Azért 9-en mert így 3-man tudtak 3 a 3 ellen játszani 3 különböző felállásban, és ha jobban belegondolok 6 néző volt tegnap a csarnokban ami a 3 duplája, ráadásul az edzésről hiányzó játékosok száma is 3 volt, ezenkívül ha nem számoljuk a most szombati meccset akkor még 3 hazai meccsünk lesz és 3 idegenbeli, ráadásul a rájátszásban is 3 győzelemig tartanak a párharcok, és már 3szor elhódítottuk a bajnoki címet. Ja és ha az elején nem mondtam volna, azért 9-en voltak mert az a 3 háromszorosa.
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy nagyobb hibának minősül ebben a szoros mezőnyben minden vereség. Valóban igazad van, hogy ezzel csak egy darabig lehet takarózni. Ha nem lennénk nyolcban a rájátszás végén + a kupa négyes döntőben, az egyértelmű kudarc. Ha a négyből kicsúsznánk az alapszakasz végére, az "kis"kudarc, de még helyrehozható. Viszont, ha megnyernénk az alapszakaszt, sajna az se garancia semmire, de könnyítene a rájátszáson.
Székesfehérvár - Az Albacomp Körmenden a hetedik vereségét szenvedte el a bajnokságban. Matus Gábor, a néhány hete kinevezett új szakvezető nincs könnyű helyzetben.
Matus Gábor nyolc mérkőzés óta dirigálja a csapatot, a mérlege négy győzelem, négy vereség, a bajnokikat tekintve 2-3. Aligha erre számított, amikor elvállalta a felkérést...
- Nem számolgattam abban a pillanatban. A hazai pályán a Falco KC elleni vereség a hiba, a hiányzó pont, hiszen ha hozzuk azt a meccset, most a második helyen is állhatnánk. Mert ki lehet kapni Sopronban, Körmenden, hiszen a mostani bajnokságban minden idegenbeli siker bravúr mindenkitől, ilyen a kecskeméti sikerünk is. A kupában továbbjutottunk, úgy, hogy azokon a meccseken kellett az új játékosokat beépíteni. Most már mindenhol kialakulnak a végleges játékoskeretek, tisztul a kép, igaz, azt is lehet látni, hogy nem lesz könnyű a folytatás. Mert jószerivel bárki, bárhol, bárkit legyőzhet, és ki is kaphat.
- Mit kellett elsőnek megtennie az előrelépés érdekében, mi valósult meg?
- Nem szívesen beszélek arról, ami előttem volt, mert nem láttam a csapat munkáját. Elsősorban fel kellett rázni az együttest mentálisan, de fizikailag is meg kellett újítani a társaságot. Akkor egy új ember volt itt, azóta jött még kettő, és a beépítésük időigényes. De idő az nincs. A taktikai repertoárt is bővíteni kell, Körmenden kipróbáltuk a zónavédekezést, egyes időszakokban biztató jelekkel. Emberfogásban is több variációt próbálunk, támadásban van két új figuránk, ami az új emberek számára is pozitív - a csapat érdekében. Ami a megvalósulást illeti: valamivel jobban bírják a srácok minden tekintetben a 40 percet. Az akarati tényezőkben is javulást tapasztaltam. A támadójáték terén kell taktikusabbnak lenni, a két irányítót szükséges összecsiszolni, hogy gyorsabb legyen az átmenet a védekezésből a támadásba. Tudatosulni kell mindenkiben: nem az egyes játékos nyerheti meg a meccset, hanem a csapat, mégha ehhez az egyes játékosnak extrát is kell nyújtania. A hullámvölgyeket csökkenteni kell, Körmenden 30 perc után vereséghez vezetett a 10 perc kihagyás.
- Hogy van a bőre a vásáron , és mi lehet a bajnokság, az alapszakasz végén?
