Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Szia! Az egész felületre felvitted a lemosót és vártál vele, aztán kezdted vattával leszedni? Vagy kisebb részenként? Részletezd, amennyire lehet. Köszi B
Én a napokban régi Schicht Y vagonok átalakításába kezdtem (2g-s IC kosikat tervezek készíteni), és a festék eltávolítására az acetonmentes körömlakklemosós, vattás módszert választottam. Az eredmény magáért beszél, a festék teljesen lejött, a műanyag, kora ellenére nem sérült, nem lágyult. Ez a módszer időben is sokat takarít meg, max egy óra/vagon. Utána szappanos vízben lemostam a kasztnit, amivel a maradék lemosót is eltávolítottam. Ezek után majd jöhet a festés.
Ha nem akarsz forgóvázat szabni-varrni, akkor az általad betett mozdony forgóváza kis jóakarattal elfogadható. Ha jól emlékszem, talán 1 mm-el tágabb a tengelytávja.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy ki milyen modellgittet (putty=tömítőpaszta, kinek mi:) használ, és melyik vált be melyik nem, és hogy mennyibe kerül. Jaa meg fel szeretném venni a kapcsolatot egy olyan emberrel aki tud egy picit segíteni a coreldraw-ban és tud vizesmatricát nyomtatni. (Y vagonok magyarosítása végett)
Megsúgom: pontos rajzot még Istvántelken sem találsz. Odamész, megméred. És egyébként is, nem sokan építettek BDVmot-ot. Én konkrétan három emberről tudok (kettő nem fórumozik), meg még egyről aki próbálkozott, de az eredmény csak hasonlít a hernyóra... ami nincs, azt nem tudunk adni. Így jártál.
Tudna valaki abban segíteni, hogy melyik roco mozdony forgózsámolya alkalmas kiváltani a Fuggerth Csörgő forgóvázát? Itt gondolom a tengelyek távolsága a lényeges elsősorban. A tervem, hogy külön alkatrészekből szerelem össze a csörgőmet. A külseje megvan, a belsejét meg egy klón mozdony szolgáltatná. Szerintetek pl. a képen lévő alkalmas erre a célra? Gondolom ez a típus nagyjából mindenki kezében megfordult már... Köszönettel B
Papírmakettes oldalakon találsz letölthető kasznit, üsd be a gugli képkeresőbe , biztos kidob párat. A hajtást fejben tervezem, nem szoktam rajzolgatni.
Hűha, pár 100 forint, az eléggé kevés. ...Én 10 000.- számoltam, a fuggerth alkatrészekkel. Gondolom, a saját gyártáshoz meg kell tervezni papiron a hajtást, a kasztnit, hosszúságot, magasságot, stb.?
Nem nagyon számolgattam még, de mivel van sok alkatrészem és teljesen saját készítés lesz (rézmaratástól a gyantaöntésen át a festésig) így nem kerül többe pár száz forintnál.
Hm. Nálam 2 Fuggerth-es kocsi alváz lenne az alap, abban a egyik forgóváz helyén ki lenne vágva a motoros forgóváznak a hely, amiben tudna fordulni. A Motor, és forgóváz Fuggerth M41-es ből lenne. De az is lehet, hogy saját alvázat építek, azt viszont miből érdemes csinálni?
Üdv! Nézz be a MAKETTINFO.HU oldalra, balra fent: "fórum , csevegő"- azon belül találsz műgyantaöntés-topikot. (lehet hogy az indexen is nyitni kéne ilyen topikot??)
Szép napot mindenkinek! Épített már itt valaki Bdvmotot? ha igen akkor kérlek küldjetek képeket az építésről (persze ha nem titkos) és pár jó ,pontos jellegrajz is elkéne erre az email címre:tnagykristof@gmail.com a segítséget előre is köszönöm üdv:Nagy Kristóf
Szeretnék érdeklődni hogy a nagy mozdonyátépítések közepette
nincs-e vagy nem maradt-e valakinek fölöslegben:
- Piko H0 gorilla tetőre szigetelő porcelánokat (csiga), - és keresek Piko E 211 (e 11, e42) szintén ugyanezt.
Ha van valakinek bármelyikből egy egész mozdonyra való vagy legalább 75 százaléka megvan írjon erre az e-mail címre:horvath0828@freemail.hu árban megegyezünk!
Csak, félő hogy egy ilyen "szájápolás" után fog sem marad a szájban...
Úgy döntöttem, egyelőre nem áztatok, inkább a hagyományos, manuális módszert választom, 0-ás csiszolóval. Amúgy is a kéményátrakásnál, a tetőkapaszkodók, a fellépők kialakításánál, kell a kézimunka. Aztán, ha nem lesz jó, dolgoztam egyet az ördögnek és megy az egész a "levesbe", ázni... :-) A végeredmény összességében szerintem nem lett rossz. Ami észrevehető, hogy a bordázat kontúrja kicsit tompább lett. De összhatásában úgy érzem, nem rontja a képet. Nem tudom ez a képen mennyire jön át...