Keresés

Részletes keresés

dracaena Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1504
Legközelebbre szerezz be pár japánfürjet, imádják a pajorokat, és még tojnak is.:) Én ápr.16-ra várom az első kelést.:)
Előzmény: taormina1 (1501)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1503
Mi a szomszédba hordtuk a tyúkoknak, rendesen hajbakaptak rajta! úgy zabálták, hogy hallani lehetett, hogy csámcsognak! :D Meg a macska is megette. Úgy látszik, hogy a vadmadarak válogatósak. :)))
Előzmény: taormina1 (1501)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1502
Flanell, mit hallok, te tényleg nem tudod, miböl lesz a cserebogár?
Előzmény: Flanell (1498)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1501

Talált, elsüllyedt!

Reméltem, hogy mégse lesz belölük cserebogár, de úgy látszik nálunk csak ilyen dekadens városi madarak laknak. Reggelre még hiánytalanul megvolt mind.

Most mit tegyek? Gondoltam örömet szerzek velük, ha visszajuttatom a természet körforgásába, de már nem akarom még egy napot kínozni öket. Ebböl agyonütés lesz...

Előzmény: wattacukor (1499)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1500
Köszönjük szépen! Olyan kis széééééép! Jó sok van belőle! :)
Előzmény: Flanell (1494)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1499
Ezek kéremszépen pajorok! :D (Legalábbis én annak látom őket, javítsatok ki, ha mégsem!!!)

Ebbül lesz a cserebogáááár! :-/
Flanell Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1498
Ezek milyen állatok? Lehet, hogy a rózsabogár lárvái?
Előzmény: taormina1 (1497)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1497

Ma megvolt az évi nagy operáció a komposzttal. Lefotózni már nem tudtam, mert sajna rám sötétedett. Az éjszakai fölvételen látható kollegákkal idén valamelyikötök tanácsára okosabban jártam el: ebbe a ki edénybe összegyüjtöttem és kitettem egy föltünö helyre, majd meginvitáltam néhány szomszéd madarat. Lapzártáig sajnos még nem érkeztek meg. Munkatársunk a helyszínröl tudósít. Úgy látom, meglógni mindenesetre nem tudnak.

Viszont rengeteg komposzt keletkezett, sokkal több, mint az eddigi években, de nagy szükségem is van rá; az üvegháznak nagyon rossz a földje.

mamina Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1496
Elnézést!, javítok: dracaena.
Előzmény: mamina (1495)
mamina Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1495

Dracéna- A kukoricát én pontosan úgy ültetem, mint a pótmama-szomszédod. Az átültetett palánták egy kicsit lemaradnak növésben, de szépen teremnek. És ez a lényeg.

Az évelő növénykéim megmaradtak, kikerülte a pasi a tegnapi kulivátorozáskor. Nem Apán múlott.

Az aprónéptől ma nem tudtam kertecskézni, pedig szépen sütött a napocska, bár kissé hideg volt. Holnap ültetjük a krumplit, meg amire még lesz időm.

Előzmény: dracaena (1482)
Flanell Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1494
Az a rózsaszín virágú: törpe mandula, amygdalus nana.
Gox Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1493
Az én fóliám is vagy 5 éves.Ahol elszakadt, ott beragasztgattam a széles ragasztószalaggal.Inkább kerti raktárnak tekinthető, a földjébe nem is vetek, csak szaporítóládákba, illetve mivel van sok M 10-es láda a bodza miatt abba vetek, illetve ültetek szét palántákat.
Előzmény: wattacukor (1492)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1492
A növények jól elvannak, majd holnap reggel leszek nagyon kíváncsi. Nálam nincs üveghás meg fólia csak a szabadföld. Amit 15-én vetettem hagyma és spenót már kikelt meg a saláta és a retek is kibújt. A borsó még meg se nyikkan. :) Szerintem holnapra nagyot fognak nőni, jót tett nekik az a langyos eső meg a mai napsütés. NAgyon kíváncsi leszek! :)
Előzmény: Gox (1491)
Gox Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1491

Értem ám!Néha én is  az ágyra teszem, ami a párkányon nem fér el, és az ágyra süt a nap.Most megyek, és a cukkiniket behozom a házba a fóliából.A zellerek, saláták, sóska és kapor már  éjjelre is kint van.A zellereket, egyik halványító, a másik levélzeller már át kellene tüzdelnem, rengeteg kelt.

