Végülis a Bencze, Brigi kettős is elég mozgékony, bár nem tudom Zoli milyen állapotban van fizikailag, de Michelle tanácsai biztosan jó hatással voltak rá! :-)
A centereinkre biztosan készül Sabáli, ezért jó lenne meglepni valamivel a Körmendet! (Zóna esetleg, vagy mittomén)
Mint rendes divat természetesen az EDDA koncertet választom, de ígérem, hogy hétóra fele elkúrjantok egy olyan "Hajrá Albát", hogy még a körmendi csarnok is beleremeg! :-)
Az esélyekről annyit, hogy a Körmend mellett a hazai pályán kivül nem szól semmi.
Jobbak vagyunk a palánk alatt, jobbak a mezőnysorban. Meg kell akadályozni a körmendi kisemberek rohangálását a tripla és a tiszta középtávoli dobóhelyzeteket. Ha belemegyünk a rohanásba, akkor kikapunk.
Kezdőcsapatnak javaslom a Marciulionis, Phillips, Lowe (v. Horváth), Kámán, Brighita ötöst, ez mozgékonyságban is felveszi a versenyt a körmendiekkel! Ha 8 tripla alatt kapunk nyertünk, ha 10 körül, akkor véleményes, ha 13 vagy több, akkor kikapunk.
Nem tudom mit kértél isz-akostól, de ha lebukik a reptéren, az a minimum, hogy azon nyomban útnak indulsz, és legalább a csokimat kimented az angolok börtönéből :D
En mondjuk - most amikor legutobb itt voltak az Olaj szurkerek az Alba-Olaj meccsen - azt a kazit sokszorositottam volna es ingyen osztogattam volna a legvehemensebb szolnoki szurkereknek:-))))))
" ugyanakkor roppant élvezem magát a játékosságot is."
No igen, a játékosságot, azt élvezi Brigi.
Kálmán meg a kemény fizikai kontaktot a centerekkel, Stulga a lágy ívű nyolcméteres triplákat, Lapov pedig az új Phillips hátszőrnyíró szettet, amit Cziglertől kapott ajándékba. Vagy Phillipstől :).
Hej, ha egyszer ne lehetne előre megfogalmazni, hogy várhatóan mit nyilatkozik egy játékos...
Látom Te csak azokat az újságokat forgatod, amelyekben az F a H és az M betűk szerepelnek. A cikkek amúgy kosárlabda-szakmailag még elmennek, de mint újságírói munka, hát gyengusok - soxor vannak szóismétlések. Pl. a jó és a szeret szavaknak rengeteg szinonímája van.
Székesfehérvár - George Banks távozása után érkezett az Albacomp csapatához az amerikai-holland állampolgár, Gerrit Brigitha. Kecskeméten mutatkozott be, és azóta úgy tűnik, jó vásárt csináltak vele.
Gerrit Brigitha amióta itt van, 4 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Kecskeméten 32 percet játszott úgy, hogy előző este érkezett, és egy edzésen találkozott a társakkal, de nyilván azt sem tudta még akkor kit, hogy hívnak. Szerzett 11 pontot, lekapott 8 lepattanót és 16 IBM-pont került a neve mellé. Sopronban 8 perc jutott neki (Góbi és Bencze remekelt azon a napon), 8 IBM-pontot gyűjtött, ami tartalmazott 4 pontot, 3 pattanót. A Kaposvár elleni bajnokin 33 perc alatt dobott 17 pontot, 6 lepattanó tapadt a kezéhez, teljesítménye 27 IBM-pontot ért. Debrecenben 28 percig koptatta a parketettet, 15 pontot jegyzett, ehhez járt 9 lepattanó, és 21 IBM-pont. Jó játékos, aki amellett, hogy kiváló a viszonya a labdával, ugyancsak nagy harcos.