- A vereségek után rosszul érzem magam a bőrömben. A folytatásban az alapszakasz után az első 4 között kell lennünk, és ez a realitás, az összes nehézség, a baljós sorsolás ellenére.
- Ehhez mit kell tenni?
- Az eddig elhangzottakat mind megvalósítani, mindenkinek meg kell találni a csapatban a helyét úgy, hogy az Albacomp csapatként működjön, ahol az egyének erősítik, és nem gyengítik, hanem kiegészítik egymást.
FMH
Copyright 2006 Š Hírlap Press Kiadói Kft. - A Pannon Lapok Társasága tagja
Így van, tényleg azt írom le amit gondolok és remélek. De szerintem nem alaptalanul: Nekünk van a legerősebb keretünk, 9 kezdőszintű felnőtt játékos és 4 jól képzett és magas fiatal. Negyedik helyen állunk és a kupában is versenyben vagyunk. A csapatjátékunk is alakul (bár Körmenden most kikaptunk, azért mindenki láthatta, hogy milyen körülmények között). Anyagi gondjaink nincsenek. Matus, mint erősen fehérvári kötődésű edző, valszeg mindent megtesz a jó szereplésért. Persze vannak nehézségek is: Banks távozása után, ill. 3 új játékos érkeztével + új edzővel, sajna csapatot kell építeni a bajnokság közepén. Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Az idei bajnokságban bármi megtörténhet a rájátszásban. Nem lepődnék meg, ha a Falco vagy a Nyíregyháza lenne a bajnok. Ha nálunk a szakmai stáb mindent a helyére tesz, akkor jó esélyeink vannak. Még Banks is előkerülhet (remélem költi a pénzét ezerrel :-). Fontos lenne, hogy az 1-4-ben kezdjük a rájátszást és a kupában is bekerüljünk a négyes döntőbe.
A legnagyobb problémának továbbra is a meccsek előkészítését tartom. Körmendre készülhettünk volna Debrecenben, erre tinglitangli laza játékkal szenvedünk egy ifista csapattal szemben. A pszichés felkészítés is elmaradt vagy gyengére sikeredett, pedig jópáran a csapatból ismerik a körmendi fílinget. Azon is csodálkoztam, hogy Brigi leütése után senki se rohant Vavrához számonkérni a történteket. Az eset után idegesek nem pedig harapósak lettünk, pedig épp a kisszünet is akkor jött. A fiatalok játszatását többen is hiányoljuk. 8-9 játékosa minden csapatnak van, elvesztjük az előnyünket ha mi is csak ugyanennyit játszatunk. Nincs vagy nagyon kevés a váratlan stratégia a játékunkban. Szóval Matusnak (+ Szabcsinak) fel kell kötnie a gatyáját, mert úgy érzem a játékosok akarják a sikert és megfelelő irányítással el is érhetik. Nem irigylem az edzőket, a feladat nagyon nehéz, de nemes. :))
Tehát tényleg bármi lehet, a bajnoki döntőtől az alsóházig. Optimistaként az előbbiben reménykedek.
A hétvégi meccs egyetlen mozzanata érdekelt tegnap igazán, amikor is Vavra megütötte Brigithát. Mit mondjak, ocsmány, szemét munka volt. Mint a játékvezetés is. Az, hogy három játékvezetőnek mondott emberből egy sem vette észre, azt nem hiszem el.
Meccselni nem nagyon tudunk, ezt újra láthattuk. Nagyon sajnálom a vereséget, mert most már több dobásunk nem sok van.
Hja, az az utolsó nagy kedvencemnek (ToryWalker) is kellett volna. Feri bácsi mesélte, hogy olyan lúdtalpa volt, hogy várható volt, hogy megsérül.. :-((
És gyógyulása óta egyre jobb formában játszik a Bundesligában! Persze nem akarok tippeket adni.. (Dehogynem!)
sajnos nem, pedig mostam volna ki a gyomrát...meg a fejét. De hát nem volt bennt, meg nem is erre szakosodtam. Mi kérem fizioterápiás lábbeliket forgalmazunk. De amint látom Zének ez is kellene. :) Szívesen adunk neki.
