Pedig nincs is jobb egy gyors sorozatnál:)) Ez olyan dolog, hogy van alkalom amire kell, van amikor nem. PL most láttam videon, hogy makrofotosok is használják, pl szitakötő fotózásnál hallottam a 7D-t, hogy nem kézzel nyomkodták, rendesen lőtte a max fps-t
These are special lenses designed for APS-C size sensors so that the image circle matches the smaller size of the image sensor of most digital SLR cameras. Their specialized design gives these lenses the ideal properties for digital cameras, the compact and lightweight construction is an added bonus!"
Akkor a válasz: én minap panaszkodtam a D700 topikban ez miatt:
[...]
Más, tudom, hogy ti nem tököltök annyit képekkel, mint én, nem csináltok 20-50 layeres PSD fileokat, de az normális, hogy a D800-ból kieső munkafilejaim, amelyek 2-3 GB között vannak utómunka végső szakaszában, megegyék a gépemet?
Azért egy i7-es (2.8)-as vas van a PS alatt, 16 GB ram-mal, 1GB video memory (ebből a PS használhat 12 GB-ot és van 100+ GB terület szabadon lapozófile-nak). Vennem kell egy MacPro-t a végén? (nincs rá pénzem)[...]
Egyszóval a fenti konfiguráció kevés D800 alá, ha valaki tényleg odafigyel a részletekre és ki szeretné hozni a maximumot a D800-zal készült képekből.
Ha jól értettem, a kérdés a feldolgozásra vonatkozott. Szerintem a RAW filemérete csak a tárolásnál számít, a feldolgozáskor azonos területet foglal a memóriából mindegyik (a fájlméretnél sokkal többet), illetve a tömörített formátum használata tovább lassítja a feldolgozást, hiszen a gépnek először ki kell csomagolnia a fájl tartalmát.
Szerintem D600-at vegyél a D3 mellé. Olcsóbb és fürgébb, mint a D800, illetve szerintem kellemesebb a 24 megapixel, mint a 36. Én D700-at használok (illetve egy D300-at szerzek be nemsokára másodváznak), teljesen meg vagyok vele elégedve, minden téren, de ha kevés lesz a felbontása, valószínűleg D600-at fogok venni a 700-as mellé.
Az a baj, hogy van rendezvényfotó/esküvő is, de ennél több magazin és reklám....
Szóval gondoltam, hogy ha a d800 képméretét le lehetne kicsit butítani akkor ez a váz lefedhetné az összes igényemet, mert rendezvényre a D3 jelenleg teljesen megfelel. (kivéve, hogy azért egy kicsit lehetne ennél is jobb érzékenysége mint pl a D3s,nek)