rágica: pár dupla sárgám talán van még, várom, hogy virágozzanak, mert a múlt évben csak ültettem és nem raktam rájuk jelzést. Olyan, amit Zsüzsükének is küldtem.
Akkor már csak a részleteket beszéljük majd meg:-)))Az az igazság, hogy így is szívesen adom, idén egy kicsit elfajult a leanderbeszerzésem... A narancsos pedig még nagyon kicsi, kb 30 cm-es lehet, rá a következő évig várnotok kell. Cirmosaim nincsenek még, de ha nincs nem baj, akkor is szívesen!
Tényleg van két leanderem ami szép nagy és nem akar virágozni pedig én szeretem! Mindkettő ugyanonnan van! Elvileg vaj és piros de szerintem nem! Kaptam és aki vette elhitte!Majd rakok fel képet!
Igen mindkettő van. A rózsaszínről az előbb küldtem képet. Ilyet beültetettet tudok adni. Csíkos levelűt a tavasszal vettem, annak még nincs hajtása. De Kecskeméten a Gyenes kertésznél lehet kapni. Amit én vettem 900 ft volt, és már virágzott, de volt nagyobb is.
Olyanról nem, hallottál még, hogy valaki csere nélkül is szívesen ad? Még nem felejtette el, amikor ő is sóvárgott 1-1 új növény után. Írj emilt, majd megbeszéljük, de nem szeretnék erőszakos lenni!
Helyzetjelentés a csalánpermetezés után: - a sárga tetük befeketedtek, a fehér pajzstetüvel nem tudom mi a helyzet, két nap után hogy látom, na meg a kiadós eső után, ami nem tett jót a permetezésemre, nem tudok véleményt mondani, de remélem azok is elpusztultak. Ma ha kicsit eláll a szél, a beáztatott lével megint megismétlem, köszönöm a tanácsot, remélem ez lesz az igazi megoldás.:))))) szép napot mindenkinek, sziasztok. Ágicza majd a hajtás miatt, akkor egyeztettünk, nem felejtesz el?:) előre is köszi
a csemetéket ugyan szivesen fogadnám, de nem tehetem, mert nem tudom viszonozni. Nekem ugyanis semmiféle különleges növényem nincs, amit cserébe felajánlhatnék. Kecskemétre pedig mostanában nem tudok elutazni. A kedvességed azért köszönöm!
Zsüzsüke, mint láthatod, én cserepartnerként szóba sem jöhetek. Öt éve már, hogy évente veszek egy-egy tő leandert, ezeket édesanyámnál teleltetem. Aztán hálából nála is hagyom. Attól tartok, ezek között nincs olyan példány, ami nektek nincs akár tucatszám. Van szimpla barack, a többi ciklámen, teltszirmú. Az egyik, a kedvencem, olyan " görögnyaralás-illatú". Az idén vett ifjoncom még nem nyílott ki. Amúgy Karcagon élek, de Debrecenbe elég gyakran beutazom. Ezért ha van valami jó "lelőhelyed", kérlek, írd meg. Előre is köszönöm!
köszönöm szépen előre is, nekem mindegy, de lehet jobb lenne, ha te gyökeresited meg, ne hogy elcseszek valamit, már próbáltam párszor de nem maradt meg egysem, nem tudom lehet hogy nem jó hajtásokat vágtam le:((
Ha vársz jövő évig én szívesen adok. Bár vehetek most is hajtást. Ezt azért írtam, mert én mindig a kora tavaszi metszés áldozatait gyökereztetem. Ha gondolod szedek néhány hajtást, (Nagy leandereim vannak.) ha kigyökeresedik, beültetem és megkereslek. Vagy küldjem el, majd kigyökerezteted?
Nálunk leanderből elég gyér a felhozatal. Kedves Szolnokon, Debrecenben, vagy közelében élők, nem ajánlanátok nekem megbízható kertészt, hobbikertészt, vagy akár piacoló parasztasszonyt, akitől még pár tő leandert be tudnék szerezni?
Sziasztok! Vettem tegnap, a gyógyszertárban száritott csalánt, és a legnagyobb lábasomban kicsit felföztem, lehült, és megpermeteztem mindent, hogy mit ért sajnos nem tudom, mivel jött az eső és még nem volt nagy hangulatom a leandereket szemlélni. Remélem valamit csak ért. A maradékot, ami a lábosban volt, még egyszer felföztem, és most is ott áll, majd ma leszüröm, és eső után ujból megismétlem a permetezést. Hát nem tudom, mi lesz, a tetükkel, de a nénitől akitől a lenadereket vettem a héten a kelenföldi is azt mondta, hogy ő is csalán levéllel szokott permetezni. Láttam is nála egy csomó levelet beáztatva egy nagy tejes ládában. Hát akinek ennyi leandere van, már csak biztos tudja:)))) Egyébbként tényleg érdemes felkeresni, mert nagyon sok van neki, én is visszamentem hozzá tegnap, mert rágtam magam még egyért amit már akkor nem akartam elhozni, de már a haza uton tömprengtem rajta, igy hát visszamentem érte:)))) Ja van még amin tömprengek, de már azért biztosan nem megyek vissza, egy sárga dupla, és egy hatalmas nagy tő:))) aki megvenné, légszi adjon belöle egy hajtást:))))
Szia Lady Gyöngyös! Május 30-án kaptam a hajtásokat (egy itteni kedves topiclakótól:-) , tehát 1 hónap alatt lettek ilyen szépek a gyökerek, de a 4 közül csak kettőn :-( 1-en volt pici gyökérkezdemény,de azt ügyetlenül lepattintottam róla sajnos 1-en meg azóta sincs semmi jele, hogy gyökeret akarna növeszteni :-( Most újra visszatettem a dunsztos üvegbe. Én átlátszóba tettem, és délelőtt a tűző napon volt,csak délután volt árnyékban. Néha lecseréltem a vizet róla, mert zavaros volt (nem tudom,hogy szükséges volt-e) Hogy sötét üvegben kellene gyökereztetni, én arról nem hallottam, de vannak itt nálam sokkalta okosabbak meg tapasztaltabbak, Ők biztosan segítenek Neked. a 2 gyönyörűségest elültettem cserépbe, és "szeretgetem" mindennap, hogy szépen növekedjen.. Üdv:Dittka