Látom,egyszerre írtunk!!Csak nem az ipari parkban dolgozol??Tata tényleg közel van...harangláb..tatai tó..stb.
Tényleg kár,hogy a férjemék nem 30.án mennek..Képzeld!!Most az Armonián egy Nagyigmándi és egy kisbéri házaspár állított meg minket..Kiderült,hogy egy csomó közös ismerősünk van..
Tenerifén minden érdekel.Főleg ami a látnivalókat illeti és ami a gyerekeket is érdekli.
Na,én is ettől félek.Kiadok egy csomó EU-t,azután nem látok semmit.Gyerekek bőgnek,mert ugye ott a mini vidámpark része és nem tudtak felülni semmire...
Hétfőn megkérdezem az utazási irodát,hogy mennyi lenne fakultatív programban+,hogy a legkisebb gyerekre ,aki 5 éves kell-e fizetnem,mert a parkba ingyenes lenne a belépése..
Taxit is lehetne fogadni,ha többen összeállnánk és ..Kisbuszos taxi szerinted van???
Mit szeretnél tudni, látni? Természetes dolgok?-abból van bőven vagy vásárlás? mind köztudott vámmentes terület Teneriffe és a müszaki dolgokon nincs "áfa" és elöttünk járnak benne. Ha vmit hazahozol onnan az majd fél év múlva lesz nálunk.
Ja, tatai vagyok, sokat járok Komáromba is a munkámból kifolyólag.
Ez olyan mintha azt kérdeznéd hogy egy aquapark megérne 1 órát?
Hát persze!!! Mert hihetetlen élmény, csak éppen el lenne az ember 10 órát is.
Én kb. 2x annyi időt töltöttem ott és lehetett volna többet is. Az éttermeknél, büféknél is állandó az inpulzus, hozzák a hatalmas ara papagájok kicsinyeit a bambinokat, teszik a gyerekek karjaira és megy a fotózás... az orka show az egyik legujjabb, rekordokat is döntögetnek vele mint medenceméret, darabszám stb... mire bemegy mindenki a hatalmas lelátókra, elkezdik, odaérsz, átérsz csak úgy röpködnek a félórák.
NEM lebeszélni akarok senkit sem, mert brutális élmény, csah közel 100euróért egy villámlátogatás.
Szia!!Köszönöm,hogy írtál!!Szóval te erre a 4 órára bevállalnád a loro parkot???Szerinted megéri elmenni??Vagy esetleg tudsz valami jó programot amit te megnéznél helyette???
Ha írnál valamit Teneriféről az nagyon jó lenne!!Meg szerintem rajtam kívül még nagyon sokunkat érdekelne!!Most elég sokan megyünk innen a fórumról dec.17.én és még többen nov.25.én.
A férjem és a nagylánya is majdnem veletek ment 01.30.án,de aztán mégis a 01.26.ai Splendidás utat választották.A nagylánynak mindegy volt,mert még soha nem volt hajón.Sőt,horvátországon kívül még sehol sem..
A párom meg ugye most decemberben jön velünk a divinás útra..
Már én mindent összeírtam az útvonalról,csak Tenerife hiányzik...
Ha bármi más kérdésed van Tenerifféról írj csak rengeteg a látnivaló- igaz eszméletlen kevés az idő, főleg hogy az északi felén kötünk ki.
Nem is értem, mikor ott voltunk a déli részen Playa de las Americasban rengeteg tengerjáró hajót láttam az ottani kikötőben.
Mi is a Divinán leszünk 01.30-tól majd számítanék rád (az útleírasaidra), te már olyan jól összeszedtél mindent, meg nagy hajós vagy - ja és közel is lakunk:). A crousos láírásait is már nagyon várom.
Loro park. A területe és a látnivaló többszöröse a pestinek. csak ehhez kell egy nap.
Na és a programok!!! (5+2) Az akvárium és a Pingvin Panet egész nap van nem időpontos. ott csak a sorbanállás van, de az ember ott kezd meguszhatja és a többi úgyis csak késöbb 11 fele kezdődik. A pontos időpontokat meg tudod nézi az oldalukon a SESSIONS menüben.
Fóka show, delfin show, orka show, papagáj show, naturavision. Sok feltöltött video van róluk, célszerü arra menni ami jobban tetszik mert az össz program ideje több mint az ott tölthető idő és akkor még nem néztetek semmi mást és át is kell menni egyik helyszínről a másikba. :( DE egy jó szervezés....
