Keresés

Részletes keresés

wattacukor Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1738
Felavattuk ma idén először a slagot! :D Úgy döntöttünk, ennyi vízszámlát még kigbírunk. Egyébként a szomszéd néni kútjára utazunk, a párom már mondta neki, hogy beszerelnénk hozzá a szivattyúnkat úgy, hogy mindketten tudjuk használni. Akkor lesz ám jó világ!!! :D Csakhogy költözéskor nem hoztuk el a felszívócsöveket, úgyhogy azt még venni kell.

Ma megkapirgáltuk az epreket meg a málnákat meg azt a pár tő szőlőt is, meg vizet is adtunk nekik, hátha nem sértődnek meg tőle. A veteményes kifejezetten értékeli a vizet, minden nap kap 3-4 kannányit. De még mindig van ami nem kelt ki.

Dracaena: én szorítok neked, hogy legyen növényzeted! :D Ha már annyit dolgozol vele, legalább egy kicsit hálálja meg! Ha ez segít, én is eljárok valamiféle esőtáncot, biztos ami biztos. Szerintetek a hastánc hatásos lehet...? :D
dracaena Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1737
Gabi: igen, Firefox.

ALaci: errefelé még nem vetettünk babot, a nénik korainak tartották, azt mondják, ráérünk két hét múlva. Tavaly a kölest meg a cirkot is később vetettem, akkor azt mondták, már túl késő, mégis nagyon jól sikerült mindkettő.

Il: szóval azt mondod, a tavalyi csapadékos tavasz ritka? Akkor nekem a kezdők szerencséje volt? Habár a monilia miatt az összes meggy és szilvafát ki kellett vágnom. De most meg annyira száraz a föld, hogy még gyom is alig van, inkább csak a szántatlan részen virít a pitypang meg a pásztortáska, némi tyúkhúr és veronika, meg persze a csalán, a folyókafű meg a tarack, de ahová vetettem, ott olyan szomorú az a sok szürkeség.

Most meg a meleg nyári nappal után jön az enyhe téli éjszaka... a Szaharát képzelem ilyennek.
taffy Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1736
Haliho,
ritkán írok, de mindig olvasom és nézegetem a szép kertjeiteket.
Ismeri valaki a fehér delevár szőlőt? Most, vagy őszre ilyet keresek.
ALaci Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1735
dracaena, újra vetünk! Nálunk a bab adja meg magát. Egyelőre. Hogy teljes legyen az örömöm, mire kimentem, elfolyt 400 l. víz. Előbb azt hittem, hogy már a vizet is lopják nálunk. Aztán kiderült, hogy a hordó lyukadt ki. Annyira száraz a föld, hogy csak a hordó aljánál, egy kis darabon volt nedves a föld.
Előzmény: dracaena (1732)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1734
IL, köszönöm a válaszod! A csalán-zsurló oldat az erjesztett legyen, vagy szárítottból főzzek forrázatot? Te milyen távolságra vetetted a salátától a retket? Az enyém 20 cm.re van, még aggódtam is miatta, hogy túl közel lesznek egymáshoz.
Előzmény: il1321 (1714)
-Gabi- Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1733
Valószínűleg Firefox böngésződ van, azzal nem úgy működik a "Megnéz" gomb, mint ahogy kellene és a kód mód sem. Wattacukor gondolom Explorert használ, így ő előnézetben is ugyanúgy látja a hozzászólását, mint miután elküldte.

Na, de hogy ne legyek teljesen off, hoztam egy képet a kertemről, kicsit homályos, de nem tudok jobbat gyártani:

Felül a hagyma, alatta szépen nő a borsó, legalul még semmi nincs, majd zöldbab lesz bele vetve.
Előzmény: dracaena (1732)
dracaena Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1732
De hát nyomtam én a Megnéz gombot, és azt láttam, hogy szögletes zárójelben image1, aztán kötőjel és a szövegem, alatta 1 sor üres, alatta szögletes zárójelben image2, aztán kötőjel és a szövegem stb, a végén meg mégse az lett. Mindegy, általában úgyse rakok fel sorozatképeket.

