Ez a kocsi véletlen nem egy topiktársé? Így képről mindenesetre nehéz bármit is mondani.
Amúgy a kékkel járogattak is Szegeden, és ha módom volt rá, megnéztem rendesen. Van egy-két W115 és W114 itt (ez utóbbi egy szürke 250-es szedán képben), némelyik egyben is van, de az általam ismerteket ez a kék mind magasan veri. A beltere, különösen a műszerfal épsége lepett meg igazán: nem igen látszott meg az elmúlt 30 év. poén
Nézegetem a hirdetéseket, pont ezt a felemás fényezésűt szúrtam ki, ott van 1.99 -ért és 1.59-ért is... Ezt szúrtam még ki, elfogadható áron kiindulási alapnak tök jó lenne.
OFF: A tiedhez fogható 353 már alig akad. Ilyen megőrzőtt kocsiként komoly érték már most is, és később még inkább az lesz, úgyhogy sose bánd, másrészt szvsz eladó W115 tíz év múlva is lesz. ON
A hasznaltauto.hu-n van egy halványkék 200D. Szegedi a kocsi, tavasszal megvették egy kereskedésből 1,5-ért, majd fehér gumiperemet ragasztottak a kerekekre, fehérre fújták a tetejét (nekem legalábbis nem rémlik, hogy fehér lett volna), és kirakták rá, hogy 1,99 millió... Most meg leszállították a beszerzési árra. Egyébként láttam élőben, valóban nagyon komolyan néz ki, és az eladó azt állította, hogy nem restaurált, hanem eredeti a jó minőségű, de az eredetitől egy árnyalatnyira elütő külső fényezést leszámítva. Szomorú, hogy a kevés szép állapotú hazai állólámpák egyike (nagy valószínűséggel) nepperek kezén van. poén
"Sajnos" én beleugrottam ebbe, így egy kicsit messze vagyok az állólámpás álmomtól. De ha valaki idetolna egy használható 115/200D -t nagyon elgondolkodnák azért :))
Köszi a bátoritást, úgysem nyugszom, mig nem veszek valami öreg mercit :-) Attól nem félek, hogy beleugrom valami hülyeségbe, már elég jó szemem van kiszűrni a sok csicsás szar közül is az igazán jót. Meg nem szokásom csak azért vásárolni, mert nekiindultam zsebemben a pénzzel. Már megtanultam eladó autó mindig több van, mint vevő a piacon, úgyhogy sok türelemmel lehet jót halászni.
Na azért ne szomorodj nagyon el, de higgadtan kell nekivágni, mert a szerelem ugyebár öl, butit, s itt főleg nyomorba dönt..:-) Van nékem egy 2oo-as benzinesem,
most már kb. másfél millió van benne, (Forint, nem km) és még elviselne itt ott ezt meg azt..és ne hidd hogy a Kárpát utcában csináltattam meg , pusztán a Jéghegy effektus ütött be. Amikor 3oo.ooo.- Ft ért az enyém lett, azt hittem hogy bomba üzletet kötöttem.. ha ha ha....pedig fényképen alig különbözik a mostani állapotától, persze külcsínyre...Úgyhogy éberség !
116-osom már volt, egy 74-es mustársárga (valami olyasmi szín, szép volt, csak sajna a motorja nagyon oda volt) Klassz zöld műbőr volt a belseje, de az annyira kifogástalan állapotban, hogy sokan elcsodálkoztak rajt. jahh, 280-se volt eredetileg, de egy fajankó a meghibásodott injektort karbira cserélte. NNo, aztán egy szép napon megváltam tőle, sajna nem volt pénzem megcsinálni a hibás dolgokat. Szép volt, ezért első piacravitelkor elkelt. ha jól emlékszem 370-ért valamikor 98-99 körül.
hát kicsit elszomorítottatok állólámpa ügyben, vagy több pénzt gyűjtök, vagy lemondok róla.
Napi járásra (100 km) nem jó. Kéne rá költeni, kb 4-500 eFT-t ( akkor tip top lehetne) és most nincs rá keretem.
Gondolkodtam egy autmat váltón -sok problémát megoldana-, és most van is jó opció, de a legnagyobb gáz a kasztni.A fő csapás irány fogalmam sincs. De valami használható 50-70 es évek autója bejönne, évek múlva. Steyer puch, nsu esetleg dkw-audi.vagy egy ponton merci vagy egy másik állólámpa, olyan ráérős ha van lóvé kültök ha nincs áll a garagéba. Az állólámpával kapcs. az a probláma, h sehol sincs veterán értéke -etől még szeretem- és szerintem nem is lesz, rajongó tábora van és lesz is. Megjegyzem már régóta jó lenne valami - veterános youngtimeres mercis csapatot összehozni de semm érdeklődés( olyasmit mint az MBC, de max 123 -asig)
116-t kell venni. Abból még lehet találni korrekt állapotút.Megjegyzem mindenki azt hiszi, hogy 200 eFt-ért új autót kap. Én 2 hónapja hirdetem az enyémet, és jönnek a fikázósok.Ebben az a vicces, hogy nálam jobban kevesen tudják mi a baja, arról nem is beszélve, hogy a jelentős része látszik is fényezés technikailag rozsda barna a sárgán.:)
Sztem a másfeles szériás 280-as a te autód! (injektor-karbi: amilyen akad!) 72 április és 73 augusztus között volt ez a modell (régi kasztni-új motorral)!
