Ma reggelre kinyílt a dupla fehér leanderem és egy golgotám is, a sárga meg a ciklámen meg lassan teljes virágzásban van. Annyi virág van rajta, hogy lehúzza a virágszárat, alulról tudtam csak lefényképezni.
Persze, hogy felírhatsz! Ha esetleg lenne még ezekből a kertésznek, szívesen venném, ha gondolnám rám, ezekből egyik sincs! Meghálálom és természetesen rendezem az anyagiakat is!
Most van gyökeres rózsaszín teltvirágú, fehér tripla szirmú, a bordó lehet, hogy olyan, mint a Tied. (Talán holnap már én is tudok fényképet készíteni.) És a krémszínűre nem emlékszem pontosan milyen. (Hát leander tulajdonos az ilyen?) Egyébként hamarosan meglátogatom azt a kertészt, aki leanderszaporítással foglalkozik. (A fotón láthatóakat most vettem 900 ft-ért.) Pontosan feltérképezem, hogy mi a kínálata.
én a hangyákat SÓVAL tartom távol, egyebet nem szórhatok ki a kutyusom miatt. a bejáratnál, ablaknyílásnál konyhai sót szórok és keresnek más útvonalat. volt, hogy a kádnál jöttek ki, só hatására elmentek. így talán meg sem ölöm őket, és nem jönnek be se.
Ezt a kis leandert a tavaszi kiállításon vettem, bimbósan, bordónak. Szerintem ez nem bordó, a legjobb indulattal is csak sötét rózsaszínűnek lehet nevezni. Valójában pirosat szerettem volna. Látott már valaki közületek élőben, a saját szemével olyan pirosat, amiben egyáltalán nincs rózsás, lilás beütés? Olyan igazi tűzpiros (narancsos inkább). Lehet, hogy nem is létezik, akkor nem keresek tovább.
Sziasztok, van egy leanderem, nemrégen vettem, a tájékoztatója szerint krémsárga színű a virágja és dupla. Rengeteg bimbó van rajta, de még nem virágzik. Már nagyon kíváncsi vagyok rá! Szerintetek nem kellene már virágoznia? Ja és megnéztem Pépiniére Filippi honlapján a leanderfajtákat, de nem találtam köztük ezt a fajtát!