Én nem foglaltam még le, de mindenképpen indulás elött megveszem, mert ahogy írták itt a fórumon is ha a hajón vásárolnám meg ráteszik még a 15% szervízdíjat is. Szerintem töltsd ki az űrlapot, mert ha előre kell fizetni úgyis kérik a bankkátya számodat. Bár én úgy gondolom, hogy előre levonják. Igen, aki a kabinban veled lesz ott mindenkinek meg kell vennie a csomagot. De lehet, hogy nem kell külön-külön kitölteni az űrlapot, mert ha beírod a foglalási számodat szerintem kiadja, hogy mennyien utaztok a kabinba és már úgy számolják. Így lenne a logikus. Próbáld meg, és ha sikerült jelezz mert hónap vége fele megveszem én is az Allegrissimo csomagot. Igen, hamarosan ideér az indulás napja... Ti mikor mentek? Melyik útvonalra?
Köszi a segítséget, megtaláltam! Ha jól értelmezem itt külön személyenként befoglalom. Ezt hol kell fizetni, a hajón? Hozzáteszik a számlához? Mi előzőleg a Royal Carribiennel voltunk, ott nem kellett ilyet előre, (meg a borravaló is benne volt az árban). A hajón volt italcsomag, de csak a fiamnak vettük meg, nem volt kötelező mindenkinek. De nem baj, ahogy ismerem a srácaimat bőven lefogják fogyasztani, tehát nekünk megéri!
Látom Ti nem soká indultok, felejthetetlen élményt kívánok nektek! :)
itt nyisd meg vagy az allegrissimo vagy a Pacchetti bevande nevű oldalt.... Kiadja a csomagokat és a Prenota gombra kattintva lehet megrendelni. Ki kell tölteni az általuk megadott oldalt és már meg is van rendelve a csomag.
Talán annyi, hogy kényelmesebb mert időben náluk is csak 4,5 óra mint amennyi nekünk is kijönne. Viszont itt a kikötőből visznek és hoznak. Kényelem szempontjából mindenképpen jó.... Na megyek vízszintesbe teszem magam, holnap még keresgélek, majd írj Te is ha találtál valamit. Valóban Te is éjjeli bagoly vagy.... :)))
Na,én ezen nem tudok kiigazodni!!Az escursiig vagy meddig eljutottam,de onnan sehova tovább..Majd hétfőn felhívom a mahart toursot és ott megkérdezem tőlük+kérek tőlük,hogy küldjenek egy magyar nyelvű fakultatív program leírást.
Megkérdezem tőlük a gyerek korhatárt is,mert,ha nekem a kicsire nem kellene fizetnem,akkor inkább azt választanám.Bevállalós vagyok,de csak így tudnánk kiélvezni a parkot,ha már az ember ennyi pénzt kifizet.Nem???
Marokkóban a Marakhesi utam után a férjemet tuti,hogy nem tudom kimozdítani Casablancából..:))
Meg ráadásul a gyerekeket is a hajón akarom hagyni,mert akárki akármit ír én arab országban féltem őket,főleg a tunéziai és egyiptomi lázongások után.
De persze mi megyünk bazározunk,megnézzük az óratornyot+a nagy mecsetet--)ezt úgy is kihagytuk a múltkori Marakhesi buli miatt...
remélem sikerül megnyitnod, ha nem írjál... menj le az aljáig és ott nyisd meg az Escursioni fület...
Le van írva minden egyes helynél, hogy mennyi időt vagy távol velük és alul az ár... Az 5. oldalon írják a Loro parkot...
Én azt néztem, hogy mivel Casablancába nem akartok átjönni Rabatba, lehet érdemes lenne befizetni... Több helyre indulnak ott is nekem elég lenne Rabat is... Bár 59 euro és ha jól látom 5 órás program. Van ahol egész napos ott benne van az ebéd is. De azok már elég húzósak... Ha csak nem gondoljátok meg magatokat és csoportban nem ülünk buszra.. Ott tényleg lesz idő és Rabat kb. 1 órás út.... Azért többen jobb lenne, egyedül kicsit rázós nekem is...
Nekem mindegy mehetünk akár velük is ha szerinted úgy jobb.... megkersem a korhatárt gyerekeknél, mert nekik az út 39 euro. Csak nem tudom, hogy mettől meddig van a kor...
Pedig akkor itt lehet,hogy megérné az MSCnél foglalni a biztonság miatt.Te hol látod,hogy mennyibe kerülnek a fakultatív programok???
Nekem a kicsire is kellene fizetnem??Mert ugye neki a loro parkba a belépő is ingyenes...A parkba amúgy a honlapjukon a felnőttnek 33 EU belépő van írva.6-12ig meg 22 EU.
Mert,ha nekem az Msc-nél nem kellene a kicsire fizetnem,akkor lehet,hogy rábeszélnélek inkább az MSC-s útra...
Pedig aztán én nem vagyok a fakultatív programok híve...
