Léteznek a gyári rádiók helyére beépíthető, a gyárinál olcsóbb, nagyobb tudású és egyszerűbb kezelésű készülékek. Vajon miben jobbak, miben rosszabbak?
A használati utasításban s a linken is ahol vettem a a fejegységet nekem is a vezérlésről az első kép van fenn ugyanakkor szintén a felette lévő írás szerint:
Support Steering wheel Control
Easier and safer to adjust volume,answer calls and switch the channels or songs
ami szerény angol tudásom szerint:
Egyszerű és biztonságos hangerő beállítás,válasz a hívásokra, váltás a csatornák vagy a zeneszámok között
tehát lehet hogy nem mutat annyi lehetőséget de a leírásában egyértelműen arra utal hogy beállítható a hívások válaszára is a kormányvezérlés
és ha bármelyik másik gombra szeretném beállítani pl: a hangosító vagy halkító gombra meg is tudnám tenni mert felajánlja a lehetőséget ahogy a képen is látszik
A Fordokhoz elég sok fejegység-változat található, a közöttük – mint más esetben is – kisebb-nagyobb menü eltérések tapasztalhatók. Csak egy-két készülékről van részletesebb információm, melyekre szeretném felhívni a figyelmet.
A „Steering wheel control” ismereteim szerint alapból elérhető, de elképzelhető, hogy lehetséges eltérés. A különböző rejtett kódok az érintett készülékek esetében (régebbi fejegységeknél), többnyire a következők:
Extra settings: 123456
User settings: 7890
Factory settings password: 126
Általában a kormánytávirányítási menürész többnyire az alábbi szerint néz ki:
Ugyanakkor a jelzett fejegység esetében a telefon felvétel és letétel gombok a készüléken, mint kezelőszervek találhatók, tehát elképzelhető, hogy csupán azok használatával lehet felvenni/letenni a telefont. Szerintem erre utal(hat) a vásárolt fejegység hirdetésében a távirányítás címszó alatti kép is, amelyen csak a videón látható gombok szerepelnek.
Más, hasonló készülékeknél pedig több kormányvezérlési funkció feltüntetésével találkozhatunk, mint például amint az alábbiak esetében:
Igen ez a két gomb amit nem tudok aktiválni nekem kicsit másképp néz ki a menüm de lényeg ugyanaz.
Igen előtte rendesen működött a régivel s ha a képernyőn megjelenő felvevő gombbal vagy az oldalán lévőfelvevő gombbal veszem fel a telefont minden működik rendben kihangosít s a másik fél is hall engem
A bekötésnél minden eredeti a gyári csatlakozó ment erre is rá a fejegység Ford kompatibilis nem hinném hogy a fejegység lenne a rossz vagy hibás mert sógoromnak van egy Ford S-Max ja ő is vett ilyen fejegységet s nála ugyanez a jelenség lépett fel, gyanítom hogy a megoldás egyszerű lehet csak nem látom az erdőtől a fát
csináltam egy kis videót amin látszik mire is gondolok
Távol aljon tölem hogy okoskodjak de lehet hogy sokszor a legegyszerűbbet nem vesszük észre ezért kérdezem csak halkan meg hogy a zona idő beállítása helyes?
Ezt írta vissza a gyártó: "Kérjük, kattintson a beállításra, kattintson az időbeállításra, válassza a rádióidőt, mint a GPS-idő, majd minden rendben". Ezzel nincs is gond, csak nem áll át az óra.
Sziasztok. Van egy gyári specifikus multimédiám, Suzuki SX4 Android 9.0-ás. Egy problémám van vele, a pontos időt nem tudom sehogy beállítani. manuálisan ha állítom a következő bekapcsoláskor vissza áll az eredeti rossz időpontra. Viszont sem a GPS, sem a wifin keresztül kapott net, nem állítja be. Ötlet valakinek?
