A hétvégi meccs egyetlen mozzanata érdekelt tegnap igazán, amikor is Vavra megütötte Brigithát. Mit mondjak, ocsmány, szemét munka volt. Mint a játékvezetés is. Az, hogy három játékvezetőnek mondott emberből egy sem vette észre, azt nem hiszem el.
Meccselni nem nagyon tudunk, ezt újra láthattuk. Nagyon sajnálom a vereséget, mert most már több dobásunk nem sok van.
Hja, az az utolsó nagy kedvencemnek (ToryWalker) is kellett volna. Feri bácsi mesélte, hogy olyan lúdtalpa volt, hogy várható volt, hogy megsérül.. :-((
És gyógyulása óta egyre jobb formában játszik a Bundesligában! Persze nem akarok tippeket adni.. (Dehogynem!)
sajnos nem, pedig mostam volna ki a gyomrát...meg a fejét. De hát nem volt bennt, meg nem is erre szakosodtam. Mi kérem fizioterápiás lábbeliket forgalmazunk. De amint látom Zének ez is kellene. :) Szívesen adunk neki.
Lowenak használt! :-) Azóta nem volt annyit sérült. Amikor meg az volt, akkor az történt, hogy nem hordta rendesen. :-)
Páciens volt bent! És hát tudod a beteg az első :-) Pláne ha vásárol is. he-he
Szóval ott tartottam, hogy Brigit leütöttés és nagyon fel vagyok háborodva. Médpedig azon, hogy a takarító személyzet egyszerűen nem volt hajlandó eltakarítani a vért, gézlapot, zsepit stb. Ha már odamegy akkor törölje is fel! De az, hogy odamegy és közli , hogy nem hajlandó feltörölni, az számomra elfogadhatatlan. Tessék odamenni az orvosi táskához és kérni kesztyűt, vagy húzzon egy nylonzacskót a kezére, ha fél, mert ezt így kell, de hogy nem törli fel ez példátlan.
Mintahgy a bírók beszarisága is. Nem mertek a körmendnek fújni semmit. Az első félidő után a "vérmes" Kámán és Góbi 3, a gyomorbajos Bencze 4 faultal állt.
Teljesen lényegtelen, hogy optimisták vagy pesszimisták vagyunk, mert a mérkőzések kimenetele nem ezen múlik. A lényeg, hogy mindenki végezze a dolgát: az edzők és a csapat építkezzen, tanulva a hibákból, felkészülve az aktuális ellenfélből! A szurkoló pedig menjen ki a meccsekre és bíztassa a csapatot! Szerintem bajnokesélyes ez a gárda + kupaarany, de ha nem jön össze, az se tragédia, sajna vannak sokkal nagyobb gondok, mint a sport.
Aki pedig 586-odszor is leírja, hogy "kapkodott a vezetőség", az írja le már azt is, hogy mit kellett volna tennie Banks lelépése után! (csak lécci ne azzal a baromsággal nyissatok, hogy mindenkit el kellett volna zavarni ...)
Vannak meccsek, amikor az ember ideges, és haragszik a csapatra, mert elveszít egy meccset, rossz játékkal. Viszont vannak meccsek amikor a csapat elveszít egy meccset rossz játékkal, és mégsem mérges rájuk az ember. Ez a meccs az utóbbiak közé tartozik. Minden csapatnál történnek betlik. Ez betli volt!!! A Dombóvár elleni meccs, a soproni meccs és a nyíregyházi meccs nem ilyen volt. Azokat joggal róhatjuk fel a csapatnak. Azok szív-lélek nélküli meccsek voltak. Egy ma született báránnyal is több harcosság született, mint ami akkor a csapatban volt.
Ez a meccs inkább hasonlított egy Ignasov elleni K-1 találkozóhoz, mint kosármeccshez. De felvettük a kesztyüt és kiálltunk...........és annak rendje és módja szerint ki is ütöttek minket.
Szinte mindenki győzni akart. DE! Nagyon rosszul játszottak.
Matus taktikája jó volt, hiszen renre ki tudtuk dolgozni a helyzeteket....csak elfelejtettük bedoni.
Egyetlen embert emelnék ki, sajnos negatívan! Zé egy nagy -----12 volt. Jó-jó tudom, hogy ételmérgezést kapott, nem épült fel teljesen stb.stb. Viszont, amit passzoltak neki azt elejtette, kivették a kezéből, belerúgott, vagy csak simán nem kapta el. Ezek után bután bambulva, mégegyszer vissza játtsza magában a jelenetet - hogy mi is történt valójában????? Ezalatt kaptunk egy kosarat, mert Zoli még mindig az ellenkező oldalon volt. Kestu passzol neki...és kezdődik a jelenet előről.
