Ebből a csapatból csak Brigit és Phillipset nem láttam játszani (Banks ugye már nincs itt, Zujovicot meg sztem csak nagyon kevesen látták eddig játszani)korábban soha életemben, míg a többiekről azért némi elképzelésem van, így azért az újságcikkek (Silyét sajnos nem olvastam odakint, de az NS az napi olvasmány volt számomra) és a fórumós beszámolók (amik olykor beszédesebbek, mint egy késő esti FTV-s ismétlés) alapján megfogalmazódott bennem egy kritika.
De hogy őszinte legyek, nem kell látni egy Sopron elleni vereséget (ahol addig csak 1 csapat kapott ki rajtunk kívül) vagy egy Dombóvári +18 -11es meccset ahhoz, hogy megfogalmazódjon az emberben egyfajta kritika.
Azt meg sosem írtam, hogy a kritikáim hitelesek...csak annyit, hogy nekem erről látatlanban ez a véleményem...az, hogy egyesek ezt túlmisztifikálták, számomra érthetetlen
Ha Te Londonból el tudod dönteni, hogy ki játszott lelketlenül vagy akarat nélkül ill. szimplán rosszul, akkor ki fognak nevetni és nem vesznek komolyan. Hidd el, ehhez látni kell a meccset. Van olyan, hogy egy 21/3-as mutatójú játékos se játszott igazán jól, mert pl. közben szarul védekezett, vagy ezer kísérletből érte el a pontjait, vagy eladta a labdákat, vagy az utolsó mp-ben egálnál kihagyta a ziccert. Egy meccset látni kell ahhoz, hogy véleményt formálhass róla. Ha meg Silye cikkjei alapján írsz, az nem a Te véleményed. Érted?
Szóval ha jól értem, az embereknek csak arról lehet véleményük, csak arról fogalmazhatnak meg bármilyen véleményt, amit látnak.
Sajnálom, hogy nekem úgy is volt (van és lesz :-D )véleményem, hogy csak újságokból illetve fórumok hozzászólásaiból értesültem a dolgokról. Ehhez képest, nem is olyan rossz a véleményem, ha Sporttárs is sok dologgal egyetért, aki azért majdnem minden meccset látott.
szóval, akkor ennek a több hónapos hercehurcának tulajdonképpen semmi értelme sem volt.
Igazából nem a mondanivalóm tartalmával nem értettél egyet Tesóddal, csupán az zavart Titeket, hogy látatlanban írtam le ugyanazokat a véleményeket, amiknek kb a 90%-val egyetértetek...
Nem volt célom a fehérvári közönségről véleményt alkotni. Csak annyit írtam, hogy én úgy látom (látnám szívesen!), ha a csapat (a kispaddal, edzőkkel...) is egységes lenne, akkor a közönség is melléjük tudna állni, mint anno...
Én nem tudok lelkesedni egy széthúzó társaságért. És cáfoljon meg valaki, de nekem ez jön le!
Ne legyünk szélsőségesek, mert az nem viszi előre a dolgokat! Én nem látom, hogy ne akarnának, küzdenének a srácok. Minden hazai meccset láttam élőben, az idegenbelieket pedig felvételről. Kámi pókerarcú, Zé pedig bénázik néha, de ettől ők még akarnak. A többi edzői feladat: mindig a megfelelő ötös legyen a pályán, legyen taktikánk, startégiánk, figuráink, jókor jó ütemű cserék, faultok figyelése, játékpercek megfelelő elosztása. Ha ezek nagyjából(!) stimmelnek, nyerni fogjuk a meccseket.
Nos ha valóban egyetértünk ezekben a dolgokban, akkor nem értem mit vársz a szurkolóktól? Szerinted hogy néz ki, hogy ilyen teljesítmény után, még bárki is elvárná a szurkolóktól azt, hogy rekedtre ordibálják magukat??? Énmár azt sem értem, hogy a fenébe megy ki 1500 ember, minden hazai meccsre. Más kosárlabdafellegvárakban ilyen produkciók után (amikor is a játékosok a teljesítményükkel szembeköpi a szurkolókat (is) ) nem hiszem, hogy állandóan háromnegyed ház előtt játszana a csapat, szóval hatalmas szerencséje ez az Albacompnak, hogy a szurkolói nagy része, még ilyenkor is kiáll a csapat mellett, és elmegy a meccsekre.
És akkor még azt is elvárnák egyesek, hogy végig is ordibálják a meccset...???
Majd ha azt látom (vagy olvasom a neten) hogy a fiúk megdöglenek a pályán egymásért, akkor utána biztos én is elkezdek majd ordibálni (úgy mint rég) a meccseken.
Addig maximum 1-2 szép Hanga kosarat megtapsolok, mert ő megérdemli a tapsot (meg még 1-2 ember a mostani keretből, de a csapat nagyrésze nem)
ez a deffinicó néhány éve ráillett volna a szfvári szurkolók nagy részére, de mostanában más a helyzet.
Én már azzal is kiegyeznék, hogy amikor kikapunk, akkor tisztességes küzdelemben kapunk ki. A tisztességes alatt, azt értem, hogy a játékosok mindent beleadnak, megszakadnak a pályán...és uram bocsás, ha ezek után is kikapnak, akkor nincs más, elismerjük, hogy jobb (volt) az ellenfél.
DE
ne akarja senki sem elhitetni velem (még látatlanban sem) hogy Dombóváron +18ról, vagy éppen Sopronban, vagy Egerszegen, vagy Nyíregyházán (21 ponttal) úgy kaptunk ki, hogy a csapat semmiben nem hibáztatható, mert ők megdöglöttek a pályán, csak épp jobb volt az ellenfél.
