Vazze Bird nagyon kemény az a cucc amit kaptál ha már ilyeneket nézegeccc...Steve bácsi tudja mi a JÓÓÓÓ:-)
Drica
Még nem tudom, hogy 7végén el tudok-e menni Alba meccsre.
Kb jövő7re lesz már egy kis szabadidőm, akkortól szivesen tölteném unalmas szabadidőmet a fórumba való irogatás helyett, Banks féle Alba meccsek nézegetésével:-)
Van egy jó és egy rossz hirem is. A rossz hogy a mentolos csoki darabokra tört a tatyomban, a jó viszont hogy a mazsolás-mogyorós (ilyen van?) épségben landolt, szóval ha nem gond akkor olyat fogsz kapni...
Én jövőre úgy számolok (valószínüleg nem így lesz.. :-(( ), hogy mezőnysorban Horváth Ákos marad, úgymond hatodik embernek és mellette ott lesz Supola és Hanga is. Magyarul 3 külföldi (vagy két külföldi + Hendlein :-) ) lesz a kezdő a mezőnysorban, cserének meg ott lesz a Supola, Horváth, Hanga 3-as.
Azért 9-en mert így 3-man tudtak 3 a 3 ellen játszani 3 különböző felállásban, és ha jobban belegondolok 6 néző volt tegnap a csarnokban ami a 3 duplája, ráadásul az edzésről hiányzó játékosok száma is 3 volt, ezenkívül ha nem számoljuk a most szombati meccset akkor még 3 hazai meccsünk lesz és 3 idegenbeli, ráadásul a rájátszásban is 3 győzelemig tartanak a párharcok, és már 3szor elhódítottuk a bajnoki címet. Ja és ha az elején nem mondtam volna, azért 9-en voltak mert az a 3 háromszorosa.
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy nagyobb hibának minősül ebben a szoros mezőnyben minden vereség. Valóban igazad van, hogy ezzel csak egy darabig lehet takarózni. Ha nem lennénk nyolcban a rájátszás végén + a kupa négyes döntőben, az egyértelmű kudarc. Ha a négyből kicsúsznánk az alapszakasz végére, az "kis"kudarc, de még helyrehozható. Viszont, ha megnyernénk az alapszakaszt, sajna az se garancia semmire, de könnyítene a rájátszáson.
Székesfehérvár - Az Albacomp Körmenden a hetedik vereségét szenvedte el a bajnokságban. Matus Gábor, a néhány hete kinevezett új szakvezető nincs könnyű helyzetben.
Matus Gábor nyolc mérkőzés óta dirigálja a csapatot, a mérlege négy győzelem, négy vereség, a bajnokikat tekintve 2-3. Aligha erre számított, amikor elvállalta a felkérést...
- Nem számolgattam abban a pillanatban. A hazai pályán a Falco KC elleni vereség a hiba, a hiányzó pont, hiszen ha hozzuk azt a meccset, most a második helyen is állhatnánk. Mert ki lehet kapni Sopronban, Körmenden, hiszen a mostani bajnokságban minden idegenbeli siker bravúr mindenkitől, ilyen a kecskeméti sikerünk is. A kupában továbbjutottunk, úgy, hogy azokon a meccseken kellett az új játékosokat beépíteni. Most már mindenhol kialakulnak a végleges játékoskeretek, tisztul a kép, igaz, azt is lehet látni, hogy nem lesz könnyű a folytatás. Mert jószerivel bárki, bárhol, bárkit legyőzhet, és ki is kaphat.
- Mit kellett elsőnek megtennie az előrelépés érdekében, mi valósult meg?
