Keresés

Részletes keresés

il1321 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1563
vethetsz még akár kéthetente. Később érdemes a fehér, hosszú jégcsapot vetni, vagy akár most is. A paradicsom szélébe mehet, nem sok helyet foglal, amikorra a paradicsom nő, már kiszeded. Elég ha naponta a locsololó rózsájával megöntözöd.
Előzmény: Zitka (1558)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1562
Ez érdekes; milyen fajta? Én is szeretném, ha késöbb is lenne, de nekem nem szokott sikerülni. Nagy melegben már vagy ki se kell, vagy gumó helyett szárba szökken és magot érlel. Biztos ilyen rövidnappalos ez, vagy mi. De tudom, hogy vannak olyan fajták, amik késöbb is müködnek.
Előzmény: mamina (1560)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1561
Még mindig jobb, mint az enyém:-(
Előzmény: Zitka (1557)
mamina Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1560
Anyuék szeptemberig szinte havonta szórnak el retekmagot. Így mindig van nekik. Én is csak a héten szórom el. Majd teszek közé salátát is. (mások kárán tanulok)
Előzmény: Zitka (1558)
Gox Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1559
Ma elvetettem a szamócát, tálcákba.Este pedig kiültettem a szabadba 2 cukkinit, hátha megmarad.még van 7, úgy, hogy pazarolhatok!
Előzmény: CBNora (1555)
Zitka Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1558

Ja, a locsolás. Épp ma mondta egy ismerős, hogy locsolni kellett volna. Hát akkor ebből már nem nagyon lesz retek... :-(

Most még érdemes vetni két új sort szerintetek?

(bár azt nem tudom, hol találok helyet, mert az üres részeket már a paradicsomoknak tartogatom. )

Előzmény: il1321 (1549)
Zitka Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1557
Köszi! :-) Most értem oda, hogy Te kitaláltad, hogyan csináltam. :-)  Kicsit mezítlábas megoldás :-))), de úgysem a szépségéért csináltam...
Előzmény: il1321 (1554)
Zitka Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1556

AutoCad ugyan van a gépemen, de nem értek hozzá. (bár a nagyobbik lányom megígérte, hogy megcsinálja nekem - majd valamikor.... :-)  )   Szóval - magad uram, ha szolgád nincsen... - sima mezei Paintben húzogattam a keszekusza vonalakat. Aztán elmentettem .jpg-ben, mert bmp-ben majdnem két mega volt. :-)))

Utána már ugyanúgy be lehet ide illeszteni, mint a fényképeket.

Előzmény: taormina1 (1550)
CBNora Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1555
Legalábbis annak árulják. Majd kiderül, ha lesz belőlük valami. Kezdenek kicsit erősödi, úgyhogy reménykedem.
Előzmény: Flanell (1546)
il1321 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1554
Neked meg annyit sem mondtam, hogy jó kis rajz! Pótolom:-)
Előzmény: Zitka (1547)
il1321 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1553
A windowshoz adott Paint rajzoló programmal. Kijelölöd a színt, húzod a vonalat, köröket , stb, írod a bötűket. Majd elmented a képet :-)
Előzmény: taormina1 (1552)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1552

OK, most sokkal beljebb vagyok:-(

Képes rá, de hogyan? Mindjárt a képernyön rajzolom? De mivel?

Mi az a pdf creator?

És hogyan lesz aztán a pdf-böl jpg?

Én jelenleg azt a gyakorlatot követem, hogy lerajzolom a dolgot ceruzával egy ív papírra, azt lefényképezem és akkor úgy:-(((

Előzmény: beetee (1551)
beetee Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1551

:))

Mezei word, vagy excel is képes ilyesmire. Csak türelem kell hozzá.

Aztán egy pdfcreator, és jpg-ként menthető.

Előzmény: taormina1 (1550)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1550
Zita, ilyen rajzot hogyan teszel föl? Esetleg mindjárt computeren készíted CAD-dal?
il1321 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1549
A retek levélpettyesség-> földibolha. állandóan nedvesen tartani a talajt. Vegyszer lenne, de a retekre nem javaslom, mivel a gumó eltárolhatja a vegyi a nyagot, no meg elég hamar megesszük. Esetleg segíthet a fejessaláta köztes.
mamina Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1548

Sziasztok! Nálunk a hétvége kinti munkákkal telt. Föld alá/ földbe került a krumpli, a kukorica, a hagyma, sárgarépa, petrezselyem, tökfélék. Meg persze a büdöske. 3 zacskó spenótmagot is elszórtam. Az őszi vetésűn gyönyörű nagy levelek vannak, nemsokára learatom és megy a fagyra.

