Keresés

Részletes keresés

leanderek Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1927
leanderek Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1926

ez nem akar sikerülni csak nem értem miért no de nem adom fel:)

Magamról annyit, hogy bár van pár leanderem (kb10), de annál nagyobb képgyűjteményem kb 400 mindenféle szinű, ami képernyővédőnek van beállítva

leanderek Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1925
.
leanderek Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1924
:)
leanderek Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1923
 remélem tovább nem kötekedik velem a technika
leanderek Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1922

Kedves leander-rabszolgák :)

ezzel a két képpe kérem a belépőt a részemről igen tisztelt társaságba.

krampuszka1 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1921

Aha !:)

Látom már, hogy itt a kérdésemre részben a válasz :)

Előzmény: anblock_italia (1890)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 1920

Hát ez egészen fantasztikus !

Végignézve a képeidet, szeretném megkérdezni, hogy minden leandered cserépben van ?

Vagy van amit szabad földbe kiültetsz ? Ha igen, akkor cserepestől vagy anélkül ?

Előzmény: anblock_italia (1878)
sera Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1919

oke,igy mar vilagos! kösz :)

Előzmény: stiglinc (1918)
stiglinc Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1918

Bocs, de pár nap múlva még nem látsz semmit.

Próbálok gondolatolvasó lenni: szerintem rágica úgy gondolta, hogy most válassz ki néhány ágat, azokat vágd el a talajtól kb. 10 centire, egy levélpár felett közvetlenül. Válassz ki még 2-3 ágat, azokat vágd el mondjuk a talajtól 50 centire. A többihez ne nyúlj.

Így, amihez most nem nyúltál, azok az idén korán elkezdenek virágozni. Amiket 50 centire vágtál vissza, azokon új hajtások nőnek és nyár végén, szerencsés esetben, már virágozni fognak. Amiket alacsonyan vágtál vissza, az azokból előtörő friss hajtások valószínűleg csak jövöre nyílnak majd ezerrel.

Jövőre azokat kurtítsd meg alaposan, amikhez az idén nem nyúltál. Amely ágak, hajtások nagyon megnyúltak, felkopaszodtak, azokat is vágd vissza érzés szerint.

Így mindig lesz virágos hajtásod, meg olyan, amelyik éppen nő, és a következő évben nyílik majd. Az alcsonyan visszavágott és kihajtott ágak pedig azt biztosítják, hogy alul ne legyen csupasz, kopasz a bokrod.

(Én legalábbis így csinálom.)

Előzmény: sera (1916)
sera Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1917

Talaltam nehany nagyon jo informativ nemet oldalt.

Sok leander tartonak okoz hasfajdalmat a leander visszavagasa,sokan nem is tudjak,hogy egyaltalan szabad-e vagy ha..akkor mennyit.Szüröm le az olvasottakbol.

Altalaban a korai tavaszi ill. nyari metszest ajanljak az infekcioveszely ,de az öszi metszes elönyösebb az elhelyezes miatt.

Ami erdekes,hogy a sarga es feher szortiment alulrol eleg friss hajtast kap,igy nem meszesednek el,mig a piros es egyes rozsaszin valtozatokat ajanljak erösebben visszavagni az elmeszesedes  megelözese erdekeben,hogy aztan a  friss oldalhajtasok szaporodjanak.

Az elmeszesedes a levelek sargulasat is okozhatja,szerintem akkor nincs miert varnom ,a kerdeses oleander levelei valoban sargasodnak.

Ha ezevben vagom, a nyari viragzas attol függ,hogy milyen koran vagtam,tehat akar lehetne most is es hogy mennyit vagtam le belöle,na meg hogy mennyire napos nyarunk van.

Most olvastam a harmadolasrol is.Tehat,ha nem akarok virag nelkül maradni,akkor harmadolom,negyedelem vagy felezem az agak mennyiseget es ezzel a metodussal 2-3 ev alatt megujjithatom a növenyt.

Nno,ezeket szürtem le,remelem jol ertelmeztem. Most mar merszebben allok neki es kb. ertem,hogy mit takarnak a különbözö nyiszalasi metodusok :)

sera Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1916

Oke,holnap hozzakezdek tanulmanyozni azt  a par szal elfasodott agat,aztan par nap mulva összevetem a tapasztalataimat az elözö napiakkal es nyissz! :)))

Magot mar szedtem le roluk,megprobalom a vizbenvalo szaporitast :)

Előzmény: rágica (1915)
rágica Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1915
Amikor kiteszem a garázsból akkor szoktam. Jó alaposan körbetotyogom, úgy csinálok, mintha hű, de nagyon értenék hozzá. (Igaz én a garázsban nem férek hozzájuk, mert nagyon zsúfoltan vannak.) Próbáld ki! Ha az egyiket most metszed, hogy viselkedik? Nagyon hálás növény a leander! Jól tűri a mi "szeretetünket".
Előzmény: sera (1913)
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1914
Jön a hideg!!!!
sera Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1913
Tehat harmadolod az agak mennyiseget. Multkor meg kerdezni is akartam,mit ertesz harmadolason?
A megmaradt hosszu agakat is lerövidited vagy eleve ugy harmadolsz,hogy a hosszu agakat vagod ki???
Mondjuk olyan bena nem lehetek,mint a hazmesterünk,ez a majomhazi az erkelyünk elött levö aranyesöt vagta le összel,de tövig.

