Amit 15-én vetettem minden kibújt! :) Itthon van a párom és fogunk még ááááááááásni hogy még tudjunk vetni, meg hát kell a rengeteg epernek a hely ami itt tenyész... eszméletlen sok van belőle és összevissza vannak mindenhol, a feketeribizlibokrok alatt, egymás hegyén-hátán. Augusztusban majd jól megrendszabályozom őket! :D Itt eléggé be van borulva az ég ( Kisnána /Eger és Gyöngyös között/), pedig mára nem ígértek esőt. Azért a nap is kandikálgat néha. Viszont mostam is, és ez növeli az eső valószínűségét :-/
Méterben árulják a gazdaboltban. Fűtetlen, sátornak túlzás nevezni. Leverek karókat, levágott szájú ásványvizes üveget húzok rá, hogy ne tépje szét a fóliát. Ráterítem a fóliát, a csucskeit U-vasakkal (férjem hajlította) rögzítem. A szélére még sziklákat rakok, ezek a sziklakert építésekor maradtak. A tetejére zsinegeket kell kifeszíteni kívülről, hogy a szél ne tudja lobogtatni. Nagyon hamar meg lehet csinálni. Fólia nélkül is terem ugyanez a kétféle saláta, csak azok még kisebbek. Azokat esszük majd a fóliás után.
A rózsabogár is egy cserebogárféle, ezért hasonlít egymásra a pajorjuk. Szerintem a májusi cserebogár (tényleg, tegnap este láttam egyet!) pajorja hosszúkásabb. De nem biztos. Itt a méret döntene, a rózsabogáré duplája.
Mi a szomszédba hordtuk a tyúkoknak, rendesen hajbakaptak rajta! úgy zabálták, hogy hallani lehetett, hogy csámcsognak! :D Meg a macska is megette. Úgy látszik, hogy a vadmadarak válogatósak. :)))
Reméltem, hogy mégse lesz belölük cserebogár, de úgy látszik nálunk csak ilyen dekadens városi madarak laknak. Reggelre még hiánytalanul megvolt mind.
Most mit tegyek? Gondoltam örömet szerzek velük, ha visszajuttatom a természet körforgásába, de már nem akarom még egy napot kínozni öket. Ebböl agyonütés lesz...
Ma megvolt az évi nagy operáció a komposzttal. Lefotózni már nem tudtam, mert sajna rám sötétedett. Az éjszakai fölvételen látható kollegákkal idén valamelyikötök tanácsára okosabban jártam el: ebbe a ki edénybe összegyüjtöttem és kitettem egy föltünö helyre, majd meginvitáltam néhány szomszéd madarat. Lapzártáig sajnos még nem érkeztek meg. Munkatársunk a helyszínröl tudósít. Úgy látom, meglógni mindenesetre nem tudnak.
Viszont rengeteg komposzt keletkezett, sokkal több, mint az eddigi években, de nagy szükségem is van rá; az üvegháznak nagyon rossz a földje.
Dracéna- A kukoricát én pontosan úgy ültetem, mint a pótmama-szomszédod. Az átültetett palánták egy kicsit lemaradnak növésben, de szépen teremnek. És ez a lényeg.
Az évelő növénykéim megmaradtak, kikerülte a pasi a tegnapi kulivátorozáskor. Nem Apán múlott.
Az aprónéptől ma nem tudtam kertecskézni, pedig szépen sütött a napocska, bár kissé hideg volt. Holnap ültetjük a krumplit, meg amire még lesz időm.
Az én fóliám is vagy 5 éves.Ahol elszakadt, ott beragasztgattam a széles ragasztószalaggal.Inkább kerti raktárnak tekinthető, a földjébe nem is vetek, csak szaporítóládákba, illetve mivel van sok M 10-es láda a bodza miatt abba vetek, illetve ültetek szét palántákat.
A növények jól elvannak, majd holnap reggel leszek nagyon kíváncsi. Nálam nincs üveghás meg fólia csak a szabadföld. Amit 15-én vetettem hagyma és spenót már kikelt meg a saláta és a retek is kibújt. A borsó még meg se nyikkan. :) Szerintem holnapra nagyot fognak nőni, jót tett nekik az a langyos eső meg a mai napsütés. NAgyon kíváncsi leszek! :)
Értem ám!Néha én is az ágyra teszem, ami a párkányon nem fér el, és az ágyra süt a nap.Most megyek, és a cukkiniket behozom a házba a fóliából.A zellerek, saláták, sóska és kapor már éjjelre is kint van.A zellereket, egyik halványító, a másik levélzeller már át kellene tüzdelnem, rengeteg kelt.
---Hogy haladnak a növénykéid?Kelnek? Nőnek?
Itt nem volt 1 csepp eső sem! De a krumpli már töri a földet.