Szívesen adok majd hajtást, kicsit várni kell majd erre a kettőre, ha egyre gondolunk, mert ez a két tövem elég kicsi, amit lehetett, azt pedig levágtam már. De amint lesz belőlük hajtás számíthattok rám. A szimpla rózsaszínből még van hajtásom amúgy.
Én nem érzem az illatukat, kivéve a fehérnek, de holnap ígérem leellenőrzöm!
raagica: nagyon szépen megformáltad azt a bordó tövet, nagyon formás, azt hiszem idén én sem kegyelmezek!
Szeretném megkérdezni, hogy a 2. és 3. képen látható leanderek illatosak?
Nagyon szépek!!!
Nagyon sóvárgok egy gyökeres hajtásért, de nekem csak kaktusz csere alapom van, és nem tudom ez megfelel e. Látom sokan állnak sorba, beállhatnék a sor végére?
köszi a gyors választ, nekem már elégé fásszárúak, remélem meg is maradnak, a rószaszin duplámat is visszakéne vágdosnom, akkor várjak nyugiban összig? szerinted? nagyon lógnak az oldalágai mondjuk a virágoktól, igy azért sajnálnám.
Én mindig sima befőttes üvegben gyökereztetem. De van, aki esküszik az alufóliába csomagolt, besötétített üvegre, vagy kancsóra. Kora tavasszal az ablakban vannak, de amint jobb idő lesz kiteszem a kertbe. Most is ott sorakoznak. Eddig csak a tavaszi gyengébb ágakat gyökereztettem, de itt írta valaki, hogy akár hüvelykujjnyi vastag ágak is kigyökereznek. Kipróbáltam, és bevált. Sőt ezek a vastag ágak már rögtön hozzák az oldalhajtásokat. Ez persze csak akkor jó, ha nem fácskát akar belőle nevelni a kiskertész.
:((( ez jó most vágtam teljesen vissza a sárgámat amit a kelenföldi nénitől vettem, mivel elég formátlan volt szegény nem tudtam tovább nézegetni. egyből vizbe tettem őket, elég szép fás szárúak, remélem meggyökeredzik, az jó ha egy nagy ibrikbe tettem őket? van valami titok, sötéthelyre, hova tegyem? Van egy nagy bokrom, aminek már az alján csuklómnyi a szára, azzal mit tehetek fürész? hogy formázzam?
Csak egy részét, kb 1/3 részét vágom vissza, de jó alaposan, közel a tövéhez. Onnan majd hoz új hajtásokat, amik a következő évben már gyönyörűen virágoznak. Így 3 évente szinte felfrissítem az egész növényt. És nagyon fontos az is, hogy bizony az első pár évben kell az igazi formát megadni, vagyis akkor inkább metszeni, mint virágoztatni. (Tudom ez nagyon nehéz, hiszen azért vesszük, kapjuk, hogy a virágjában gyönyörködjünk, de mégis ez a célravezetőbb, ha a későbbiekben szép, erős növényt szeretnél.)
Ez tényleg nagyon gyönyörü, de ezt nem csinálod minden évben úgye, már mint a teljesen visszavágást, vagy igen?? Hogy érted a teljesen vissza vágást? kb. meddig vágod vissza, és ha vissza vágod akkor az már nem fog virágozni vagy igen, abban az évben, vagyis csak gondolom összel esetleg.
Jaj, de jó! A 1350 hsz-ben az 1. képen ugyanaz van, mint a 2 képen? Ha nem az 1.-ből lehetne? És a 1319-ben az 1. és a 3. gyönyörű, bár, ha jól emlékszem azokat te is most kaptad. Akkor pontosítsuk, hogy Neked mit készítsek! (Bár lehet, hogy emilben jobb lenne!)
A tanácsom az lenne csak olyan hajtásnál próbáld a port ami még nem állt vízben! Azoknál összejön! Amelyik már egy napot állt vízben nem de a frissen vágott nekem megfakadt!
Én jobb eredményt vártam tőle. Por nélkül is gyökerezett leanderem, most meg porral sem.
De lehethogy én vagyok béna, vagy rossz időben csináltam. Mindenesetre gyatrán gyökeresednek. A rózsáról nem is beszélve. Ott meg mind elszáradt. Ja még egy küszködik....
Az esővízre reagálva, én sem vagyok szakértő de van benne valami! szerintem vannak olyan növények mint a leanderek is amelyeknek nem használ az esővíz mert a keményebb csapvízre van szükségük. Ezt már más kertésztől is hallottam!
Én is kiváncsi leszek a színére, mert ahogy nőtt a bimbó sokat világosodott is. No meg a kis képen, ami rajta volt, azon szép piros virágocska volt :))) Bár azt sem bánnám, ha bordó lenne, mert nekem az sincs, csak fehér, sárga és rózsaszín van eddig :)
Ezen már én is gondolkodtam :) Most gyökereztetek fehéret is, lehet, hogy megpróbálom összeültetni valamivel, ha sikerül kigyökeresednie. Egyszerűen nem értem, hogy mitől függ, hogy megmarad-e egy hajtás vagy sem. A tavalyiakat mind elajándékoztam, idén eddig nem gyökeresedett meg csak egy rózsaszín és az sem friss hajtás, hanem teljesen fás szárú. Már el is ültettem, majd arról is rakok fel képet. Remélem a fehérek sikerülni fognak!!! :)
Sziasztok! Működik a gyökereztetőpor is, most néztem, hogy a kis nyövény bura alatt is szépen hajt már.
Szerintetek ha egy fehér kicsit egy másik színű kicsivel összeültetünk, lehet, hogy későbbiek folyamán nem színeződnek el? Milyen szép lehetne két más színű virág egy tövön! Csak játék a gondolattal...