Mondjuk ez így gázos lehet. Egyrészt a papír miatt, ami ugye kis hazánkban szent, másrészt a dízelesítés miatt. Egyáltalán, 26 -osban volt dízel EU -ban (ezeket nem nagyon ismerem)? Nem csak SD?
Egy veterán vizsgás autóval rendelkező srác nem ezt mondta, de nem akartam vitatkozni vele. Én is ilyesmiben reménykedtem, de van még egy nagy problémám, ami most merült fel.
A kocsim papirja bár legális,( habár...) mégis 78-as, és az autót 79-től gyártották. A 90-es évek maffiás világában egy 23-as papirjaira behoztak egy 26-ost, ami 83-as kiadású, egyébként mindenben eredeti, kivéve a motort. Ezt az autót bár nagyon jó állapotú (ugye nem is vagyok elfogult :-) ), eddig a motorcsere miatt (2.8 benzin- 300d) eleve ugy gondoltam lehetetelen vizsgáztatani (már amikor majd itt lessz az ideje), plussz még a papírok.
De most vérszemet kaptam, az egyik akadály ugy látszik elhárult, mégjobban vigyázok rá, és kiváncsian várom a fejleményeket!
Ha olyan motor, amivel a kocsi kijöhetett a gyárból, korban is stimmel, akkor nem kell, hogy AZ eredeti legyen. Tehát pl. egy 200D másik 200D -vel is jó, de egy 200 -as nem jó 200D -vel. Én így tudom.
Köszönöm!! Fülig ér a szám, márcsak azért is, mert a fateromnak is van egy lassan veteránkorú, viszonylag ritka autója ami ugyan igy járt. Épp most teszi rendbe, méghozzá nem is akárhogy. Na és az uj forgalmiknak hála, hogy állapitható meg az eredeti motor száma? A faternak megvan a másik moci, de mi van ha az is már cserélt?
Nem tudjátok véletlenül, hogy motorcsere után, ha megvan az eredeti motor és azt visszaépítik, megkaphatja a veterán vizsgát az autó? Lenne egy jó állapotú 16-os, 2.8-as mocival, de cserés. Talán megszerezhető még az eredetije. Vagy a csere miatt már vége a kocsinak, nincs veterán vizsga, csak nyolcvan év múlva? Kár lenne veszni hagyni, bár még nem láttam de 18 évig volt egy tulajnál, garázsos, stb.
Én elsősorban a kuplungtárcsát + szerkezetet+ kinyomócsapágyat nézném meg, ha régen volt cserélve, és a tárcsát + lendkereket szabályoztatnám fel ha csak a tárcsát kell cserélni. Nyikorgás lehet a váltó tengelyének kopása is a csapágy alatti részen. (Az enyém is nyikorog, de még nem néztem meg miért...)
Ha nincs nagy árkülönbség a gyári és utángyártott membrán között, akkor a gyárit vedd mindenképpen.
Én a kupéval szemezgetek, de még az érdeklődésig nem jutottam el. (A Tatra T603 és egy kellemes kis túravitorlás erős versenytársak - sajnos véges a pénzügyi kapacitásom)