Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1696
Nem fognak a friss léevelek elfonnyadni?
Előzmény: il1321 (1695)
il1321 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1695
Bocs, Neked kellett volna válaszolni. A kelbimmbót kiszedve, árnyékos, inkább sötét helyen, gyökerével felfele felakasztva ,ég jó ideig lehet tárolni. Ez vonatkozik más káposztafélére is.
Előzmény: CBNora (1692)
il1321 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1694
Hosszú a tenyészideje. Már kellett volna. Én március elején elvetettem.
Előzmény: wattacukor (1693)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1693
én már elvetettem a pasztinákot... lehet, hogy nem kellett volna :D
Előzmény: CBNora (1692)
CBNora Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1692
Szerintetek meddig lehet halogatni a pasztinák vetését? Ahova szántam, még bent vannak a tavalyi kelbimbók. A bimbókat már leettük, de finom zsenge levelek nőnek rajta, éppen abból főzök levest. Kár volna még kiszedni.
il1321 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1691
Írtam volna mélt, de nem vagy bublikus. Abban a faluban ahol a kerted van a főutcán a kabai elágazás előtt van egy vas-műszaki-kertészeti bolt, ott érdeklődj. A G.Sanyi a boltos neve.
Előzmény: nyúbi (1687)
Gox Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1690
Itt van kép a krumpliról.100 db-ot ültettem.Eshetne már valami eső!
Kajka Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1689
Is-is, azaz permeteztem is, meg locsoltam is, amig tartott a lé, nem volt sok , kb. 1 liter.
Előzmény: taffy (1685)
nyúbi Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1688
kép nem ment fel, valami türelmi időt ír, ha nem körülményes, küldök linket:
www.enamel.hu/beteg.jpg
Köszi
Előzmény: nyúbi (1687)
nyúbi Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1687
Nekem ezt (G.S.) még jótékony homály fedi

Más:
Mi lehet ez a körtém levelein?
Előzmény: il1321 (1664)
taffy Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1686
Ez a vödrös esőtánc? :))))
Előzmény: dracaena (1683)
taffy Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1685
Permetezted vagy locsoltad vele a paradicsom palántákat?
Nekem egy ismerősöm a paprika palántákra való jótékony hatását emelre ki.
Előzmény: Kajka (1684)
Kajka Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1684
x kg friss csalánt 10x liter esővizben erjesztunk, naponta kevergetjuk (nagyon büdös lesz). 8-14 napi erjesztés után 10-20-szoros higitásban használjuk. Átható szaga miatt érdemes lefedve tartani, mikor kész, leszűrjük, a sűrűje megy a komposztba, a lével meg permetezünk és locsolunk. Általános erősitő, klorózis ellen is hatásos. Levéltetvek ellen 10-szeres higitásban javasolt. --Ezt eddig egy könyvből idéztem. Most irom a magam tapasztalatát: amennyi csalánom van épp a kertben, azt levagdosom, osszetöröm, annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Keverem kavarom, mikor kész akkor legfeljebb mégegyszer annyira higitom. Az idén a meglehetősen satnya paradicsompalántáimra használtam, úgy 3 nap múlva gyönyörűek lettek .
Előzmény: földtúró (1677)
dracaena Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1683
Á, már én sem a klasszikus módon járom, hanem két vödörrel a kezemben sasszézgatok a kút és a vízgyűjtő hordó között, ilyenkor másnap általában esik az eső.:))) Ma reggel 7-kor még komoly dér volt a füvön is, meg a kerti földön is. Remélem, nem fagytak el a meggyfán meg az epren a virágok.
Előzmény: ALaci (1674)
CBNora Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1682
Ezeket a dughagymákat kifejezetten újhagymának vettem, csak reméltem, hogy nem akarnak ilyen hamar virágozni. Már nőnek az erre a területre szánt kelbimbó és brokkoli palánták, főzőhagymának dugdostam máshova aprót. Én mindenhova teszek másodnövényt, sokszor jó sűrűn, aztán vagy meg bírjuk enni, vagy nem. Nem szeretem, ha csupasz a talaj és sok gyom így sem tud megnőni, pár szál meg még nem olyan vészes. Valamennyi kakaslábfüvet meg muhart pl. mindig meghagyok, mert van egy szobamacskánk, akinek ezek a kedvencei (meg a tarackbúza, de azt azért nem hagyok). Az idén meg van rengeteg dália magoncom, lehet, hogy részben ezek kerülnek a megüresedett helyekre.
Előzmény: Flanell (1680)
zsebi41 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 1681

Sziasztok!

Betegség miatt voltam távol most alig győzöm visszaolvasni. A Moszkva téren /lehet, hogy most már nem az a neve?/ árulnak délutánonként ennivaló levelet és  olyant amit ellehet ültetni,  tegnap vett a lányom enni valót.

Én egy topiktárstól kaptam  megmaradt minden szál.

Köszönet újra a küldőnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az ősszel ültetett borsóm virágzik majd küldök képet, eddig szobafogságban voltam.

Eső kéne nekem is én tudok locsolni de nem az igazi!

