Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1798
Valószínűleg valamilyen keresztespók. Voltak ősszel a muskátlikon kövér példányok. Régebben az erkélyemen is ilyenek keltek ki, kb. 10 ott is maradt és megnőtt.
Előzmény: Törölt nick (1772)
CBNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1797
És ilyen a virág:

Előzmény: kert* (1778)
dracaena Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1796
Nálunk két teljes órán át volt esős az idő. Tudom, mert pontosan ennyi időt flangáltam kétszer át a belsőfaluba, meg vissza. Úgyhogy most a kertbe kitett összes vödrömben van 1 mm víz.
Gox Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1795

Itt iszonyú a szárázság, ma már láttam árpát kikalászolva, az orgonák teljes virágzásban vannak, a bodzában is vannak fehér virágok.És a kertben nyílik a rózsa.

Előzmény: CBNora (1764)
Thor Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1794

Na. Itt nem. Két percig esett, épp csak nedves porszag lett tőle. Lefogadom, hogy locsolhatok ma is.

Azt tudjátok, amikor Székelyudvarhelyen bemondja az állomáson a hangosbemondó, hogy: "Az Á vágányra vonat érkezik, kérjük a peront szabadon hagyni!". Vonat befut, elüt 6 embert,  hangosbemondó: "Hát nem megmondtam, hogy, hogy az Á vágányra vonat érkezik? Á mint Álámér!"

Előzmény: wattacukor (1793)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1793
Ámberék (emberek)!!! Es az es!!!! :D

HAJRÁ HAJRÁ KOVÁCSNÉNI!!!
wattacukor Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1792
Köszi a tippet, fogok ilyet beszerezni. A bokrokról valami permetszerrel nem lehet irtani őket?
Előzmény: CBNora (1786)
il1321 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1791
Hamá szép nem lehetek, legalább....:-))))
Előzmény: wattacukor (1785)
il1321 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1790
Háztartási tisztítószer. Sárga átlátszó zacsiban sárgás krémszerű trutymó, ami vízbetéve enyhén habzik, tejszerű lét képez.
Előzmény: CBNora (1789)
CBNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1789
Már máshol is hallottam kenőszappanról, de még sose találkoztam vele. Milyen boltban keressem?
Előzmény: il1321 (1784)
CBNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1788
Ez az. És nagyon finom.
Előzmény: kert* (1778)
CBNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1787
Az egyik szomszéd néha nekünk is tesz megjegyzéseket. Befuttatjuk a kerítést. Igaz, hogy annak sem örül, de kibírja. Annyit mi is alkalmazkodunk, hogy nem laskatökkel. Legalább felfogja, ha a kerítés mellett permetez.
Előzmény: dracaena (1781)
CBNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1786
A macskának Frontline-t csepegtetünk a nyakára, van kutyáknak is. Igaz, hogy elég drága, de ők is kaphatnak a kullancstól betegséget.
Előzmény: wattacukor (1785)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1785
Te mindig olyan okosakat mondasz! Gondolom a sok tapasztalat is beszél belőled :)

Dracaena, akkor tőled jött ide az a sok pitypang???? Hát ha én ezt tudom... visszaküldöm galambpostán! :D

A kullancsok ellen tud valaki valamit ajánlani? Valószínűleg a borostyánunk tele van vele. MEg most már a kutya meg a macskák is... :/
Előzmény: il1321 (1784)
il1321 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1784
Csalánlé: levéltetvekre egy napos áztatás után, töményen kipermetezve. A hatás fokozható háztartási kenőszappan hozzáadásával. Egy zacskó2-3000Ft, és egész évre elég. Egy jó diónyit feloldok 2-3 liter vízben, ezt keverem csalánlével. Kb 5 liter, amit egyszerre elkészítek, nekem ez elég. Ezzel lehet a tetveket és bolhákat gyéríteni. Ha marad a permetezőben néhány nap mulva jra lehet kipermetezni. A kenőszappan a kitinvázukaz oldja, így hatásos. A csalán mellett hozzá lehet tenni egyébb növényi kivonatot, pl fehérüröm, fokhagymalé, amiknrek gombaölő hatása van. De lehet hozzákeverni bordói levet is, ami majd a paradicsom, burgonya gombabetegségei ellen véd. A csalánlé kb egy hetes áztatás után hígítva 1:10 arányban trágyának jó. Erősen nitrogén dús. Az erjedése szaggal jár, ezért vagy zárt edény kell, vagy némi kőzetport kell keverni a lébe. Az erjesztésre használt edénybe folyamatosan lehet a zöld és fokhagymaszárakat is tenni, és ha van a cékla levelét, ami szintén nitrogéngazdag, és mivel természetes, nem alakul át nitráttá. Amennyiben van fahamu, az mehet káliumtartalmánál fogva a paradicsom, uborka és káposztafélék földjére.
Előzmény: Törölt nick (1772)
il1321 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1783

Ez hazavitteHazavittem...

