Pedig én is így jártam már az Unicreditnél. Többen mondták, hogy nekik sikerült azonnal lemondani, csak azt nem értem, hogy ez pofára megy a bankoknál?
Kellett nekem 16 ezer forintnyi eurót Németországba utalni az Erste banknál... :((
"Köszönjük, hogy levelével Ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
Tájékoztatjuk, hogy az Ön által jelzett 7.202 Ft értékű jutalék, a forint folyószámlájáról indított deviza átutalás díja, amelyet az alábbiakban részletezünk Önnek.
A megbízás hirdetmény szerinti jutalékai HUF-ban:
2.105 Ft - átutalás díja, 5.097 Ft- fogadó bank költségét vállalta, ennek díja (=17 EUR, ez a minimuma) - EUR a jutalékszámítás alapja. A netbankon forint számláról indított deviza utalás hirdetmény szerinti költsége az utalt összeg 0,30 %-a minimum 2.105 Ft, maximum 66.000 Ft, az alkalmazott árfolyam a kereskedelmi eladási árfolyam. Amennyiben a külföldi banki költségeket is átvállalja, az átutalt összeg 0,17%, minimum 17 €, maximum82 € plusz költségként terhelésre kerül."
Ám egyszer volt Budán kutyavásár, többet nem lesz!
Tisztelt Erste Bank!
Köszönöm a tájékoztatást, ismét egy orv lehúzás ez az Önök részéről. Eddig többféle módja volt az euró utalásra az euró zónába, ám most csak egyféle adatlap kitöltése választható. Az eddigi euró utalás az Euró zónába esetén még kérdésként sem tették fel azt, ki vállalja a fogadó banki költséget, talán azért mert az eurót az euró zóna egy euró számlájára utaltam, ahol - jellemzően, talán mindig - nincs költsége a pénzfogadásnak, ahogy a forintszámlámra érkező forintösszegek jóváírásának sincs fogadó banki költsége. A nem kellően részletes tájékoztatás okán Önök azt a - talán hamis - illúziót keltik, hogy amennyiben az ügyfél nem vállalja át a fogadóbanki költséget, akkor az utalásának egy részét kapja csak meg a címzett, így az általam vett termék vagy szolgáltatás sem lesz "kifizetett". Akárhogy is van, az eddigi 1500 körüli összeget Önök 7200-ra emelték, ami segít eldönteni, hogy melyik bankszámlám tartsam meg a kettő közül a jövőben. Az is segített e döntésben, hogy a minapi internetes kártyás vásárlási kísérletem meghiúsult az Önök kártyájával 2013.08.15 9:38:38-kor biztonsági okok miatt, ám arról, hogy akkor hogyan és miképp fizethetnék, ha már a drága MasterCard-dal nem a tetemes éves díj ellenére, arról nem szólt az sms, sőt, még csak azonosítója sem volt a tranzakciónak, ami alapján Önök vizsgálhatnák a kérdést. És ami még Önök ellen szól, az a netbankjuk nehézkes elérhetősége. Mozilla böngészőből a mai napig nem megy a belépés...
Hát, én eddig ilyet nem tapasztaltam, vagy csak nem emlékszem, pedig sok helyn volt már számlám, amiket aztán egy idő után lemondtam. Egy hete mondtam le pl. az FHB Aktív számlacsomagot is, aminek szintén van havidíja havi 120ezer utalás hiányában, de ott senki nem mondta, hogy ennyit vagy annyit kell még befizetnem, pedig a kártyát is aznap adtam le. Igaz, január óta egyáltalán nem használtam a számlát eltekintve a havi 120-as oda ill. elutalgatásoktól, kizárólag a lekötött devizabetét miatt volt fenntartva. Ettől függetlenül elhiszem amit mondasz, meg aztán az Erste igazolta is, úgy hogy a jövőben nem árt átgondolni, hogy nem használt kártyát érdemes-e otthon tartogatni.
Kártyaterhelés 30 napig beeshet ezért tarta fent ( minden bank ) ezt az időintervallumot, mert pl ha megszűnt számlára 25 nap múlva beesik egy nagy összeg, akkor nekik bukó. Csak elméleti lehetőség, de kihasználják, bebiztosítják magukat. Ahogy írod, kártyát korábban le kell adni vagy már korábban, lejáratkor nem kérni az újragyártást.
Mindenkinek ajánlom, hogy ha meg akar szüntetni olyan számláját az Erste-nél, aminek elvileg havidíja van, a megszüntetés napja előtt, amennyiben már tervezi, minél korábban adja vissza a kártyáját, különben a kártya leadásától számított 30 napig még aktívnak veszik a számlát, és kifizettetik vele a zárási időszakra eső időarányos díjat. Én tegnap szüntettem meg a SzuperNullát, és hiába teljesült ebben a hónapban az ingyenesség feltétele, hiába nem használtam a kártyát már hónapok óta, mégis fizettettek velem 630 Ft-ot azzal a dumával, hogy ez a kártya miatt van, mert annak leadásától számítva 30 napig aktív még a számla. Amikor közöltem, hogy felesleges az erőlködés, mert legalább egy féléve nem használtam a kártyát, azt mondták, hogy az nekik mindegy, mert ez a szabály. Amikor pedig megkérdeztem, hogy miért nem utólag vizsgálják, hogy volt-e számlamozgás, azt mondták, hogy korábban így volt, de most már nem így van. Hát persze, hogy nem. Egyszerűbb az ügyfélről pénzt lehúzni a semmiért, mint ahogyan azért is megterheltek, mert egy alkalommal véletlenül több pénzt akartam utalni a számláról, mint amennyi rajta volt. Fogalmam sincs, hogy a banknak ebből milyen hátránya származott, hiszen a pénz nem ment el, ha csak azt nem nézzük, hogy küldtek erről egy levelet teljesen feleslegesen, ugyanis én nem kértem. S bár lehet, hogy nem egyedi esetről van szó, de én még egyetlen banknál sem tapasztaltam ilyet idáig, de az is igaz, hogy egyetlen bank sem adott még 15ezret azért, hogy számlát nyissak náluk és pár hónapig oda utaltassam a munkabért. Abból a pénzből végül is kijöttek a fentebb leírt tételek, de azért eléggé megdöbbentő, hogy milyen indokokkal szednek be pénzt.
