Keresés

Részletes keresés

Bird33 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 496

Köszönöm, hogy megvilágítottad elöttem a problémát! :-))

Az anyag nagyon jó, csak kicsit az ember fejébe száll.

Ui.:

És a mentolos csoki is finom volt!

Előzmény: isz-akos (494)
drica Creative Commons License 2007.02.28 0 0 495

Üdv újra itthon! Mikortól akarsz videózni? Vigyem szombaton (csak mert olyan nagyon messze lakunk egymástól)?

Zujovics már hétfőn is hiányzott, én vmi garázda kis vírusra tippelek, már Körmenden sem nézett ki túl jól.

Lehet, ez lesz az új csodafegyverünk, négy az öt ellen :D

Előzmény: isz-akos (494)
isz-akos Creative Commons License 2007.02.28 0 0 494

Azért 9-en mert így 3-man tudtak 3 a 3 ellen játszani 3 különböző felállásban, és ha jobban belegondolok 6 néző volt tegnap a csarnokban ami a 3 duplája, ráadásul az edzésről hiányzó játékosok száma is 3 volt, ezenkívül ha nem számoljuk a most szombati meccset akkor még 3 hazai meccsünk lesz és 3 idegenbeli, ráadásul a rájátszásban is 3 győzelemig tartanak a párharcok, és már 3szor elhódítottuk a bajnoki címet. Ja és ha az elején nem mondtam volna, azért 9-en voltak mert az a 3 háromszorosa.

Előzmény: Bird33 (491)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.02.28 0 0 493
ORRVÉRZÉSIG :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

észre se vettem elsőre
Előzmény: Törölt nick (492)
Bird33 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 491

Tessék nekem megmondani, hogy a tegnap esti edzésen, miért csak 9 játékosunk tudott résztvenni??

A tizedik, Brigi, kondizott orrvérzésig, de hol volt Zujovics és Phillips?? És mi baja volt Hangának?

AlBaPaPi Creative Commons License 2007.02.27 0 0 490
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy nagyobb hibának minősül ebben a szoros mezőnyben minden vereség.
Valóban igazad van, hogy ezzel csak egy darabig lehet takarózni.
Ha nem lennénk nyolcban a rájátszás végén + a kupa négyes döntőben, az egyértelmű kudarc.
Ha a négyből kicsúsznánk az alapszakasz végére, az "kis"kudarc, de még helyrehozható.
Viszont, ha megnyernénk az alapszakaszt, sajna az se garancia semmire, de könnyítene a rájátszáson.
Előzmény: Törölt nick (489)
Bird33 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 488

Albacomp: csapat kell!

Székesfehérvár - Az Albacomp Körmenden a hetedik vereségét szenvedte el a bajnokságban. Matus Gábor, a néhány hete kinevezett új szakvezető nincs könnyű helyzetben.

Matus Gábor nyolc mérkőzés óta dirigálja a csapatot, a mérlege négy győzelem, négy vereség, a bajnokikat tekintve 2-3. Aligha erre számított, amikor elvállalta a felkérést...