Ami számomra a mélypontot jelentette szintén nem a játékhoz kapcsolódik. Az odáig "rendben" is van, hogy Brigit leütötték, és vérzett az orra, és a bírók megvárják amíg hármast kapunk belőle-mondván nem szakíthatják meg a játékot. (Megjegyzem a másik oldalon egy lábhúzást követően azonnal megfújták a sípot, hogy szegény játékos le tudjon menni.)
Jól látod a helyzetet! Nincs itt semmi tragédia, szerencsére kikapott a Szolnok is (amin abszolút nem lepődtem meg), ezért nem lépett el az élbolytól. Sűrűsödik a mezőny és van három "6 pontos" meccsünk: Olaj, Pécs, Ase. Meg sok "normál 2 pontos", amiből szombaton egyet elvesztettünk. Sajna egy nyerhetőt, mert három negyeden keresztül partiban voltunk a végét meg elhülyéskedtük, mert még az egymás ellenit is elrontottuk - remélem nem lesz rá szükség.
Láttam több biztató jelet is, de inkább a hibákról írok. Hiába emlegeti Matus a meccs előtt, hogy "van 12 bevethető játékosa", ha csak 8 és felet vet be (Góbi 4 perce a fél) és hamar faultproblémáink vannak és a (szombati) legjobbunk (Sarkat kedvéért: LOWE!!!) a végére kipontozódik. Supolát és Hangát is lehetett volna játszatni. Több mérkőzésen megnézve, Phillips valóban irányító, 2 méteres irányító!!!, akit körmendi 185 centis pléjereknek kellett volna fogni - kivéve ha a másik klasszikus irányítónkkal, Marcival együtt vannak a pályán. Phillips legyen Marci cseréje, vagy fordítva, van elég bedobónk, ne egyszerre legyen fent két irányító! Első negyed vége, kosarat kapunk, van vissza 6 mp, miért nem kértünk időt? Úgy tudom, hogy időkérés után a félpályáról jöhetünk. (Rosszul tudom? Vagy Matus már kikérte mindkét idejét?) Sok idő telt el addig, míg először átálltunk zónázni - ami be is jött, de ha korábban tesszük, és váltogatjuk a védekezéseket, talán jobban el tudtunk volna lépni. Mindezek ellenére a "véres jelenetig" partiban voltunk, erős hazai pálya mellett is. Sajna elmondhatjuk, hogy a körmendiek a korábbi "bíróveréseikkel" elérték, hogy a jévék mindig erős hazai pályát fújnak náluk, ezt nem ártana szóvá tenni az illetékeseknél. Persze lehetett rá számítani, és készülni belőle. Az ominózus eset: az amúgy tényleg nem rosszul játszó Vavra kapott egy búrát Brigitől, akit megviselt, hogy kimondatlanul, de mégis "sapkás köcsöggé" vált, ezért kőkeményen visszavágott. Idáig még érthető is a sztori, csakhogy a bírók - ki tudja miért (persze tudjuk miért) - még csak egy sima faultot se fújtak. Így aztán az igazságos 55-62 helyett 58-60-nal ért véget a 3. negyed. Még innen is nyerhettünk volna, de ahelyett, hogy az előbbi eset feltüzelte volna a csapatot, nyuszik lettünk és rengeteget hibáztunk. Sőt teljesen eszetlenül, már mikor lehetett látni, hogy elúszik a hajó, csináltuk a fölösleges egészpályás letámadást, ami egy nyeregben lévő csapatot sosem fog megzavarni - viszont sikerült a különbséget tetemesre feltornászni. Szabcsi miért nem kap feladatot? Nekem úgy tűnik, hogy meccs közben Ő is csak egy néző. Ez luxus.
A Vásárhelyt erőből le kell nyomni. Nagyon határozott ponterős támadások és beton védekezés kell. Döntsük el már az elején a meccset! Az első negyed végén úgy menjenek kisszünetre, hogy halvány esélyét se lássák a győzelemnek! Szeretnék végre egy harapós Albát látni!
Hatha erdekel vkit egy kis londoni hattertortenet.
Van ugye egy Phillips nevu jatekosunk aki evekkel ezelott megfordult a London Towers csapataban is. Mivel nem igazan erdekelt az angol kosarlabda, ezert Bird baratom anyagbeszerzesi megkereseseig nem is tudtam, hogy van itt a kozelben ez a London Towers nevu egyesulet. Miutan meghallottam hogy letezik ez a csapat es hogy Phillips is jatszott itt, egybol azt hittem, hogy egy hatalmas minimum BS meretu csarnokban tobb ezer ember elott jatszik hetrol hetre ez a csapat.