Mintha valahol a neten lattam volna a vagasrol illusztraciot,mindjart nekiallok megkeresni.
Nehezen visz ra a szivem,mert ez a ket nagy leander kivalo lenne a belatas ellen a teraszon,de vegülis ez sem allapot,ahogy van.
Es mit mondasz,meg a garazsban el kezdhetem megnyirni vagy varjam meg,mig kihozhatom öket?
Habar azt hiszem,mig ilyen szep idök lesznek naponta kihuzom öket,aztan ejjelre megint vissza.
Előzmény: rágica (1912)
rágica Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1912
Ezért szoktam azt a bizonyos harmados metszést alkalmazni. Az ágak 1/3-át vágom vissza. (Mármint az ágak számának kb. a harmadát, mert nehogy azt hidd, hogy számolgatom!) Így fiatalodik folyamatosan, de nem marad el a virágzás sem.
Előzmény: sera (1911)
sera Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1911
Igaz,irta Anblock ,hogy bizonyos okokbol elönyösebb az öszi nyiras,de ha most tavasszal nekiesek,akkor ezen a nyaron mit fogok latni??? :))
Egy megkopasztott tyukot vagy tolllazat is lesz rajta dus viragzattal??? :)
Ha mar felül megnyirom a gyökerzetet is meg kellene,igen nagynak tünik mar a földböl is kilatszik.
A kerdesem,ha tudna valaki valaszolni: tavaszi gyöker es agnyiras mit hoz erre a nyarra? es nem sokk-e ez neki igy egyszerre??
Előzmény: rágica (1906)
rágica Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1910
Írtam megint!
Előzmény: anblock_italia (1907)
rágica Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1909
Hurrá!
Kaptam egy levelet!
Előzmény: anblock_italia (1908)
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1908
Te kaptál választ Tőlem?
Előzmény: MeSeMo (1892)
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1907
Most megint írtam, de nem látom az elküldött levelek között, sőt, azt a kettőt sem, amikre ma már válaszoltam, tehát lehet, hogy valami nem stimmel.
Előzmény: rágica (1905)
rágica Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1906
Én úgy gondolom, nem lehet azt a metszést elszúrni! Legfeljebb nyáron rájössz, hogy mégsem úgy kellett volna. Jövőre majd úgy csinálod! Próbáld a formát, és a méretet alakítani vele! Ha most nagyon visszavágod, lehet, hogy nem, vagy alig virágzik. De jövőre annál inkább!
Előzmény: sera (1904)
rágica Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1905
Úgy látszik mi nem tudunk emailezni!
raagicakukaccitromailponthu
Előzmény: anblock_italia (1903)
sera Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1904

Most,hogy berangattam a növenyeket,tudatosult bennem,hogy a közepsö nem ussza meg a vagast.Alul eleg kopasz es elegge elöregedett szarai vannak.

Mondanom sem kell,hogy foggalmam sincs hol kell elnyesni,egyaltalan mit csinalhatok rosszul egy visszavagasnal??

Előzmény: sera (1896)
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1903
Most én küldtem neked.
Előzmény: rágica (1900)
sera Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1902
Vegülis ra kellett valami görgös megoldasra tenni.
De ezek igen gyengek,majd kell vennem erösebb kerekeket es valami nagyobb felületü deszkadarabra racsavarozni.
Ca. 100 kg lehet egy cserep földestöl,növenyestül.
A cserepet nem en talaltam ki hozza,igy vettem at,de iszonyatosan nehez meg magaban is.
A piros cserephordozoval viszont jol meg lehet fogni es olyan helyen is szallitani,ahova a kerekes megoldas nem optimalis. De az is ca. 75 kg-ig bir,hat feltem is,hogy nem birja ki a nagy suly alatt,elegge megereszkedett.
Előzmény: rágica (1897)
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1901
Erre gondoltam.
rágica Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1900
Akkor a cl...11 freemailes cím nem jó?! Küldd már el lécci a címemre a jó email címedet!
Előzmény: anblock_italia (1898)
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1899
Azt megfigyeltétek már, hogy a különböző példányok nem egyformán reagálnak a fagyra, például ez az egyik kedvencem, már egy két minuszfokot is megérez, ami abban nyílvánul meg, hogy a levelek széle előbb sötétzöld lezs, majd tavasszal megbarnul és a nyár folyamán elsárgul és leesik. Így szoktak felkopaszodni. Régen nyugodtan kinnhagytam minusz ötig, ma már legalábbis aggódom, mert ebben a kérdésben nálunk is a férjemre kell hagyatkozni.
anblock_italia Creative Commons License 2006.02.21 0 0 1898
Most sem sikerült.
Előzmény: rágica (1895)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!