Ez mind igaz, nem vagytok túl kiegyensúlyozottak mostanában, valahogy mintha nem lenne csapategység, a légiósok elég önfejűnek tetszenek így az összefoglalóból, a magyarok meg mintha tisztességesebben hajtanának.
A Debreceni ifjak meccs előtt vért isznak. Ezt tanusíthatom, egyszer engem is ki akartak véreztetni, alig bírtam elszaladni. Egyébként mindegy mindegy alapon veszítenivaló nélkül játszanak, ami nagy előny azért egy hozni a kötelezőt és meg ne sérüljekkel szemben.
Eléggé dühítő volt, ahogy a debreceni "félamatőr" ifik olykor-olykor szép megoldásokkal oktatták a vérprofi csapatunkat. Én is azzal nyugtatom magam, hogy tudtuk nem veszíthetünk, ezért félválról vettük a meccset. Csak most meg fel kellene pörögni a Körmend ellen. Ha nyerünk, meglehet a második hely a playoffra, ami a döntőig biztosítaná a hazai pálya előnyét, ha nem.. Nyerni kell és kész. Zé esetleges hiányában is fölnyben vagyunk a palánkok alatt. A Góbi, Brigi kettősnek pontterősnek is kell lennie. Ha megakadályozzuk a körmendi triplákat, akkor nem veszíthetünk.
Megnéztem tegnap a Vadcsibék elleni derbit. Ha ilyen hatékonysággal védekezünk a körmendi triplák ellen, akkor sok jóra nem számíthatunk. Remélem csak lazáztak a fiúk!
akik legutóbb Pécsett nyertek, irányítóban, mivel hiányzott Simi. 25-ből bedobtak 20 közelit - 80%, vagyis jól törnek be; középtávoliban gyengék voltak IDEGENBEN, de otthon nem valószínű; a trojkákat mindig is jól dobták. Érdekes azt is nézni, hogy közeli+büntetőből -ami ugye a betöréseket jelenti- dobtak 54 pontot, míg kinti dobásokból (=hármasokból) 27-et. Nehéz ellenük védekezni, mert emberfogáskor betörnek, zónánál meg hármasoznak. Szerintem egy speciális zóna(két magasember a gyűrű alatt sapkázgat, a mezőnyök pedig a tojkákat akadályozzák meg) + piócaszerű emberfogás váltogatása hatásos lehet. Összességében több lepattanót szedtek, mint a pécs, ami azért fura, mert igazi magasemberük nem volt - már van, Metelski -, tehát gyorsak, mint állat. Szereztek 15 labdát, majd mindet el is adták. Fault Sa.: 21, Ki.: 24. Legjobb játékosaik neve Le-vel kezdődik, az ő semlegesítésük kulcsfontosságú. A játékosainat - főleg a légiósokat - fel kell készíteni a Pink Hellre, hogy ott aztán lesz hangzavar, a nézők üvöltözni fognak - ált. azért, mert többségük nem ismeri a szabályokat. Papíron mi vagyunk a jobbak, egészséges önbizalommal be kell lapátolni a győzelmet.
Debrecen-Alba 54-71 a IV. negyedben. Matifu eddig csak Hangát merte beállítani, de így is elég nyögvenyelős Ede szerint. Mondjuk nem lehet könnyű felspanolni egy ilyen meccsre magát egy csapatnak, amelyiken nem tudsz olyan rosszul játszani, hogy ne nyerj. Körmenden nehezebb lesz, de ha Z. tudna játszani, centerben jók lehetnénk.( bár azzal Sopronban sem mentünk sokra).
Azért nagyon bőkezüek vagyunk a riválisokkal, ha nyerünk Sopronban és itthon a Falco ellen( ezek a kötelezőek, a többi vereség belefért), most simán második helyen állnánk, meccs előnnyel Pécs és Falco előtt. Ehelyett erősen kell figyelni mögénk, mert bitang nehéz meccseink vannak hátra (Vásárhely,Nyíregy,Kecso, Paks itthon, Körmend, ZTE, Pécs, Szolnok idegenben) .