"A deviza átutalási és értéknapos konverziós megbízások teljesítése esetében a megbízás összegének 102%-a+megbízás jutaléka a fedezet mértéke, mely fedezetet azon a számlán kell biztosítani, amely terhére a megbízás szól."
Attolfugg hogy inditottad az utalast. Gyanitom valami hulyeseget ikeszeltel be a koltsegviselesi modnal es/vagy nem toltotted ki rendesen a SWIFT kod / IBAN szamlaszamot.
Az en tapasztalatom szerint egy 100EUR osszegnek nem kene tobbe kerulnie mint kb 2000 forint. (+/- 500)
Amugy is mindegy. Start szamla mindenkinek szar. Az evi jovairas egy 18eves periodus alatt elhanyagolhato, igy jobban jarsz barmilyen bef.alappal (vagy reszvennyel/ETF-el).
Szoftveresen vizsgálják a megadott paraméterek alapján, de van némi rés a pajzson. Nálam ez mindig átcsúszott:
"- a lekötendő összeg más banknál vezetett saját vagy közeli hozzátartozója számlájára történő átutalásának rövid időn belüli (60 nap) visszautalásából származik."
Két nap alatt körbejárt a pénz, és ment vissza. Nem hiszem, hogy tudnák, hogy a feleségem és én házasok vagyunk:-)
Sajnos szinte mindegyik köti magát az ún. friss pénzhez a Gránit és esetleg még 1-2 bank kivételével. Mindenesetre az biztos, hogy célszerű átgondolni a 3 hónapos lekötéseket, mert nem biztos, hogy az ember a futamidő végével jobban jár, mint ha 3 hónappal korábban helyezte volna el a pénzt máshol fél évre pár tizeddel kevesebb kamatkülönbséggel. Ha pedig fizetőssé teszik, kis összegek esetében már nem igazán lesz kifizetődő szerintem.
Tényleg szép a 6% (jövedelemérkeztetéssel), de arra is kell gondolni, mi lesz a pénzzel 3 hónap után. A betétszámla megoldás lehet (havi 35ezerrel növelve). Ennek a kamata mindig magasabb, mint a többi lekötésé, vagy ez most inkább csak egy anomália?
Az meg azért fáj, hogy a betétszámla díja 2014-ben kb 500 ft/hó lesz.
Szigorúan nézik az új forrást a gyömölcsöző esetén a gyakorlatban?
A Bank fenntartja magának a jogot a fenti feltételek szerinti betétlekötési megbízás visszautasítására, amennyiben: - az ügyfél Banknál elhelyezett megtakarításainak, befektetett összegeinek összesen egyenlegének a tárgyhónapban bekövetkezett növekménye, már korábban is a Banknál kezelt forrásból származik, melyet az ügyfél saját számlájáról történt készpénzfelvétellel, majd rövid időn belüli (30 nap) visszafizetésével, vagy közeli hozzátartozója számlájáról történő átutalással, illetve készpénzfelvétellel, majd annak rövid időn belüli (30 nap), az ügyfél számlájára történő befizetésével érte el - a lekötendő összeg más banknál vezetett saját vagy közeli hozzátartozója számlájára történő átutalásának rövid időn belüli (60 nap) visszautalásából származik.
Én mondjuk meg vagyok elégedve a gyümölcsöző 6 %-ával, de mondj egy jobbat, már visszük is oda a pénzt.:-) Mondjuk, a mai akció után már azt sem fogják még egyszer meghosszabbítani, de a K&H már jó ideje a legjobbak közé tartozik az akciós betétekben.
Tényleg nem a legjobbak a K&H betétjei, de a gyümölcshozó 5% és az Erste Előrelátójának megfeleltethető biztos tartalék a 4 %-ával elfogadható kompromisszum egy Zéró mellé. Bűnrossznak nem titulánám.
Ez az online régi számla, pár éve már nem lehet nyitni újat. Eddig jó volt, mert kamatbiztos betétben 9%-ot kaptam tőlük új pénzért cserébe - persze megérte - ráadásul ingyen utaltam, a 3M-t eddig tudtam így tartani. Rááadásul 6-700 Ft volt az éves kártyadíj és díjmentes Visa virtuális kártya.
Telefonon érdeklődtem, és egy pár perces - kollégák körbekérdezése - után azt az infót kaptam hogy nem tartozik a kedvezménybe. Ami vicces, mert ha nem növelek összeget, akkor a sima 0,15%-ot kapom ami normál látra szóló kamat. Rákérdezek írásban is, ha nemleges a válasz, ott hagyom őket.