- Tudom, ki volt az elődőm. George Banks jó kosárlabdázó volt, de nincs rajtam nyomás amiatt, hogy hú, tudom-e pótolni? Más típusú játékos vagyok, mint ő. Szerencsére sok jó kosaras van itt, és közösen alkotunk jó csapatot, amelynek én egy tagja vagyok. Teszem a dolgom minden találkozón - mondta. - Mi az ön számára a kosárlabda: játék, küzdelem? - A kosárlabda kemény, fizikai játék, amelyhez nagy fizikum kell. A meglévő erőmből, fizikumomból adódóan az erőt igyekszem használni a mérkőzéseken, ugyanakkor roppant élvezem magát a játékosságot is. - Önt mindenki nyitott, kedves emberként ismeri. De a kosárlabdában már ütnek is. Ezt hogy viseli el? - Más a pályán kívüli és más bent a pályán a viselkedésem. Tényleg jó kedélyű ember vagyok, de csak a pályán kívül, civilként. Amikor meccset játszunk, ezzel a mentalitással nem lehet komoly eredményt elérni, a 4x10 perc alatt harcolni kell, mégpedig a lehető legkeményebben! - A palánkok alatt legtöbbször Benczével kell együtt harcolnia. Már érzi a csapatot, a társat? - Bencze Zolival ideális párost alkothatunk, remélem, Zoli hamar egészséges lesz. Mindketten szeretünk, tudunk passzolni, aztán szeretünk nem csak a palánk alól, de távolabbról is dobni, ezért úgy vélem, nehezen tudnak majd semlegesíteni bennünket. - Mi tart a nagyobb erősségének: a pontok szerzését, vagy inkább a lepattanók szedését? - Szeretném azt hinni, hogy mindkettőt. Ami biztos: közel állnak hozzám. - Eddig pályafutása során volt már bajnok? - Amerikában a Michigan egyetem tagjaként kétszer is nyertem konferencia bajnoki címet, de Európában még nem. Ideje lesz már. Mondjuk most, Magyarországon, az Albacomppal! Legyen...FHM
Székesfehérvár - Nagy vihart aratott a magyar kosárlabdaéletben Sullivan Phillips átigazolása. A Kaposvárról az Albacomphoz érkezett játékos nagy nyeresége lehet a csapatnak.
A fehérvári közönség az első hazai csatán - éppen a kaposváriak ellen - szeretettel és nagy tapssal fogadta az új szerzeményt. Akiről aztán az elmúlt hetek alatt megoszlottak a vélemények. Sokan nagyon hasznos játékosnak vélik, míg vannak, akik a sok elhibázott dobása után nem igazán elégedettek. Igaz, ami igaz, bátran tüzel, az eddig lejátszott négy mérkőzésén negyvenszer dobott rá, ebből 14-szer talált, ami 35 százalékos teljesítmény, s ez bizony nem túl jó, de a 16 büntetőjének is csak a fele süllyedt. Eddig 4 meccsen játszott az Albacomp színeiben, lekapott 28 pattanót, ami meccsenként 7 labdát jelent, leosztott 34 asszisztot, ami átlagosan 8,5 gólpassz. Ez a két utóbbi mutató kifejezetten jó. Vajon miért nem ülnek a dobásai a képzett, higgadt játékosnak?
- Próbálok beilleszkedni a csapatba, mindent megteszek, hogy hasznos tagja legyek az együttesnek. A pontok majd megjönnek, kevés időt töltöttem még itt, több kell a társak, a játék, a figurák ismeretéhez. Egyébként azt gondolom, a csapat érdeke a fontos, és nem az enyém - mondta a játékos.
Phillips magassága miatt akár három poszton is megfelelhet. Ezt jelzi a sok megszerzett lepattanója is.
- Valóban, a termetem miatt az egyestől a négyes posztok bármelyikén játszhatnék, egyik hely sem lenne idegen a számomra. De az irányító feladata áll a legközelebb hozzám, itt érzem magam a legjobban, ezért talán itt is lehetek a legjobb, a leghasznosabb.
Négy mérkőzés sok is meg kevés is. Kevés ahhoz, hogy a csapat szerkezetének fontos eleme legyen a kosaras, sok ahhoz, hogy megismerje az együttes erejét.
- A játékosállományt tekintve az Albacomp nagyon jó, akár a végső győzelemre is esélyes lehet. De a célok el-éréséhez még nagyon sokat kell dolgoznunk. Sok az új, menet közben érkezett játékos, ahhoz, hogy kellő kohézió legyen közöttünk, még muszáj építkezni. Ez jelenleg a fő gond - vélte.
A másik irányítóval, Kestutis Marciulionissal - úgy tűnik - jó párt alkothatnak.
- Ez így van, Kestu tapasztaltabb, idősebb, tényleg jó párt alkothatunk. Mindkettőnknek megvan a maga előnye, ezt kell hasznosítani a csapat érdekében!
Sorsoltak a Magyar Kupában, a négyes döntőért az Albacomp a Dombóvár ellen játszik. Az első csata itthon lesz, az időpontot még most egyeztetik. De a csapat előbb még most szombaton Körmenden mérkőzik. A csatára szurkolói buszt indítanak, melyre munkaidőben a sportirodában lehet jelentkezni.
2007. március 03. 18:00 ALBACOMP - HÓDMEZŐVÁSÁRHELY 2007. március 07. 18:00 ZTE KK - ALBACOMP nehéz meccs lesz! 2007. március 10. 18:00 ALBACOMP - NYÍREGYHÁZA ez se lesz könnyű 2007. március 13. Alba - Dombesz kb. 20 pontos előny lehet megnyugtató 2007. március 16. Dombesz - Alba pihi, készülődés az ősellenség leigázására :) 2007. március 24. 18:00 SZOLNOKI OLAJ KK - ALBACOMP
Csak Dombóváron engedélyezek egy kis pontkülönbségű vereséget. ;-)