A két hete ültetett borsó kikelt.  A héten még elültetem a következő adagot.

Ezéven lesz először padlizsánunk. Van valami különleges igénye? Azt mondják elég háklis növényke.

Zitka Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1547

Ilyen hamar kikeltek a rucolák? Örömmel hallom. :-) Az enyémek közül -  amik kint maradtak -  miután innen-onnan összeszedtem az elszórt magokból kikelteket - elég kicsik még. De amiket cserépbe ültettem, és behoztam a melegre, már szép nagyok. A napokban ültettem ki őket vissza.

A retek - ahogy tavaly is - alig négyleveles, és minden egyes levele tűpettyesen lyukas. :-((((((( Mi okozhatja ezt szerintetek?

Ma este ezt a hevenyészett rajzot dobtam össze a veteményes egyik feléről (a másik fele nem fért a képernyőre :-))))  ) -  a kézi vázlataim alapján. Tavaly óta jegyzetelek, mert elfelejtem, mit hová ültettem. :-( Idővel persze kiderül, de azért szeretem tudni, mi hol van.

Előzmény: taormina1 (1543)
Flanell Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1546
Sárga szamóca??
Előzmény: CBNora (1539)
CBNora Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1545
Hámozott főttkrumpli
wattacukor Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1544
szia, mindenkik! most a szünetnek mondott tavaszi párnaposrohanásban nem sok idő volt a kertre, viszont jött egy locsoló, aki mellesleg kertészmérnök, jól letolt minket és elmagyarázott pár dolgot :)
amim kibújt, az már tökjól néz ki, a többiek még mindig szégyellősködnek... a spenótnak már van kerek levele is, a borsó már kb 3 cm-es, a tejfölöspoharakban meg egyre több a zűd! :)
még mindig nem tudom, hogy hogy lesz nekem olyan palántám mint amilyet a piacokon lehet kapni. most még olyan kis nyamvadékok, kis vékonykák és egyre hosszabbak. biztos, hogy meg fog vastagodni a száruk? csak akkor nyúlik meg ha bent van és nem viszem ki? merthogy ki szoktam őket hordani napozni meg levegőzni. nagyon kíváncsi vagyok, mit hozok ki belőlük
taormina1 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1543

Még egy nagy meglepetés ért a komposztban, ráakadtam a tavaly idejekorán fölszedett pirosnyelü mángold töveimre,-élve! Kb. 40 cm hosszú, 8-10 cm átméröjü répák formájában. Gyorsan visszaültettem öket, hogy addig is legyen, míg a Taffy-féle megnö. Mi lesz ezekkel? Magba mennek? Meddig él az ilyen?

Hogy csináljátok, hogy már ekkorák a palántáitok? Én sokat már február közepén elvetettem, aztán van amelyik még csak most kel. A paprikáim nincsenek még 1 cm nagyok, a paradicsom elsö eresztése meg egy kivételével mind kidölt (a sütött föld ellenére). Taffy mángoldja meg Zita Rucolája viszont egy hét alatt "szárba szöktek", Zsebi meglepetései még váratnak magukra. A legnagyobb növényem az egyetlen megmaradt paradicsom kb 10 cm-es. Az uborka meg tökfélék miatt viszont nagyon aggódom; még ilyen szörnyetegeket! Az egyik tökpalánta úgy emelte föl a fejét, hogy az aprócska poharának teljes tartalmát a feje fölé emelte.

Előzmény: taormina1 (1497)
Gox Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1542

Kösz,hogy betetted ezt a szamócás képet, valóban nagyon hasonlít a levele a régi enyémre.

Közben jártam nagyobb helyen és vettem epermagot, biztosan más, mint amit tőled kaptam. Fajtának "Rujana" van ráírva. Lesz összehasonlítás.

CBNora! Milyen más a levele a Te eperpalántádnak!Nem lehet, hogy nagy az edénye azért nem nől?

Ma kora reggel óriásit kapáltam.A spenót, sárgarépa, maghagyma sorát, valamint a facélia védősort.A petrezselyem még nem kel.A mángoldból is csak 2 db-ot láttam.

