Keresés

Részletes keresés

kert* Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1979
Szomszédomét kétszer gyűrte le a fagy.
Helyre fog jönni csak természetesen vissza veti a fejlődését.
Előzmény: dracaena (1977)
kert* Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1978
Virág ? vagy vörös?
Vörös hagymánál az betegség.
Előzmény: Triumphator (1976)
dracaena Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1977
Sziasztok, úgy nézem, hogy mégiscsak tényleg újra kihajtanak az elfagyott kruplijaim és kukoricáim.:) Köszi, hogy mondtátok, kár lett volna újravetni az egészet.
Triumphator Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1976
jól sejtem, hogy valami eszi a vhagymáimat, ha a levelei furcsán girbegurbák? mondjuk nem látok rajta semmit.
kert* Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1975
Azon kívül ,hogy haza hoztam a lakásba más beavatkozás nem történt.
De ameddig csak lehetett a szárán tartottam.
Előzmény: CBNora (1974)
CBNora Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1974
Ilyen szépre száradtak, vagy letisztítottad valamivel? Nekem elég ronda penészesek lettek, fúrógépbe fogott műanyag drótkoronggal pucoltam le. Elég jól néznek ki, de valamennyire foltosak maradtak.
Előzmény: kert* (1972)
CBNora Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1973

A süti is finom volt.

Szerintem túlzol, bár a kelbimbóim sárga virágfelhője most nekem is nagyon tetszik.

Előzmény: Thor (1970)
kert* Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1972
Itt vannak a gyűjtemény.

Azért a lopótökkel is van már sikerélményem.
Előzmény: CBNora (1968)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1971
Megtámadta a hagymalégy a dughagymáimat... :( Mindkét oldalon sárgarépa van mellette.. eddig még soha nem jött be a növénytársítások védőhatása.. Most számíthatok a sárgarépalégyre is??! Lehet ilyenkor még valamit tenni ellenük, vagy már keresztet vethetek az egészre?
Thor Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1970

Gyerekek, CBNorának eszméletlen gazdasága van! :))) asszem, ha száz évig élnék, akkor se hoznék össze ilyet!

Köszönet mindenért, a salátareceptért külön is, megcsináltam azon frissiben tegnap este, zseniális volt!

il1321 Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1969

Üdv Nektek! Na most lett eső. Pénteken még locsoltam, aztán éjelre esett valamicske. Aztán most szombat délutántól ma reggelig nyomatta rendesen, így nem kell locsolni:-)))

A káposztaféléket lehet elvetni palántának. Kelkáposztából már csak késői fajtát érdemes. Ha valaki karfiolt akar őszre, az ráér még 1-2 hetet a vetéssel. Karalábéból lehet a fehér és a kék fajtát vetni szakaszosan, akár helybe is. Én sem szeretem az óriás karalábét. Céklát is lehet szakaszosan vetni, én most a paradicsom ágy szélébe vetettem egy sort. Az utolsó vetés julius eleje szokott lenni. Nálunk sok fogy a bébicéklából, párolva, akár cukkínivel vegyesen. A cukkíni első csapatot kiültettem, hétvégén következk a második csapat. Az eső jóljött a csemegekukoricának és zöldbabnak is, amiket előtte vetettem el. Hétvégére tervezem a paprikák és maradék paradicsomok kiültetését, de lehet, hogy korábban, így nem kell belocsolni.

Társításokról a biokert topicban is lehet olvasni.

CBNora Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1968
Nálunk régebben egy pusztulóban lévő barackfán volt. A lopótökkel az szokott lenni a gond, hogy sokáig nem köt termést, hiába vannak rajta termős virágok is. Aztán nem érik be rendesen a fagyokig, nem tudom kiszárítani. A kolbásztök is rengeteget termett, de csak 4 db-ot tudtam eltenni, ezek is elég vékony falúak. Mostanában minél kisebb termésű fajtákra vadászom, hogy minél több meg tudjon érni. Tavaly volt mini (kb. 15 cm hosszú), abból sokat meg tudtam szárítani.
Előzmény: kert* (1966)
kert* Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1967
Azért jobban jártál volna ha utána permetezel.
Ha szükséges lett volna.
Előzmény: beetee (1964)
kert* Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1966
Olvashatód az enyém , hogy lett .

Probálkozál lopótökkel.
Különben sokan megcsodálták kertemben, akadt pár ember aki nem látott ilyet.
Akkor egy körtefa alá lett ültetve de az már nincs, nem nagyon volna mire futasam.
dracaena Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1965
Beete, Wattacukor, meg még aki: amikor teremtettétek a világot, ezt az időjárást tervezhettétek volna kicsit praktikusabbra is. De azért most köszi a(z özön)vizet.:)))
beetee Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1964

Nálunk egyik évben annyi kolbásztök termett, hogy utána évekig nem bírtam még ránézni sem, pedig szerettem.

Pár évig e miatt nem lett utána ültetve, aztán a mag nem kelt, aztán nem tudtam magot szerezni. Most majd újra próbálom.