Ma volt szerencsem elzarandokolni Phillips korabbi csapatanak csarnokaba, ami kivulrol eleg nagy belulrol meg felig uszoda (2 medencevel) felig kosarpalya. A kosarpalya resze kisebb mint a Kofem csarnok, ha 300 nezo elfer ott akkor sokat mondok. Epp egy noi meccs zajlott, amikor sikerult megtalalnom azt a szemelyt aki Bird anyagat hozta. Megkerdeztem tole hol talalom majd a centerpalyat ahol 40 perc mulva kezdodik a Towers meccs. Mondta hogy hat itt ahol a csajok jatszanak mindjart vege a meccsnek es kovetkezik a ffi. meccs.
De ami a lenyeg, hogy megemlitettem ennek az osz haju 50es eveinek kozepet taposo sok kosarmeccset megelt embernek, hogy egy bizonyos Phillips Sullivan nevu jatekos most Magyarorszagon az Albacompban jatszik. Egybol beugrott neki kirol is van szo, es csak jokat tudott rola meselni. Allitolag amikor a Towersben jatszott abszolult kozonsegkedvenc jatekos volt, aki hatalmas akarattal, szorgalommal jatszott de a legfobb jellemzoje, hogy esszel jatsza a jatekot.
Mivel meg nem lattam jatszani ezert sem megerositeni sem megcafolni nem tudtam ezeket a megallapitasokat, mindenesetre azt mondta vele barmelyik csapat sokat nyerhet.
Mire abbahagyta a storyzgatast, mar csak percek voltak hatra a kezdesig, es az osszegyult 70-100 szurkolo lattan ugy dontottem van nekem jobb dolgom is az utolso kinti napomon semmint ilyen meccset nezzek, ugyhogy megfordultam vetettem meg egy pillantast a medencek fele, ahol nehany igazan szemre valo holgyemeny uszoedzese zajlott, majd angolosan tavoztam.
Ezekutan jovo7 szombaton mar mas szemmel tekintek a mi "kis" szentelyunkre:-)
Bird: remélem igazad lessz, és jó hogy valaki még tud optimista lenni, mert én alapvetően optimista ember vagyok, de most nem látok semmit amiben hihetnék, de leírom mégegyszer remélem te jobban értesz hozzá és igazad lessz!
Viszont én nem írtam semmit Matifuval kapcsolatban, nem véletlen hisz benne bízom a legjobban, sőt remélem a következő idényre is ő marad a "vezér".
Bár igazad lenne. Én úgy érzem ez a sok évközbeni kapkodás tönkre tette a szezonunkat. Ha otthon nem nyerünk a Nyíregy és az Ase ellen is, nem jutunk a 8ba. Ebbe biztos belehalnánk egy kicsit, de arra jó lenne, hogy Kestutison kívül elzavarnánk mindenkit és elkezdenénk építeni a jövő évi csapatunk magját Hangával és Supolával. Ez azért lenne jobb, mert ha az 5-8. helyen végzünk és játszunk az Olajjal vagy az ASÉ-val, kisöpörnek bennünket és elvesztünk 1,5 hónapot.
Megnézve a Körmend meccset nem értek egyet a topic nagy részével.
Többen arról beszélnek, hogy max. 5-6-ik hely, mások már a 8-at is véleményesnek látják. Szerintem nem ilyen tragikus a helyzet. Úgy látom, hogy csak egy szikra kell és beindul a csapat. Van két új játékosunk és jelenleg nálunk a fizikai alapozással egybekötött, új taktikai formációk begyakorlása zajlik. Persze az is igaz, hogy ezzel takarózni sokáig nem lehet, mert egyszercsak azt vesszük észre, hoogy a nagy sopánkodás közepette véget ért a szezon. Matus munkájának megítélésével várjuk meg az idény végét, különben úgy járhatunk, mint az Olajosok Pórral. Tavaly sokan szidták, idénre pedig bajnokesélyes csapatot kovácsolt. Én jó szívvel gondolok Fodor Petire, de nekem nagyon tetszik, hogy egy meccsen belül több védekezési variációt is kipróbálunk. Előrejátékunk még az átlagostól is messze van, de remélem az is mielőbb összeáll. Azzal meg Phil Jackson sem tudna mit kezdeni, ha játékosai a ziccert is mellédobnák, vagy éppen a labdát sem tudnák megfogni.
Phillips és Brighitta hasznos, jó játékos. Eddig Gerrit nyújtott többet, de hamarosan Sully is villogni fog, ez meggyőződésem.
Magyar VÁLOGATOTT játékosaink teljesítménye alapján egyik sem kap szerződést jövőre, úgyhogy ideje lenne valamiféle értékelhető teljesítményt nyújtaniuk.
Én biztos vagyok a négy közé jutásban, mind a kupában, mind a bajnokságban!
