Keresés

Részletes keresés

taormina1 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1636

Na mi legyen?

Előzmény: vérnarancs (1633)
Zitka Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1635
Arra kell ügyelni, hogy természetvédelmi területen ne szedd. Mert ott kemény büntetést kaphatsz.
taormina1 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1634

Nem hét végén akarok menni, hanem holnap de, vagy legkésöbb csütörtök du.

Nem a Mecsekig, csak ide a Gerecsébe. Nem tudok róla, hogy védett lenne, talán ezért is ritka a kertészetekben, ki-ki beszerzi magának.

Az én elérhetöségem egyszerüen "kijön", ha rámész a nevemre, aztán a "küld"-re.

vérnarancs Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1633

Szia,

Sajnos nem érek rá hétvégén, pedig mennék szívesen.

Annyit tudok én is, hogy a Mecsekben őshonos, és hogy ott rengeteg van, de pont most hétvégén jártam Szekszárdon és Mohácson is több kertészetben (amik igencsak közel vannak a Mecsekhez), és ott azt mondták, hogy védett. Ez igaz?

Ide a fórumba be tudnád írni az elérhetőséget? Elfelejtettem az itteni mailemnek a jelszavát.

Köszi szépen a segítséget!

Előzmény: taormina1 (1632)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1632
Nem publikus az E-Mailcímed, hova kéred a választ?
Előzmény: vérnarancs (1624)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1631
Juj, a krumplibogarakat ne is emlegesd. A nyaralónk kertjében termesztette a család a kumpit, de valami irdatlan nagy területen. Reggel és este üveggel a kezünkben bóklásztunk a sorok között és szedtük a petét meg a bogarat. És csak egyre többen lettek!!! Fffffuj! Mindamellett tényleg nem volt jó érzés hogy elpusztítom őket, de nem volt más választás.
Előzmény: CBNora (1629)
Gox Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1630

Szerintem is négyévente van sok.Emlékszem, hogy répakapáláskor /jó időhatározó!!!!/ rengeteg csüngött a nyárfákon, végig a fasorban.

Itt vannak a képek a babokról, amit minap vettem, hátha valakit érdekel.Már tervbe volt, hogy átmegyek a komárnói piacra hasonlóért.

Előzmény: beetee (1628)
CBNora Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1629
A macskánk lelkesen vadássza, rábízom. Egyébként nálunk nincs vészesen sok, eddig összesen kettőt láttam. A komposztban vannak pajorok, de volt mindig, évek óta, és még nem okozott gondot. Ha invázió lenne, lehet, hogy elkezdenék gyilkolászni, de valószínűleg akkor meg megint nem sokat tudnék elérni. A krumplibogarakkal nem szoktam ilyen elnéző lenni, de ők talán nem repülnek ennyit, és elsősorban a petecsomókat meg a lárvákat vadászom. De a krumplibogár öldösés is baromi rossz érzés.
Előzmény: beetee (1628)
beetee Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1628

A cserebogár nem 4 éves ciklusban tenyészik?....

mondjuk részletkérdés.

ha abból indulunk ki, hogy szinte biztosan a legszebb termésedet rágják le, akkor máris bukik a jut is-marad is elvvel indokolt sajnálkozás a szép bogár miatt.

Szerintem is jobb elpusztítani amennyit csak lehet. Ha egy bogár lepetézik, akkor abból 100-1000-10000 pete lesz. Kell ez nekem?...

Előzmény: wattacukor (1623)
nyúbi Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1627
milyen csöveid vannak a fólia vázaként?
milyen széles, milyen magas?
én most akarok egy újat, eddigi favázas hómméd helyett...
Előzmény: kert* (1618)
dracaena Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1626
Elkezdett sárgulni a rebarbarám. Mi lehet az oka?
taormina1 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1625
Szia, tudok egy egészen biztos medvehagyma-lelöhelyet a Gerecsében, amit a héten szeretnék fölkeresni. Jó lenne azonban az útiköltséget többek között elösztani. Ha akarsz csatlakozni, írj mailt; Budapeströl indulok.
Előzmény: vérnarancs (1624)
vérnarancs Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1624

Sziasztok,

Tudnátok tanácsot adni, hogy hol tudnék medvehagyma tövet/palántát/hagymát venni? Oázisban néztem, és nem volt. Budapesti vagy környéki helyet preferálnék, a házhozszállítósokat pedig kihagynám, ha lehet.

Köszi, üdv,

v.

wattacukor Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1623
Még csak annyit a cserebogarakról, hogy tényleg szépek, de hidd el, hogy jobb őket kiírtani, mert ha megmaradnak, akkor rengeteg pajorod lesz és két év múlva még több cserebogár. A pajor is mindent felzabál a földből, úgyhogy szerintem ne sajnáld őket.
Előzmény: CBNora (1614)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1622
Azé rakok ide szépséges sóskát. Ez mutogatnivaló :)

sóska
wattacukor Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1621
Hát ez nem semmi!!! Nálam is éledeznek a növények, szeretik, amikor meglocsolom őket :) Elvileg lesz kútvizünk is ésakkormajd virulhat minden!!
A borsó meg a spenót elég ígéretes, a sóskám meg majdnemhogy lapulevél nagyságú leveleket növeszt! Ma sóskalevest fogok főzni! :)

