Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen."
Ha történelemkönyvek játszunk abból nehezen jön jól ki a fidesz...
Van karizmája, Dobrevnek 0. Karácsony kezd politikussá lenni, de még kevés. Márky-Zay közepes teljesítmény, mármint orszáfgos szinten. Fekete-Syőr az esélkytelenek nyugalmával vesz részt a megmérettettésben, ifjúsági, sőt akár külügyminisazter is lehet.
Nincsen sok választás. Azért nincs, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. (...) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt el sem tudtuk korábban képzelni. (...) És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit! Nem tudtok mondani az elmúlt négy évből olyan jelentős kormányzati intézkedést, amelyre büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végén. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”
kigyószisz! Csak, hogy a választ elmenthessük, újra megkérdezem, a hsz-eid alapján, te a fentiek ellenére valóban azt szeretnéd, hogy Gyurcsány és tettestársai kerüljeneke hatalomra?
Szerintem Jakab nem is akar kormányfő lenni, biztos vagyok benne. Ő a Jobbik híveinek kedvéért indult, de ő maga is tudja, hogy nem ő fog befutni a végére.
A Fidesszel pedig egészen biztosan nem fog együttműködni a jövőben a Jobbik. Ez már egy másik Jobbik.
Én a huhogást nem hittem el. Talán olvasd el az Origo cikkét, micsoda gennyes álfelháborodást produkálnak azon, hogy nem lehet így szállítani a szavazódobozokat.
Akkor vajon hogy lehet? Ez nem az állam, a maga korlátlan pénzeszközeivel.
Épp tegnap linkeltem egy cikket a Válasz online-ról, ahol kiszámolták, hogy a jelöltek 90 %-a újgenerációs politikus.
És még a 10 % "óbaloldaliból" (a DK-t ab ovo ilyen óbaloldalinak vették, az MSZP-ből pedig azokat, akik 2010. előtt meghatározó pozicióban voltak) sem mind gáz.
Ez a mostani előválasztás tehát politikai generációváltást is jelent.