Ha mostanában hét a divat, akkor legyen hét, mázlim van, hogy éppen van annyi:
Ételkritikus az indiai étterem megnyitóján Egy jópontot bevés: a korma remek. Viszont kevés a bor ma.
A Budapest-Bukarest sakkversenyen a vendégek versenyzője egy magyar lánytól tanult trükkel indít Vélhetően Rita nyomán új lépéssel nyit a román.
Az Ortodox Zsidó Táncegyüttesek Világbajnokságán a délszláv csapat diadalmaskodott, a nyereményt a szponzor állta Aratott a kipa-kóló, a díj: kilenc KIKA-póló.
Az imám rendkívül dühös, amiért a hívők közül valaki a templom előtt pisiltette meg a gyerekét Hogy kerül a mecset elé majd' fél liter csemetelé?!
Szőke szoprán a szerepével ismerkedik Kiderült a szólamról, hogy rólam szól!
A vízi emlős esélytelennek látszik az ornitológiavizsga előtt (bocs) Olyan nincs, hogy "málnabagoly"! Ez így kevés: bálna, magolj!
A vaginális rágógumi piacra dobása váratlanul éri a fitneszgurut Meglepi a Norbit az új típusú-Orbit.
(Ez az egyik első kétsoros volt, amely ihlette az Alapítvány létrejöttét, és felpiszkálta Ollót és Csocsót a továbbiak kiagyalására valamint írásra késztette a HIX MOKA közönség egy részét is.)
Vendetta Áthajtott főnöke a gecin ridegen, átvágott a kerék a gerincidegen.
A sofőr piszkos, de jól vezet Hajlamos a nyaka ragyára de nem megy a kanyar agyára.
Farsangi eszem-iszom Nagyon várom a maszkabált, szalonnát hozzá Max abál.
Hanyag forradalmár Összedőlt a barikád, rossz fényt vet e baki rád!
Ütős sláger Erejét leheli dalnak, ha tőle le-lehidalnak.
Mágus elesett az utcán, én ezen röhögtem, erre mérgében mókusokat küldött rám Nem mindegy, varázslót nevetek-e ki, engedelmeskednek evetek neki.
A bigott katolikusok csak a legegyszerűbb geológiai téziseket fogadják el Nem győzhetsz meg egy pápistát, csak arról, hogy egy pát is pát.
Magas rangú férfi kiderítette, hogy szőrzetem nem igazi A minisztérium szak-államtitkára rájött tegnap a szakállam titkára.
Ősemberkinézetű miniszter Cro-Magnon kormányon.
Két űrhajős fogad, hogy harmadik társuknak betegsége engedi-e, hogy egy ülőbútort megemeljen a Holdon Itt az űr-szék, ül-e tét? Nézzük érszűkületét!
A belgyógyász értetlenül áll egy végzetes eset előtt, de a nőgyógyász több lehetőséget is ismer Számodra a halálok talány: én tízet is találok, ha lány!
Eszter lenge sportöltözete vonzza a hódolót Izgi dolog lesz tenisz, ez az, mit az Esztin esz.
A hét törpe
A legrosszabb bányász Ha a Szende vés, az kész szenvedés.
Ronda munkaruhája miatt csúfolják Csúf a Szundi divatja, őt a dundi szívatja.
Törpék titkárnője A bányában Hapci ás: sár-e? Csak korholja hepciás Sára.
Nem reggelizett a törpe Vágat alját Morgó kotorja s folyton jelez korgó motorja.
Bányabaleset Nem láttam jól, hogy Tudor dől-e, vagy fején lett csak dudor tőle.
Pancsoló törpe Tusolásnál tört Vidor az élre, s körbefutott a vízóra délre.
Törpeszakács Mióta segít a kukta Elemér, ebédnél tálat a Kuka telemér.