Ez összerakta...összeraktam, és majd a paradicsom, paprika, uborka stb talaja lesz takarva.
il1321 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1782
meg az a sok atom:-))) Szóval Te felelsz a sok pitypangért! Akkor most hogy így leírtad csuklasz eleget:-))))
dracaena Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1781
Ó, nem vész ám kárba nálam semmi.:))) Csak nem merem rögtön hátravinni mulcsozásra, mert a szomszédom már kezd undok megjegyzéseket tenni, például áll a pitypangokkal teli udvarán (most mindenki udvara-kertje ilyen), mereven bámulja az én pitypangokkal teli kertemet, és tőlem kérdezi, hogy vajon honnan van ez a sok pitypang, de olyan hangsúllyal ám, hogy érezzem, nyilván tőlem. Gondolom, szerinte az ózonlyuk és az államadósság is az én bűnöm.:)))))
Ennélfogva a levágott füvecske előbb a tyúkok udvarában landol, ahol ők feldúsítják némi szervesanyaggal, és majd úgy megy ki a matéria a kertbe.
Előzmény: il1321 (1777)
il1321 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1780
Szerintem: A tök helyét elég felásni, kb 1 m2 helyen, vagy csak megkapálni, és csak a fészket jobban megdolgozni,egy kis trágyát, vagy komposztot tenni a fészekbe. Az árnyék nem gond, hiszen a tököt kukorica között, mint köztest termelik hagyományosan.
Előzmény: taormina1 (1779)
taormina1 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1779
Nagyon köszönöm, pillanatnyilag ez volt az egyetlen használható lehetöség. kiöntöttem a zsákokból, és kicsit széttúrtam a füvön. A rhododendronok és klemátiszok alá már néhány napja kiterítettem, de csakugyan tele volt pitypanggal, és az életmüre, amit a kiválogatásuk jelentett volna, nem vállalkoztam. A fü viszont biztosan kipusztul alatta, nagyon érzékeny már arra is, ha egy napra rajtafelejt az ember valamit. Nem baj, úgyse szeretem és arra a helyre tökféléket akarok ültetni késöbb. Csak az a baj, hogy itt csak délelött napos, és elszórva orgonafák állnak benne, amik teleszövik gyökérrel a területet. Alkalmas ez a hely erre? Az egészet föl kell hozzá rendesen ásni, vagy elég a tövek helyén?
Előzmény: il1321 (1758)
kert* Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1778
Egy virág termése.
Előzmény: taffy (1773)
il1321 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1777
Mindenből nem érdemes problémát csinálni. Kár a jó levágott fűért. Ha Te nem teszed a pitypangos füvet a földedre, odaviszi a szél máshonnan. A pitypang magját több száz méterre elfújja a szél. Én tegnap vittem haza a levágott szénát, és nem nagyon vizsgáltam az összetételét. Majd ami kikel és nem odavaló kikapálom, legfeljebb kevesebb idő jut tévére:-))) 
Előzmény: dracaena (1768)
Flanell Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1776
Az egy hete még nem túl mutatós hagyma a szárazság ellenére olyen szépen megindult, hogy vagy 100-at kiszedtünk zöldhagymának.

Sárgarépa.
Múlt héten nem működött a locsoló szerkezet, és kézzel kellett locsolni, látszik, hogy lecserepesedett a föld, ahol túl hirtelen kapta.

Zöldség.

Egy valódi meggyfa, három valódi virággal.
A sarjadzós meggyfa hozta többek között ezt a sarjat is.
Tavaly is volt egy ilyen, de termést nem kötött, pedig a földicseresznye mintájára lehetett volna földimeggy.
Flanell Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1775

Ez az elszóródott magból kelt saláta. Még meg sem nőtt igazán, de már meg van öregedve. Locsolni kellett volna.

Helybe vetett korai karaláb.
Flanell Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1774
Firefoxnál, ha íráskor megnyomod a Megnézt, felül jön egy csík, valami ilyesmi szöveggel, hogy A Firefox letiltott egy felugró ablakot. Ezen jobb oldalon van valami Beállítások, vagy ilyesmi gomb. Ott lehet engedélyezni, hogy ezen a webhelyen engedélyezze a felugró ablakot.
Vagy csík nélkül, közvetlenül is lehet engedélyezni: fent az Eszözök > Beállítások > és itt a Felugró ablakok tiltása mellett Kivételek gomb > ide bemásolni a Kertészet fórum http-jét. Ha nem megy, írj egy mailt, és részletesen leírom. Jó dolog ez a Megnéz. :)
Előzmény: dracaena (1732)
taffy Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1773
Milyen az a földi cseresznye?
Előzmény: CBNora (1750)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1772
Ha nem érett a pitypang, levágva akkor is beérleli a magját.. :( Én fűnyírás előtt mindig leszedegetem.. a kislányom örül neki, másnap kuka..

Il, köszi még eccer, most jobban szemügyre vettem, és hogy tudom,mit kell keresni, már meg is találtam a kis fényesfekete-ugró mihasznákat! A csalán már ázik.. zsurlót nem tudom, honnan hajthatnék fel. Az erjesztett csalánlé csak trágyának jó? Vagy a levéltetvekre?

Azok a parányi pókok, amiknek úgy örültetek, mifélék? Mert az én sziklakertemben is napozik egy fészekaljnyi...
CBNora Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1771
Vagy hogy jó száraz a talaj.
A férjem nem szereti, ha megnő a tyúkhúr, mert rátekeredik a kapára. A komposztkupacról is trágyaként kerül vissza.
Előzmény: kicsee (1770)
kicsee Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1770
Reglone-t vagy Glyfos-t vagy Roundup-ot :)

Én a tyúkhúrt, hagytam megnőni, aztán amig volt üres felületem a kertben, mindig berotáltam a földbe. Lett belőle zöldtrágya. A kert oldalán lévő 1,5 méteres sávban a zab már majdnem rotaérett, az is megy zöldtrágyának. Amikor vége a termő időszaknak, akkor meg a mustárt vetek és az is megy a földbe. Zöldtrágya helyek :)
Előzmény: wattacukor (1767)
wattacukor Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1769
Itt is beértek már, tiszta fehér gömb a kert. Ráadásul olyan szél fúj, hogy ihaj!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!