Apró popó! Sportárs, rostárs! Ha adnék DVD-t vagy videokazit, meg tudnátok szerezni azokat a nagy meccseket, megnyert bajnoki döntőket Shannon, Dávid, Blanks, Karner stb. főszereplésével? Ha nincs döntő, néhány sima bajnoki is jó lenne. Nem sürgős, tudok várni. :)
Ha dob 5 pontot és cserét kér, akkor azt mondom oké. De rengeteg játékidő alatt 0 pont, -2 VAL, eladott labdák, tőle, olyan nincs, azt nem hiszem el. Ja a meccs után meg ott röhögcsélt, biztos ezzel oldotta a hatalmas stresszt.
Ez így nem igaz. Lehet attól még valaki jó játékos, hogy kritikus pillanatban néha begörcsöl. Az ominózus meccs történéseit nem vitatom, de nem ez volt az egyetlen. Volt arra is példa, hogy 3 negyeden keresztül jól nyomta, a negyedikben meg 4 eladott labda és egy halom hiba, kihagyott büntetőkkel. Egyébként van egy elméletem ami lehet hülyeség, de szerintem nem :) A nagyon magas játékinteligenciájú és a kőhülye játékosok bírják legjobban a feszkós véjátékokat. Az előbbi azért, mert a qrva nagy tét nemhogy megzavarja, hanem továbbinspirálja (pl. Jordan, Bryant), az utóbbi meg át sem érzi (Monroe).
Blanks 99-ben már nem volt nálatok. A 99-es ASE csak egységesnek tűnt (bár az ideit még nem láttam és könnyen lehet nem is fogom), de nem volt az. A 3 litván elképzelése volt ami igazából vitte a dolgokat támadásban nomeg az, hogy az egész kezdő5 gondolkodó, okos játékosokból állt. De ez kevés volt egy olyan védekezés ellen mint akkor a tiétek, amikor már készültek belőlünk akkor kellett volna egy edző (+védekezni se tudtunk).
Zujovic kivételével tökéletesen egyetértek. Akkor viszont nem értem, hogy Vlagyimirt miért emeled ki. A kupavisszavágón rendkívül fontos kosarakat szerzett. Maradjunk annyiban, hogy így jó ez a csapat, ahogy van. (Panglos mester után szabadon). Amíg esélyesek vagyunk a bajnokságban is, meg a kupában is, addig hagyjuk dolgozni Őket.
:-)))) Rosszul bírta a stresszt, ez jó. Akkor miért nem ment könyvtárosnak? Viccelek. Nem arról volt ott szó hidd el. Több verziót is hallottam - természetesen pletykaszinten. A legenyhébb, hogy már nagyon hazautazhatnékja volt. Nem tudjuk meg ebben sem az igazságot. Kedveltem és jó játékosnak tartottam Spiveyt, addig az ominózus utolsó meccsig, amin személyes véleményem szerint szándékosan nem játszott jól. Hogy miért? Ezer válasz lehet: Zének már szerződése volt idénre, neki még nem, több pénzt szeretett volna, de nem akarták megadni stb. A lényeg, hogy egy Spivey kaliberű játékos SZERINTEM ok nélkül NEM TUD olyan rosszul játszani. Mondhatjuk, bután, túl feltűnően csinálta. Persze hibás volt Fodor is, mert Ő jóhiszemű volt, és nem vette észre ezt, tovább erőltette Jay-t. Hibás volt a vezetés is - ha egyáltalán akarták az aranyat (remélem akarták; mindenesetre furcsállom, hogy évről-évre a 4-be jutás a kitűzött cél, miért nem legalább mondjuk a döntőbe jutás), Ők is feldobhattak volna valami jutalmat, ha nyerjük a döntőt (aztán lehet meg is tették, nem tudom, de ha nem, az hiba volt - motiváció kellett volna). Ha viszont "nem bírta a stresszt", akkor azért kellett elküldeni.
