Hülye kérdésem lenne. Hány évre kaptátok a zöldkártyát? Ugyanis a minap néztem át a lacsi papírjait, és most vettem észre, hogy most november 5-ig érvényes csak! Az autót 2004-ben vettem át.
Sajnos igaz az, hogy márkaszervízben drágábban szerelnek ... erről nem tudok többet mondani. Az enyém márkáját nem ismerem. Előtte felhívtam 3 egymástól távoli szervízt és ott is nagyon hasonló árakat mondtak, gyanítom volt egy bevált márkájuk. SZerintem hívjál fel pár autós villanyos szerelőt, kérdezd meg melyiket ajánlják, és hamar fogsz találni egyezőségeket utána olyanokat kutatnék ...
Ilyen beszerelős munkáknál, nincs jobb egy lelkiismeretes szerelőnél, nem kell márkaszervíz, nem kellenek méregdrága egyedi szerszámok hozzá. Valszínű olcsóbban is ki lehet hozni mint 40e.
Itt a topicban biztosan tudnak ajánlani magánban szerelőt, gyanítom
Előre is bocs, csak beugrottam, nem vagyok itt lakó lakó :o)
A radar-ügyben lenne hozzászólásom, éppen a témát járom körül.
A legtöbb gyártmány távol-keleti. Viszonylag megbízhatóak, ilyen téren nagy eltérés nincs. A márkaszervízek amiket ajánlanak többnyire ugyanezek. 2 éve új Focus kombiba rendeltünk ilyet. 70ezret kértek érte szereléssel, de ez nem volt gyári az kétszer ennyi lett volna. Úgy nézett ki, mint az itt bemutatott darab, szintén kijelző nélkül. Most az off Swiftembe fogok ilyet tenni, de az már LCD kijelzős 6 szenzoros lesz. Színre fújva 16.000Ft a szerelést egy villanyász ismerős követi el, aki már sokat szerelt 10e Ft.-ért. Ezt csak azért írom le, mert érdemes nézelődni és szerintem érdemes a márkakereskedéseket kerülni ezügyben. Sokat tudtok spórolni, és amelyik típushoz nincs gyári annál ugyanazt a minőséget kapjátok mint amit Ti hajtotok fel csak fele árból.
A 30 cm az valóban sok, Nekem 20 centinél visít utána már magadra vagy bízva. Radar nélkül a kombival nem mernék rátolatni már ennyire sem, illetve nagyon izgi lenne :o))
Szerintem nagyon hasznos de ezt nem kell részleteznem, hiszen Te is szeretnél! Nekem az érdi Di-Fer -nél szerelték be, munkadíjjal 45ezerért júniusban (vételkor). Ez egy kijelző nélküli darab (nem is akartam olyat), 2-őt pittyen amikor üzembe lép (hátramenetbe kapcsoláskor) ilyenkor megvizsgálja, hogy válaszol-e mind a 4 jelző. Ezután 100cm-től (vagy 120-től, nem tudom pontosan) jelez 20 cm-ig, ekkor már folyamatosan sípol, előtte egyre gyorsabban csipog, nem túl hangosan , pont kellemesen .... Szerintem szépen szerelték be, 1x alánéztem, nem fog lógni sosem a drót a lökhárító alatt (remélem :o) ) Sok csúnya kidudorodó meg kilogó radart láttam már, ez viszonylag lapos, megpróbálok egy képet is csatolni .....
Eddig hibátlanul működött, egyszer felülbíráltam, hogy most mit csipog ez itt, odébb is is toltam egy cserepes kis fát :o)) Hülye fejem :o))
Lacettiben még nem vezettem tolatóradaros kocsit, de a céges Ford Mondeot már igen.
Abban tudtommal gyári volt a radar. Nekem tök fölösleges volt, mert miután elkezdett pittyegni úgy kb. 30 cm távolságnál már folyamatosan sivított és minimum távolságot mutatott. Itt már csak a tükör segített és a "megérzés".
Szűk helyeken tolatgatásnál szerintem pont az ilyan utolsó 30 cm-ek számítanak (itt már inkább csak zavart a radar a hangja miatt, úgyhogy ki is kapcsoltam); ezt meg "érzi" az emberfia vagy lánya.
Szerintem tök felesleges cucc az autóba, de persze ezt egyéne válogatja. Elvileg minden ilyen kis kütyü segíteni hivatott a sofőrt (persze ha vmi bedöglik, akkor aztán még nagyobb a probléma, mint nélküle lenne).
Én azért biztosan jól meggondolnám, hogy kell-e nekem ez a fajta plusz kiadás. Ha már veszel, én mindenképp 4 érzékelőset vennék (a Tesco-ban meg erre-arra kapható 2 érzékelősek csak olcsó kis gagyik és csak vakításra valók, de semmit sem érnek valóban), bár ez tutira drágább, akár gyári, akár nem.
Kérlek írjátok meg milyen tapasztalataitok vannak a tolatóradarral! Ki, hol, mennyiért szereltette be. Megbízhatóan müködik, jó-e a mínősége stb. valóban segiti a vezetést? Én tervezem a beszereltetését, de kicsit félek az utolagos nem gyári ketyerék mínőségét illetően. Tapasztalatom szerint a nem gyári dolgok csak egy két évet bírnak ki. Ezért elég tanácstalan vagyok.
