Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2014.09.25 0 0 16631

Az András-féle 33? Mázlista! ;)

Előzmény: tehtube (16629)
tehtube Creative Commons License 2014.09.25 0 0 16630

Biztos? Nem tudsz külön futtatni egy B3 natúr szimulációt , azzal kimenni a csöves előfokba, majd visszatérni egy lezli vst-re?

Ámbár szerintem kár ezzel molyolni. Ha notebook szól, hadd szóljon! Kár beleavatkozni a hangba, arra ott van a program.

De ha igazi lezlid lenne, vagy külső effekted, szerintem akkor volna értelme beszúrni a csövet.

Előzmény: hammondfan (16628)
tehtube Creative Commons License 2014.09.25 0 0 16629

Kis, jó lezlinek nincs sok alternatívája.

Van ez a Motion Sound-féle, kis dobozban pici tölcsér, pici motor, meg a Hammond 2101-es, ahol nagy tölcsér, nagy motor pici dobozban.

Mindkettő univerzális mert az alsó rotor sztereó szimuláció, de a 2101-ben a pici méret miatt a szánalmasan kicsi, gyenge mélysugárzók nincsenek arányban a tölcsérrel, vagy csak max. negyed-félhangerőn.

De egy jó, mai effekt is vastagon >100kHuf, úgyhogy alig 3× összegből végülis igazi, meg effekt, meg sztereó hangrendszert kapunk, úgyhogy elvileg nagyon megéri, csak kérdés, az orgonista akarja-e cipelni? A 25-35kg még mindig sok. KoncertRE vinni még hagyján, de koncertRŐL vinni már fárasztó.

Előbb-utóbb meglesz a válaszom erre a problémára :-) Most kb. 33%-os állapotú.

Előzmény: djuice (16627)
hammondfan Creative Commons License 2014.09.25 0 0 16628

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy van értelme lezlizett jelet beküldeni egy csöves mikrofon előfokba? Mivel notebookból szól a VB3, nem tudom az orgona és a lezli effekt közé befűzni a csöves torzítást?

Kösz!

djuice Creative Commons License 2014.09.25 0 0 16627

Nem hiába, az a mérnöki találékonyság! :) Gratu!

Ilyet is nehéz volna házilag otthon összerakni sablon és pontos méretek alapján? Már csak hogy ez, vagy vegyen inkább az ember 5-öd áron vmi jobb laci pedált?

Előzmény: tehtube (16618)
tehtube Creative Commons License 2014.09.25 0 0 16626

Gratulálok, szépen előadott számok. A Kőfalak leomlanak különösen tetszett. 

Az Apáink útján-hoz annyi adalékot tennék hozzá hogy élőben először Hammondon bontogatott Gidó, csak a későbbi stúdiólemezen lett zongorás arpeggio.

Megvan ez a változat? 1980 januárban vettem föl keverőről a Metró klubban! :-) Ja, Zsoltnak nagyon jól áll Takáts Tomi.

Mégannyi, hogy ezért került ki Gidó a Ricséből, mert Feró nem tudta lenyelni ezt a "nyálas" számot! Keményen melléfogott.

Mindig öröm egy ilyen videó :-)

Előzmény: betasound (16625)
betasound Creative Commons License 2014.09.24 0 0 16625

Sziasztok! Pár napja kaptam a zenekarunkról egy videót. A felvétel augusztus végén készült, egy kis faluban Bükkzsércen, ahol favágóversenyt rendeztek. Amikor megérkeztünk nem győztünk csodálkozni. Ezúton is köszönet a szervezőknek a nem mindennapi színpadtechnikáért. Pár nóta erejéig feltűnik Mr. Joe barátunk is.

A címlistában lehet lapozni a nóták között.

A címlistában lehet lapozni a nóták között.

tehtube Creative Commons License 2014.09.24 0 0 16624

Szuper, gratulálok!

Előzmény: DN DN (16623)
DN DN Creative Commons License 2014.09.23 0 0 16623

OFF:

Elnézést, hogy innen a partvonal mellől OFF-olok, de megígértem TRAMBI BÁ'-nak, hogy SZÓLOK neki, ha legközelebb SZAKRÁLIS orgona mögé ülök.

Trambi bá': 2014. október 4-én (szombaton) 16:00 órakor a monori római katolikus templomban (Monor, Főtér, sárga nagytemplom) játszom az öcsém esküvőjén. (1997 után ismét; nem csak szent énekek lesznek. Egy-két "zúgatós" mű is el fog hangzani.)