- Nem számolgattam abban a pillanatban. A hazai pályán a Falco KC elleni vereség a hiba, a hiányzó pont, hiszen ha hozzuk azt a meccset, most a második helyen is állhatnánk. Mert ki lehet kapni Sopronban, Körmenden, hiszen a mostani bajnokságban minden idegenbeli siker bravúr mindenkitől, ilyen a kecskeméti sikerünk is. A kupában továbbjutottunk, úgy, hogy azokon a meccseken kellett az új játékosokat beépíteni. Most már mindenhol kialakulnak a végleges játékoskeretek, tisztul a kép, igaz, azt is lehet látni, hogy nem lesz könnyű a folytatás. Mert jószerivel bárki, bárhol, bárkit legyőzhet, és ki is kaphat.     - Mit kellett elsőnek megtennie az előrelépés érdekében, mi valósult meg? - Nem szívesen beszélek arról, ami előttem volt, mert nem láttam a csapat munkáját. Elsősorban fel kellett rázni az együttest mentálisan, de fizikailag is meg kellett újítani a társaságot. Akkor egy új ember volt itt, azóta jött még kettő, és a beépítésük időigényes. De idő az nincs. A taktikai repertoárt is bővíteni kell, Körmenden kipróbáltuk a zónavédekezést, egyes időszakokban biztató jelekkel. Emberfogásban is több variációt próbálunk, támadásban van két új figuránk, ami az új emberek számára is pozitív - a csapat érdekében. Ami a megvalósulást illeti: valamivel jobban bírják a srácok minden tekintetben a 40 percet. Az akarati tényezőkben is javulást tapasztaltam. A támadójáték terén kell taktikusabbnak lenni, a két irányítót szükséges összecsiszolni, hogy gyorsabb legyen az átmenet a védekezésből a támadásba. Tudatosulni kell mindenkiben: nem az egyes játékos nyerheti meg a meccset, hanem a csapat, mégha ehhez az egyes játékosnak extrát is kell nyújtania. A hullámvölgyeket csökkenteni kell, Körmenden 30 perc után vereséghez vezetett a 10 perc kihagyás.     - Hogy van a bőre a vásáron , és mi lehet a bajnokság, az alapszakasz végén? - A vereségek után rosszul érzem magam a bőrömben. A folytatásban az alapszakasz után az első 4 között kell lennünk, és ez a realitás, az összes nehézség, a baljós sorsolás ellenére.     - Ehhez mit kell tenni? - Az eddig elhangzottakat mind megvalósítani, mindenkinek meg kell találni a csapatban a helyét úgy, hogy az Albacomp csapatként működjön, ahol az egyének erősítik, és nem gyengítik, hanem kiegészítik egymást.

FMH

Copyright 2006 Š Hírlap Press Kiadói Kft. - A Pannon Lapok Társasága tagja

AlBaPaPi Creative Commons License 2007.02.27 0 0 487
Jelzem, a Zete Kecskeméten 18, azaz tizennyolc !!!!!! hárompontost dobott!
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.02.27 0 0 486
Így van, tényleg azt írom le amit gondolok és remélek.
De szerintem nem alaptalanul:
Nekünk van a legerősebb keretünk, 9 kezdőszintű felnőtt játékos és 4 jól képzett és magas fiatal.
Negyedik helyen állunk és a kupában is versenyben vagyunk.
A csapatjátékunk is alakul (bár Körmenden most kikaptunk, azért mindenki láthatta, hogy milyen körülmények között).
Anyagi gondjaink nincsenek.
Matus, mint erősen fehérvári kötődésű edző, valszeg mindent megtesz a jó szereplésért.
Persze vannak nehézségek is:
Banks távozása után, ill. 3 új játékos érkeztével + új edzővel, sajna csapatot kell építeni a bajnokság közepén.
Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Az idei bajnokságban bármi megtörténhet a rájátszásban. Nem lepődnék meg, ha a Falco vagy a Nyíregyháza lenne a bajnok.
Ha nálunk a szakmai stáb mindent a helyére tesz, akkor jó esélyeink vannak.
Még Banks is előkerülhet (remélem költi a pénzét ezerrel :-).
Fontos lenne, hogy az 1-4-ben kezdjük a rájátszást és a kupában is bekerüljünk a négyes döntőbe.

A legnagyobb problémának továbbra is a meccsek előkészítését tartom.
Körmendre készülhettünk volna Debrecenben, erre tinglitangli laza játékkal szenvedünk egy ifista csapattal szemben. A pszichés felkészítés is elmaradt vagy gyengére sikeredett, pedig jópáran a csapatból ismerik a körmendi fílinget. Azon is csodálkoztam, hogy Brigi leütése után senki se rohant Vavrához számonkérni a történteket. Az eset után idegesek nem pedig harapósak lettünk, pedig épp a kisszünet is akkor jött.
A fiatalok játszatását többen is hiányoljuk. 8-9 játékosa minden csapatnak van, elvesztjük az előnyünket ha mi is csak ugyanennyit játszatunk.
Nincs vagy nagyon kevés a váratlan stratégia a játékunkban.
Szóval Matusnak (+ Szabcsinak) fel kell kötnie a gatyáját, mert úgy érzem a játékosok akarják a sikert és megfelelő irányítással el is érhetik. Nem irigylem az edzőket, a feladat nagyon nehéz, de nemes. :))

