Akkor esetleg az 1-4-es zónát kellene megpróbálni, de ennél is jobb a 0-5-ös zóna.
Kezdőcsapatba javaslom azokat a játékosainkat, akiknek a leghosszabb a karfesztávolságuk. Ők felállnak körben a hármasvonalon megfogják egymás kinyújtott kezét és nem engedik be a vonalon belülre az ellen egyik játékosát sem.
Ennek a taktikának az a veszélye, hogyha cserélünk és rövidebb kezű játékosaink is pályára kerülnek, akkor a "lánc" nem ér le az alapvonalig, ami a ZTE-nek nagy esély a könnyű kosarak megszerzésére alapvonali betörések által.
Tehát az emberfogást és a zónát nemcsak váltogatni lehet, hanem kombinálni is! Ha a 3 kulcsemberükből legalább kettőt megfogunk, akkor nyerhetünk. Taktikai faultokat a negyedek eljére időzítsük, amikor még nincs meg az 5 csapatszemélyi!
A 2-3-as zóna veszélyes, mert jól dobják a hármasokat, Kecskeméten 18!!!, legutóbb Pécsen 10-et süllyesztettek el. Ha már zóna, akkor inkább elöl 3 ember és a gyűrű alatt kettő, vagy ember és zóna kombinálva. Lowe-ot meg lehet próbálni Bellen, de szerintem alacsony hozzá, ezért ziccerben faultolná, kinti dobásnál meg eccerűen nem érné fel.
Lowe az akit Bell a legnehezebben verne meg lábbal, így kintről többet kellene vállalnia. Arra gondolsz, hogy 10 centi különbséget át kell dobni, de ezt a Lowe gyereket valami furcsa okból kifolyólag ámerikában úgy tanították meg védekezni, hogy az egyik keze mindíg fennt van. "Emberrel a szájában" Bell hibázni fog, eldobál egy "sportboltnyi" (uhh..) labdát és megnyerjük rajta a meccset. A 20-25 pontját megfogja dobni, de nem mindegy, hogy milyen százalékkal.
A vitánk értelmetlen, mert a meccs nagy részében zónázni fogunk! :-)
Eddig senki se mondta, hogy mi vagyunk az esélyesek! Akkor majd most én mondom: Szerdán a meccs esélyeseként, egészséges önbizalommal lépjünk a pályára!
Bár ha jobban belegondolok, lehet Kámi kezdő, és akkor Ákos Lowe cseréje lenne. Phillips cseréje Marci és Supola Lowe-nak Ákos Káminak Zujovics Briginek Hanga Zé-nek Ricsi
Aszittem Te legalább kicsit is érted ezt a játékot, de látom még van mit tanulnod. :) Bellnél Lowe 10 centivel alacsonyabb, Phillips meg (sztem) nem annyira jó védő, legalábbis még nem nagyon villogott ebben. Per pill. a legjobban védekező játékosaink Lowe, Brigi, és Ákos, ezek közül egyértelműen csak Brigi tudhatja megfogni Bellt. Hangát, ha kint lettél volna szombaton, láttad volna, hogy ügyesen és okosan védekezett, labdákat szerzett, hatalmasakat ugrott és mivel fiatal, bírta szuflával is. Valszeg Bellel nehezebb dolga lenne, mint pl. Nyilassal, és faultok is becsúsznának, de ez mind belefér. Namármost, hogy Miskovicsot Ákos fogja vagy Lowe, az részletkérdés. Kámi márcsak azért se lehet kezdő, mert akkor hatan lennénk a pályán, ui. egy centert mindenképpen játszatni kell. Hidd el, az általam leírt kezdő a leglogikusabb.
Bellt, vagy Loweval (jólírtam? :-) ), vagy Phillipssel (és ezt?) fogatnám, de semmiképpen sem Brigivel. A csajszi nagyon jó lábon, egy hasonló méretű ember ellen, de Bell sokkal gyorsabb nála. Ez hiba lenne. Miskoviccsal (hmm) meg Ákos birkózhatna eredménesen, mert a szerb fiú nem egy villám, de amolyan Nisavicsos stílusban mindíg megérzi, hogy mikor és hogyan kell betörni (haha, szóval lassan besunnyogni) a gyűrű alá.
