Bocs hogy benézek a leaner kedvelök táborába, néhány éve megkedveltük ezt a szép növényt.
az elmult évben egy Szicila Görög ország úton nem tudtunk ellenállni két három méteres szépen búrjánzó, vadon termö oleander bokroknak és nálunk néhány ritkábban elöforduló virágzó bokorról 14 db hajtást szedtünk.
Húha! Az a sárga tényleg sárga! Egy kicsit irigy vagyok ám! De örülök, hogy Neked már van sárgád! Én még sárga címen csak krémszínűt tudtam szerezni. Sajna!
A héten rátaláltam egy gyönyörű szépségre, csak egy aggaszt!
A szárán közép tájban van két barnás hossz írányban olyan vágás szerűség és körülötte barnás! Ott a szár nem is olyan szép hanem barnás! Talán egyszer cseresznyefán láttam ilyet. Szegény utána el is pusztult. Nem tudom a nevét sajna és azt se mit tegyek vel, hogy túlélje!
Volt rajta pajzstetű de attól megszabadítottam! Az megoldódott de féltem mert szép erős növény lenne!
Ha valakinek van tippje mit tegyen kérem szóljon! Köszi!
Én is úgy vettem észre, hogy idén minden könnyen gyökeresedik. Ma ültettem el a hajtatott leanderek egy részét, és egy pár golgotát, amik idén először- még soha nem sikerült - meggyökeresedtek. Csak az a problémám, hogy az üvegben lévő növények bebogarasodtak. Se a lakásban, se a kertben nincs semmin bogár. Honnan kerülhettek rá?
Ilyenkor nagyon szeretnek gyökerezni, remélem hamar sikerélményed lesz! Néhány hete, amikor csipkedtem vissza a fuksziáimat, a csúcsokat, csak úgy bedugdostam a környező cserepekbe, aztán nem is foglalkoztam velük. Mind megeredt, ma piszkáltam ki őket és ültettem át egyenként cserepekbe. Most minden annyira élni akar, olyan csodálatos!