Még egyszer elnézést.

ON: 

tehtube Creative Commons License 2014.09.23 0 0 16622

Kicsit más a tölcséred. Igazából szerintem újabb az enyémnél, mert ebbe már belerejtették a kupakot. Jól látszik a hosszbordákon is.

Ja, meg nekem volt oldalt is egy kerek lyuk. Minek? Az is kapott egy szigszalag foltot.

Úgy látom hogy nálad is bőven szélesebb a horony mint ami a 2,5mm-es éxíjhoz kellene. Mind a motornál, mind a tölcsérnél.

A kicsit vastag 5mm-es szíjamat körbepolíroztam. Előtte föl-le ugrált forgás közben, hülye, teljesen véletlenszerű, intenzív zakatoló hangot adva.

Utána néma csönd. Talán 3-4mm-es szíjnál mellőzhető a csiszolás. Lényeg a 40cm kerület ami 12,7cm átmérőt jelent. 

Ha autósboltban jársz, kérdezz rá, filléres tétel.

Még pár kép a 3D-ről:

Minden képet elég nagy méretben szokta föltenni. Kinyerése a nagy méretnek:

Rákattint -> új képablak.

Az új képnél jobb egérgomb->kép új ablakban megnyitása.

A címsorban megjelenik a kép és ott a BIG karaktereket IMG-re kell átírni. Ekkor képeim kb. 1500×1000-es méretűek lesznek.

Előzmény: okumoto (16620)
tehtube Creative Commons License 2014.09.23 0 0 16621

Szia! Köszi az értesítést, nagyon tetszik ez a virtuális Hammond Klub!

https://www.facebook.com/bphammondklub

Ami a lényeg, hogy nem csupán a szájnak, szg.billentyűzetnek esetleg a szemnek szól hanem van mögötte igazi ZENE!

Külön örvendetes hogy egyre bővül a helyi hammondosok száma. Végül behozzuk -a nyugati országokhoz képest- a lemaradást :-)

Külön köszönet ehhez a hanxert aktívan toló zenésztársaknak!

Nincs kupakod valamelyik tőcsérre? A Motionnál nem is volt, meg olyan rövid, de annyira széles hogy csak bágyadtan csordogált ki belőle a magashang. Elég hangos, de irányultsága tétova. Ezen segítettem szándékosan sárga szigszalaggal! De szerintem a szalag színe nem befolyásolja a hangképet :-)

Valószínű egy függőleges csík elegendő egy "normális" tőcsérre, mert nem olyan szélesen pufog ki.

Sokat számított a hangzás megértésében a Szalay Andrással készített méréssorozat. Ezt elemezve tudatosult hogy a tölcsér hangja ilyen:

Húúúúúúúúúúúúúúú.........ZIZI!...............Húúúúúúúúúúúúúú.......ZIZI!...         (chorale)

Előzmény: LittleBig4 (16619)
okumoto Creative Commons License 2014.09.23 0 0 16620

Jó kis legózás lehetett ez a művelet. Most már csak hallani kéne! Nem semmi... :) De jó tudni, hogy mivel helyettesíthető az eredeti éxíj, ha elszakad. :) Szerintem, a Pro-145-ben is ugyanilyen vékonka' szilikon szíj van fenn. Ha jól nézem, akkor a dobrotoron se vastagabb 3mm-nél, de biztosan nincs 5mm. Nekem egyszer az alsó motor felfüggesztésén kell majd valamit alakítani, mert fejjel lefelé lóg/függeszkedik 2 db gumipánt között, mint Chuck Norris :)) és ha azok elszakadnak...vagy elfáradnak, akkor a motor 15cm-t zuhanva a 220V-os panelen landol..és kész a katasztrófa... :/

A tölcsérem hasonlít, de nem ennyire.

LittleBig4 Creative Commons License 2014.09.23 0 0 16619

Szia Tehtube !

Ebből az előző rengeteg leírásban elvész a lényeg, a (számomra) gyöngyszem meglátás! A tölcsér, amiről hiányzik a diffúzor, az elég szúrós hangot ad. Ennek orvoslására a szigetelő szalag óriási ötlet. !!!!!!

Ki is fogom próbálni, amint találok otthon fekete szigszalagot!

Amúgy meg: Okt 1. Budapest Orgona Klub!!!!!!!    - az első, de itt elrajtolunk egy olyan sorozattal, amiben minden hónapban más és más csapatokkal, zenészekkel folyamatosan lehet majd orgonás estekre számítani!!!