Itthon valószínű, hogy nincs ilyen használható állapotban...
Én is nézegettem neten a kínálatot kint. Szóval nem _sokkal_ olcsóbbak, annyival biztosan nem, hogy megérje a behozatal, reg. díj, hercehurca ktsg. -eit. Legnagyobb előnye a választék. Illetve valóban van esélyed első tulajtól venni.
Kedves Állólámpatársak, sajnos tapasztalatbol mondom, hogz a Germánhonban
árult autók 99 százaléka , ami ötezer Euro alatt van, ugyanolyan átverős mint
bárhol. Egyszrüen siralmas a helyzet, az elmúlt pár évben iszonyatosan divatos lett a W114-115 kint is, ami azt eredményeyte, hogy a jókat , vagy rendesen restauráltakat 8-12 ezer Euro alatt NEM kapod már meg, ez tény. A kivétel csak erősíti a szabályt, és aki három éve még nevetve vásárolt jó állapotú autót olcsón, az csodálkozik, mekkora sz...okat árulnak ma drágábban. Hiába no, nekünk már visszavonhatatlanul oldtimerünk van...
Egy előnye van a kinti vásárlásnak, a szélesebb skálájú kínálat, de a Sonderangebotok kora lejárt.
A kevés km-res állólámpa Németországból valóban nagyon üdítő! De vigyázz velük, mert ott is ugyanúgy és ugyanott rohadnak az autók, mint nálunk! Miután ötjegyű az óra, ki tudja hány száz ezer van az autóban... A német sem mindig korrekt! Mindig kérj további fotókat a rohadási részekről (körbefotozzák a rozsdát, hogy ne lásd a hírdetésben)
Amúgy a lényeges különbség a 1,5-es és a kettes széria között van (73 után). Ugyan sztem csúnyább a nagytükrös-maszkos, bordás lámpás verzió, de jobb autó! Jobb szigetelések+tömítések, ezért kevésbé rohad!
Motorból, ha nem számít a fogyasztás, a 280-as injektoros verziót választanám, automata váltóval...
Ja, jó állapotú 123-as sincs nagyon 2000 Euro alatt...
Hozott be valaki mostanság tőlünk nyugatabbról állólámpást?
Nagyon húzós és nehézkes a procedúra? Letöltöttem már egy csomó anyagot a behozatalról, veteránminősítésről, de az élet mindíg más, mint ami le van írva. Végülis nem olyan nagyon nehézkes leírás alapján. Ha jól számolom, egy veterán behozatala kb 400-500 e Ft, ha nem kell szerelni. Kb 2-4000 euro környékén már nagyon szép darabokat találtam, eredeti állapotban 150e km alatti futásteljesítménnyel. Tudna nekem valaki motort ajánlani? eddíg csak egy 230.6-os automatával mentem, az tetszett, de kíváncsi lennék, a 2,8-as mennyivel jobb? Úgysem napi használatra szánom, nem érdekel a fogyasztása.
Láttam kormányváltós automatákat, léteznek padlóváltósak is? melyik mitől jobb v. rosszabb?
urak, segítsetek. honnan tudok letölteni 115höz szerelési kézikönyvet, esetleg egy olyat is, ami kifejezetten a stromberg karbikkal foglalkozik. persze mindezt lehetőleg ne németül, hanem angolul:)
Sziasztok! Hadd ajánljam egyik barátom 230.4-esét. Egész korrektul megcsinált verda, a használható brutálnyomatékos benzinmotorral. Csibesárga, fekete belső, kettes széria, tetőablakkal. Jó járós objekt, hátha vkit érdekel...
Ja, egy benyás 2,8 -assal szerintem teljesen jó. Addigra pedig talán itthon is lenyesegetik a törvényi szabályozás túlszigorított vadhajtásait, és a veteránoknál már nem fognak foglalkozni a gyakran hányatott és zavaros előélettel.
Jól tudod, az USA-nak gyártották a dizeleket, ez eredetileg 2.8 benzin, itthon átalaiktva, én már igy vettem. De mint irjátok, motorcsere nem kizáró ok, ezért ha hozzájutok egy benzines mocihoz, akkor cserével minden az eredeti lehet, kivéve a származási papirokat. :((
De ha bemérgelnek, akkor majd lejegelem az autót, (ha majd lessz pénzem egy másikra :-))) ) és 30 év mulva ugy sem rohangál minden sarkon majd ilyen. Én meg tudom hogy nekem mit ér. Bánná a fene ha most egy nem pontos, de legális papirral rendelkező sirályszárnyút hozzámvágnának!! Nagy duzzogva talán elfogadnám :-))