Keresés

Részletes keresés

il1321 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1486
Ezt a képet az angol szakirodalom nyugodtan használhatná a classic country garden témakörben. SZÉP!
Előzmény: CBNora (1479)
il1321 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1485

Én sem tudom a nevét. Még nagymamám kertjéből mentettem át, vagy 20 éve.

Dracéna- akkor én innen ÉBékésből is Pesten vagyok 3 óra alatt, és itt jobb az idő, olcsók a házak, süt a nap.....:-)))

Előzmény: wattacukor (1484)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1484
Igenigen, őazőaz! Sok van belőle, széjjel fogom ültetni őket, dehát nem így virágzás közepén...

(Attól függ, ki hogy híjja!!! :p)
Előzmény: il1321 (1477)
CBNora Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1483
Paradicsomot, lecsót szoktam eltenni, és egyszer rákényszerültem a sütőtökre. Sok termett, hatalmasak lettek. Csak nem értek meg rendesen és nagyon vizes húsuk volt, hamar romlottak és sütve 1 centi vékonyra összeestek. Kockákra váktam, saját levében megfőztem és csavaros tetejű üvegekbe raktam. Biztonság kedvéért még egyszer átmelegítettem a sütőben kb. 90 fokon. Főzeleknek ehető, és néha kelttésztába szoktam belegyúrni. Ha fehér lisztet használok, aranyzsömlét lehet így sütni. Már  vagy 3 éve megvannak. Nem szoktam sok cukrot, sót tenni a konzervekbe, tartósítót se használok, ha megfelelő a hőkezelés és zár a kupak, nem romlik meg.
Előzmény: taffy (1425)
dracaena Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1482
Nem egészen értem. Tehát a műanyag palacknak a felső részét vágjátok le? Ahol a kupak van? Vagyis gyakorlatilag nagyobb méretű "tejfölöspohár"-ról van szó?
Merthogy van, aki a palack alját vágja le, és ezzel takar be valamit, például az egyik szomszéd a rózsákat rakta így ki.
A pótmama-szomszédnénim (most lesz 81 éves, így van rutinja) azt mondja, hogy ő a kukoricát is át szokta plántálni, pedig eddig azt hittem, hogy a kukorica nem bírja a mozgatást. Errefelé általában úgy vetik a kukoricát, hogy jó lépés távolságra két szemet vetnek, meg is hagyják mind a két tövet, így egy helyen 4 cső kukorica terem. A néni, ha valahol véletlenül 3-4 szemet vetett, akkor onnan kiszedi a pluszt, és átrakja oda, ahol esetleg kimaradt, vagy elvitte valami a magot.
Előzmény: zsebi41 (1461)
CBNora Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1481
Szerencsére ma csak épp fagypontig hűlt le, voltak felhők. Nálunk tegnap csak pár csepp esett, meg sem látszott, locsoltam.
Előzmény: dracaena (1473)
dracaena Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1480
SZUPER OFF
Okosabban választottál lakóhelyet, mint én. Ti busszal Pesttől csak 2 órányira vagytok (én 3-3,5-re). Köztünk most 46 km a távolság, ezt Volánbuszokkal már akár 3,5 óra alatt is meg lehet tenni.:(((
A Térképcentrum szerint Kisnána is picike falu, de nem olyan kétfelévágott, mint Zabar. Már egy hetet késtem a számláim befizetésével, mert nem bírom magam rászánni, hogy átvánszorogjak a 25 perc gyaloglásnyira levő postára.:(((
Nincs arrafelé eladó ház? Mert szeretnék innen elszabadulni minél előbb, nemcsak a hideg miatt, meg a gyerekeimtől való távolság miatt (a két busz is macerás, ha vinni akarok nekik ezt-azt, beleszakadok, mire a csomagomat lecibálom-áthúzgálom-felrángatom -általában sok tojást viszek nekik, így nem rakhatom a busz csomagterébe- , segítség ritkán akad, a fiatalok inkább félrelökdösik az embert), hanem mert túl nagy nekem ez a ház, és van egy tök kihasználatlan szoba-konyha is, ami nekem csak arra "jó", hogy ennyivel is többet kell mennem a tyúkokhoz és a kerthez.
De inkább e-mailben folytassuk, ha tudsz valamit arrafelé: draccena@gmail.com.
OFF vége

Előzmény: wattacukor (1474)
CBNora Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1479

Nálunk is mindig van virág a züldségek között. Igaz, hogy nem vetem, csak meghagyom, ami magától kikel, ha nincs nagyon útban. Arra törekszem, hogy a veteményes egyúttal díszkert is legyen. Ez kb. júliusra szokott összejönni. Helyenként sok körömvirág is szokott lenni, annyi magot szétszór, hogy csak ott nincs, ahol nem akarom.

