Ami a csapatot és az elkövetkezendőket illeti, magam sem látok túl sok javulást a játékban az elmúlt három meccsen, mindig 35-36, jó esetben 37 percig tartott a meccs, ami ugye nem előny...
Persze ki-ki találhat magának bíztató dolgokat azokban a 35percekben, mert voltak, vannak, de ez a jelenlegi szerintem is kevés lesz mondjuk Pécsen, vagy itthon az ASE ellen, elengedhetetlen lenne a javulás ahhoz, hogy legyen keresnivalónk.
Az idei példátlanul bő keretünkről nem vagyok meggyőződve, hogy feltétlenül előnyünkre váli, sőt. A csapat a fontos, annak egysége, és hogy mindenkinek megtalálják a helyét úgy, hogy kijönnek az erősségei egyéni és kollektív szinten egyaránt.
Na ez az ami itt csak elvétve lehet meg, szvsz talán a fő probléma. Mert azt első ránézésre meg lehet például mondani, hogy Marciulionis bizonyára nem túl boldog a csere státuszával és redukálódott játékidejével, Zujovics is duzzoghat a mellőzöttsége miatt, és Ákosnak se hiszem, hogy használ, hogy ha fűti a tettvágy és jól is megy neki, szűk félidőnyi periódusra a kispadon felejtődik...
És ezek érzésem szerint legkevésbé sem segítik elő a legfontosabb tényezők, az egymásért és csapatért való kűzdeni tudást és akarást, valamint a megfelelő összeszokást és kohéziót.
Utóbbiban sokat segítene, ha lenne végre egy stabil kezdő ötösünk. Nem kell, hogy megingathatatlan legyen formaingadozások és taktika fényében, de általában nem szokott ártani, ha van. Úgy érzem, a legutóbbi, Phillips, Lowe, Ákos, Brigi, Zé összetételre lehet számítani, plussz élni kéne a jó személyi és szerkezeti variációs lehetőségekkel, mert bizonyára vannak. De Matifu eddig nem meccselt valami jól, látszólag nem érzete ezeket a dolgokat meccszitu, taktika, és forma alapján.
Na nem mintha én/mi érzenénk ha odakerülnénk, de utólag jól látszanak a ballépések, nem előnyös döntések,a melyek egy kicsit is hozzáértőnek már feltűnnek. Remélem beérik ő is és a munkája is, én a magam érszéről nagyon szurkolok neki, és a csapatnak, és bízom még az idei jó szezonvégben is!
Tökéletesen egyetértek Marci és Horváth játékidejét illetően. Aztán ottvan Kámán is.
Ákos már Zegen is jól játszott és nagyon akart, most is nagyon bekezdett, eredményesen és nagy kedvvel tette dolgát a pályán, mégis a padon felejtődött. Nemúgy Kámán, aki bár az utóbbi időben voltak jobb meccsei, nemcsak zegi zéró produkciója alapján nem érdemelne ennyi játékidőt, főként Ákos rovására nem!
Ami Marcit illeti, hektikus, erőlködő és kapkodó, néha az az ember érzése sajnos, hogy többet árt mint használ, sokszor meg egész egyszerűen ostobán kosárlabdázik. Hogy ezt a Phillips jelentette kemény konkurencia jelenti-e, vagy ez csupán a nálunk eddig tőle megszokott rendkívüli hullámzás, mely a nagy-nagy völgyek és erős középszerűség mellett csak igen kevés hegyet tartalmaz, nehéz megmondani.
Érzésem szerint Phillips kezében egyértelműen jobb helyen van a karmesteri pálca. Esetében is ugyan kicsit aggasztó, hogy neki sem volt még két egymást követő igazán jó, ponterős meccse, de az gyors indítások és a betőrések mellett képes nyugalmomra is, és intelligensen megtalálni a kínálkozó lehetőséget.
De azért még mindig remélem, hogy hasznunkra lesz még Marci is, nem lenne hátrány.
Nézegetve a statisztikákat, nagyon durva, hogy pontátlagban (ha kilőjük a már nem Albás Bankset) a legjobb Albás játékos, az összesített lista 36. helyén helyet foglaló Horváth Ákos
Szinte mindegyik csapatból legalább 2 játékos megelőzi Ákost.
Ami még furcsa nekem a statot böngészve, hogy a legtöbb percet a teljesen szürke Kámán Tomi töltötte eddig a pályán.