Tegnap is kértelek, ma is kérlek (és amig nem válaszolsz addig kérni foglak) nézz a szemembe és mondd meg őszintén. Az idei 8 vereségünk alkalmával, hányszor lehetett elmonndani a csapatról, hogy mindent megtettek a sikerért, megdöglöttek a fiúk egymásért és a győzelemért??? (nem is kérem azt, hogy a szurkolókért is dögöljenek meg...azzal is kiegyeznék, ha legalább egymásért tudnának küzdeni)
Nem hiszem, hogy egy sportembertől olyan qrva nagy kérés az, hogy VISELKEDJEN SPORTEMBERHEZ MÉLTÓAN. Azaz ne buktasson szándékosan edző(ke)t, ne dobjon 0 pontot a volt csapata otthonában, ne vegye félválról a meccseket...
Azt hiszem a szfvári közönség az aranykorszakban már bizonyított, nem egyszer nyertük el a legsportszerűbb szurkolótábor címét, és nemegyszer volt olyan hangulat a csarnokban, hogy ha rá godnolok még most is beleborsozik a hátam.
De az, hogy most bárki is a szurkolókon keres fogást, és ezáltal próbálja a csapatot felmenteni, szerintem teljesen nélkülöz mindenfajta racionalitást.
Egyébként nincs itt elméletgyártás, tények vannak: Még mindig nem állt össze a csapat. Miért nem? Egyeseket sztárolnak, másokat mellőznek. Miért? Ennyi kidobni való pénzünk van? Erre írtam, hogy várjuk ki a szezon végét. Ha lesz eredmény, oké, ha nem, tiltakozás. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy ha belül nem rendezzük a sorainkat, veszekedés, sértődés, rossz hangulat lesz, akkor bukta lesz az eredménye.
Álljunk meg egy lepkefingásra! Zujovic tegnap egyetlen másodpercet se kapott! Egy gyenge ellenfél ellen, akik soxor zónáztak. Zujovic jó kezű, tripladobó emberke. Azt hittem, hogy azért nem játszott, mert a betegsége után még nem 100%-os. Írj nekem ebből a csapatból valakit, akinek nem volt rossz meccse! Nem tudsz. Ennyi erővel Kámit is kipécézhettük volna, Egerszegi játéka alapján. Persze az ugyanúgy hülyeség lett volna, mint ahogy Zujovics és Marci mellőzése is az. Nem igaz, hogy ez nem egyértelmű mindenkinek! :-)
megszakadás... igen ez az... név nélkül, egy-két spílerünknek nem esik le, hogy ez egy sport. nem sakkverseny, hanem fizikai sport. ahol fizikai küzdelem is lehet. ezen kicsit el kellene gondolkoni. a másik ami bassza a csőrömet, az az ásítozó kispad. egy pontig ez a játékos hibája (nem pörög, nem él) egy idő után viszont az edzőé (nem tartja fent benne a tüzet, pl azzal h nem játszatja)
Jól emlékszem, hogy akkor az utolsó 3 fordulóban kétszer is volt esélyünk megelőzni a tabellán az ASE-t ? Mert megadták a lehetőségét, csak nem tudtunk élni vele....
Nekem sem szívügyem ez az Albacomp már évek óta. Sajnos.
Részben isz-ákos által is hiányolt "megszakadok a csapatért" típusú küzdést nem látom, és ez baj, továbbá a csapat, mint egység hiányzik számomra mind a játékban, mind a hozzáállásban.
Mert túl a szakmai csemegéken (védekezés, támadásvariációk, kidolgozottság, improvizáció..) számomra attól olyan szép ez a sportág, hogy az az 5-10-12 ember+edzők+közönség egyként akarja a sikert. És ebben nem látok összefogást, már a pályán sem, sőt évek óta romlik a helyzet.
Hogy ez mennyire vezetőségi probléma, vagy mennyire függ a player-ek egyéni hozzáállásától, arra vannak teóriáim, de nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani.
A bérlettel meg én is úgy voltam, hogy először még "megvásárolt" helyem is volt, aztán csak ülőbérletem, majd álló, majd az sem...
Pakson sok a pénz tudjuk, több mint nálunk. Tavalyi keretük erősebb volt mint a miénk, nem beszélve az év eleji Kruscic bénázásról. Hogy onnan (asszem utolsó előtti helyről) döntőt játszottunk, az nagy szám volt. A döntőbeni söprést én nem tartom reálisnak, annyival viszont nem volt jobb az Ase, hogy itthon is kikaptunk. 3-1-es vereséggel kiegyeztem volna.
a Zujo-t meg jó lenne kitalálni hogy minek van. ha nem kap egy percet se akkor sose derül ki mit tud (lsd Forbes) ha viszont nem vagyunk rá kiváncsiak, akkor adjuk kölcsön vkinek, vagy küldjük el. semmi értelme hogy ott a padon nagyon szépen iszik a kulacsból és szakszerűen magára teríti a törölközőt
Minden szezonról külön kell beszélni. Tavaly a Paks mögötti 2. helyet reálisnak tartom. Nevezhetnénk sikernek is, csak ne lett volna az a csúnya söprés a döntőben.
Várjuk meg a történéseket türelemmel! Ha ezzel a kerettel nem érünk el semmit idén, ráadásul veszekedések, széthúzások miatt, akkor lépéseket kell tennie a szurkolóknak. Okosan, megfontoltan. A vezetőség veheti ezt ultimátumnak is.