Holnap folytatom ott a krumplival, ma pedig a háznál veteményezek, tegnap gereblyéztem.

Emmike, remélem nem komoly a vírusod, és csak huncutkodik veled!

Előzmény: zsebi41 (1537)
CBNora Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1541
"Sóskaágyás"

Jó ízű, csak soká tart leszedni.

A bazsalikomok még kicsik.

CBNora Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1540
Egyik kedvenc növényem a sárga árvacsalán. Nálunk a diófa alatt nő, azt sem veszi zokon, ha a diólevél nagy része ottmarad.
CBNora Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1539
Utánanéztem: febr. 23-án tettem be csírázni nedves VC papírba és március 7-én kezdtem el poharakba ültetni. Fragaria vesca Yellow Cream fajta. Így néznek most ki, szerintem nyamvadt. 1 decis kávéspohárban van.
Előzmény: Gox (1535)
il1321 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1538
Én is most kerültem gépközelbe. Volt munka elég a hétvégén. De nő minden. A virágod sárga árvacsalán. Árnyékot, napot tűr. Talajtakaróként kiváló, és szerintem is szép.
zsebi41 Creative Commons License 2007.04.11 0 0 1537

Én tavaly ültettem az eper magokat, igaz már februárban bent  voltak, és csak később kerültek ki mikor már jó idő volt de úgy gondolom felesleges óvatosság volt mert ezek nagyon birják a hideget a másik eper még csak most növöget ezek meg teli vannak virággal.De ha most ülteted el se késtél el vele, ősszel már teremni fog.

Az én palántáim kint vannak a szabadba, napon mert már edzettek, estére a teraszon letakarva.

A csupaszra megtépett spenótom már újra nagy de nem tudom mi lesz vele mert bekaptam valami vírust és nagyon dögrováson vagyok, a férjem a gyerekeknél a garázsépítést irányítja így tudtam ideszökni a gép elé.

Többször beszéltünk itt a körömvirágról én a törpe válozatot szeretem, köszönhetően az enyhe télnek, az ősszel kikeltből két tő megmaradt és már most virágzik.

Szeretnék segítséget kérni hátha valaki ismeri a képen látható növényt, a házzal együtt vettük a gránátalma tövében van szép a levele most virágzik és a talajon is fut és a bokorra is felkapaszkodik. De fogalamam sincs mi lehet.

Előzmény: Gox (1527)
Flanell Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1536
Ha túl gyorsan nő, akkor tedd ki. Erősödik is, meg lassul is a fejlődése. A napégésre vigyázz. Át is teheted nagyobb edénybe.

Ilyen gyepes problémám még nem volt, de úgy gondolom, a gyep nem zavarná a tököt, simán kiirtja, az orgona annál inkább, nagyon belakja gyökereivel a talajt, a tök csak senyvedni fog, ha nem locsolod minden nap.
Előzmény: taormina1 (1534)
Gox Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1535
A vörös saláta a Lolla Rosa, tépősaláta.Nagyon jól kelt.---A szamóca kb. hány nap alatt kelt ki?Nagyon szeretném az inda nélkülit elszaporítani, mert olyan volt a nagymamám és szüleim kertjében is.Volt fehér és piros termésü is.Sajnos kivesztünk belőle, pedig rendkívül aromás, egész nyáron termő volt.Az eredetije a Veszprémi Püspökségből való volt.
Előzmény: CBNora (1532)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1534

En csak hely hiányában palántáztam, mert ott, ahova kerülni fognak még más lakik.

De minden mással ellentétben ezek aggasztó ütemben nönek, úgyhogy már elöre látom, hogy rossz lesz a timing:-(

Én mást szeretnék ezekröl kérdezni: minthogy borzasztó nagy a helyigényük, a szokásos veteményeságyásomba nem férnek el. Van viszont a hátso kertben egy füves, még viszonylag használatlan rész. Orgonafák vannak itt, és emiatt tele van gyökerekkel, így teljesen fölásni elég nehéz lenne. Az a kérdésem, elég-e ha a fészkeknek fölások mondjuk egy kb 30x30 cm-es helyet és körülötte marad a fü, vagy mindenkép föl kell ásni az egészet rendesen?

Előzmény: Flanell (1533)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!