Amin viszont tényleg el vagyok szontyolodva, az az, hogy a cirok kb. 2 cm, a fürtösköles meg 1 cm volt, és most mindkettő tövig sárga, szerintem vagy kiszáradt, vagy kifagyott. Nagyon hátul vannak, oda nem bírom a vizet hátracigölni.
Előzmény: wattacukor (1731)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1731
Dracéna, ne csüggedj! :D Mondom, mielőtt elküldöd a hozzászólást, nyomd meg a megnéz gombot ésakkor látod, hogy mit küldesz. Akkor ki tudod javítani
Előzmény: dracaena (1730)
dracaena Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1730
Oké, ez ma nem az én napom.
Előzmény: dracaena (1729)
dracaena Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1729
A képek melletti szövegmezőbe írtam a kisregényeket, de nem jelennek meg.
Bocsesz, de nekifutok mégegyszer, de most a sima szerkesztőbe írom a szöveget.

- citromfű.

- deszkacsapda a lótetűnek.

- répa a tökszáraz földben.
Előzmény: dracaena (1728)
dracaena Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1728
Köszi, akkor most én is kipróbálom:
Citromfű (hogy ez nekem minek, azt ne kérdezzétek, tavaly kaptam, hamar elraktam valahová, oszt' most van.
Csináltam én is deszkacsapdát.:)
Répa, ebben a borzasztóan száraz földben... locsolni se tudom, mert a kert legvégében van, merthogy ott van a közelben a patak, és ezért ott nedvesebb a föld (hááát, talán a patak alján).
wattacukor Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1727
Na, akkor ezt most kipróbálom! :)

ribizli

Hát, egy képnél működik, de ha mégegyet beszúrok, akkor közvetlen az előző szöveg alá írja a másik kép mellé szánt szöveget. Szóval kell az a sok enter... :(
Előzmény: il1321 (1726)
il1321 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1726

Abbion csicsóka.

Dracéna. A kép beillesztése után közvetlenül a kép után írod a szöveget, majd a végén nyomsz entert, utánna mehet a másik kép.

wattacukor Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1725
Azért most már megmutatom a veteményesemet is

hagyma

spenót

tavalyról ottmaradt egy tök,
annak a magjai keltek ki

borsó

saláta

A retek nem kelt ki egyáltalán, a saláta is ilyen kis szegényes maradt. A másodvetés borsó is elég gyatra szegény, alik kelt ki belőle egy pár tő.

Dracaena: space nem kell, csak enter ;)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1724
Nyomok sok entert meg spacet, aztán megnézem hogy micsináltam és ezt addig folytatom, amíg el nem nyeri a tetszésemet :D
Előzmény: dracaena (1723)
dracaena Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1723
Wattacukor, hogy csinálod, hogy a szöveg a kép mellé kerül?
Előzmény: wattacukor (1722)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1722
Itt vannak

sok feketeribizli alatt

egy feketeribizli alatt

a szőlő körül

Ezen kívül van még sok, meg van folytontermő is. Jó kis játék lesz áttelepíteni őket :DD
wattacukor Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1721
A gyomoknál sose lehet tudni. Oly mértékben disznódögök, hogy csak na! :) MInt a kaméleon! Képesek felvenni az elvetett növény kinézetét! :D

MEgyek, meglesem az én kis kertecskémet. És lehet, hogy lefényképezem nektek az epreket. Iszonyatos mennyiség van belőle, eszméletlen helyen!!! :)
Előzmény: dracaena (1720)
dracaena Creative Commons License 2007.04.22 0 0 1720
Középen ez most vagy a csicsóka, vagy valami olyan firnyákos gyom, ami pont arra a 8 helyre nőtt, ahová a gumókat raktam.
Flanell Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1719
Én idén helybe vetettem a korai karalábot, már egy hete is 2 levelük volt a sziklevélen kívül.
Máskor palántát szoktam venni, de a palántázás meg az állandó locsolgatás több munka, mint a gyomtalanítás, ráadásul a palántázott penyébb is, nem bírja úgy a szárazságot.
Elég lesz szétpalántázni azt, ami sűrűn kelt.
Flanell Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1718
Én már próbálkoztam vele pár alkalommal, főleg gyerekkoromban. Kigyökerezett, kivirágzott, de magot nem érlelt. Lehet, hogy többet kellett volna öntözni.
Előzmény: Zitka (1717)
Zitka Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1717

Közben letöltöttem a fényképezőgépről a képet. Remélem, sikerül beilleszteni.