Kámi valószínüleg kezdő lesz, mert alkalmazkadnunk kell a ZTE gyorsabb palánk alatti játékosaihoz (centernek nem nevezném, sem Bellt, sem Powellt).
Hangával fogatni valakit?? Ezt már többször írtad, de Hanga védekezésben annyira nem meghatározó szerintem.
A nagyszámok törvénye alapján néha-néha idegenben is nyerhetünk, ezért minden egyes idegenbeli vesztes meccsel csak nő az esélyünk, hogy a következő idegenbeli meccset megnyerjük...
Hiába gúnyolodsz, a győzelmünk meglepetés lenne, nem mi vagyunk az esélyesek szerdán. Ettől még nyerhetünk, mert a Falco sem volt az nálunk aztán mégis. A 21. fordulóban akár el is kaphatjuk a ritmust. Itt lenne az ideje. Bár nem tudom mit elégedetlenkedek, idén volt már 2 olyan meccsünk (Szolnok, Pécs) ahol jól játszottunk. De nem írok ilyen pesszimistán mert bezáratják ezt a fórumot is.
"A jelenlegi Alba nem tud győzni sem Egerszegen, sem Szolnokon."
Tök igazad van. El se utazzunk, így megspóroljuk a benzinpénzt. A csapat elmegy usziba, aztán a Plázában esznek kínait meg elmennek moziba, 11-kor már alhat mindenki otthon. Minek a tortúra, ha esélytelenek vagyunk?
A jelenlegi Alba nem tud győzni sem Egerszegen, sem Szolnokon. PÉcsen van rá némi esély. Da a hazai Ase sem lesz egy fáklyás menet.
Emlékezzetek vissza az ősszel hogy megszenvedtünk a Zeggel. Bell egyedül tartotta bennük a lelket, most meg egyre jobban játszik Miska vagy mi a neve és ott van már Powell is. Ha Philips feljavul és Lowe megint 20 körül dob, akkor talán....
A szezon az első felében azt hittem, hogy Lowe dobóstílusánál nincs rosszabb, de Philips hármasait elnézve tévedtem. Amit én láttam az között még gyűrűről lecsorgó sem volt talán, csak olyan gyűrű mellé fél méterre a palánkra vágodó típus. De majd holnap belövi magát (mármint a pályán)
Na lássuk! Kezdő: Phillips v. Marci, Lowe, Ákos, Brigi, Góbi v. Zé attól függően, hogy melyikőjük érzi magában az Erőt. Miskovic - Lowe, Bell - Brigi, Powell - centerünk A Körmendhez hasonlóan betörésből és kintről is veszélyesek -> védekezés váltások. Powell erőnléte sztem nem az igazi + súlyproblémák, talán gyorsabban elfárad, ezért is tüzel kintről (pontosan). Pécsett ők jobban elfáradtak, mint mi itthon, ez még benne lehet a lábakban. Bellen is egy intenzív védekezést kéne alkalmazni, Hangát is ráállítanám néha. Sokan vagyunk, használjuk ki! Náluk 8 használható játékos van, nálunk minimum 10-11. Legyen a szerdai meccs egy főpróba, mintha a döntőben lennénk idegenben!
valóban, a rájátszás a lényeg. és Pat Riley után szabadon, az is csak akkor kezdődik ha idegenben nyersz egy meccset. nekem csak annyi bajom, hogy ránk sajna nem nagyon jellemző h rossz pozícióból is tovább tudunk jutni...
A bajnokság kiegyensúlyozottsága miatt kiemelt fontosságúvá vált a hazai pálya előnye, mert idegenben pokoli nehéz lesz győzni. Még a Vásárhely ellen is vért izzadtunk a sikerért, pedig az az egyik kiesőjelölt csapat. Ezért fontos lenne, hogy megszerezzük a második helyet az alapszakasz végén. Tavaly is a saját kezünkben volt a sorsunk, ahogy most is. Akkor elbuktunk, idén javítani kell.
Az 1-4-re az én tippem: 1. Szolnok, 2. Albacomp, 3.Pécs, 4. Paks