Hát nem marad sok idő... Akkor 8:50-kor indul ami nekünk jó busz... Mert ugye bal oldalt vannak amik Santa Cruzból indulnak és jobb oldalt ami Puerto de la Cruzból... és igen a 15:00-al vissza kell jönnünk.... Jobb lenne itt maradni valóban tovább... Nekem itt több látnivaló van mint Casablancában ahol meg késő estig leszünk... Kicsit szívás, de ha ott leszünk biztosan így is gyönyörű lesz... Akkor így egy felnöttre 35+10 euroból kijön... azaz 45 euro. Az MSC-nél 56 euro ugyanez.....
Pedig szerintem nagyon egyszerű.Hétköznap 30 percenként jár a két időpont között.Szombat,vasárnap meg 60 percenként a két időpont között.Nézd csak meg!!Ott van alul a 60 perc....Reggel el kellene érnünk a 09.00 órásit,mert ugye elötte csak 8kor megy..
Délután meg a 15.00 órásival vissza kellene jönnünk.Hát,ahogyan most számolom nem sok időnk marad.Kb.3 és fél-4 óra..
Nemhogy marokkó helyett itt lennénk este 10ig,de még az este 8 is jó lenne..
Közben rájöttem :)))) annyira szőke vagyok... oda van írva, hogy cada 30 min... ami azt jelenti hogy minden 30 percben... :)))) Kemény nagyon... Sőt rámentem a spanyol lapra most töltök ki egy buszfoglalást, vagyis csak elkezdem, hogy mennyi az összeg, és kihozta, hogy a felnötteknek 5 euro azaz oda vissza 10 lesz. A gyerekeknek 3,30 euro oda-vissza 6,60 bár itt neked csak a nagyobbiknak kell majd. De nézd meg Te is...
Közben elolvastam a másik fórumot is.Tudod a Teneriféset.Megnéztem a busz menetrendet is.Nekem is ugyanaz a félelmem ami neked.Nem megy vissza délután busz a kikötőbe Puerto de Crus-ból.13 óráig óránként,azután 19 óráig semmi.Kíváncsi vagyok,hogy erre Léna mit fog válaszolni.Remélem,hogy kisilabizál valamit..
Az autóbérlés is jó lenne,de azzal megint egy csomó idő elmenne..Bár azt is megkérdezhetnéd,hogy az hogyan megy és szerinte mennyibe kerül pl.egy 9 személyes.
Igen ám.... viszont ez a 103-as busz nem megy el a Mc Donalds-ig.... Amikor odaér a végállomásra onnan kell elmennünk nekünk, vagy kb. 25 perc séta és ott vagyunk... De ha leszállunk a buszról megkérdezzük, végülis a spanyol nyelv nagyon hasonlít az olaszhoz és általában meg is értik egymást... Szóval majd eligazódunk.... Sőt már a buszsofört is megkérdezzük, hogy hol kell leszállnunk, merre kell indulnunk és ami a legfontosabb mikor és honnan indul vissza is... Felkészültek leszünk az biztos. Nem bízzuk a véletlenre.
Most kaptam az infót a Loro parkról... Ami esetleg segíthet sokunknak... Bemásolom Léna007 infóját...
Busz jár gyakran, itt találod meg a Titsa busztársaság menetrendjét. Kocsival fél óra az út, busszal talán 45 percre saccolnám. A jegyek olcsók a buszra egy szakaszra. A Loro Parkot is akartam javasolni, de csak akkor, ha csak oda mentek, mert ott simán el lehet tölteni 6-8 órát is, úgyhogy akkor már másra nem marad idő.
A 103-as járat kell nektek, de nem megy ki a Loro Parkig, hanem a város szívében áll meg, onnan gyalog kb. egy km a Loro Park vagy bementek a központi részbe, ahol a Mc Donald's van és onnan megy az ingyenes kis gumikerekű vonat. 35 Euro a belépő egy főre.
van már elképzelésünk, pl, Barcelona, csoki múzeum, Tenerife, loro park /két éve már majdnem mentünk de Gran Canariáról nem engedtek át minket a másik szigetre bérautóval/
Marokkóban azt hiszem maradunk Casablancán.
Malagán még nem néztük. Rómában juliusban voltunk, de ha jó társaság jön össze természetesen nem vagyok semmi rossznak elrontója. sajna én mozgáskorlátozott vagyok és kissé nehézkesen mozgok.
Tényleg Ferro03. Te is erre az útvonalra mész.... Neked van már elképzelt ötleted, hogy hova szeretnél menni és hogyan??? Most kaptam választ a másik oldalról, hogy sajnos Santa Cruz hiába főváros nem sok látnivaló van. A szebb helyek mind messzebb vannak....