Ez az első hozzászólásom itt!Kár hogy már nincs az albafórum.Őszintén szólva engem is kifejezetten érdekelne hogy miért lett bezárva.
A csapatról: sajnos az a helyzet hogy egy összevásárolt szedett-vedett banda a mai Albacomp.Ezzel még nem is lenne olyan nagy gond, ha lenne legalább két minden meccsen extrákra képes játékosunk.De nincs!Van egy rakás átlagosan jó játékosunk, akik nem képesek kiegyensúlyozottan jól játszani, ráadásul mivel idény közben volt sok változás, még csapatjátéról sem nagyon lehet beszélni.
Nekem nincsenek illuzióim, ez a idény már elment! Ha valamennyire összeáll a csapat akkor az ötödik-hatodik hely összejöhet jobb nem hiszem, ha viszont kicsit sem állunk össze.....na erre gondolni sem merek.
Remélem a következő idényre össze szedi magát a vezetőség, mert nagy volt a kapkodás az elmúlt hetekben.
Nem is leszel soha igazi Albás, mert az hagyján, hogy divat vagy, de újabban már akkor sem jössz, ha nyer a csapat! Az elmúlt hónapokban, azt a pár perces utat is lusta voltál megtenni a csapatért.
:-))
Nézzél inkább szar angol kosárlabdát !(és ne feledd kéket és a LEGNAGYOBBAT!!!)
"Ezért nem lesztek soha hozzánk hasonlóak, mert te nem mész ki a meccsre, ha van egy kis megbotlás."
Uristen most olvastam ujra az elso mondatodat, es csak most ertettem meg hogy azt irtad hogy azert nem lesz az alba szurkolotabor olyan mint a Tietek, mert EN nem megyek ki a meccsre...
Tudom hogy sok hulyeseget irogatok ide hebe-hoba de azert ne gondold mar hogy tolem fugg mi lesz az alba szurkolotaborral:-)))))))
Igazad van ezt a csapatot valoban nem tudom ugy szeretni mint a korabbiakat. Nem az eredmenyek miatt hanemmert sajna 8 honapja nem lattam oket szemelyesen sem Bankset sem Brigit sem Phillipset. Es igy eleg nehez megszeretni egy csapatot meg akkor is ha az osszes meccset siman nyertek volna.
Ez van majd jovore biztos jobban fogom szeretni ha sokkal tobb meccsen ott lehetek. Es akkor talan nezobol (megjegyzem most meg az sem vagyok, de majd jovo7tol) elolephetek szurkolova, aztan vezerszurkolova vegul pedig ultrava es akkor mar hozzatok hasonlo leszek. Azaz megsem mert en nem akarok olyan lenni, jol erzem magam nezokent a boromben.
Visszaterve a meccsre es rapihenve egyet a tortentekre, tovabbra sem ertem hogy lehet elszorakozni egy negyed alatt ugy a meccset hogy +1 bol -16 legyen...
Jovo7en kivancsi leszek a vasarhelyi sulisok elleni meccsre
Ezért nem lesztek soha hozzánk hasonlóak, mert te nem mész ki a meccsre, ha van egy kis megbotlás. Te nem az albacompot szereted, hanem azt a csapatot, aki győz. Mindig azt, amelyik győz. NEM VAGY SZURKOLÓ, csak egy néző a sok közül. Nem akarlak megbántani, DE ÍGY VAN.
Most csak vicceltek, hogy az uccso negyed elott meg vezettunk majd a vegeredmeny 16 pontos vereseg???????????????
Csak mert nem jo vicc....
Nem is tudom mi alapjan dontsek, hogy jovo7en hosszu ido utan otthon melyik kedvenc csapatomat nezzem meg eloben a Vidit vagy az Albat? A mai eredmenyek ismereteben es az elmult idoszak tortenesei utan, lehet hogy egyiket sem, mert csak felidegesitenem magam...
HOGYAN LEHET KIKAPNI 16 PONTTAL UGY HOGY HA AZ UCCSO NEGYED ELOTT MEG VEZETUNK?????????
Hát igen, a centerposzt... ahol megverhettük volna őket. Volna. Vavra volt a Körmend egyik legjobbja sztem. Volt hogy kiszedte Bencze kezéből a labdát, de Brigitha és Ricsi sem igazán bírtak se vele, se Ledoux-val. Mondjuk Ricsi nem is játszott túl sokat, talán pár percet.
De igazából magunkat vertük meg. A különbség kicsit talán túlzás, de a Körmend győzelme mindenképpen megérdemelt. Ha mesélik, nem hiszem el: Phillips és Kestutis két különböző figurát mutatnak... Egyikük sem tudott fazont szabni a játékunknak.
Az egészben az a legrosszabb, hogy tkp. nem ért váratlanul, hogy kikaptunk :((((((