Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Igazolom, hogy az iTrip főleg itthon jó, mert kevésafreki. Külföldön kicsit szőrösebb a helyzet, én istartok tőle, hogyá llandóan át kéne rakni afrekit. Éppenezért fő megoldásként a kocsiba szerelhető Icelink az álmom, ami az autórádió CD kimenetrée csatlakoztatható és akára kormánykerékről isvezérelhető. Dension gyártmány és ami a legnagyobb poén: ez egy magyar cég........ Sajnosaz én kocsimhoz még nincs, de hetkeen belül talán lesz. Nem olcsó, de szerintem ez a tuti ésaki viszonylagsokat ül a kocsiban ,annak biztosan megéri.
Az iTrip akkor óriási, ha mindíg más kocsijában ülsz, haveropkkal ismerőseökkel, munkatrásak autójával is közlekedsz....
Én nem a felvágós proli vagyok, de azért én is vettem ipodot, méghozzá itthon, mert a környező szomszédos baráti kapitalista országokban nem találtam jelentősen olcsóbban, Amerikába meg sem én, sem rokonaim, ismerőseim nem járnak gyakran. Meg jobb az ilyen drága kütyüt itthon megvenni mindenféle garival stb.
Én nagy zenebuzi vagyok és évtizedek óta állandó gondom volt, hogy miképpen vigyem magammal a zenéimna kleglaább egyrészét. A kazettát utáltam, a CD-vel úgyszintén háborúim voltak, az MP3-ba bele sem csöppentem, amikor egy barátomnál megpillantottam egy 40G-s óriást. Abban a pillanatban megértettem a lényegét és beleszerettem. CSaládomnak jó tippet adtam ,hogy szülinapomra mivel okozhatnának baromi nagy örömöt és ők vették a lapot, nejem és mindenki öszedobták rá a pénzt és megvették nekem.
A közelmúltban többször repültem és óriási szolgálatokat tett a reptéren a várakozás közben és persze a gépen. De hossazbb utazásoknál is már csak ez szól a kocsiban, nyáron jön velem a Balcsira és mindenhová. VEttem hozzá egy Sennheiser fejhallgatót, ami jobban tapad a fülre és gyönyörűen szól, van hozzá iTrip a kocsiba és akárkinek az autójával utazom, egy pillanat alatt óriási zenélését tudok benne csapni.
Nekem 20G van és ebből egyelőre úgy 7-8 telt meg, pontosan 1500 szám van nrajta, főleg dzsessz, világzene és electronica. Most kezdfeka komolyabb zenékre, szimfóniákra és fél operákra ráhajtani...
Én is iTrip birtokos vagyok és azt találtam, hogy Budapesten elég jól lehet használni, mert viszonylag kevés rádióállomás van, ezért könnyen lehet üres frekit találni.
Ezzel szemben mondjuk Hegyeshalom környékén sokkal nagyobb a zsúfoltság az éterben.
Én iTripet használok kocsiban, a minőség két dologtól függ: milyen frekvenciára hangolod be (az ideális az, hogy semmilyen rádióadó még a közelében se legyen), másik, hogy az iPod legyen inkább halk, és a kocsi hangrendszerét állítsd be hangosra.
Általánosságban meg vagyok vele elégedve, bár néha kell vele tökölni. Mondjuk nem vagyok egy vájtfülű high-end user. :)
Köszi a válaszokat csak az a baj hogy amint már azt írtam cd-s a kocsi hiffije és ráadásul integrált ezért csak az itrip lenne jó és a hangminőségre lennék kiváncsi!
Egyébként 2 hónapja vagyok büszke ipod mini tulaj:)
Az egyik shuffle nagyon szivat. A legjobb, amit el tudtam érni a "there was a communication error" volt. Esetleg "error in IOCTL call" jobb esetben "I/O device error"
Meglátjuk, milyen gyorsan küldi az Apple a replacementet, a support azt monta, egy héten belül hozza a futár.
Nem a szallitas mindig Online-ra ertendo. Az APPLE STORE-okban MINDIG (!) van minden! Meg megnyiton is volt iMAC zarasig szoval ott van raktarkeszlet csak gondolom pont azert kell neten varni hogy ne fosszak ki a boltot nap mint nap. Szoval nyugodtan menjetek ott raklapszam allnak a cuccok (nem vicc neha nagy asztalokon szazasaval az iPodok hetvegenkent).
En mindig ajandekkent kuldettem (GIFT) de akkor is regi torvenyek szerint mindenkori 30.000 huf felett vamot kell fizetni akarmilyen ajandek is.... mostani torvenyek csak szigorubbak lettek :(
Ha megis bekeretnek az Orczy terre (posta kicserelo kozpont) akkor kovetkezot kell csinalni ami nekem bejott digit fenykepezonel 2 eve kb.
Mindenfele arlistat letoltessz HTML-be... atszerkeszted occsora (30.000-re) de lehetoleg ugy hogy ne csak az legyen 30.000 hanem aranyosan a tobbi cucc is ahhoz viszonyuljon... Atszerkeszted, kinyomtatod es odaviszed hogy baratod kuldte es ennyibe kerult... ha szamlat kernek akkor baratod kuggyon faxot usabol (fontos hogy ONNAN ) amiben igazolja hogy neked kuldte ajandekba es hogy mennyi volt az ara $-ban.
Nekem ez eddig bevalt... pedig rendeltem nitroszett-et is kocsiba amiben 15lbs palack is volt ;)
A magyar ár már a "csökkentett", a különbség a kapzsi importőr és az még kapzsibb állam zsebébe menne, ha lenne olyan hülye, aki megvenné...
Tényleg köszi a felajánlást, már megtetted párszor, de egyelőre várok még, kíváncsi vagyok mi fog változni a következő frissítésnél, pl. a bluetooth-t nagyon várták már, meg hátha még lesz egy két plusz funkció.
4 eve rendelgetek USA-bol... amiota EU van sokkal nehezebb.. EU elott tv meretu dobozokat rendeltem... keves biztositas, ajandekkent MAGANSZEMELLYEL feladatva es a dobozba szamlat, ilyesmit veletlenul sem teve tobbnyire (90%) vammentes volt. EU ota sajna nem m ert ugye mindenen bunteto vam van amit nem euban gyartanak.
USA-ban minden olcsobb a belso piaci miatt meg az alacsony $ miatt (amivel a piacot es exportot erositik) szoval az nem merce, de ha Nemetorszagot nezzuk pl. akkor mar tenyleg nem nagyon ertem ott miert olcsobb.
Hozzateszem az APPLE is kulonbozo arakon adja (szerintem) termekeit kulonbozo dealereknek eladastol fuggoen, illetve nalunk a legmagasabb az AFA (talan Daniaban tobb?) is. Egyebkent meg USA-ban is 90.000, nemeteknel 113.000 kb, uk-ban 110.000 kb. nalunk meg 170.000 (apple.hu).
Mondjuk nemtom Mo-n volt-e mar arcsokkentes vagy meg mindig kitartjak a regi arakat ? Mert akkor talan lemenne 140-re.
Ha erdekel hetvegen megyunk baratnommel Apple Store-ba Londonba es O vasarnap utazik is vissza Bp-re es kuldhetek vele neked egyet. Felreertesek elkerulese vegett ?-ban kene fizetni mert akkor nincs gond hogy ki mennyinek veszi a ?-ot. ?309 UK apple store-ban, ?310 -ert szivesen kuldok :) 1? haszon inkabb csak hogy ne ?9 aprot kelljen hozni.