Tehát tényleg bármi lehet, a bajnoki döntőtől az alsóházig. Optimistaként az előbbiben reménykedek.
Előzmény: Törölt nick (485)
olajbogyó Creative Commons License 2007.02.26 0 0 478

Szerintem ez felelne meg a topik színvonalának... Infantilis, egyszerű, érzéketlen s egyszerűen senki...:)))

Előzmény: Törölt nick (477)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 475
Köszi! Bird megy Neked egy sörrel. :)
Előzmény: Törölt nick (474)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 473
Ha megnyerjük a következő két meccset, akkor csinálok, de a többi a Te dolgod lesz: elküldeni, lelevelezni a moderátorokkal stb.
Előzmény: Bird33 (472)
Bird33 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 472

Papi, csinálsz valami szépet?

Előzmény: Törölt nick (471)
13bodiferi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 470

Elolvastam....

Azért írtam csak most. höhöhö

Bird33 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 469

Végre te is idetaláltál!

Lassan azért szállingóznak a népek.

Második hozzászólásod elött végig kell olvasnod a topic majd 500 hozzászólását, nehogy fogalmatlan maradj! :-))

Előzmény: 13bodiferi (468)
13bodiferi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 468

Jó napot!

A hétvégi meccs egyetlen mozzanata érdekelt tegnap igazán, amikor is Vavra megütötte Brigithát. Mit mondjak, ocsmány, szemét munka volt. Mint a játékvezetés is. Az, hogy három játékvezetőnek mondott emberből egy sem vette észre, azt nem hiszem el.

Meccselni nem nagyon tudunk, ezt újra láthattuk. Nagyon sajnálom a vereséget, mert most már több dobásunk nem sok van.

Guczi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 467

Kennynek sincs kisebb elhiheted. Megnéztem és elkezdett gágogni a gép! :-)

Előzmény: Bird33 (466)
Bird33 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 466

Hja, az az utolsó nagy kedvencemnek (ToryWalker) is kellett volna. Feri bácsi mesélte, hogy olyan lúdtalpa volt, hogy várható volt, hogy megsérül.. :-((

És gyógyulása óta egyre jobb formában játszik a Bundesligában! Persze nem akarok tippeket adni.. (Dehogynem!)

;-)

Előzmény: Guczi (464)
Guczi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 465
ezt Birdnek címeztem, csak nem jelent meg válaszként! :-)
Előzmény: Guczi (464)
Guczi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 464

sajnos nem, pedig mostam volna ki a gyomrát...meg a fejét. De hát nem volt bennt, meg nem is erre szakosodtam. Mi kérem fizioterápiás lábbeliket forgalmazunk. De amint látom Zének ez is kellene. :) Szívesen adunk neki.

Lowenak használt! :-) Azóta nem volt annyit sérült. Amikor meg az volt, akkor az történt, hogy nem hordta rendesen. :-)

AlBaPaPi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 463
Ok, akkor -1 kritika. Jó a jévé a háznál! ;)
Előzmény: beetee (462)
beetee Creative Commons License 2007.02.26 0 0 462

Időkérés utáni félpályánál elvégzendő bedobás csak az utolsó negyed és a hosszabbítások utolsó 2 percére vonatkozik.

Előzmény: AlBaPaPi (455)
Bird33 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 461

Zé volt benn a széntablettáért??

Előzmény: Guczi (460)
Guczi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 460

Neeeeem :-)

Páciens volt bent! És hát tudod a beteg az első :-) Pláne ha vásárol is. he-he

Szóval ott tartottam, hogy Brigit leütöttés és nagyon fel vagyok háborodva. Médpedig azon, hogy a takarító személyzet egyszerűen nem volt hajlandó eltakarítani a vért, gézlapot, zsepit stb. Ha már odamegy akkor törölje is fel! De az, hogy odamegy és közli , hogy nem hajlandó feltörölni, az számomra elfogadhatatlan. Tessék odamenni az orvosi táskához és kérni kesztyűt, vagy húzzon egy nylonzacskót a kezére, ha fél, mert ezt így kell, de hogy nem törli fel ez példátlan.