---Hogy haladnak a növénykéid?Kelnek? Nőnek?

Itt nem volt 1 csepp eső sem! De a krumpli már töri a földet.

Előzmény: wattacukor (1490)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1490
MErthogy az ágyban tartom a palántákat, mert máshova nem tudom tenni. Na, nem abban az ágyban alszunk ám!!!! :)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1489
Köszi szépen!! Nagyon várom :D

Egyébként ott a palántázás körül az volt az alap, hogy Il megjegyezte, hogy az ágyban nem palántázni kéne :D

Előzmény: Gox (1488)
Gox Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1488

Szia! Ma adtam fel a magokat levélben.Tesztelhetjük a postát, holnap ott kel lennie!

/ Nálunk a palántázást duggatásnal hívják!/

Előzmény: wattacukor (1484)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1487
Ment a mail, dracaena! :)
Előzmény: dracaena (1480)
il1321 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1486
Ezt a képet az angol szakirodalom nyugodtan használhatná a classic country garden témakörben. SZÉP!
Előzmény: CBNora (1479)
il1321 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1485

Én sem tudom a nevét. Még nagymamám kertjéből mentettem át, vagy 20 éve.

Dracéna- akkor én innen ÉBékésből is Pesten vagyok 3 óra alatt, és itt jobb az idő, olcsók a házak, süt a nap.....:-)))

Előzmény: wattacukor (1484)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1484
Igenigen, őazőaz! Sok van belőle, széjjel fogom ültetni őket, dehát nem így virágzás közepén...

(Attól függ, ki hogy híjja!!! :p)
Előzmény: il1321 (1477)
CBNora Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1483
Paradicsomot, lecsót szoktam eltenni, és egyszer rákényszerültem a sütőtökre. Sok termett, hatalmasak lettek. Csak nem értek meg rendesen és nagyon vizes húsuk volt, hamar romlottak és sütve 1 centi vékonyra összeestek. Kockákra váktam, saját levében megfőztem és csavaros tetejű üvegekbe raktam. Biztonság kedvéért még egyszer átmelegítettem a sütőben kb. 90 fokon. Főzeleknek ehető, és néha kelttésztába szoktam belegyúrni. Ha fehér lisztet használok, aranyzsömlét lehet így sütni. Már  vagy 3 éve megvannak. Nem szoktam sok cukrot, sót tenni a konzervekbe, tartósítót se használok, ha megfelelő a hőkezelés és zár a kupak, nem romlik meg.
Előzmény: taffy (1425)
dracaena Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1482
Nem egészen értem. Tehát a műanyag palacknak a felső részét vágjátok le? Ahol a kupak van? Vagyis gyakorlatilag nagyobb méretű "tejfölöspohár"-ról van szó?
Merthogy van, aki a palack alját vágja le, és ezzel takar be valamit, például az egyik szomszéd a rózsákat rakta így ki.
A pótmama-szomszédnénim (most lesz 81 éves, így van rutinja) azt mondja, hogy ő a kukoricát is át szokta plántálni, pedig eddig azt hittem, hogy a kukorica nem bírja a mozgatást. Errefelé általában úgy vetik a kukoricát, hogy jó lépés távolságra két szemet vetnek, meg is hagyják mind a két tövet, így egy helyen 4 cső kukorica terem. A néni, ha valahol véletlenül 3-4 szemet vetett, akkor onnan kiszedi a pluszt, és átrakja oda, ahol esetleg kimaradt, vagy elvitte valami a magot.
Előzmény: zsebi41 (1461)
CBNora Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1481
Szerencsére ma csak épp fagypontig hűlt le, voltak felhők. Nálunk tegnap csak pár csepp esett, meg sem látszott, locsoltam.
Előzmény: dracaena (1473)
dracaena Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1480
SZUPER OFF
Okosabban választottál lakóhelyet, mint én. Ti busszal Pesttől csak 2 órányira vagytok (én 3-3,5-re). Köztünk most 46 km a távolság, ezt Volánbuszokkal már akár 3,5 óra alatt is meg lehet tenni.:(((
A Térképcentrum szerint Kisnána is picike falu, de nem olyan kétfelévágott, mint Zabar. Már egy hetet késtem a számláim befizetésével, mert nem bírom magam rászánni, hogy átvánszorogjak a 25 perc gyaloglásnyira levő postára.:(((
Nincs arrafelé eladó ház? Mert szeretnék innen elszabadulni minél előbb, nemcsak a hideg miatt, meg a gyerekeimtől való távolság miatt (a két busz is macerás, ha vinni akarok nekik ezt-azt, beleszakadok, mire a csomagomat lecibálom-áthúzgálom-felrángatom -általában sok tojást viszek nekik, így nem rakhatom a busz csomagterébe- , segítség ritkán akad, a fiatalok inkább félrelökdösik az embert), hanem mert túl nagy nekem ez a ház, és van egy tök kihasználatlan szoba-konyha is, ami nekem csak arra "jó", hogy ennyivel is többet kell mennem a tyúkokhoz és a kerthez.
De inkább e-mailben folytassuk, ha tudsz valamit arrafelé: draccena@gmail.com.
OFF vége

