Hát, hát ehhez nem tudok mit mondani. Fogalmam sincs! nem lehet, hogy egyszerűen túl fiatalok, vagy sok tápot kaptak? Majd jönnek a szakértők, és Ők megmondják. Én csak azt tudom, azok a rózsaszínek ott a sor végén mesések!
Ma elültettem a tőled kapott hajtások egy részét.Már gyökeresek voltak.
Az én leandereim is beindultak. A szimpla sárgán annyi virág van hogy alig bírja. Ma kinyílt az első rózsaszin is végre. Csak a szimpla rózsaszínek nem akarnak kinyílni.
Beindultak az öregek is. A sárgám, amit én krémszínűnek hittem, még lehet, hogy sárgább a virágkertésznél vásároltnál. A virágja viszont teltebb. Így most már 2 fajta sárgám van. Csak disznófülű volt, mert a sok hajtásból csupán egy gyökerezett ki.
Eredetileg úgy terveztük, hogy a yukka és a rózsaszín leander egyszerre virágzik, és lesz egy kis mediterrán sarkunk, csak elfelejtettük közölni az illetékessel, így nem jött össze a dolog.
Tegnap vettem először kókuszrost-téglát, ami az eladó szerint nagyon hasznos lehet nekem ( mármint leander ültetésben is). Javítja a virágföld nedvességzáró tartalmát, könnyebb a későbbi átültetésnél kezelni a földlabdát és kevesebb virágföld kell a cserépbe.
Na ettől leestt az állam! "Tessék, légyszives" listát vezetni a hajtásért sorba állókról! Én valahová az elsők közé szeretnék felkerülni. Fehér és rózsaszín teltvirágút én is tudok ajánlani. De nem tudom lehet-e egyáltalán Nálad labdába rúgni?! (Láttam a hibijeidet is. Azok se semmik!)
Sajna csak az első kép az enyém!!! A többit a francia kertészet honlapjáról szedtem le. Mostanában érdeklődöm a nagykereknél, hogy nem-e tudnának belőle rendelni??? Mert hollandiába folyamatosan járnak ki, de csak szimpla viráguakat szoktak hozni! Aki felrakta a címet azt írta, hogy rendelni is lehet belőle, csak jó lenne tudni, hogy milyenek na és persze, hogy mennyiért???
Mennyi szépséges, és mennyi különböző színű leander! Csodálatos gyűjteményt fogunk összehozni, ha ügyesen csere-berélünk. Talán a jövő héten már az én öregjeim is kivirágoznak, majd jelentkezem velük. A kicsi újak, meg elvirágoztak, de élnek virulnak.
Sziasztok! 2 hónapja vettem ezt a leandert, most egy régebbi képet rakok fel róla, nagyon szépen növekszik, de mostanában hullámos leveleket hajt. Nem tudom, hogy mi baja lehet? Lehetséges, hogy túl tápoldatoztam? Megnéztem a Pepinierre francia kertészet honlapját, gyönyörű leanderek vannak a kínálatban, nekem a telt virágú fajták tetszenek, jó lenne ha nálunk is megvásárohatóak lennének!
Szerintem Te is tudod legalább annyira, mint én:-)))Köszönöm, hogy tetszenek:-))) Nagy tövekből van 5 félém, aztán közepesekből (3 évesek) is van körülbelül 5 tővem, mind másfajta színű, ezek közül kettő nem akar virágozni:-((( Valószínüleg ezek lesznek a barack színüek... Kicsikből pedig elég sok van, és idén szerencsére elég jó a gyökerezési arány nálam. De ha nem sikerül Nálad, majd küldök gyökereseket, mert most már lesz.
Az én régi leandereimen 0 virág, rengeteg, nyílásközeli bimbó. Az egyetlen, aki nyílik, az a 10 centis "bordó", akit a kiállításon vettem. De talán holnap!?