Ilyet még nem sűrűn láttam, nemhogy tavasszal! Ugyanis nagyon erős az északi szél, közben erős havazás is van, valóságos hóförgeteg! A szél hordja a hófalat a levegőben. Hófúvás a levegőben. T zuhan, márcsak 1fok, Rh 67%
Itt reggel korom fekete felhőkből hózápor volt és egész nap viharos szél, -1 fok a napi max! Hózáporok mellett a jövő hét minden napján éjszakai fagyok lesznek, a nappali melegre is még várni kell, majd Sándorék talán tesznek értünk valamit!
Ferrihurri végre rendet rak az OMSZ-ban, kell oda a jó szakember hogy jobban bízzunk az előrejelzéseikben! :)))
Ma csendes tavaszi esore ebredtunk, az elorejelzes szerint imitt-amott meg vihar is lesz. A homerseklet nem szalad azert el, 21 a magas, 13 az alacsony vege.
Tudom, meg johet akar ho is, de tegnaelott-tegnap tavasz volt!
Na ja, most még Lucia fórumába is alig merek beírni!:) Na majd alakul a helyzet hétfőn, meglátom mi lesz abban az esküben, a teljes titoktartáson kívül.. Minél előbb megveszem a laptopot és a saját mobilomról onnan és akor netezek mikor én akarok.
Jó estét kívánunk! Olvasgatom visszafele a beírásokat, Veszpremi; ez a balatonos videó nagyon durva, nem semmi ahogy mozgatja a nagy sziklákat a jég, és hogy recseg-ropog az egész. Röviden összefoglalva, már azt se tudom mik történtek, annyi minden volt, a lényeg hogy többet nem kell nappali képzésbe járni. Jövő héttől hivatalosan is az OMSz alkalmazottja leszek Szegedi met állomáson, hétfőn megyek Bp-re lerakni az esküt. Most esi kaz eső rendesen, és +5 fok van. Innentől leszek sűrűbben itt is és a metneten is, korvanalazódik az élet ami mégcsak most kezdődik! Ma voltam utoljára iskolában és a kollégiumból is kiiratkoztam 14h-kor. Nagyon rossz volt eljönni 5év után..
Ez sikerult, koszonom! Az elsot (hajocsavar) sokszor probaltam, valamiert nem ment (Mac-et hasznalok, Safarival, lehet ez az oka).
Mi is tortent itt? Csak a szel?
A naszutunkon Siofokon voltunk (21-en 36 eve lesz). Ott lattam olyasmit jegbol amit aota sem. A molo szelen a jeg ugy nezett ki mintha hurkapalcikak lettek volna osszeragasztva - mindez csodalatos halvanyzoldben. Felejthetelen vol (ez is) :))!
Itt szép képek is láthatók. Ilyen nem minden évben van. Jéghegyek képződtek a tavon, ahol feltorlódott a jég. Ezeken a helyeken a jég a fenékig ért, fantasztikus képződmények!
Nem az eresztéstől volt, ami a hírekben Balcsi ügyben elhangzik, az legkevesebb a dilettantizmus netovábbja, engem nagyon felháborít, mert politikai célokra használják fel és minden elferdítve jelenik meg. Arra nem képesek, hogy egy hírben a pontos vízállást bemondják. Amit én tudok erről, az egy másik tipokból sok vízügyes megszállott embertől származik (és néha én is lenézek), akik ott mozognak, ott dolgoznak, ott élnek, tehát számomra hihető, amit írnak.
Nem az eresztéstől, egyszerűen egy kis szél megfújja a jégmezőt, annak felületére összességében iszonyatos erő irányul, és előfordul, hogy kicsit beindul egy irányban a jégmező. Nem én fényképeztem.
Igen, erről én hallottam, hogy elkezdték leereszteni a vizet a Balatonyból :) de abba kellett hagyni a jégtorlódás miatt. És hogy hosszú idő óta újra hajózható lett a Sió :)
Na kiengesztelésül valami fantasztikusat hadd mutassak! Ide klikkelj majd és a felső 3 kép mindegyikén lévő videot nézzd meg, ilyent még nem láttál szerintem: http://hajocsavar.fw.hu