85% országút vegyes tempó 15% város: 68,94L 922km 7,4átlag
Ha nem csak városi tötyögésre használom, határozottan jobb értékeket mutat a fogyasztás a régebbi értékekhez képest. Remélem 2-3000km múlva eléri a 7L átlagot...
Mostanság reggelente hideg udvarból állok ki, már érezhető, hogy kicsit több benya folyik le a torkán..
Visszautalva:
a javítás nagyon jól sikerült. Ott bukik ki a javítás, hogy a szpojler szebb, mint a kaszni többi része. Nem tom pontosan miként javították,fényezték, stb., de látványra visszakaptam az új autómat..:-))
Nem kimondottan műszaki, de /ahogy öregapám mondaná/ józan paraszti logikával: a kitisztított kályha /rendszer/ is jobban működik /fűt/, mint a kormos. :))
Vagy; a sűrűn használt kard is jobban csúszik hüvelyében, mint a rozsdás :o)
Tegnap felmentem normafához, mert unatkoztam (betegállományban vagyok), és lefelé motorfékkel jöttem végig kettesbe, olyan 50-60 körül, azota mintha kicserélték volna , mondjuk erre is számítottam, ajánlom nektek is ha kicsit belustulna.
amugy nagyon jo a gép , már 2000-nél több van benne, kezd feléledni!!
A jobb eleje rendben van, de a hideglevegő miatt célszerű toldó csővel a hosszabbítás: ha a krómcső íves- egyenes tengelyű szűrő kelll; ha egyenes a cső- akkor ferde tengelyű direktet tudsz beépíteni. A méreteket vásárlás előtt össze kell nézni, hogy elférjél. Többen hővédő lemezt is használunk, sajátom SIMOTA SH-04.
Kisebb direkthez kisebb hővédő méret is elég. Kitámasztásra több lehetőség van, saját kivitelezésben minden jóval olcsóbb.
Nem bánom, ha látszani fog a javítás, de mégiscsak jobban fog kinézni, mint most. Az újrafényezés egy vagyonba kerülhet. Ráadásul a hátsó lökhárítómat még előbb meghúzták vagy mit csináltak vele, inkább talán nekimentek, mert a lányom az este vette észre, hogy a jobb oldali lámpabúra aljából egy darab ki van törve. Természetesen egy tízforintos nagyságban, valamint két kb. 10x0.5 cm-es csík képében a lökhárító anyagáig lement a festés. És az ember ilyenek után legyen vallásos. Két lökhárító javítása jóval olcsóbb, mint az újrafényezésük saját zsebből. Mert ha meglennének a tettesek és a biztosító fizetne, akkor nem gondolkoznék egy percig se.
Szerintem lökhárító akart az lenni, de hát becsúszik néha ilyen képzavar. A sárvédőn egyébként igen hülyén nézni ki egy rendszámtábla, főleg felcsavarozva, bár ez is ízlés dolga.
a mennyiértre biztosan tudom a választ: irány az arany középút, azaz 10-15 között kell lennie az összköltségnek. a hova és hogyan kérdés nem teljesen tiszta számomra... nekem a képekről az jött le, hogy mindenki a jobb eleje felé fogatja fel a direktszűrőt.
Ez nem jó hír!!! Nekem is két hete elkezdték lopkodni a szarosok a szelepsapkát, de rá...tak!!! Elkaptam őket a szomszéddal. Bicikli elkoboz, gyerek bevágva a kocsiba és mentünk családlátogatásra. Fenyegetés ujjtörésről, azóta megvannak a szelepsapkák. /több is mint eddig volt/. Figyelni és nagyon durvának lenni. Ez a megoldás. üdv
Komis járt hasonló cipőben, javították az első lököst, hétfőn megkérdezzük hogyan csinálták /engem is érdekel/. Nagyon elégedett volt a szervizzel (4547).
Ha az alapozó kilátszik (sőt a lökös anyagáig lejött a festés- ahogy írtad), akkor nagyon nehéz az ügy, újrafényezés nélkül a javítás lehet látszani fog.
Itt találsz minden olyan hozzászólást amiben szerepel a "szűrő" szó. Válogass kedvedre, több ajánlott márka is van, jellemzően nem a legolcsóbb a legjobb.
Nekem tegnapelőtt a parkolóban az első sárvédőmet húzták meg úgy, hogy a rendszámtába is kiszakadt kerettel együtt a sárvédőből. Mivel az erőhatás oldalirányú volt, ezért a csavarok szétbarmolták a lyukakat. Mivel a csavarokat nem tudom meghúzni, mert csak forognak a szétbarmolt lyukakban, azon gondolkoztam, hogy átmenő csavarokkal fogatom fel a rendszám keretet a motortér felől alátétekkel és anyacsavarokkal, de mi van, ha egy állat újból ugyanezt csinálja? Maradnom kellene az eredeti megoldásnál, de mivel tudom a lyukakat úgy betömíteni, hogy a csavarok szorítsanak is, ne csak forogjanak bennük? Megoldható-e a festés javítása a teljes elem újrafestése nélkül? Kb. 20 cm hosszan és 1 cm szélességben a lökhárító anyagáig lejött a festék. A kocsi színe Super Red, 73L.