Előzmény: vérnarancs (1624)
Flanell Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1680
A vöröshagyma maxárát ki kell törni, amint megjelennek, akkor megfejesednek a hagymák.
Mi a kicsi és nagy dughagymákat különválogatjuk, és külön sorba tesszük, mert a nagy kijön zöldhagymának, és a helye üres lesz. Ide vagy teszünk másodnövényt, vagy legalább üres lesz, és könnyebb gyommentesen tartani.
Előzmény: CBNora (1647)
Flanell Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1679
Igen, ez lehet a titka, az árnyék.
Előzmény: mamina (1678)
mamina Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1678

retek- a múltkor írtam, hogy a szüleim egész nyáron ültetnek retket. Valaki aztán kérdezte, hogy milyet. Rákérdeztem, azt mondták, hogy hónapos retket, úgy 3 hetente. 3 dolgot kell csak megadni a reteknek: víz, pára, árnyék. Náluk működik.

pajor- ma derült ki, mikor az átteleltetett, időközben elszáradt virágomat kiöntöttem a komposztra, hogy öt pajort neveltem a cserépben a kazánházban. Örültek nekik a szomszéd tyúkjai.:)

Nálunk se esett, csak csepergett, így még mindig porzik a kert.

földtúró Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1677
Megpróbálom, csak még elég kicsik a csalánok a patakparton, ahonnan majd hozni akarom. Mennyire szoktad hígítani?
Előzmény: Kajka (1671)
kert* Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1676
A harmadik írásodra válaszolva.
Az én kertem is hasonló lehet.
Jelző botokat szoktam leszúrni és ez után egy háromágú kapával még ha ritkán látni is a növényt porhanyósá teszem a locsolás után bekeményedet földet.
Nézd a ma feltett képem a Zöldséges és a répa még nem lett puhítva de a borsót már áthuztam ezzel a kapával.
Szerintem kell locsolni mert a szárazság miatt nem tud a mag beindulni.
És állót vízzel hasznosabb mint csapi vízzel egyből.
Előzmény: kicsee (1659)
kert* Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1675
Ez magszárba megy magot nevel.
Már sokat eladtunk belőle máskor.
Mikor kiszedjük egy hagymát szoktunk vissza telepíteni és ez két három év alatt meg bokrosodik így néz ki mint a feltett képen.
De magról is szaporítható.
Jelenleg is van magom.
Ismerem az emeletes hagymát is.
Az idén nem valószínű . hogy már hagymával foglalkozzak.
Előzmény: CBNora (1673)
ALaci Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1674
Esötánc? Na, ez nem épp bevett szokás nálunk, de ha segít, rajtam nem múlik. Csak elképzeltem magam, amint a 70-80 körüli Józsi bácsival, Mariska nénivel, meg a többi hasonló korú kertszomszéddal együtt ropjuk...
Nálunk nem esett egy szem eső sem, igaz, így a jeget is megúsztuk.
Előzmény: dracaena (1668)
CBNora Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1673
A hagymád virágzik vagy sarjhagymácskákat növeszt a virágzatban?
Egyszer kaptam egy ilyesmiről sarjhagymácskákat, elültettem, aztán benőtte a málna. Volt közéjük keveredve fokhagyma, az túlélte, ez a hagyma nem. Kértem másikat, remélem, nem felejtik el. Igaz, hogy a nagyon erőset nem szeretjük. Van emeletes hagymánk, annak jó nagy sarjhagymái vannak a virágzatában, egy részük ezeknek is kihajt, és néhány még az emeletiek közül is. Egyszer a férjem megkóstolt egy ilyen nagyobbacska sarjhagymát, alig bírta megenni. Azóta díszzöldség. Ráadásul a legyek szeretik.
Magról lesz főzőhagymád?
Előzmény: kert* (1667)
kicsee Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1672
Nem még nem próbáltam... szerzek csalánt. Majd beszámolok
Előzmény: Kajka (1671)
Kajka Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1671
Próbáltál már csalánlével öntözni? Igaz, nem gyors módszer, mert legalább 8-10 nap, amig a csalánlé jó lesz, akkor aztán lehet vele permetezni, a maradékkal meg locsolni. A paradicsomok nagyon szeretik.
Előzmény: földtúró (1662)
kert* Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1670
Ötlet vagy javaslat én minden évbe füzetbe felrajzolom mit hova ültetem . Ültetéskor vagy lemetszet gallyal vagy szőlő vesszővel jelzem amíg szét nem ültetem vagy ki nem kellnek a növények
Egy spirál füzetet mégis könnyebb megtalálni.
Előzmény: kicsee (1665)
kert* Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1669
Szia Nyúbi.

Én valamikor kertészetben vettem.
Egyet tudnék még javasolni ha ilyen pvc csövet veszel érdemes a csövet lefesteni fehére mert nem égeti úgy meg a fóliát a nap mintha simán teszed rá.
Én , bár most már nincs belőle olyan fehér tekercsem volt mint amiből a tejes zacskót készítették ezt tetem alá és jóval tovább tudtam a fóliát használni.
Ami most fent van már selejtezve lesz mert a csöveknél elgyengült igy
nem is foglalkoztam most vele.
Erre a festési módszere egy komoly kertészkedő szakember hívta fel a figyelmem évekkel ez előtt.
Előzmény: il1321 (1664)
dracaena Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1668
Esetleg lehet még járni az esőtáncot. Nálunk ma volt reggel 1 cm eső. most az előbb meg egy icipici ideig jégeső. Főleg borsónyi jegek potyogtak, de láttam olyan centis átmérőjűt is. Még nem mertem megnézni, tönkretett-e valamit.
Előzmény: ALaci (1658)
kert* Creative Commons License 2007.04.18 0 0 1667
Szóval az ígért kép a mindig hagymámról.
1-2 kép elölről- hátulról

3 kép zöldség sárgarépa felváltva
4 kép Zöldborsó
5 kép ez érdekes mert a fóliába bemutatót képen ezek testvérei látható ennyi különbség van a szabadban és a benti kötött.
Ezek a hagymáim nem szoktak kukacosodni de már ilyenkor is erősen cípős izű.
Az idén nem ültetem dughagymát.
Előzmény: CBNora (1652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!