Mintahgy a bírók beszarisága is. Nem mertek a körmendnek fújni semmit. Az első félidő után a "vérmes" Kámán és Góbi 3, a gyomorbajos Bencze 4 faultal állt.

RÖHEJ!!!!!!

meg a hrmincvalahánykontra húsz büntető.

Ezt meg lehetett volna nyerni:

A; jobb játékkal

B; kevésbé hazai fújással

Előzmény: Bird33 (457)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 459
Teljesen lényegtelen, hogy optimisták vagy pesszimisták vagyunk, mert a mérkőzések kimenetele nem ezen múlik.
A lényeg, hogy mindenki végezze a dolgát: az edzők és a csapat építkezzen, tanulva a hibákból, felkészülve az aktuális ellenfélből!
A szurkoló pedig menjen ki a meccsekre és bíztassa a csapatot!
Szerintem bajnokesélyes ez a gárda + kupaarany, de ha nem jön össze, az se tragédia, sajna vannak sokkal nagyobb gondok, mint a sport.

Aki pedig 586-odszor is leírja, hogy "kapkodott a vezetőség", az írja le már azt is, hogy mit kellett volna tennie Banks lelépése után! (csak lécci ne azzal a baromsággal nyissatok, hogy mindenkit el kellett volna zavarni ...)
Előzmény: Törölt nick (458)
Bird33 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 457
Hehe, bejött a főnök?? :-))
Előzmény: Guczi (456)
Guczi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 456

Üdv mindenkinek!

Vannak meccsek, amikor az ember ideges, és haragszik a csapatra, mert elveszít egy meccset, rossz játékkal. Viszont vannak meccsek amikor a csapat elveszít egy meccset rossz játékkal, és mégsem mérges rájuk az ember. Ez a meccs az utóbbiak közé tartozik. Minden csapatnál történnek betlik. Ez betli volt!!! A Dombóvár elleni meccs, a soproni meccs és a nyíregyházi meccs nem ilyen volt. Azokat joggal róhatjuk fel a csapatnak. Azok szív-lélek nélküli meccsek voltak. Egy ma született báránnyal is több harcosság született, mint ami akkor a csapatban volt.

Ez a meccs inkább hasonlított egy Ignasov elleni K-1 találkozóhoz, mint kosármeccshez. De felvettük a kesztyüt és kiálltunk...........és annak rendje és módja szerint ki is ütöttek minket.

Szinte mindenki győzni akart. DE! Nagyon rosszul játszottak.

Matus taktikája jó volt, hiszen renre ki tudtuk dolgozni a helyzeteket....csak elfelejtettük bedoni.

Egyetlen embert emelnék ki, sajnos negatívan! Zé egy nagy -----12 volt. Jó-jó tudom, hogy ételmérgezést kapott, nem épült fel teljesen stb.stb. Viszont, amit passzoltak neki azt elejtette, kivették a kezéből, belerúgott, vagy csak simán nem kapta el. Ezek után bután bambulva, mégegyszer vissza játtsza magában a jelenetet - hogy mi is történt valójában????? Ezalatt kaptunk egy kosarat, mert Zoli még mindig az ellenkező oldalon volt. Kestu passzol neki...és kezdődik a jelenet előről.

Ami számomra a mélypontot jelentette szintén nem a játékhoz kapcsolódik.  Az odáig "rendben" is van, hogy Brigit leütötték, és vérzett az orra, és a bírók megvárják amíg hármast kapunk belőle-mondván nem szakíthatják meg a játékot. (Megjegyzem a másik oldalon egy lábhúzást követően azonnal megfújták a sípot, hogy szegény játékos le tudjon menni.)