Horváth Ákos és Kestutis percre pontosan ugyanannyit töltött a pályán, ami azért furcsa, mert Ákos sokkal eredményesebben játszott mint Marci, szerintem sem Marci sem Kámán Tomi esetében nem volt indokolt ez a sok játékidő.
Na mindegy, tegnap hoztuk a kötelezőt, bár ha 2 perccel tovább tarta meccs...szerencsére nem tartott.
Az utolsó 4 bajnoki meccset figyelembe véve, ha a papírformát nézzük akkor 3 vereség mellett még lesz 1 győzelmünk (persze lehet 4 győzelem is ahogyan 4 vereség is...)
Sajnos a tegnap látott hazai játékkal, csak a Kecskemét ellen lehet esélyünk, a Paks ellen sztem már nem.
Idegenben meg (amíg nem tudunk nyerni Dombóváron, Zeg-en vagy épp Sopronban) álmodni sem merek arról, hogy akár a Pécset, akár a Szolnokot még csak megszorongatni is megtudnánk.
(az már csak zárójeles értetlenkedés a részemről, hogy néhány perccel a meccs vége előtt, amikor még 17 ponttal vezettünk, miért nem küldte be egy kicsit Hangát? Ő sem tudott volna rosszabbul játszani a végén, mint akik a pályán voltak...)
Bár tegnap nem fogott ki valami jó napot Savic, azért így is látszott rajta, hogy az ország (egyik) legjobb irányítója, már tavaly is felvetettem, hogy őt kéne leigazolni, idén is megteszem, hátha akkor jövőre végre nálunk játszhat. Szinte minden megmozdulása élményszámba megy, és hatlmas szívvel játszik.
A zalaegerszegi produkcióhoz képest azért történtek előrelépések. Kezdő ötös oké! Az elszántsággal, akarattal is minden rendben volt. Ákos az elején szuper volt, Kenny szokásosan hasznos, Phillips jól irányít, Brigi egy izmos gazella, Zé is teccett. A gond azzal volt, hogy az 5-6. percben már át kellett volna váltani zónára, ui. kb. ekkor kezdte meg a betöréseit Savic. Nos ez elmaradt egészen a 2. negyed közepéig, miközben a Nyír1 már rég zónázott, ami jól meg is zavart minket. Ez az apró(?) hiba elég volt a TIR-esek felzárkózásához. Szerencsére azért Matus is észrevette, és jó 10 perces spéttel beálltunk zónázni, - és lám- sikerült is megzavarnunk őket. Viszonylag sokáig zóna volt, aztán visszaálltunk emberre - eddig oké is volt -, de aztán megint jött egy periódus (már nem emléxem hol), amikor úgy érezni lehetett, hogy megint mindenki kergeti az emberét, aztán mégis vki a Nyíregyből eccer csak dob egy ziccert, vagyis ismét a zóna lett volna a logikus - de ez elmaradt, talán emiatt is apadt le az előnyünk. Most belefért ez is, Szolnokon nem fog. A zónájuk ellen bevetettem volna Zujovicsot és Hangát is, így a -szokásos- faultproblémák is elmaradhattak volna. Annak azért örülhetünk, hogy Laslo nem jáccott, mert Ő kulcsember Nyíregyházán (nem, nem portás!). Samu ma este is Samu volt, még van pár éve megtanulni a szabályokat.
A tánckar esetén el kéne dönteni, hogy gyerekek legyenek benne, vagy nők. Mert ha nők táncolnak, akkor legyenek jó alakúak, ne pedig csüngőhasú malacok, mert rajtunk fog röhögni az ország.
Összességében jól szórakozhattunk és bízzunk benne, hogy ez az egyáltalán nem gyenge Nyíregyháza otthon megveri a Pécset.
Nekem rémlik 1-2 assist Philipstől a vége fele, de nem fogunk összeveszni :)
Akkor már csak azt nem értem, amit már előbb is írtam, hogy miért nem játszott többet Ákos?
Kennynek hamar megvoltak a faultjai, nem is akarta Matus sztem még visszaküldeni, de muszáj volt Kestutis helyett az bizti.
Akkor viszont, ha Matus szerint sem lehetett a pályán tartani Kestutist, akkor miért Őt cserélte mégis be újra, meg újra?
Nehéz lesz Pécsen az tuti, de előtte Szolnokon is, sőt ... ,
Ilyen hullámzó teljesítménnyel pedig a kupában is lesznek gondjaink.