Szerintem csak rosszul bírta stresszt, nem egy meccsre emléxem, hogy akkor mondott csődöt amikor nagyon kellett volna a jó teljesítmény. Persze nem minden ilyet vesztett el az Alba, de pl. ASE ellen így elsőre kettő is beugrik.
Nem hinném hogy rosszat kellene rá szólni mert jó kis játékos, bár az is tény hogy hátul nem volt az igazi.
Bocs hogy idepofátlankodtam, többet nem fordul elő.
Lowe még egy Vásárhely szintű csapatba is kevés lenne. Nem is fordul a gyűrű fele, 3 méterről őrzik. Zujovics sem győzőtt még meg, de Ő legalább próbálkozik, előbb-utóbb csak beesik neki valami. Lowe a tegnapi napon kb 4-szer dobott kosárra, 1-szer talált. 1 hónap alatt kb. 20 pontot dob és minimum 6000 dollárt keres. Luxus.
Nos, én ezt pont fordítva látom Kámi esetében. A Benxes időkben kevésbé volt rajta a teher, mert Dzsordzsi egyszemélyben (majdnem)minden posztot el akart látni. Szórta ő a hármasokat ész nélkül, soxor bement, amikor meg nem, nem volt aki leszedje a pattanót. Ez már a múlt. A mostani csapat sokkal jobb szerkezetű - főleg ha mindenki a saját dolgát végzi - és ez fexik Tominak, mert azt csinálhatja és azt KELL csinálnia, amihez ért.
Felmegyünk egy olyan kezdőöttel, amiben szinte nincsen pont, amit idegenben ,egy erős csapat otthonában tudnék elképzelni. Ez ellen a gyenge Kaposvár ellen nekünk kellett volna diktálnunk, nem pedig alkalmazkodnunk. Ha Marci és Phillips egyszerre van pályán, nálam Phillips lenne kettes, mert jó asszisztot így is adhat, meg betörni is jó, de kintről inkább ne erőltesse - fakezű. Viszont úgy tudom, azért küldtük el Pojbicsot, mert Phillips lett Marci cseréje, akkor miért nem ehhez tartjuk magunkat? Soxor furcsa párosok voltak: Brigi jól fogta Hendleint, de Kámi már nem; Góbi kevés időt kapott - ok, egyszer betakarta Orosz, volt már ilyen a történelemben, ezért szinte végig a padon tartani, miközben Orosz karriercsúcsot csinál ... A végefelé Ricsi kéri a cserét, asszem ott éppen Gordan van fent, már örülünk, hogy na végre Matus észrevette, hogy le kell hozni Zujovicsot, erre lecseréli Brigit. Kész. Rossz kezdőöt -> somogyi vezetés, ekkor Matifu eszetlen cserélgetésbe kezdett - aki egyet hibázott lejött, semmi koncepció, figura se nagyon. Egész meccsen egyet se zónáztunk - miért? Bírók. Katasztrófák. Ez nem újdonság, inkább a megoldás a lényeg. A fő probléma, hogy nincs semmiféle egységesség a játékvezetői "karban". Múltkor minden támadó volt, most semmi, egyszer mindent lefújnak, máskor engedik a kemény játékot. Mi a megoldás? Talán az, hogy az edző, segédedző, bárki (vállalom :) észreveszi, hogy aznap este, az adott trió melyik szemléletet alkalmazza. Időt kérünk a 4-5. percben, addigra már kiderül, és felhívjuk a játékosok figyelmét: Fiúk! Ma nem fújják be a támadókat, ne játsszátok el, engedik a kemény játékot, alkalmazkodjatok stb. Így is marad olyan, amire nem lehet felkészülni - Samu. Lényeg a lényeg ez kevés lesz. Fel kell készülni az ellenfélből tisztességesen, kellenek figurák támadásban-védekezésben, KELLENEK (akár váratlan) ÖTLETEK, mert ha kiismerhetőek vagyunk, nem nyerünk bajnokságot. Fiatalokat játszatni kéne, az ellenfélnél Kiss, Kasza, nem igaz, hogy Supola, Hanga nem bírna velük.