A képen jelöltek aktiválása nem lehetséges? Néhány beszerelésen túl vagyok, de ilyennel még nem találkoztam, feltételezve, hogy minden eredeti és utólag beépített eszköz szabályosan van bekötve, s hibamentes a működésük. A képen látható aktív, illetve inaktív állapot jelen esetben lényegtelen.
Az előző fejegységgel rendesen működött a telefon kihangosítás?
Ha igen, akkor még megpróbálható, hogy kihagyva a kormánytávirányítót, a telefon és fejegység párosítását követően csak telefonról próbálkozni, úgy, mintha nem lenne kormányvezérlés.
Az is elképzelhető, hogy a fejegységben van a hiba. Ez esetben a forgalmazóhoz fordulnék segítségért. Általában szívesen segítenek. Végső soron, ha rádió a hibás, szóba jöhet esetleges árcsökkentés vagy csere is, bár a szállítást fizetni kell.
Ha a telefon párosítására gondolsz a rádióval igen megtörtént, a gombok programozása vagy a funkciójuk kiválasztásának menete is megtörtént csak épp ezt a két gombot hiába akarom kiválasztani nem ismeri fel a fejegység, benn vagyok a menüben ahol ki kel választani melyik gomb mit csináljon s ezek teljesen inaktívak hiába nyomom meg nem reagál rá az egység nem ajánl fel lehetőségeket hogy mit akarok vele.
Van egy 2010 es ford mondeom vettem egy Android 8.0 Car DVD Player Sat Nav GPS DAB+BT Ford Focus Mondeo S/C-Max Galaxy
tök jól működik minden a kormányvezérlés is kivéve a telefon felvevő és lerakó gombot minden más megy a kormányról csak ezeket nem ismeri fel egyáltalán, megköszönném ha már valaki találkozott ezzel a problémával s megosztaná velem a megoldást.
A vázolt esetben csupán az IGO navi program cseréjéről, valamint a térképek frissítéséről lehet szó. Elképzelhető, hogy a fejegység navigációs szoftvere korábbi térképeket tartalmaz, s ilyen esetben célszerű a térképállomány frissítése.
Internet nem szükséges. TF (micro SD) kártyáról frissíthetők térképek. Szerintem, elegendő, csupán a térképfrissítés. Két ablakosra állított TotalCommander segítségével egyszerűen megoldható a feladat.
Sziasztok. Februárban beszereltem a kocsimba (Fiat sedici) egy Á-Sure (7" Android 6.0 Double 2 DIN Navi Sat Nav Car GPS Stereo DAB+ Radio WiFi) androidos fejegységet, ebben gyárilag telepített IGO GPS van .....eddig kiválóan működik ! Kérdésem hogy, milyen időnként frissül, frissít az IGO GPS , kell e hozzá internet ?? Hogy lehet frissíteni?? Évente kell?? Internetről, SD-ről???
Ez így eléggé hézagos információ. Célszerű lenne visszaolvasni, hiszen tolatókamera tekintetében elég sok hozzászólás volta az utóbbi időben.
Kérdés:
(1) „az autó hátuljához érkező kábel” a kamera vagy a fejegység irányából értendő? Egyébként nem sok minden látható csupán az RCA kábel csatlakozója.
(2) A kamera már be van szerelve? Amennyiben nincs akkor 12 V-os hálózati töltővel , amely legalább 1 A leadására képes, valamint egy RCA bemenettel rendelkező monitorral, DVD rekorderrel stb., ellenőrizhető, vagyis kizárható az esetleges hibája.
Nem értem, mihez kellett a toldó (3. kép)
Összegezve, valami hibádzik a bekötésnél.
Csupán a látottakra alapozva, a mellékelt képen megpróbálom ábrázolni a bekötést. A képen látható kivitel nem éppen a gyakoribb változat, persze számos ilyen megoldás is van. Ez esetben a kb. 6 m-es RCA kábelnek (az applikált tápvezetékkel) ahogy látom, csupán az egyik végén van RCA dugó, amely értelemszerűen a fejegység (kijelző) adott bemenetéhez csatlakozik.
