valóban, a rájátszás a lényeg. és Pat Riley után szabadon, az is csak akkor kezdődik ha idegenben nyersz egy meccset. nekem csak annyi bajom, hogy ránk sajna nem nagyon jellemző h rossz pozícióból is tovább tudunk jutni...
A bajnokság kiegyensúlyozottsága miatt kiemelt fontosságúvá vált a hazai pálya előnye, mert idegenben pokoli nehéz lesz győzni. Még a Vásárhely ellen is vért izzadtunk a sikerért, pedig az az egyik kiesőjelölt csapat. Ezért fontos lenne, hogy megszerezzük a második helyet az alapszakasz végén. Tavaly is a saját kezünkben volt a sorsunk, ahogy most is. Akkor elbuktunk, idén javítani kell.
Az 1-4-re az én tippem: 1. Szolnok, 2. Albacomp, 3.Pécs, 4. Paks
Szerintem nem az a legfontosabb, hogy hányat nyerünk meg, mert a rájátszás rengeteg meglepetést tartogathat. Talán most lesz először olyan NBA-es rájátszás. Amit fontosnak tartok, hogy megérezzük az idegenbeli győzelem ízét. Szép lassan a helyére kerülnek a dolgok, a játékosok, és onnantól bárhol, bármikor győzhetünk.
hoppá! lebuktál! mer nem cikk volt, hanem az egyik szezon eleji beharangozó füzet, amit akkor még (ha jól emlékszem) nem a Posch-family csinált. abban voltak még ilyen felejthetetlen mondatok:
Székesfehérvár - A kosárlabda-bajnokság újabb fordulójában az Albacomp hazai pályán biztos eséllyel várja a tabella utolsó előtti helyezettjét, a Hódmezővásárhely együttesét.
A Vásárhely legutóbb hazai pályán a Pécs együttesét látta vendégül, és nehezítette meg a baranyai alakulat dolgát. A bajnoki tabella jelenlegi 3. helyezettje mindössze 9 ponttal, 101-92-re tudott nyerni a Viharsarokban . A házigazdák csapatában az Albacomp legénységével hajdan 3 bajnoki arany részese Gémes Lecsó (25/12 pont), a két hátvéd Drahos (22/6) és Brooks (22), a magasbedobó a szintén hajdan albás évet is maga mögött tudó Nyilas (14/9) szórt jól. Figyelni kell majd még náluk a lengyel erőcsatár Kuklára, és nem lehet tudni, mi van a múlt héten hiányzott Freemannal? A vásárhelyiek eddig átlagban 74,7 pontot dobtak, 86,8 kaptak. Ugyanez az Alba esetében: 83,3-82,1. Ez, a hazai pálya, no és a jobb játékosállomány biztos hazai győzelmet sejtet. Annak ellenére, hogy a héten több hazai játékos is kénytelen volt edzéseket kihagyni.
- Zaklatott hetünk volt, hiszen többen sérüléssel, betegséggel bajlódtak. Ez a mostani meccsre való készülésen túl azért is baj, mert ez lett volna az utolsó előtti hetünk a rájátszás előtt, amikor nyugodtabb körülmények között tudtunk volna dolgozni. Hiszen a Vásárhely elleni követően igen nehéz egy hónap vár ránk. Jó lett volna, ha Phillips, Brigtha, Zujovics és Hanga is teljes értékű munkát végez. A mai meccsen a Hódmezővásárhely legénysége ellen a győzelem a lényeg, illetve az, hogy a védekezésben is látható legyen a javulás, illetve azok a megoldási módok, amiket gyakoroltunk a héten. Ha nem is tudott mindenki együtt dolgozni, a mai összecsapáson az összes játékos bevethető lesz - mondta Matus Gábor vezetőedző.
Jó lenne, ha a hatodik játékos , a néző is kivenné a részét buzdításával a sikerből. Tegye mindenki a magáét, a pályán teljes erőbedobással, a lelátón meg hangerővel!
FMH
de hetesben. aranyos ez a Kenny gyerek, télleg, teleszájjal mosolyog, de valahogy nekem "ölég fura" Dinó és közte BÁRMILYEN párhuzamot vonni.
és ha már Trusin: mindig beugrik hogy Dinó csak emberrel együtt zsákolt, évente max 2szer. erre írta SS hogy "Dmitrij Trusint sokan az ilyen mókáért szeretik" :))
Nem is akarom ragozni a hibákat, elég ha a fórum bezárására gondolunk. Jó rendben Bird barátom elmagyarázta miért történt mindez, de meg lehet nézni vajon mennyivel esett vissza a honlap látogatottsága? Csak mert sztem az emberek 90%-a a fórum miatt járt vissza naponta, nem pedig a heti 2-3 hírecske miatt.
Szerintem Phillips leigazolása is hiba volt, meg lehetett volna oldani házon belül is, legalábbis eddig nem láttam nem olvastam arról, hogy meccset nyert volna nekünk. Persze még nyerhet...
Ettől függetlenül bizakodó vagyok, bent leszünk az első négyben az alapszakasz végén, ha Lowe remek formája megmarad.
Rendben, vállalom az elemzést, leírom, hogy mit kellett volna látnotok tegnap: Lowe nem hiper-szuper játékos, viszont nagyon hasznos, mert jól támad és jól védekezik. Igaz, hogy furcsa stílusban dob, de kit érdekel, ha beesik. Nekem egyáltalán nem tűnik úgy, hogy Hangára nagy terhet pakolnánk, meg egyébként se izgulós a csávó. Remélem tegnap végre Matusék számára is bebizonyította, hogy Ő igenis egy minőségi csere, akárcsak a többiek: Supola, Szabó, Vincz. Nem utolsóperces töltelékek, hanem megfelelő feladattal pályára küldve, meg fogják oldani azt, miközben a "nagyok" pihenhetnek. Ezáltal - sok játékos - az éppen pályán lévők sokkal intenzívebb játékra képesek, és a kipontozódások is megszüntethetők. Ami SZERINTEM továbbra sem helyes, hogy Marci és Phillips egyszerre vannak fent. Lehet látni, hogy két "klasszikus" irányítóról van szó, akik csak AZON a poszton érzik jól magukat. Egymás cseréinek játszatnám Őket, harmadik irányítónak meg Supolát, ha úgy alakul. Vezetőink döntéseiben nem tudom, hol látja isz-akos a hibákat, de majd talán leírja. Trusin és Lowe összehasonlítása értelmetlen a tér-idő kontinuumban, fakezűnek meg inkább Phillipset nevezném, aki viszont jobban tör be, mint a viszkisrabló.
A Zete elleni nem lesz piskóta, de reméljük, hogy baba annál inkább. Majd kitalálok valamit. ;-)
én még sorolnám: emlékszem egyik meccs elején ő ugrott a feldobásnál :)
Isz-ákos... ez még viccnek is rossz, és nem örökölte a mezét, még csak nem is abban játszik... Kennynek tán megengedném h Dino-t nézze a lelátról... kicsikét messze vannak egymástól.. :)