Én azon az állásponton vagyok, hogy szurkolok nekik, de nem várok semmit, így talán nem csalódok bennük újra meg újra, és tudok egy kicsit örülni a győzelmeknek.
Igaz, hogy Philips nem volt annyira kiemelkedő, mint legutóbb, de szerintem hasznosan játszott. A végén volt pár nagyon fontos asszisztja, amikor jött fel a Nyíregyháza, lepattanókat szedett, volt kiharcol failtja is.
Marciulionis játékát szeptember óta nem veszi be a gyomrom, valószínű idén már nem is fogja, még akkor sem ha ennyit játszatja Matifu. Legszívesebben a litván határig kergetném. Se védekezés, se támadójáték ...
(Hogy más mit lát benne, azt nem tudom ... )
Zé jó megmozdulásait ismét feledtette néhány gyermeteg hibával.
Ákos tényleg nagyon jól kezdte a meccset, és számomra érthetetlen, hogy minden meccsen a padon felejtik, pedig jól megy neki. Most is csak 21 percet játszott összesen.
Kezd tisztulni a kép. Holnap ki kell szurkolni a Kecso győzelmét és akkor ki lehet kapni Szolnokon, de nyerni kell Pécsen. Az utolsó fordulóban 6 ponttal verjük az ASE-t és mi vagyunk a másodikak.
Ha Pécsen kikapunk akkor meleg a 4. Az ASE elleni vereséget már nem is kombinálom bele. Ma sanos (?) nem vagyok Fehérváron így nem láttam a meccset. Stat alapján ma Marci és Philips betlizett, Lowe , Ákos, Brigi és Kámi aránylag jól szórt. A számok nem hazudnak?
Mi lenne ha egyszer senki nem betlizne? Bajnoki cím.
majdnem mindenben egyetértek, de ha valóban NG élete az Építők (ezt nem is kérdőjelezem meg) akkor félre kénne tennie a büszkeségét, és be kéne végre ismernie, hogy leültethet akárkit edzőnek a kispadra, akár 1 év alatt 3 edzőt is kipróbálhat, de a fehérvári körülmények között, igazán eredményes munkát csak Farkas Sanyi tud(ott) elvégezni.
Nem tudom mi baja van nevezett 2 úriembernek egymással (Sanyi'bát sosem kérdezném erről Gábor'bával meg alapból nem vagyok ismerősi viszonyban...)
A lényeg, hogy lehet próbálkozni vaskezű Krusciccal, vagy haverkodós Fodorral, esetleg még kissé tapasztalatlan Matussal, az eredmény sajnos nem lesz arany. És nem azért mert a játékosaink fakezűek lennének.
Sajnos pesszimista vagyok, és úgy látom még évekig cserélgethetjük a csapatot és az edzőket, bajnokok csak FS-sel lehetnénk.
Úgyhogy ha NG élete valóban az Építők, és fontosabb számára az hogy végre újra bajnokcsapat legyen Szfváron, a saját büszkeségénél, akkor valahogy intézniük kéne a nézeteltéréseket.
Nem hiszem hogy FS-en kivül lenne ma olyan edző aki képeslenne bajnokcsapatot kovácsolni Szfváron.
Akkor valószínűleg, nekünk az volt az egyik legsimább vereségünk. Még jó hogy nem kupameccset játszunk, mert érdekes lenne ha +22-öt kéne ma rátok verni:-))
Hát ha azt akarod hogy rekedtre ordibáljam magam a meccsen, csak nyugodtan. Ha viszont azt szeertnéd, hogy szép csendben (öltönyben, nyakkendőben) nézzem végig a párharcot, akkor csak sör és csak mértékkel és utána kolával leöblitve:-)))
Tényleg, ezt az öltöny+nyakkendő kombinációt egyszer meg kéne játszani, mindig olyan alulöltözöttnek érzem magam a csarnokban:-))))
Szerintem a 21 pontos Nyir1házi győzelmetek nagyobb meglepetés volt akkor (amikor még Banks is itt játszott) mintha ma nyernétek. Persze ahhoz nem a Kaposváron bemutatott dobóteljeítményeteket kell megismételni:-)
Ti még ugye veretlenek vagytok otthon? Csak mert akkor elméletben ki lehet már pipálni nektek az elmaradt Pécs meccset, és így Silyének tényleg igaza van, ha ma kikapunk, akkor...
Jó meccs lesz az tuti, remélem nem csak ti fogtok majd meghalni ma a pályán a győzelemért, hanem végre mi is...