Én abban szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy vásároltam kb 1 évvel ezelőtt egy 2Din-es fejegységet a gyári helyére az autóba.
Be is szereltem, tolatókamerával, gps antennával mindennel, teszi is a dolgát rendesen, egy szavam sem lehet rá, főleg annak ellenére nem hogy eleinte nem sok reményem volt az egész kínai cucchoz.
Mégis meglepően jól működik, közben kapott a fejtámla is egy monitort a gyermek miatt, így zavartalan a mesék nézése a hátsóülésen.
Egy problémám van vele azonban, amire nem sikerül rájönnöm sehogyan sem sajnos.
Nem tudom a telefont tükrözni a fejegységre, annak ellenére, hogy képes lenne rá a készülék. Sőt képes is, mivel a cimborám kínai telefonja az összedugást követően meg is jelent rajta szépen.
Azonban az én Samsung A6-osommal sehogyan sem tudom kommunikációra bírni. Hogy az elődjével nem működött azt annak tudtam be, hogy a telefon majdnem 3 évvel idősebb volt a fejegységnél, s gondoltam az az Android nem barátja ennek a cuccnak. Azonban közben telefont cseréltem már, amin 8as Android fut, engedélyeztem rajta a fejlesztői üzemmódot, ahol el is érem végre az USB hibakeresés - USB Debugging - menüpontot amit jó ideig nem leltem a telefonban sehol sem, annak ellenére, hogy ez szükséges a kapcsolat létrejöttéhez.
De most hogy megvan, most sem történik meg a várva-várt csoda. Összedugom, töltés van az USB-n keresztül, sőt a fejegység át is kapcsol automatikusan a Mirror Link módba, de ezen a részen nem lép túl a világért sem.
Volna ebben valakinek személyes tapasztalata? Tudnátok nekem ebben segíteni?
Most néztem hogy ilyenkor kiírja a felső sarokban hogy"reversing"vagyis tolató,viszont nekem nincs tolató kamera az autón!!Hogy lehetne ezt kiiktatni vajon??A beállításoknál semmi nincs.
Ezt értem,de rosszul fogalmaztam akkor az a baj.Szóval a probléma az hogy ha mondjuk pendrájvról is hallgatom a zenét szépen szól működik minden de amint ráadom az autóra a világítást azonnal megszűnik minden és kiírja hogy no signal,nem reagál semmi gombra sem a távirányítóra,viszont ha kikapcsolom a világítást azonnal helyre áll minden.
A leírtakból kiindulva, először az antennát ellenőrizném, főként azért is, mert a korábbi készülék esetében is volt probléma.
Antenna ellenőrzése legegyszerűbben az alábbi módon történhet: rádiót középhullámú (AM) sávra kapcsolva beállítani 540 kHz-re (Kossuth). Ha ott még recsegve, sisteregve is, de vétel van, akkor az antenna jó, amennyiben nincs vétel – csak nagy némaság –, az esetben biztos, hogy az antennakörben van a hiba, ugyanis az AM-sáv nagyon érzékenyen reagál az antennára.
Középhullámú vétel esetén, de ugyanakkor gyenge FM sávi vételkor valami zavarhatja a vételt. Ha így lenne, akkor ki kell szűrni, meg kell állapítani és megszüntetni a zavar okát.
Más, talán egyértelműbb eredményt ad: rádió ki, s az antenna helyére bedugni egy 50-70 cm-es vezetéket, amely ahhoz elegendő, hogy nagyobb teljesítményű URH adók vétel biztosított legyen.
Ha minden jó, akkor, más irányban kell tovább kutakodni.
Sziasztok. Segítséget kérnék. 96-os lacettibe beszereltem egy 2 dines érintős fejegyseget. A probléma a következő szépen szól kivéve a rádiót /az már a gyárival sem volt jó.. nem tudom miért /szóval a probléma az hogy ha raadom a világítást elhalgat és kiirja hogy no signal..... amint leveszem a világítást egyből oké minden!!! Mi lehet ez???