Nidjárt folytatom :-) 

AlBaPaPi Creative Commons License 2007.02.26 0 0 455
Jól látod a helyzetet! Nincs itt semmi tragédia, szerencsére kikapott a Szolnok is (amin abszolút nem lepődtem meg), ezért nem lépett el az élbolytól. Sűrűsödik a mezőny és van három "6 pontos" meccsünk: Olaj, Pécs, Ase. Meg sok "normál 2 pontos", amiből szombaton egyet elvesztettünk. Sajna egy nyerhetőt, mert három negyeden keresztül partiban voltunk a végét meg elhülyéskedtük, mert még az egymás ellenit is elrontottuk - remélem nem lesz rá szükség.

Láttam több biztató jelet is, de inkább a hibákról írok.
Hiába emlegeti Matus a meccs előtt, hogy "van 12 bevethető játékosa", ha csak 8 és felet vet be (Góbi 4 perce a fél) és hamar faultproblémáink vannak és a (szombati) legjobbunk (Sarkat kedvéért: LOWE!!!) a végére kipontozódik. Supolát és Hangát is lehetett volna játszatni.
Több mérkőzésen megnézve, Phillips valóban irányító, 2 méteres irányító!!!, akit körmendi 185 centis pléjereknek kellett volna fogni - kivéve ha a másik klasszikus irányítónkkal, Marcival együtt vannak a pályán.
Phillips legyen Marci cseréje, vagy fordítva, van elég bedobónk, ne egyszerre legyen fent két irányító!
Első negyed vége, kosarat kapunk, van vissza 6 mp, miért nem kértünk időt? Úgy tudom, hogy időkérés után a félpályáról jöhetünk. (Rosszul tudom? Vagy Matus már kikérte mindkét idejét?)
Sok idő telt el addig, míg először átálltunk zónázni - ami be is jött, de ha korábban tesszük, és váltogatjuk a védekezéseket, talán jobban el tudtunk volna lépni.
Mindezek ellenére a "véres jelenetig" partiban voltunk, erős hazai pálya mellett is.
Sajna elmondhatjuk, hogy a körmendiek a korábbi "bíróveréseikkel" elérték, hogy a jévék mindig erős hazai pályát fújnak náluk, ezt nem ártana szóvá tenni az illetékeseknél. Persze lehetett rá számítani, és készülni belőle.
Az ominózus eset: az amúgy tényleg nem rosszul játszó Vavra kapott egy búrát Brigitől, akit megviselt, hogy kimondatlanul, de mégis "sapkás köcsöggé" vált, ezért kőkeményen visszavágott. Idáig még érthető is a sztori, csakhogy a bírók - ki tudja miért (persze tudjuk miért) - még csak egy sima faultot se fújtak.
Így aztán az igazságos 55-62 helyett 58-60-nal ért véget a 3. negyed.
Még innen is nyerhettünk volna, de ahelyett, hogy az előbbi eset feltüzelte volna a csapatot, nyuszik lettünk és rengeteget hibáztunk.
Sőt teljesen eszetlenül, már mikor lehetett látni, hogy elúszik a hajó, csináltuk a fölösleges egészpályás letámadást, ami egy nyeregben lévő csapatot sosem fog megzavarni - viszont sikerült a különbséget tetemesre feltornászni.
Szabcsi miért nem kap feladatot? Nekem úgy tűnik, hogy meccs közben Ő is csak egy néző. Ez luxus.

A Vásárhelyt erőből le kell nyomni. Nagyon határozott ponterős támadások és beton védekezés kell. Döntsük el már az elején a meccset! Az első negyed végén úgy menjenek kisszünetre, hogy halvány esélyét se lássák a győzelemnek!
Szeretnék végre egy harapós Albát látni!
Előzmény: Bird33 (449)
Bird33 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 454

Köszönjük a beszámolót!

István bácsinak örök hála! :-)

Oscar már nagyon vár téged itthon!

Jó utat!

Előzmény: isz-akos (452)
isz-akos Creative Commons License 2007.02.26 0 0 453

Ime a tortenetben emlitett Towers csarnok.

Bird33nak dedikalva:-)

Az anyagrol nem kuldok kepet, nem lonem le a cuccot:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!