Előzmény: wattacukor (1474)
CBNora Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1479

Nálunk is mindig van virág a züldségek között. Igaz, hogy nem vetem, csak meghagyom, ami magától kikel, ha nincs nagyon útban. Arra törekszem, hogy a veteményes egyúttal díszkert is legyen. Ez kb. júliusra szokott összejönni. Helyenként sok körömvirág is szokott lenni, annyi magot szétszór, hogy csak ott nincs, ahol nem akarom.

Ilyen volt tavaly az uborkaágyás

Előzmény: il1321 (1438)
CBNora Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1478
A macskával nálunk nincs gond, mert a szomszédasszony simábbra egyengeti az ágyásait, úgyhogy mind oda mennek. A rigók viszont kaparnak. Az egyik ágyás két szélére sárgarépát vetettem, középra hagymát duggattam és szalmát tettem rá. Ezt mindig rátúrják a répasorra. Most az egészet letakartam madárhálóval, egyelőre működik. Egyszer rákaptak a rigók az egyik növényünkre, állandóan letépkedték és széthajigálták a leveleit, elijeszteni nem lehetett őket, akkor szereztük be a hálót.
Előzmény: dracaena (1472)
il1321 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1477

Ilyen?

Namiez

(Azér az ágyban nem palántázni köll:-)))))

Előzmény: wattacukor (1475)
il1321 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1476
Hú ez mégjobb! Megint nem én jöttem rá. Egyúttal megvan a búrája is. Ez jó módszer uborkára is. Az én üvegházam reggel 1/2 7-kor már nyit, mert menni kell pénzet keresni. De már megszokták, felénk 0 fok volt. Még a paradicsomhoz kiültetett bazsalikomok is tűrnek. De egyszwercsak itt lesz a melegebb idő is.
Előzmény: zsebi41 (1461)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.05 0 0 1475
Adok nektek én is egy méhekkkét! :)

(és kap egy mezei pirospontot,
aki tudja, hogy milyen virág ez.
Mert nekem ggggőzöm sincs!)
Előzmény: il1321 (1459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!