az ldap fent kell legyen azt ugy ertem hogy mukodni kell:) nem a forrasnak fentlennie, gondolom hogy nem igy ertetted csak en nem tudom hogy ertetted, igy csak buta megjegyzes ez.
Pedig az egesz "csak" annyi, hogy ldap fent kell legyen, config-nal megadod hol van --with-ldap=/path/to/ldap es configure. Mennie kell ha minden ott van a helyen.
Forditáskor annyi, hogy ldap.h nem található.
Van egy php_ldap.h file, nem tudom ez ugyanaz-e.
Ilyenkor telepitéskor azt kell megadnom, hogy --with-php_ldap
A rendszer a BMF serverén van. Slackware linux.
Sajnos, nem én vagyok a rendszergazda, csak egy egyszerű user. A rendszergazda forditotta, de az LDAP nincs engedélyezve, mert azt forditáskor --with-LDAP paranccsal kell forditani. Tegnap kaptam néhány orára root jogot, de nem sikerült frissitenem. Feltettem az openldap-t, de a php forditásnál a src-ben nem volt ldap.h igy ez nem sikerült. Nem tudjátok honnan lehet letölteni, egy teljes php src-t stabil verziot, amiben benne van?
A csomagból dolgozó terjesztéseknél általában a legtöbb modul elérhető, úgyhogy szerintem valahol találsz majd hozzá olyan csomagot (ha megmondod, milyen terjesztés, talán konkrétabbat is tudunk mondani), ami a PHP-t az LDAP-pal köti össze.
Ha van ilyen csomag, és felteszed, utána már csak rá kell venni a PHP-t, hogy töltse be a modult.
Ezt vagy a globális php.ini-ben tudod megtenni, akkor minden oldalhoz mindig betölti, vagy pedig a modult használó oldalakon a modulban levő függvények első hívása előtt betöltöd a modult a dl() függvény segítségével.
Nos akkor a sortörések benne vannak. Pusztán a HTML az, ami a szóközöket és a sortöréseket gyakorlatilag ugyanúgy kezeli. Ha HTML-ben sortörést akarsz elhelyezni, vagy használd a <br> tagot, vagy zárd az egész szöveget <pre> illetve </pre> tagok közé, ezzel gyakorlatilag ASCII szöveghez hasonló formázást érsz el.
echo "This spans\nmultiple lines. The newlines will be\noutput as well.";
van ugye egy ilyen sorom, a manualbol kimasolva. A lapon megsem sorokra tordelve jelenik meg a szoveg, hanem egy sorban :((( Mitol es miert, hol mit kellene beallitani, hogy ez rendesen mukodjon?
Masik 'biznisz kritikal' problema: RH8-on az 1.3.27-es apache-on a 4.2.3 PHP nem kapja meg a form-okba irt parameterket. Pedig mar azzal is sokat szivtam, hogy folrakjam ezt a ket kis cukorfalatot :)
A GD a freshmeat.net szerint "A library used to create PNG images", ha jol sejtem, kulon, elore folrakhato/folrakando.
$pr = "UPDATE felhasznalok SET aktiv='0' WHERE ssz='$usr_id';";
if (! mysql_query ($pr)) {echo mysql_error(); }
}
Mégsem jöttem rá:
Warning: Trying to destroy uninitialized session in /ultraweb/b/bigbrothr/polv.php on line 5
Warning: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /ultraweb/b/bigbrothr/polv.php:5) in /ultraweb/b/bigbrothr/fejlec.php on line 2
Sziasztok!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem.
Hogyan lehet egy már feltelepitett php-t configurálni.
Arra gondolok, hogy pl. LDAP-t szeretnék használni, de ezt telepitésnél meg kell adnom, hogy -enabled ldap, de ha ez nem történt meg akkor, hogy lehet, bekonfigurálni?
Vagy hasznald a session_start() parancsot mindenfele print es ures sor elott, tehat a file-od igy kezdodjon, es ne is legyen print vagy echo:
----
es ne igy:
----
uressorvagyok
Vagy lehet print es echo is header-ek elott (header-be beletartozik a setcookie, start_session stb mert mind1ik kuldeni akar header infot) az ob_start fgv-t. Es akkor ez is jolesz:
Warning: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /ultraweb/b/bigbrothr/start.php:4) in /ultraweb/b/bigbrothr/fejlec.php on line 2
Tehát a kérdés hogy ez miért van???
Ez futtatom elötte.
session_unset();
session_destroy();
php szerver oldalon fut, nem cliens-nel. Es ezt a parametert hogy az ablak mekkora nem adja at, mivel nincs koze semmihez, hiszen anelku is atmeretezheto az ablak, hogy ennek a szerverhez koze lenne, tobbek kozott. Max js-el lekrdezed es atadod 1 php-nak.