Jelöljetek be minket, hogy értesüljetek!

http://www.facebook.com/bphammondklub

Matyo

tehtube Creative Commons License 2014.09.23 0 0 16618

Volt a Motion Sound KBR-3D-nek egy bosszantó tulajdonsága. Bármilyen finomállítás az igazi és a szimulációs rotor sebességeken vagy éxíjcsere szükségességekor a felső rotortálcát ki kell húzni a hangdobozból. "Mindössze"

Ehhez ki kell csavarozni elöl a két egyesített hanxórót 4-4 csavar. Lehúzni a csatlakozó sarukat.

A hanxórónyíláson kényelmetlenül fel-benyúlva az egyik oldalon fönt 7, a másikon 8db csavar szorítja le a fém rotortálcát a fapolcra. Eddig 23 csavarnál tartunk.

Utána a hátsó függőleges polcrészt is tartja 6 csavar. (29-nél vagyunk)

Van a tengely fölső befogása 3 csavarral, de a két sarokvédőt is le kell csavarozni, mert picit belóg a fémlap elé, akadályként, további 2-2 csavar.

Ez mindösszesen 36 csavar! :-(

Utána kihúzható a fém rotortálca, de a hanxórókábelek nem engedik messzire húzni, így felállítható mindössze a doboz mögött közvetlenül. Ideiglenesen az elülső hanxórók visszadugandók hogy lehessen hallani a mélyeket is és így hogy szétáll a bele lehet beszabályozni. Lassú S, gyors F sebességek és felfutási idő A. A lefutási a felfutásinak kb. 2×-ese. Ráadásul mivel ezek a kis potik a tölcsér alatt vannak mindig meg kell állítani a forgást, állítani egy picit, majd újból ellenőrizni.

Az egészben még az a hamis hogy a nagy hanxórók nincsenek rendesen a helyükön, a tölcsér is a szekrényen kívül forog. Szóval rémálom, de elvileg megoldható szökőévenként egyszer, vagy ritkábban :-)

Szét kellett szednem mert elszakadt az éxíj. 2,5mm átmérőjű, 40cm körhosszú szilikon madzagocska. Tökéletes lett bele egy teherautó boltból az 5mm-es, úgyszintén 40cm-es gömbszíj vagy 300ft-ért.

De a beállíthatóságra vagyis ennek lehetetlenségére kimértem a potik helyét és fölötte ovális 1×3cm-es nyílásokat fúrtam a fedlapba. Hosszabb csavarhúzóval immár összeszerelt állapotban is be lehetett szabályozni a kívánt értékekre persze továbbra is álló helyzetben. Mindössze két lyuk a tetőre és kész.

A másik javítandó helyzet hogy viszonylag kevéssé lehet hallani a kis tölcsér forgását már pár méterről is. Kihangosítva ok, de csak magában, félig ok. Mint a gyári lezli, körbelécezve hátul alul-felül, zokni a dobrotoron és lehet csodálkozni hogy magában dünnyög, eltűnnek a részletek az orgona hangjából.

Mintaként az eredeti Leslie szolgált mégis, de a szokásos kivitelben. Ki kell szabadítani a tölcsért!

Ehhez kivettem elölről a szúnyoghálókat.

De ez a tölcsér laposan kiszélesedik. Szétteríti a hangot, de egy pici szúrás, duplázás hiányzik belőle amit az eredeti tölcsér előtti kupak okoz a hangban. Most egyszerű módon szigetelő szalaggal eltakartam a tölcsér közepét. Nem annyira mint a képen, kissé kevesebb lett a végső megoldásom, de megjött a kupak okozta "duplázás".

Próbán zenekarral érezhetően jobb forgási, rotyogósabb hangja lett, megérte ez a minimális beavatkozás immár szabadon kiszólva előre a dobozból.

Előzmény: tehtube (16615)
szimizso1 Creative Commons License 2014.09.23 0 0 16617

Nemrég fedeztem fel őket.

okumoto Creative Commons License 2014.09.22 0 0 16616

Én kíváncsi vagyok a MS-ra...  :)

Előzmény: tehtube (16615)
tehtube Creative Commons License 2014.09.19 0 0 16615

Jövő szombaton, szept. 27-én a Janis Pub-ban fellépünk. http://www.janispub.hu/

Új csapat. Sonia

Viszem a szokásos Tehtube's B3 összeállításom. 2 master, EMU, Motion Sound KBR-3D.

A KBR-3D-ről lesz egy kis összeállítás, érdemes volt némi módosítást végezni rajta.

tehtube Creative Commons License 2014.09.19 0 0 16614

Gratula, hajrá. Várom a koncertet!

