Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Ez várható volt, mivel 7vége van és ma még a piacokra is kitelepültek az ideiglenes sátrakkal. Hajrá, előválasztás!
Az aHang meg emaileket ír - mivel én korábban is támogatójuk voltam -, további kapacitásuk lenne online szavazásra, de újabb támogatásokat kérnek (és kapnak) tabletekre, laptopokra és emberekre az azonosításhoz.
Színházak támogatása, amit a DK ellenzett, mégis a Karácsony-féle javaslatot szavazták meg. Fudan-ügy, amiben szintén a Karácsony-féle javaslatot szavazták meg, a DK javaslatát pedig LEszavazta a közgyűlés.
Mivel állítottak ellene jelöltet (Kálmán Olgát) az előválasztáson, így Karácsony támogatásától a DK visszalépett. Ez pedig tény, akármit is hablatyolsz itt teljesen feleslegesen.
A szokásos fidesznyik propahantát hirdeti, miszerint Karácsony Gyurcsány embere :) Pedig sosem volt az, épp ezért indít mindig ellene jelöltet a DK. És van némi érezhető, a nyilvánosság számára is ismert nézetkülönbség a fővárosban is, de Karácsony eddig mindig nyertesként jött ki ezekből is.
Marharépának sincs fantáziája, jó neki az, amit a Fidesz mond, akár igaz, akár nem.
LOL. Te szépen pufogtatod ugyanazokat az ostoba paneleket, mint az elvtársaid. Nekem viszont valóban nincs pártom, soha nem is volt, ahogy már vagy százszor közöltem veled, demenske.:-)
Lehet, hogy így lesz, lehet, hogy nem. MIndenesetre akárki nyeri a miniszterelnök-jelölti versenyt, az az egész ellenzék közös jelöltje lesz a tavaszi választáson.
Ezért is majdnem mindegy, hogy melyikük fut be.
Sokkal fontosabbak az egyéni választókerületek, egyrészt azért, hogy meglesz-e az ellenzéki többség a parlamentben, másrészt az összetételük miatt.
Emlékezetes, az előválasztást szabta saját indulása feltételéül Karácsony Gergely, aki mögött ugyanakkor nem alakult ki teljes ellenzéki egység, így a folyamatba hangulata szerint be-beszálló Puzsér Róberttel vívta volna meg a csatát már tavaly is. Mivel azonban a Jobbik és az LMP korábbi támogatottja, a választáson ettől még függetlenként indulni tervező Puzsér nem vett részt az előválasztás első fordulójában, azt Karácsony végül Horváth Csaba MSZP-s szövetségesének legyőzésével abszolválta. Ugyanakkor létezett és létezik egy megegyezés arról, hogy az előválasztásnak egy második, júniusi fordulójában most már tényleg és igazán főpolgármester-jelöltet választanak maguknak budapesti ellenzéki szavazók.
Tavaly ugyan még az volt a probléma, hogy nem igazán tolongtak a jelöltek, mára ez a helyzet némileg változott. Május 26., azaz az európai parlamenti (EP) választások után ismét mozgolódás kezdődött az ellenzéki oldalon, a pártok közötti sorrend ugyanis átrendeződött, még akkor is, ha a Fidesz egyébként viszonylag fölényesen nyert valamennyi kerületben, azaz a fővárosban is.
Volt ugye egy MSZP–Párbeszéd–DK-jelölt, Karácsony, akit, ha megnyeri az előválasztást, a Momentum is támogatásáról biztosított volna. Csakhogy ezen a ponton Puzsér Róbert ismét kiszállt, így eredetileg Karácsony ellenfél és második forduló nélkül maradt volna. Ezt a problémát oldotta fel Kerpel-Fronius Gábor indításával a Momentum, de vélhetően kizárólag az előválasztásba vetett hite indította Gyurcsány Ferencet és a DK-t is arra, hogy kihátráljanak Karácsony mögül, és bejelentsék, hogy Kálmán Olga a jelöltjük, aki függetlenként, de Dobrev Klára unszolására indul.
Ebből aztán, úgy tűnhetett, volt is némi probléma Karácsony és Gyurcsány között, de az üzengetés és a vádaskodás lezárását vetítette előre a DK elnöke szerda kora délután, amikor az urnazárást követően gyakorlatilag Karácsony Gergelyt biztosította támogatásáról– persze a hivatalos eredményt ekkor még nem lehetett ismerni.
Karácsony eredetileg is a DK jelöltje volt. Tkp. csak azért dobták be a töltelékeket, hogy a híveknek meglegyen az illúziójuk, hogy ők választottak.:D A vicc az, hogy a hűdekib.szottfüggetlen médiamunkás olgácska, akit az uttsó pillanatban indítottak el, egész szépen meg is szorította a hónapokig agyonhájpolt gelgelyt. A böszme tehát biztosra játszott.
Na jó, akkor átfogalmazom: nem tartozik Budapesthez, az egy agglomerációs település.
De ahogy olvasom, ott is az ellenzék az esélyes a tavaszi választáson is. Úgyhogy észnél kell lenni, arra kell szavazni, aki legyőzi majd tavasszal a Fidesz jelöltjét.
Visszakullog? Budapest Főváros megválasztott főpolgármestere, aki 2024-ig van pozicióban. Nem történik semmi, ha nem ő nyer, a leendő miniszterelnökkel feltehetően jó kapcsolata lesz és ez fontos nekünk, budapestieknek.
Én sose írtam le ilyet és mint tudod, én a saját véleményemet írom egyedül. Nem vagyok pártszócső, mint te. Sőt, még pártom sincs, és azt sem mondhatom, hogy nem szavaznék át bármikor egyik ellenzéki pártról a másikra.
Abban az esetben, ha megnyeri az első fordulót Mr. Nagyonnépszerű, és a másodikban meg elveri Klárikám?
Visszakullog főpolgármesternek, hogy "Gyerekek, igaz, kikaptam a miniszterelnök-jelöltségért folyó harcban, de itt vagyok, városvezetőnek még jó leszek.", és ráfogja Orbánra?
Ez az egész topik az előválasztásról szól, nem gondoltam, hogy neked ezt még külön hangsúlyozni is kell. És jelenleg előválasztás folyik.
A fővárosi előválasztáson (és nem a választáson) Karácsony a DK ellenére futott be, ő lett a nyertes. A DK-nak saját jelöltje volt akkor az ELŐválasztáson.
Azután viszont valamennyi párt beállt a nyertes mögé a tényleges választáson, és pontosan így lesz most is, akárki is nyeri meg az előválasztást a miniszterelnök-jelöltek közül.