Azt hiszem ezt az esőt nekem köszönhetjük. Pont előtte gondoltam úgy, hogy halál a levéltetvekre, és permeteztem.... :)

Előzmény: kert* (1963)
kert* Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1963
Annyira nálunk sem főnyeremény,de van amibe kell.
Sokszor kiváncsiságból is bekerül növény , meg úgy , hogy nem az van a kis zacsiba.
Pl. lopótök helyet kolbásztök lett de az őszre elérte a 150 cm .
Bár győzködtek , hogy finom még mai nap is van belőle , kiszáritva disznek.
Előzmény: CBNora (1962)
CBNora Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1962
Tavaly ültettem, a férjem kapta a kollégájától a magot, illett elvetni. Elég nagyra megnőttek, ha nem is 8 kilósra. Tényleg nem lett fás, de elég ízetlen volt, és nehéz volt igazán puhára főzni. Maga a növény nem volt olyan mutatós, mint például egy bimbóskel, vagy egy kelkáposzta, elég kicsi a lombja. Eddig a legszebb a Shannon pagoda karfiol volt, nagy, fémesen fénylő leveleivel. Csak az ennivaló rész nem volt igazán kiadós nálunk.
Előzmény: kert* (1956)
kert* Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1961
Ha így gondóljuk át akkor igazad van.
Én konkrétan a fásodás miatti dolgokra gondoltam,meg arra egy 2-3 kilos karalábé nem rosszul mutat.
És téved a kertembe olyan növény amit nem tudom miért de kinézete miatt sem dijazok nem még megenni.
Előzmény: dracaena (1959)
wattacukor Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1960
Szia mindenki! Dracaena, nem emléxem, hogy álmodtam volna esővel, de ha netán nálatok is zuhé volt, akkor biztos!!! Szőval lehet nekem hálálkodni :D ;)

Jelenleg várakozó állásponton vagyok, lesem hogy ázik minden és hajigálom a csigákat. :D
dracaena Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1959
De ha egyszer nem szereti, akkor minek bíbelődjön vele? Tavaly én is ültettem 8 tő bimbóskelt, napokon át szedegettem róluk marékszám valami fekete-sárga hernyókat, aztán novemberben kihúzgáltam mindet, és odaadtam valakinek, mert én se szeretem, és a tyúkok se ették. Sokkal jobb érzés olyan növényeket pátyolgatni, amiket szeretünk, nem?
Előzmény: kert* (1956)
Flanell Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1958
A zöldhagyma helyére vetettem késői borsót, a maradék helyre meg teszek még újra hagymát, kimaradt párszáz darab.
Flanell Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1957
A tömlős locsolás a veszélyesebb, óhatatlanul hirtelen kap vizet egyik-másik rész, és ott összetömörödik a föld, aztán kicserepesedik, összerepedezik.
Előzmény: kiseg (1954)
kert* Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1956
A fehér téli karalábé akár többkilósra is megnő, ez neked nem mutatós.
És nem fásodik meg, jól tárolható.
Előzmény: CBNora (1953)
kert* Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1955
Másik topikon látom lapátolni lehetett a jeget.
Hát részvétem nekik is.
Másfelé is büntetett a természet.
Előzmény: ALaci (1947)
kiseg Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1954
Az nem okoz gondot, hogy folyamatosan felülről locsolod? Nekem van automata öntözőm, de nem merem a paprika, paradicsom részen használni, csak a borsó és eper felett, inkább tömlővel locsolok.
Előzmény: kicsee (1931)
CBNora Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1953
A kelbimbót korábban elvetettem, nekünk nem nőttek meg őszre a bimbók, ha későre maradt. Karalábéval nincs tapasztalatom, nem különösebben szeretem, nem elég mutatós a növény, és épp elég a borsóra meg a zöldbabra figyelni, hogy ne vénüljön meg. A céklát a borsó helyére szoktam. Igaz, hogy csak télire kell, nyáron eszünk mást. Mindenesetre még érdemes.
Előzmény: Gox (1951)
manh Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1952
Ezeket másodvetéként is lehet vetni, azaz pl. a borsó után. A kelbimbót ugyan nem tudom, annak lehet, hogy hosszabb a tenyészideje.
Előzmény: Gox (1951)
Gox Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1951

Nekem meg van az Öngyógyító kiskert.Jó, hogy szóba került, elő kell keresnem.

Jó kiadós eső volt éjjel, olyan szaporán esett, hogy alig 60-al lehetett autózni.

Ma délelőtt elpalántáztam a paprikát, a második adag paradicsomot, halványító zellert, Lolla rosa salátát.Ezt a salátát szivartálcán neveltem, nagyon erős gyökere van.Kikelt a rebarbara és a turbolya.

Most kint az idő elég fujtós.Hol süt a nap, hol elborul.Remélem még fog esni, mert nem locsoltam meg a palántákat.

Szerintetek most kell elvetni a késői káposztaféléket?Kelbimbót, karalábét?Céklát még érdemes?

Előzmény: ALaci (1944)
ALaci Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1950
Köszönöm, dracaena!
Előzmény: dracaena (1949)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!