhez.: http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/797HTB11U29cbwTMeJjSszfq6.jpg

A fejegységet már bekábelezte egy "autóvillamoságis" szerelő. És így néz ki az autó hátuljához érkező kábel: http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/7712.jpg

A két kábel csatlakozója látványosan apa-apa. Megpróbáltam egy ilyen eszközzel összekötni de természetesen nem működött: http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/6323.jpg

Hol kéne keresnem a hibát. A szerelő kötötte be rosszul? A kamera nem megfelelő? Vagy működnie kéne és valami rossza  rendszerben?

A válaszokat ha akad előre is köszönöm

TomikaT Creative Commons License 2019.05.12 0 0 1332

Köszönöm nézem

Előzmény: stefi001 (1331)
stefi001 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 1331
Előzmény: TomikaT (1330)
TomikaT Creative Commons License 2019.05.11 0 0 1330

Sziasztok.

Sikerült beszerelnem egy kínai multimédiát a Qashqaiba ami tökéletesen teszi a dolgát.

Egy olyan gondom van hogy csak akkor működik ha gyújtásra teszem az autót.

Engem ez zavar.

Nem lehet vmi olyan időzítő relét kapni ami a gyújtás levétele után meghúz (az állandó 12v-ból)

és mondjuk egy fél óráig ad még feszt az acc 12v betápra?

Köszi a válaszokat.

TomikaT Creative Commons License 2019.05.11 0 0 1329

Köszönöm. Megtaláltam.

A jobb műszerfal oldalán is van egy biztosíték tábla amit a könyve nem ír.

Előzmény: stefi001 (1321)
Bobi Robi Creative Commons License 2019.05.11 0 0 1328

Jó estét, sziasztok!

Én abban szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy vásároltam kb 1 évvel ezelőtt egy 2Din-es fejegységet a gyári helyére az autóba.

Be is szereltem, tolatókamerával, gps antennával mindennel, teszi is a dolgát rendesen, egy szavam sem lehet rá, főleg annak ellenére nem hogy eleinte nem sok reményem volt az egész kínai cucchoz.

Mégis meglepően jól működik, közben kapott a fejtámla is egy monitort a gyermek miatt, így zavartalan a mesék nézése a hátsóülésen.

Egy problémám van vele azonban, amire nem sikerül rájönnöm sehogyan sem sajnos.

Nem tudom a telefont tükrözni a fejegységre, annak ellenére, hogy képes lenne rá a készülék. Sőt képes is, mivel a cimborám kínai telefonja az összedugást követően meg is jelent rajta szépen.

Azonban az én Samsung A6-osommal sehogyan sem tudom kommunikációra bírni. Hogy az elődjével nem működött azt annak tudtam be, hogy a telefon majdnem 3 évvel idősebb volt a fejegységnél, s gondoltam az az Android nem barátja ennek a cuccnak. Azonban közben telefont cseréltem már, amin 8as Android fut, engedélyeztem rajta a fejlesztői üzemmódot, ahol el is érem végre az USB hibakeresés - USB Debugging - menüpontot amit jó ideig nem leltem a telefonban sehol sem, annak ellenére, hogy ez szükséges a kapcsolat létrejöttéhez.

De most hogy megvan, most sem történik meg a várva-várt csoda. Összedugom, töltés van az USB-n keresztül, sőt a fejegység át is kapcsol automatikusan a Mirror Link módba, de ezen a részen nem lép túl a világért sem.

Volna ebben valakinek személyes tapasztalata? Tudnátok nekem ebben segíteni?

Előre is nagyon köszönöm

csakhogymegmondjamII Creative Commons License 2019.05.10 0 0 1327
Rossz a bekötés. A tolató kamera kapcsoló szálára van rá kötve a
világítás.
Előzmény: Manócska72 (1326)
Manócska72 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 1326

Most néztem hogy ilyenkor kiírja a felső sarokban hogy"reversing"vagyis tolató,viszont nekem nincs tolató kamera az autón!!Hogy lehetne ezt kiiktatni vajon??A beállításoknál semmi nincs.

Előzmény: Manócska72 (1325)
Manócska72 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 1325

Ezt értem,de rosszul fogalmaztam akkor az a baj.Szóval a probléma az hogy ha mondjuk pendrájvról is hallgatom a zenét szépen szól működik minden de amint ráadom az autóra a világítást azonnal megszűnik minden és kiírja hogy no signal,nem reagál semmi gombra sem a távirányítóra,viszont ha kikapcsolom a világítást azonnal helyre áll minden.

Előzmény: stefi001 (1324)
stefi001 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 1324

A leírtakból kiindulva, először az antennát ellenőrizném, főként azért is, mert a korábbi készülék esetében is volt probléma.

Antenna ellenőrzése legegyszerűbben az alábbi módon történhet: rádiót középhullámú (AM) sávra kapcsolva beállítani 540 kHz-re (Kossuth). Ha ott még recsegve, sisteregve is, de vétel van, akkor az antenna jó, amennyiben nincs vétel – csak nagy némaság –, az esetben biztos, hogy az antennakörben van a hiba, ugyanis az AM-sáv nagyon érzékenyen reagál az antennára.

Középhullámú vétel esetén, de ugyanakkor gyenge FM sávi vételkor valami zavarhatja a vételt. Ha így lenne, akkor ki kell szűrni, meg kell állapítani és megszüntetni a zavar okát.

Más, talán egyértelműbb eredményt ad: rádió ki, s az antenna helyére bedugni egy 50-70 cm-es vezetéket, amely ahhoz elegendő, hogy nagyobb teljesítményű URH adók vétel biztosított legyen.

Ha minden jó, akkor, más irányban kell tovább kutakodni.

Előzmény: Manócska72 (1323)
Manócska72 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 1323

Sziasztok. Segítséget kérnék. 96-os lacettibe beszereltem egy 2 dines érintős fejegyseget. A probléma a következő szépen szól kivéve a rádiót /az már a gyárival sem volt jó.. nem tudom miért /szóval a probléma az hogy ha raadom a világítást elhalgat és kiirja hogy no signal..... amint leveszem a világítást egyből oké minden!!! Mi lehet ez???

JAMIE222 Creative Commons License 2019.04.30 0 0 1322

Köszönöm, meg sakkozok rajta, nem sürgös alapvetöen.

Előzmény: stefi001 (1319)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!