Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
A személyes népszerűség a döntő, igen, ezt írtam. Lehet, hogy Dobrev lesz, én nem tudom, majd kiderül. Még lesz egy forduló, ha egyetlen jelölt sem éri el az 50 %-ot az elsőben, így én nem jósolnék senki helyében.
Ha már Márki-Zay: őmögötte még annyi párt sincs, mint Karácsony mögött, aztán látod, mégis ott van a versenyben.
Semmi jelentősége nincs annak, hogy a Párbeszéd mennyire népszerű. A miniszterelnökjelölti versenyben nem számít a mögöttük lévő párt.
Ebben az esetben a Dobrev lesz az ellenzéki favorit.
Mindenesetre Márkizaj megtette amit tehetett, ő is ugyabból az amcsi istállóból van mint a Karácsony, csak jelenleg más pozíciót vesz fel fel, Ezt kihasználva oldalazó tűz alá vette Dobrevet.
Engem már az is felháborít, hogy egyáltalán becsöngethetnek. Látszik, hogy annyira alacsony a népszerűsége a Fidesznek, hogy ilyen módszerekre kénytelen fanyalodni.
számszerűen többen szavaztak a riválisokra, de a kreatív választási törvény miatt ez nem látszott a végeredményen. amikor először álltak össze ténylegesen, az önkori választásokon, akkor azért született néhány meglepi, amitől azóta is zúg a fidesz feje.
A Demokrata Párt által Pákó mellé küldött amcsi kampányguruk közül már többen kiugrottak az ablakon az elbaszarintott méhlegelők, biciklisávok és felújítások miatt.
Így kreálta meg a Fidesz a választási törvényt, igen. És nem a pártok száma számít, hanem az, hogy egységes erő álljon mindkét oldalon.
Eddig csak a Fidesz mutatott fel ilyet, és ezért nyert. De csak ezért. Azoknak a választóknak is csak nem egészen fele szavazott rájuk, akik elmentek, tehát nem lehet azt mondani, hogy annyira népszerűek voltak már 2018-ban sem.
Most a másik oldalon is ugyanilyen egység lesz a következő választáson.
Válasszuk külön a dolgokat (és külön is kell): egy dolog, hogy ki lesz a listavezető, azaz a miniszterelnökjelölt és más dolog, hogy az egyéni választókerületekben ki nyer.
Az utóbbinak van sokkal nagyobb jelentősége, mint a miniszterelnökjelölt személyének, az egyéni körzetekben nyertesek - ha a tavaszi választást is megnyerik - adják ki a parlamentet, és az hozza a döntéseket.