Ilyen volt tavaly az uborkaágyás

Előzmény: il1321 (1438)
CBNora Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1478
A macskával nálunk nincs gond, mert a szomszédasszony simábbra egyengeti az ágyásait, úgyhogy mind oda mennek. A rigók viszont kaparnak. Az egyik ágyás két szélére sárgarépát vetettem, középra hagymát duggattam és szalmát tettem rá. Ezt mindig rátúrják a répasorra. Most az egészet letakartam madárhálóval, egyelőre működik. Egyszer rákaptak a rigók az egyik növényünkre, állandóan letépkedték és széthajigálták a leveleit, elijeszteni nem lehetett őket, akkor szereztük be a hálót.
Előzmény: dracaena (1472)
il1321 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1477

Ilyen?

Namiez

(Azér az ágyban nem palántázni köll:-)))))

Előzmény: wattacukor (1475)
il1321 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1476
Hú ez mégjobb! Megint nem én jöttem rá. Egyúttal megvan a búrája is. Ez jó módszer uborkára is. Az én üvegházam reggel 1/2 7-kor már nyit, mert menni kell pénzet keresni. De már megszokták, felénk 0 fok volt. Még a paradicsomhoz kiültetett bazsalikomok is tűrnek. De egyszwercsak itt lesz a melegebb idő is.
Előzmény: zsebi41 (1461)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1475
Adok nektek én is egy méhekkkét! :)

(és kap egy mezei pirospontot,
aki tudja, hogy milyen virág ez.
Mert nekem ggggőzöm sincs!)
Előzmény: il1321 (1459)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1474
Szépjóreggelt! Itt bizony ezer ágra sütik a napik :) Ha ettől sem hatódnak meg a földbe rejtett magok, akkor nem tudom, mi legyek. A tegnapi eső tutira megtette a hatását. Jó kis áztatós eső volt, észre se vettem, hogy eleredt. A gyerek szólt hogy esik.

Úgylátszik, mi kifogtuk a mediterránt, pedig itt vagyunk a Mátrában. Lehet, hogy az erőmű nem enged már fagyni? :D Itt már tényleg nincs hetek óta fagy. Jó kis mikroklímánk van. Itt sose olyan az időjárás amilyennek jósolják, csak ha napsütésről van szó. Az mindig bejön. Nomeg a hegy déli oldalán vagyunk, ez sem utolsó szempont. Minnyá összekapom magam és meglesem, mi lett a növényzettel iccaka.
dracaena Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1473
Most voltam állatozni... hát errefelé kemény lehetett az éjszaka, még most is csupa dér minden, és a fémedényekben az ivóvizek is befagytak.
Így jár, aki olyan hülye, mint én. Egész életemben mediterrán helyre vágytam, erre vénségemre ideköltözöm az ország leghidegebb falujába. Állítólag -34 fok volt a rekord (pár éve).
dracaena Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1472
A macskakaparásról jut eszembe: a szomszédom ilyenkor egyszerű kertésdrótot terít a zöldségágyásra.
Előzmény: dracaena (1471)
dracaena Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1471
Ha ez a növényekkel (is) beszélgetés a nem-normálisság jele, akkor látom, jó társaságban vagyok.:)))
Tavaly nagyon jól sikerült a kukoricám, igaz, naponta mondogattam nekik, hogy "gyerekek, holnap már tényleg ti következtek" (mármint kapálásban). Futóbabból is rengeteg lett, őket valószínűleg a "menj innen a francba" (... kaparj máshol, hülye macska) mondat hatotta meg.:)))
mamina Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1470

Én is locsoltam, még nem esik (Győr).

Ma végre megjött a pasi a gépével és széttörte a hantokat. Apa volt kint, én már akkor bejöttem a gyerekekkel. Átfutott az agyamon, hogy szólok neki a kerítés mellett lévő évelőkről, de gondoltam úgyse hülye, tudja, hogy van ott valami. Hát nem tudta. Valószínű oda a lestyán, kakukkfű, citromfű, majoranna, zsálya. :(

Sötétbe már nem mentem ki megnézni, így még van remény.

