Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Én Magyarral úgy vagyok, hogy ha kimegy rá 1-3 ezer ember, a tüntetésre akkor behalt, de ha kimegy mondjuk 100 ezer, az már Rogánnál is erősen odafigyelős
lesz. Meglátjuk. Én mondjuk 50-100 ezer alá nem tenném, jelenleg, kiderül.
Csak egy pontosítás: a fidesszel szemben soha. Soha nem beszélnek ki. Magyar kibeszélt, 14 éve nem láttam ilyet, biztosan nem szatelit,. A többi kiderül.
Én félek, nehogy egy Mihazánk-féle satellitpárt legyen. Még azt sem tartom lehetetlennek, hogy Lázárral össze fog állni. Lázár erősen pozícionálja magát. Még a fidesszel szembemenve is.
Teljesen egyetértek. Ráadásul a sok fész-haknija mellett van benne egy erre vonatkozó érzék, elég jól és jó ütemben teszi fel a kérdéseit, és intellektuálisan is tényleg ott van. Mondjuk ettől még szerintem 26-ban fog indulni, mert érti a politikát, nem fogja elkapkodni, de kíváncsi vagyok, március idusán hányan lesznek a tüntetésén, az már belövi. Én reménykedek, ilyen figura nem volt még a Ner-ben, akármeddig gondolok vissza.
Túl sokáig éltek ( már a felmenőik felmenői is) diktatúrában .... szinte természetes lehet nekik , vagy nem hisznek a változás lehetőségében és apatikusak . Talán ez is benne lehet ...
A napokban diliztem kicsit. Én azt nem tudom megérteni, hogy a rohadó nyugati kapitalizmusnál, amely elmossa a nemi szerepeket, stb ( elég baj), miért lenne jobb, ha ezek a geci militáns agresszív, katonailag primitív muszkák győznének, ezek a rohadt barbárok, akik a civil lakosságot ölik, és ha az utcán megszólalsz, hogy rossz ez a háború, elvisznek pár évre böribe. Kína még meredekebb, az Orwell, 1984, gondolatrendőrség. Tulajdonképpen ezeket az embereket mi mozgatja? A főnök-vallásosokat értem, a küldött figurákat is értem, na de itt elég jó fejű gyerekek gyúrnak arra, hogy jöjjön a totális diktatúra, amikor elvisznek embereket csak azért, mert kimondtak valamit, amit nem szabad. És nem látják a szörnyűséget ebben. Ez számomra felfoghatatlan, nincs ennyi kognitív disszonancia. Ezek az emberek agyonlövést szeretnének, ha valaki másként ugat. És értelmesek. Énnekem ez nem megy a fejembe.
Dehogy tették...én rájöttem, hogy te politikatechnikai, hatalomelméleti értelemben rendkívül laikus vagy, és innentől eszerint kezellek ( nem lekezellek, csak a félreértések elkerülése végett). Egyébként ki tette volna fel? Mindkét oldalnak rendkívül kellemetlen dolgokat állít, igen színvonalasan, értelmesen, értve a hatalom működését is. Nincs jelenleg létező olyan politikai erő bármely oldalon, amelynek érdeke lenne egy ennyire színvonalas politikai erőt létrehozni, amely mindkét oldalról szívja el a szavazatokat. Az ő fellépését ez a speciális helyzet hozta elő, szvsz. Elég karizmatikus egyelőre. Ez az 5 %, csak a minimum becslésem, simán lehet vezető ellenzéki erő is 2 év múlva, de ennek megítélése egyelőre a ködszurkálás kategóriája.
Magyar Péter zászlót bontott. Március 15-én indul a mandula. Szerintem van annyi esze, hogy az idei választásokon ne induljon el, de mondjuk ha 2026-ban ezzel a lendülettel és mondanivalóval, a sok kiábrándult jobb és baloldali szavazóval, ha addig ez kitart, nem jut be a parlamentbe, nem ér el 5 %-ot, én megeszem a kalapomat.
Egyvalamit meg kell hagyni Magyar Péternek! Hatékonyan összegyurcsányozta Orbán Viktort. Tele a netem ilyen tartalmú mémekkel, kettőt be is tettem a vonatkozó topikba. Kard által vész, ki kardot ránt? Meglátjuk.