Mostanában azt szoktam csinálni, hogy ahol nem nőttek ki a növények, oda vetek másikat, meg a már kinőttek közé vetek még. Helyhiány miatt.
CBNora Creative Commons License 2007.04.17 0 0 1620
Gyönyörűek. Roppant gusztusos az a kis kövér retek. Picit irigykedek, én későn vetettem, hogy hadd fogyjon a téli (több, mint 80 kg termett), de már nem annyira ízlik. Igaz, hogy most úgyis salátát kell enni, hordjuk az ismerősöknek is. Szegény téli retkek valószínűleg mennek a komposztra.
Fóliában még sose volt szükség nálunk sem talajfertőtlenítésre, igaz, hogy máshol sem próbáltuk. A saláták közül sokat elpusztított valami gombabetegség, azokat egyszerűen kidobtam. A legyek nem férnek hozzá a növényekhez, egyéb talajlakók meg nem tudnak elszaporodni, mert a fólia minden évben költözik a paprikával együtt. Nemsokára lebontom és szeptember táján szereljük fel újra, ha kezd hűvös lenni az idő.
kert* Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1619
Egyet elfelejtetem mind ez talajfertőtlenítő és vegyszer nélkül.
kert* Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1618
1. A tavalyi elszórodott magból kikelt palánták.
2. Fóliába be ültetett palánták.
3. Mai valóság.

4.Fógyasztható retek.

5. Az állomány.
6. Palántázással egy időben vetett paradicsom palánta.
7. Hát egyenlőre ennyi.
Előzmény: Flanell (1592)
taffy Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1617
Nálunk idén döbbenetes a rajzás, alkonyatkor az összes fát felhőkben lepik el a cserebogarak. Ha én néhányat lerázok összeszedek, úgy érzem csepp a tengerben.
Remélem nem fognak túl sok kárt okozni, bár olyan sok van, hogy szerintem ez csak hiu ábránd.
Előzmény: Zitka (1615)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1616

Zita, léci hívjal föl.

ON

Előzmény: Zitka (1615)
Zitka Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1615

Szerintem ez is lehet az enyhe tél következménye. A pajorok nem fagytak ki a földben. :-(

Ez már a májusi cserebogár? GYerekkoromban tényleg marokszám szedtük zsákokba.

Egyébként van ám áprilisi cserebogár is, tavaly hihetetlen, mit műveltek. Olyan erővel ütköztek esténként az ablakoknak, mintha golyószóróval vette volna célba a házunkat valaki...

Rákérdeztem akkor a budafoki topicunkban, és ott hallottam életemben először erről az áprilisi cserebogárról.

Ide copyzok egy kis poént onnan, nekem nagyon tetszett. :-))))))))

A jelenlegi rajzásért valószínűleg a Rhyzotrogus aequinoctialis, az áprilisi cserebogár a felelős...
Régebben csak májusi cserebogár volt, most már áprilisi is!
Lelki szemeimmel látom, ahogy a januári cserebogarak előmásznak a hóból, és mint a luftwaffe zárlatosan zümmögő rajai, lerágnak minden útjukba kerülő jégvirágot!

Előzmény: taffy (1611)
CBNora Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1614
Nem volt szívem bántani. Károkat egyelőre nem látok, eggyel több, vagy kevesebb, tök mindegy. Neki viszont egyáltalán nem mindegy. A szép kerthez a szép rovarok is hozzátartoznak, egy bizonyos határig, persze.
Előzmény: wattacukor (1613)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1613
Márminthogy este hajkurásztuk őket a tollasütővel. Akkor röpdösnek és az utcai lámpák körül volt a legtöbb, érthető okokból. Nappal kell lerázni a fáról mert akkor alszanak és könnyebb összeszedni a földről.
Előzmény: wattacukor (1612)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1612
Miazhogy! Mindent felzabálnak: levelet, virágot, amit találnak. Mi anno tollasütővel hajkurásztuk őket esténként meg leráztuk őket a fáról, vödörbe gyűjtöttük és vittük a szomszéd meg az utca összes baromfijának. Volt, hogy le is forráztuk őket előtte, hogy ne repüljenek el. Több tonnányit szedtünk össze belőlük... legalábbis így visszagondolva :) Nem tudom, hogy ezen kívül van-e valami más megoldás az írtásukra.
Előzmény: taffy (1611)
taffy Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1611
Nálunk idén nagyon sok a cserebogár. Fürtökben lógnak a fákon, a tetemeikkel tele van az udvar. Nálatok is? Károsítanak valamit? Mit lehet ellenük tenni?
wattacukor Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1610
...irulpirul...
Előzmény: il1321 (1609)
il1321 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1609
--Csapodár:-)))) --
Előzmény: wattacukor (1607)
il1321 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1608
Amikor nagy kertem volt én is mindent Robitávolságra vetettem. Nagy területre rengeteg takaró kell. Egy időben csak ezért kaszáltam, de feladtam. Nem akartam a kert rabszolgája lenni. Inkább gyakrabban átszaladtam a sorokon géppel. Használtam utánna talajlazítót, kultivátort, ekekapát, töltögetőekét, sőt azzal szántottam. Ma már a kis nyúlfekvésnyi kertben minden egyszerűbb, és elbírok vele.
Előzmény: Flanell (1603)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.16 0 0 1607
Akkor pláááááááááne!!!! Nem gondolod, hogy egy ilyet kihagyok!!!! :)))))
Előzmény: Flanell (1602)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!