Kicsit OFF, de le kell írnom! Most először virít az áfonyám!!! Olyan boldog vagyok!

Én a szobanövényekhez szoktam beszélni, pl.: Te szegény, már megint kiszedte az a rosszcsont fiúcska a földedet, mi? Ejnye-bejnye! ,meg: Már megint földöntöttek?! , meg ilyenek.

Ha az idő is engedi, holnap kialakítom a nagyobb ágyásokat, elegyengetem a földet.

Mindenkinek jó munkát!

földtúró Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1469
Köszönöm a megnyugtatást, igazán kedves vagy, meg Il, Te is. Bár a száradás láttán inkább azt hittem, hogy kezdenek szomjanhalni, ugyanis miután az első vetés paprikáimat kirohasztottam (túlöntöztem), igyekeztem mértékletesebben locsolni.

Előzmény: zsebi41 (1460)
zsebi41 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1468
Itt még csak csepereg
Előzmény: taffy (1466)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1467
Hűha... összekeveredtek itten a billentyűk. Szóval azt írtam a végén, hogy nem baj-é, hogy ágyban tartom a palántákat... az van az ablak előtt, máshova nem tudom tenni üket. :D ;)
Előzmény: wattacukor (1465)
taffy Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1466
Nálunk már lelkesen szakad az eső :)
Előzmény: dracaena (1456)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1465
Köszi a locsolást, itt már esik! :D :D

Az ablakpárkányos beszélgetés jó dolog lehet. Már akinek van párkánya... nomeg ugye a szúnyogháló is elég zavaró. Me, baj. hogy én az ágyban tartom a palántákat?
Előzmény: dracaena (1456)
zsebi41 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1464

Még jó, hogy ide megszállottak járnak mert ha valaki normális idetéved, biztos kapnánk vizitdíj nélkül is beutalót valamelyik pszihiátriai osztályra.

Én rakom ki reggel a palántákat és közben mondom, gyertek gyerekek megyünk a napocskára. Ez már lehet, hogy a vég..........................

A kutyával való diskurzusom az már semmi

Előzmény: taffy (1450)
zsebi41 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1463
Készen vett műanyag uborkaháló, minden gazdaboltban kapható, nem drága és több évig kitart
Előzmény: földtúró (1449)
zsebi41 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1462
A   tavalyról maradtakat mindenféleképp!
Előzmény: taffy (1451)
zsebi41 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1461

Nem vágom le, csak a görbülettől lefűrészeli Apa, alúra lyuk és bele 1 szem kukorica mindig ápr. 24-én György napon. Ezután leásom egy árokba egymásmellé, és ott marad addig míg a borsó ki nem jön a földből, akkor kivárok egy alkalmas napot és az esti órákban szétültetem. Ha zöldbabot Juliska tipust ültetek mellé akkor kell locsolni naponta, ha fejteni valót akkor a csövek megjelenése után már nem kell locsolni.

Tavály nem tudtam kivárni hűvös esős napot de nem lett baj napközben at első 1-2 napban vízzel hűtöttem szegényeket.

Előzmény: il1321 (1453)
zsebi41 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1460
Meg vagy nyugtatva, a szíklevél teljesítette a feladatát és most elhalálozik de a parinak már nincs szüksége rá.
Előzmény: földtúró (1448)
il1321 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1459

Tartani kell vérmókusokat, azok csak éjjel járnak, és a nagyvadakat riogatják. Esetleg Tigrist? A tigrisek a riogatáshoz értenek a legjobban:-)

A palántáim nekem sem mindíg tökéletesek, azért készítek mindíg többet, így lesz elég. A 04-02-helyzet, ezek lesznek a szabadföldiek.

palánt

szorgalmasCsak ilyen szorgalmasan...
Előzmény: dracaena (1458)
dracaena Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1458
Lehetne azt is, de attól félek, hogy a kertemet dézsmálgató szarvasok és vaddisznók megijednének tőle, és ijedtükben a földbe gyökerezne a lábuk, aztán akkor hordhatnám a helyükbe a kukoricát, hogy összetörhessék.
Előzmény: il1321 (1457)
il1321 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1457
És ha a kertben csinálsz egy ablakpárkányt?-)))
Előzmény: dracaena (1455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!