Előzmény: il1321 (1699)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1716
Köszi szépen, ki fogom próbálni :D
Előzmény: il1321 (1715)
il1321 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1715
Tisztítás után nagyobb karikákra vágod, nem túl sok vízben felteszed főni, ízlés szerint sózva. Fővés után krumplitörővel, vagy lobotgépen pépesíted, a saját levével, és egy jó diónyi vajjal, és azon forrón összedolgozod. Ezután már csak friss ropogós kenyér, esetleg friss sült kolbász kelletik hozzá. A recept nem a sajátom, Monty Don angol biokertész-író filmjéből vettem át, sok finomsággal egyetemben.
Előzmény: wattacukor (1713)
il1321 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 1714
A retket a földibolha támadta meg. Ebben az évben korábbra esik az időszaka, mivel melegebb van, így a korai retek is beleesik. Vegyszerrel a retekben nem szabadna védekezni, mivel hamar fogyasszuk, és a gumó a mérget elraktározza, így erről nem írok. A másik védekezési mód, a talaj állandó nedvesen tartása, mivel a bolhafélék a "porban" szaporodnak, valamint a talaj takarása forgáccsal. mulccsal, fenyőággal. Ez akadályozza a felugrását a növényre. A roncsolt levelektre erős csalán-zsúrló oldatot permetezzél. A salátát utálják, de úgy látszik nálad nem riasztják. Az én növényházamban is így van ültetve, de még nem találkoztam velük. A virágokhoz meg én nem értek. Talán a virágod topicban.
Előzmény: Törölt nick (1711)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1713
a vajas pasztinákot hogy kell csinyáni? én mindig csak fehérrépa-pótléknak használtam
kert* Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1712
Kajka

A csalánlé büdös illatát Zeolital lehet csökkenteni.
Legkönnyebben macska alomként tudsz hozzájutni.
Előzmény: Kajka (1684)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1711
Sziasztok! A biokert topicból szoktam átolvasni hozzátok, sajnos arra már nem jut elég időm,hogy mindig nyomon kövessem ezt a topicot is, de időnként beleolvasok, és mások számára nagyon hasznosakat és tanulságosakat írtok.

Most segítséget szertnék kérni: Van két(féle) hívatlan vendégem, és nem tudom, mik azok, és mi tehetnék ellenük. Az egyik a retket támadta meg: olyan lyukas a levele, mint a csipke, kétoldalt spenót és saláta nő és virul, ahhoz nem nyúlt hozzá. A másik: virágágyásban csak és kizárólag a kankalint zabálja le, de azt olyan módszeresen, hogy amelyik virágnak vagy levélnek nekikezd, azt a közepéig meg is eszi.
Van valakinek ötlete, mi szokott ilyesmit művelni? Köszönöm előre is!
CBNora Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1710
Hm, az a vajas pasztinák jó lehet, mondjuk finom friss barna kenyérrel. Ki fogom próbálni, van még bőven. Egy barátnőm a majonézes pasztinákot szokta emlegetni.
Nálunk kelbimbóból szokott lenni úgy 30 tő, kelkáposztám csak egyszer volt, nem lett szép. Kelbimbó levélből főzöm a frankfurti jellegű levest, igaz, virsli nélkül, akinek hiányzik, utólag belekarikázza.

Előzmény: il1321 (1702)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1709
Okké. Az az igazság, hogy baromira le vagyok égve, úgyhogy maradna az erdei fődd, csak az elég messze van. Na majd kitalálok valamit :) Vagy várok 2 hetet ésakkor veszek virágföldet :D
Előzmény: il1321 (1708)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!