Lowenak használt! :-) Azóta nem volt annyit sérült. Amikor meg az volt, akkor az történt, hogy nem hordta rendesen. :-)
Páciens volt bent! És hát tudod a beteg az első :-) Pláne ha vásárol is. he-he
Szóval ott tartottam, hogy Brigit leütöttés és nagyon fel vagyok háborodva. Médpedig azon, hogy a takarító személyzet egyszerűen nem volt hajlandó eltakarítani a vért, gézlapot, zsepit stb. Ha már odamegy akkor törölje is fel! De az, hogy odamegy és közli , hogy nem hajlandó feltörölni, az számomra elfogadhatatlan. Tessék odamenni az orvosi táskához és kérni kesztyűt, vagy húzzon egy nylonzacskót a kezére, ha fél, mert ezt így kell, de hogy nem törli fel ez példátlan.
Mintahgy a bírók beszarisága is. Nem mertek a körmendnek fújni semmit. Az első félidő után a "vérmes" Kámán és Góbi 3, a gyomorbajos Bencze 4 faultal állt.
Teljesen lényegtelen, hogy optimisták vagy pesszimisták vagyunk, mert a mérkőzések kimenetele nem ezen múlik. A lényeg, hogy mindenki végezze a dolgát: az edzők és a csapat építkezzen, tanulva a hibákból, felkészülve az aktuális ellenfélből! A szurkoló pedig menjen ki a meccsekre és bíztassa a csapatot! Szerintem bajnokesélyes ez a gárda + kupaarany, de ha nem jön össze, az se tragédia, sajna vannak sokkal nagyobb gondok, mint a sport.
Aki pedig 586-odszor is leírja, hogy "kapkodott a vezetőség", az írja le már azt is, hogy mit kellett volna tennie Banks lelépése után! (csak lécci ne azzal a baromsággal nyissatok, hogy mindenkit el kellett volna zavarni ...)
Vannak meccsek, amikor az ember ideges, és haragszik a csapatra, mert elveszít egy meccset, rossz játékkal. Viszont vannak meccsek amikor a csapat elveszít egy meccset rossz játékkal, és mégsem mérges rájuk az ember. Ez a meccs az utóbbiak közé tartozik. Minden csapatnál történnek betlik. Ez betli volt!!! A Dombóvár elleni meccs, a soproni meccs és a nyíregyházi meccs nem ilyen volt. Azokat joggal róhatjuk fel a csapatnak. Azok szív-lélek nélküli meccsek voltak. Egy ma született báránnyal is több harcosság született, mint ami akkor a csapatban volt.
Ez a meccs inkább hasonlított egy Ignasov elleni K-1 találkozóhoz, mint kosármeccshez. De felvettük a kesztyüt és kiálltunk...........és annak rendje és módja szerint ki is ütöttek minket.
Szinte mindenki győzni akart. DE! Nagyon rosszul játszottak.
Matus taktikája jó volt, hiszen renre ki tudtuk dolgozni a helyzeteket....csak elfelejtettük bedoni.
Egyetlen embert emelnék ki, sajnos negatívan! Zé egy nagy -----12 volt. Jó-jó tudom, hogy ételmérgezést kapott, nem épült fel teljesen stb.stb. Viszont, amit passzoltak neki azt elejtette, kivették a kezéből, belerúgott, vagy csak simán nem kapta el. Ezek után bután bambulva, mégegyszer vissza játtsza magában a jelenetet - hogy mi is történt valójában????? Ezalatt kaptunk egy kosarat, mert Zoli még mindig az ellenkező oldalon volt. Kestu passzol neki...és kezdődik a jelenet előről.