Előzmény: afterorang (16613)
afterorang Creative Commons License 2014.09.19 0 0 16613

Sziasztok! 

Itt egy kis ízelítő belőlünk. Reméljük hamarosan koncerten is találkozhatunk, mi gyúrunk rá nagyon :)

üdv: Máté

http://youtu.be/1a0kfXJxYhY

djuice Creative Commons License 2014.09.15 0 0 16612

Persze, vmelyik modelljén még a signatured by JDF is rajta volt, na de nem így kéne azért szólniuk, hogy minden "borostát" leborotváltak a klónjai hangjárról, mint valami epilált izé. Lehet egyébként direkt ilyen a koncepció, hogy ne hasonlítson már annyira az eredetire...

Előzmény: LittleBig4 (16610)
tehtube Creative Commons License 2014.09.15 0 0 16611

Igazad van

Előzmény: LittleBig4 (16610)
LittleBig4 Creative Commons License 2014.09.14 0 0 16610

Talán lkerülte a figyelmeteket a hír, hogy Joey nem szponzoráció miatt klónozik, hanem tulajdonosi minőségében reklámozza a saját cégének termékét. Szerintem érzi, hogy a nagy neo-Hammond fellendülésnek vége lassan...

Előzmény: tehtube (16609)
tehtube Creative Commons License 2014.09.14 0 0 16609

Úgylátszik mégsem engedheti meg magának hogy igazival játsszon. Ilyen klónos felvételekért biztos jön a szponzoráció :-)

Előzmény: djuice (16608)
djuice Creative Commons License 2014.09.14 0 0 16608

A home from the hollydaysre gondolsz?

Valóban kellemes, csak az a digitálhammond rontja el. Nem is értem minek erőlteti, ő aki megengedheti hogy minden szobában egy eredeti B3 virítson. Erre felveszi ezen műanyag hangú valamin a játékát. Illúzióromboló! Az Incredible albuma óta nem is vettem tőle semmit a "nylon" érájából pont ezért. A relentless lemezével dobott még nagyot régen, a többi nem is érdekel, a lényeg azokon van, szerintem!

Előzmény: tehtube (16607)
tehtube Creative Commons License 2014.09.13 0 0 16607

Joey DeFrancesco oldalán jó új zenék vannak!

http://joeydefrancesco.com/index.php?id=music

Na ilyet szeretnék hallani már valahol :-)

tehtube Creative Commons License 2014.09.13 0 0 16606

Arno Krijger és társai a MűPa-ban. Kíváló zenészek. Az orgonát külön méltatták. Okkal. Midizett basszpedálja lett. 

A számok hangulata végigvitt egyfajta melankólikus egyformán bonyolított hangulatot. 

Kitűnő szólók, összejáték, néhol meglepő megoldások.

Előzmény: tehtube (16603)
tehtube Creative Commons License 2014.09.13 0 0 16605

Ja, lesz a MűPa-ben Medeski Martin & Wood + Scofield november 17-én:

https://www.mupa.hu/program/medeski-scofield-martin-wood-2014-11-17_19-30-bbnh

tehtube Creative Commons License 2014.09.13 0 0 16604

A Kéknyúl Deluxe is elérható a MűPa honlapján: 

https://www.mupa.hu/multimedia/video/keknyul-deluxe

tehtube Creative Commons License 2014.09.13 0 0 16603

A rossz időre tekintettel megtartódik a műsor csak bent:

"Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy szeptember 13-án és 14-én a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt az eredetileg szabadtérre meghirdetett rendezvényeink a Művészetek Palotája belső tereiben lesznek megtartva. A Berlin terasz koncertjeit (Nils Wogram Trio, Das Kapital és 17 Hippies) a Könyvesbolt előtti téren rendezzük meg, míg a Kertmozi vetítéseinek helyszíne az Előadóterem lesz."

Ki jön? 

djuice Creative Commons License 2014.09.12 0 0 16602

Müpart orgona-sztorik 5 műsor letölthető 30 napig!

A darabolt fájlok totalcommanderrel összefűzhetők, a TS kiterjesztésű videó megfelelő asztali lejátszón (usb-s DVB tuner, BluRay lejátszó) vagy pc-n pl MediaPlayerClassic vagy VLC progival nézhető. (900MB)

http://www.sendspace.com/filegroup/AvjBGNDkOUAkmGptRqpKPzqxSfJFoNNsfwLW6ceqkww

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!