Itt mindig trilláznak a rigók és csipognak az egyéb madarak is. Ez nálam alapzaj, így nem is hallom már. Ma viszont odafigyeltem és a madárzene változatlan intenzitással folyt ma is. Ez a nyárközép utáni elhallgatás valami legenda.
Eszerint http://www.varkertbazar.hu/ a déli lakóépületben láthatók a kiállítások, de nem kezeskedem az infóért, eszembe sem jutott odamenni, amióta megint munkaterület lett a rém ünnepélyes megnyitót követően.
Ezt még sosem hallottam, de nagyon érdekes. Mégis, mennyi időre? Vagy a következő tavaszig? Abból mondjuk nem vonnék le messzemenő következtetéseket, hogy múlt héten valamelyik hajnalban őrült csiripelésre ébredtem, ma reggel pedig megint angol nyelvű üvöltésre, tessem egyszerűen becsukni az ablakot, ugye. :)
Nem hogy nem lehet megnézni, de még megközelíteni is bajos, mert sz előtte haladó Várkert rakpartot is felújítják - szóval az egész egy nagy munkaterület.
Meg persze a Várkert bazárnak is csak a kulisszája volt kész.
Ez érdekes, én sem hallottam. Viszont arra gondolok, hogy talán a párválasztás-fészekrakás-fiókanevelés miatt lehet benne valami igazság, a madárfaj, a környezet, és az aktuális időjárás függvényében. Az emberek is kevesebbet buliznak, amikor már az apróságokkal foglalkoznak :)
Megpróbáltam ezekre forrást találni, most ennyire futotta.
Számomra meglepetés volt pár éve, amikor azt hallottam, hogy a nyári napforduló utána elmarad a hajnali madárcsiripelés. Tegnap egy budai erdőben csak elvétve hallottam madarat, ma hajnalban pedig a Várban néma csend van. Vajon a kertes környéken lakók mit tapasztalnak ez ügyben?
Őszintén sajnálom, hogy így alakult. Szerintem az a baj, hogy amikor jó pár héttel ezelőtt kitaláltuk ezt az időpontot, nem néztem utána, hogy ez a nap pont a csillagos házakkal kombinált múzeumok éjszakája. :-( Virtuális ölelés, aztán majd legközelebb körültekintőbben járunk el.
Jut eszembe: pár napja megjelent egy cikk a Népszabadságban, ami régi telefonkönyvek felhasználásával teszi helyre a Nagy Színházrendezőnk mai lakhelyéről általa mondottakat. És képzeljétek, ki az írás szerzője? Goldmann Emma. Tehát klubtagunk nicknevének van mai alteregója!
Hát, tényleg az. Én már annyit erőltettem ezt a dolgot itt sikertelenül, hogy most már csak utoljára, elhaló hangon felteszem a kérdést: szombat? Erzsébet kilátó? Valaki?