A legjobbkot következik a Kakasok elleni "edzőmeccs", olyan edzőmeccs, amit természetesen meg kell nyernünk, DE remek alkalom figurák gyakorlására, támadó - védekező ötösök összeszoktatására, fiatalok jáccatására. Már most ki kéne találni a Körmend ellenszerét, miket érdemes ellenük játszani, támadni-védekezni, és azt Debrecenben gyakorolni. Amit a Pécs csinált az hülyeség, meg náluk más is a helyzet, mi használuk csapatépítésre a meccset.
Így van. Tegnap néztem a meccset, és azt vettem észre, hogy Lowe-t figyelem. Védekezésben lekésett, egy-egyben simán verték, támadásban meg semmi. Egy-két talált kosár. A három pontos környékéről veszélytelen, betörést ritkán vállal (akkor sem túl jól), szabadul a ladától, aztán labda nélkül nem csinál semmit. Sokszor volt, hogy csak állt kint a mezőnyben. Ez nem segítség a csapatnak. Ebből nem lesz helyzet, csapatjáték, esetleg lepattanó....
...tegnap, még ha szorosnak is tűnt a mérkőzés, ki kellett volna próbálni a fiatalokat!
Sokat elárult a Tv közvetítése. A bemelegítés alatt Hanga beleásított a kamerába.
(Mintha tudta volna, hogy kár strapálnia magát... :(( )
"Bencze Zé és Lowe beteg, reméljük legalább az egyikük vállalja a játékot."
inkább ne vállalta volna lowe sem...
tudom, unjátok már ezt tőlem, de az a pasi valami katasztrófa. egyszerűen jó megmozdulása nincsen. megint direkt őt figyeltem (hiába, nagy az ellenszenv :-)), bárki megveri egyetlen indulócsellel, szóval a "híres" védekezése sem valami fantasztikus...
(Én becsülöm Kasza Danit is, 174 cm-rel már komoly önbizalomra vall a kosárlabda művelése. :-) És Vojvodát is láttam már néhány ifimeccsen, ő sem ügyetlen.)
Ha belementek abba, hogy játszanak a fiatalok, valszeg megszerezzük első győzelmünket. Nem vagyunk mi annyira gyengék, a srácok is megszokták a NB1 légkörét. A Pécs is simának gondolta, de amíg nem játszott Alekszics, Lapov és Simon, addig pariban volt a két csapat, sőt talán mi voltunk meggyőzőbbek, és a második félidőt kénytelen volt végignyomni Lapov és Simon is. Ha a 24 büntetőnkből nem hagyunk ki 14-et, szorosabb is lehetett volna.
Ha már Angliában nincs Sport1, akkor elmondom, hogy nagyon gyenge mérkőzésen sikerült nyernünk. ("Újságirónyelven": küzdelmes :-)) )
A Kaposvár egy légióssal, rutinos magyarokkal, és reményteljes fiatalokkal szorongatott meg minket. Az első félidőben 10 ponttal is vezettek, de egy pillanatig sem éreztem, hogy kikaphatunk. Nálunk volt néhány átlagos teljesítmény. Kámi volt a legjobbunk szerintem, támadópattanókat szerzett, fontos pillanatokban dobott kosarat, még zsákolt is! :-)
A sportTV szerint meg Kestutis.. Hááát..
A szombaton látott biztató dolgok eltüntek, ezt tudjuk be a sok sérültnek. Bencze egy hétig még biztos nem játszik, talán majd Körmenden. Lowe edzés nélkül vállalta, Zujonak meg a bokája ment ki a tegnapi edzésen, de az is látszik, hogy sok munka vár még Matusra és a csapatra.
Több közhely már nem jut eszembe. :-))
(Debrecenben játszanak a fiatalok)
Mikor jössz haza??
(Egy email cimet dobhatnál, szeretnék kérni egy szivességet, ha kivitelezhető!)