Ami számomra a mélypontot jelentette szintén nem a játékhoz kapcsolódik. Az odáig "rendben" is van, hogy Brigit leütötték, és vérzett az orra, és a bírók megvárják amíg hármast kapunk belőle-mondván nem szakíthatják meg a játékot. (Megjegyzem a másik oldalon egy lábhúzást követően azonnal megfújták a sípot, hogy szegény játékos le tudjon menni.)
Jól látod a helyzetet! Nincs itt semmi tragédia, szerencsére kikapott a Szolnok is (amin abszolút nem lepődtem meg), ezért nem lépett el az élbolytól. Sűrűsödik a mezőny és van három "6 pontos" meccsünk: Olaj, Pécs, Ase. Meg sok "normál 2 pontos", amiből szombaton egyet elvesztettünk. Sajna egy nyerhetőt, mert három negyeden keresztül partiban voltunk a végét meg elhülyéskedtük, mert még az egymás ellenit is elrontottuk - remélem nem lesz rá szükség.
Láttam több biztató jelet is, de inkább a hibákról írok. Hiába emlegeti Matus a meccs előtt, hogy "van 12 bevethető játékosa", ha csak 8 és felet vet be (Góbi 4 perce a fél) és hamar faultproblémáink vannak és a (szombati) legjobbunk (Sarkat kedvéért: LOWE!!!) a végére kipontozódik. Supolát és Hangát is lehetett volna játszatni. Több mérkőzésen megnézve, Phillips valóban irányító, 2 méteres irányító!!!, akit körmendi 185 centis pléjereknek kellett volna fogni - kivéve ha a másik klasszikus irányítónkkal, Marcival együtt vannak a pályán. Phillips legyen Marci cseréje, vagy fordítva, van elég bedobónk, ne egyszerre legyen fent két irányító! Első negyed vége, kosarat kapunk, van vissza 6 mp, miért nem kértünk időt? Úgy tudom, hogy időkérés után a félpályáról jöhetünk. (Rosszul tudom? Vagy Matus már kikérte mindkét idejét?) Sok idő telt el addig, míg először átálltunk zónázni - ami be is jött, de ha korábban tesszük, és váltogatjuk a védekezéseket, talán jobban el tudtunk volna lépni. Mindezek ellenére a "véres jelenetig" partiban voltunk, erős hazai pálya mellett is. Sajna elmondhatjuk, hogy a körmendiek a korábbi "bíróveréseikkel" elérték, hogy a jévék mindig erős hazai pályát fújnak náluk, ezt nem ártana szóvá tenni az illetékeseknél. Persze lehetett rá számítani, és készülni belőle. Az ominózus eset: az amúgy tényleg nem rosszul játszó Vavra kapott egy búrát Brigitől, akit megviselt, hogy kimondatlanul, de mégis "sapkás köcsöggé" vált, ezért kőkeményen visszavágott. Idáig még érthető is a sztori, csakhogy a bírók - ki tudja miért (persze tudjuk miért) - még csak egy sima faultot se fújtak. Így aztán az igazságos 55-62 helyett 58-60-nal ért véget a 3. negyed. Még innen is nyerhettünk volna, de ahelyett, hogy az előbbi eset feltüzelte volna a csapatot, nyuszik lettünk és rengeteget hibáztunk. Sőt teljesen eszetlenül, már mikor lehetett látni, hogy elúszik a hajó, csináltuk a fölösleges egészpályás letámadást, ami egy nyeregben lévő csapatot sosem fog megzavarni - viszont sikerült a különbséget tetemesre feltornászni. Szabcsi miért nem kap feladatot? Nekem úgy tűnik, hogy meccs közben Ő is csak egy néző. Ez luxus.
A Vásárhelyt erőből le kell nyomni. Nagyon határozott ponterős támadások és beton védekezés kell. Döntsük el már az elején a meccset! Az első negyed végén úgy menjenek kisszünetre, hogy halvány esélyét se lássák a győzelemnek! Szeretnék végre egy harapós Albát látni!