- Nem szívesen beszélek arról, ami előttem volt, mert nem láttam a csapat munkáját. Elsősorban fel kellett rázni az együttest mentálisan, de fizikailag is meg kellett újítani a társaságot. Akkor egy új ember volt itt, azóta jött még kettő, és a beépítésük időigényes. De idő az nincs. A taktikai repertoárt is bővíteni kell, Körmenden kipróbáltuk a zónavédekezést, egyes időszakokban biztató jelekkel. Emberfogásban is több variációt próbálunk, támadásban van két új figuránk, ami az új emberek számára is pozitív - a csapat érdekében. Ami a megvalósulást illeti: valamivel jobban bírják a srácok minden tekintetben a 40 percet. Az akarati tényezőkben is javulást tapasztaltam. A támadójáték terén kell taktikusabbnak lenni, a két irányítót szükséges összecsiszolni, hogy gyorsabb legyen az átmenet a védekezésből a támadásba. Tudatosulni kell mindenkiben: nem az egyes játékos nyerheti meg a meccset, hanem a csapat, mégha ehhez az egyes játékosnak extrát is kell nyújtania. A hullámvölgyeket csökkenteni kell, Körmenden 30 perc után vereséghez vezetett a 10 perc kihagyás.
- Hogy van a bőre a vásáron , és mi lehet a bajnokság, az alapszakasz végén?
- A vereségek után rosszul érzem magam a bőrömben. A folytatásban az alapszakasz után az első 4 között kell lennünk, és ez a realitás, az összes nehézség, a baljós sorsolás ellenére.
- Ehhez mit kell tenni?
- Az eddig elhangzottakat mind megvalósítani, mindenkinek meg kell találni a csapatban a helyét úgy, hogy az Albacomp csapatként működjön, ahol az egyének erősítik, és nem gyengítik, hanem kiegészítik egymást.
FMH
Így van, tényleg azt írom le amit gondolok és remélek. De szerintem nem alaptalanul: Nekünk van a legerősebb keretünk, 9 kezdőszintű felnőtt játékos és 4 jól képzett és magas fiatal. Negyedik helyen állunk és a kupában is versenyben vagyunk. A csapatjátékunk is alakul (bár Körmenden most kikaptunk, azért mindenki láthatta, hogy milyen körülmények között). Anyagi gondjaink nincsenek. Matus, mint erősen fehérvári kötődésű edző, valszeg mindent megtesz a jó szereplésért. Persze vannak nehézségek is: Banks távozása után, ill. 3 új játékos érkeztével + új edzővel, sajna csapatot kell építeni a bajnokság közepén. Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Az idei bajnokságban bármi megtörténhet a rájátszásban. Nem lepődnék meg, ha a Falco vagy a Nyíregyháza lenne a bajnok. Ha nálunk a szakmai stáb mindent a helyére tesz, akkor jó esélyeink vannak. Még Banks is előkerülhet (remélem költi a pénzét ezerrel :-). Fontos lenne, hogy az 1-4-ben kezdjük a rájátszást és a kupában is bekerüljünk a négyes döntőbe.
A legnagyobb problémának továbbra is a meccsek előkészítését tartom. Körmendre készülhettünk volna Debrecenben, erre tinglitangli laza játékkal szenvedünk egy ifista csapattal szemben. A pszichés felkészítés is elmaradt vagy gyengére sikeredett, pedig jópáran a csapatból ismerik a körmendi fílinget. Azon is csodálkoztam, hogy Brigi leütése után senki se rohant Vavrához számonkérni a történteket. Az eset után idegesek nem pedig harapósak lettünk, pedig épp a kisszünet is akkor jött. A fiatalok játszatását többen is hiányoljuk. 8-9 játékosa minden csapatnak van, elvesztjük az előnyünket ha mi is csak ugyanennyit játszatunk. Nincs vagy nagyon kevés a váratlan stratégia a játékunkban. Szóval Matusnak (+ Szabcsinak) fel kell kötnie a gatyáját, mert úgy érzem a játékosok akarják a sikert és megfelelő irányítással el is érhetik. Nem irigylem az edzőket, a feladat nagyon nehéz, de nemes. :))
Tehát tényleg bármi lehet, a bajnoki döntőtől az alsóházig. Optimistaként az előbbiben reménykedek.