Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, mert hatalmas segítségre volna szükségem...
Rettenetes módon megsérült a 2004-es évjáratú 4 ajtós Lacettim csomagtér-ajtaja, ki kell cseréltetnem.
Tud valaki segíteni, hogy hol kapnék csomagtér-ajtót (lehetőleg a Dunántúlon)?? A márkakereskedőt ugyanis már nem szeretném szponzorálni, volt vele bajom épp elég...
Jó lenne, ha a felmerülő problémákat nem írnátok le, mert az autóm egyből produkálni kezdi ezeket!!! Most nekem is nyikorog a szervo. Én a téli gumira gyanakszom és a hidegebb nyirkos időre, remélem ezek kombinációja adja ezt a jelenséget!!! üdv
Azért még egy eset lehetséges, ha esős időben nem hallod azt a nyikorgó hangot. Van olyan helyzet, amikor a szilentek, vagy a stabilizátor rúd gumigyűrűi kezdenek megkeményedni és lassú haladáskor kis bukkanón áthaladás esetén, vagy álló helyzetben a kormány elfordításakor vékony nyikorgó, vagy fütyülésnek tűnő hangot hallasz. Ez azért van, mert a megkeményedő gumialkatrészek a víz által kis "kenést" kapnak. De ez nagyon ritka. Ez mondjuk abban az esetben sem igaz, ha a hangot amit említettél akkor hallod erőteljesen, ha végállásban tartod a kormányt. Akkor valszeg az előző jelenség van, szervo.
Sziasztok! Köszönöm a segítséget, megnyugtattatok, mivel semmi rendellenességet nem érzékelek. De nem állandó a hangjelenség, ma pl. nem is hallottam (eső miatt?).
Én már rengeteg szervós kocsinál hallottam ezt a hangot. Hol fütyült, hol morgott halkan de tény hogy ez üzemszerű hang. Nem hinném hogy rendellenességre utalna. Az én lacsimban is halkan morog a szervó ha álló helyzetben teljesen alátekerem a kormányt. (pl. parkolásnál, szűk helyről való ki-be állásnál) Üdv!
Általában minden szervónak van hangja. Főleg az elektrohidraulikusoknak, amikor az elektromotor elkezd dolgozni, ha kormányelfordulást érzékel.
Ezt a hangot (ha anormális hang van nálad) akkor hallhatod a legjobban, amikor végállásba kitekered a kormányt és úgymond gyengéden feszíted tovább. Ilyenkor hallani, hogy a kormányszervo dolgozna, akarná fordítani a kerekeket, de azok végállásban vannak, így az olaj a rendzerben csak dolga végezetlenül körbe-körbe visszaáramlik. Legalábbis valami ilyesmi történik nagyon leegyszerűsítve. Asszem. Ha gondolod, azért nézesd meg, de ha ez hosszú ezrek alatt jött elő fokozatosan, akkor kisebb az esély, hogy valami komoly rendellenesség van. Szerintem...valaki, aki jobban ért hozzá?
Még egy kérdésem van. 14 hónapos az SW, Elite felszereltséggel, 18 ezer Km van benne. Mostanában azt vettem észre, hogy a kormány forgatásakor nagyon halk, finom fütyülés szerű hang hallatszik, olyan, mint ha a szél fújna halkan. Ha állok, ha megyek, mindenképp hallani. Szerintem ezt korábban nem tapasztaltam (vagy sosem vezettem csendben?). Jelent ez valamit? Minden egyéb vonatkozásban jó a kocsi, más furcsát nem tapasztalok, elégedett vagyok vele.
Köszönöm a gyors reagálásotokat. Tudomásul veszem, hogy ez is egy "üzletpolitika", és megpróbálok egy elfekvő darabot találni valamelyik kereskedőnél. Ha ezt a kereskedő mondja el, ugyanígy bosszant, de belátom: nem tehetek egyebet, ha nincs más megoldás, a két gumit is megveszem majd. Remélem, ha ismét megtalál egy tavalyihoz hasonlóan ronda kátyú, a régiek közül lövi ki valamelyik gumit, arra legalább lesz majd tartalék....
Elvétve találhatsz valamelyik kereskedőnél visszamaradt darabot, sőt még olcsóbban is megkaphatod, ha már ott áll neki majd egy éve! :-))
Valamire való gumis egyébként tudja, hogy szinte minden évben variálnak valamit a mintákon, úgyhogy kicsi az esély arra, hogy egy-két év múlva egy darab ugyanolyan gumit találjon az ember. Mondjuk előre senki sem látja, hogy mikor változtatnak a mintán a gyárban, de nem kezdő gumisnak van tapasztalata már!
Ismereteim szerint sacc/köbö 2 évente 'profilt' váltanak a gumigyártók, melynek oka többek között az is, hogy az elhasználódott, tönkrement gumit minimum párjával /előírás!/ szerezze be a /fel/használó. Ez üzletpolitika.
A sok között, másik ok lehet az is, hogy minnél kevesebben járjanak kopott felületű köpennyel, ezáltal is javítandó a közlekedés biztonsága.
Természetesen minnél többen használnak külön 'nyári' és 'téli' gumikat, annál hosszabb lesz azok élettartama. Természetesen ez úgy korrekt, ha mindegyik önálló felnin van, s nem csak a gumik vannak cserélve /szálszakadás!/ egy adott tárcsán.
A biznisz, az biznisz...
Szvsz a jobb gumisoknak ezt illik tudnia...
Ritkán, de azért egy-egy kifutott szériás köppenyt be lehet szerezni darabonként is.
1,6 SW Lacettimhez SOS keresek egy darab 185/65 R14 LM18 Bridgestone téli gumit. Legnagyobb megelégedéssel használtuk tavaly, és amikor már tavasszal defektet kaptunk, abban maradtunk a gumissal, hogy majd most ősszel veszünk egyet. Feltettük hát a jó kis hancockot...Igen ám, de most derült ki, hogy időközben megszűnt a gyártása, csak LM 20-as lenne helyette, így ebből két darab kellene...
Azt sem értem egészen, mi a difi az LM 18 és 20 közt- tán a mintázat? Szerintetek egy ilyen infot - hogy megszűnik a gyártás - tudhatott már tavaly a gumis szaki?
a léneg az, hogy fizikailag elfér, és ez jó hír! Az, hogy mennyit fogyasztok, meg mennyit mutat a műszer, másodlagos, legalábbis nekem. Átl. 7 liter alá úgyse lehet menni a fogyasztásban.
Azonban, ha a sebességmérő ab werk csal és erre még szuperponálódik a gumiméret eltéréséből adódó csalás, akkor a végén a sebességmérő csak arra lesz alkalmas, hogy egy műszerrel több legyen a műszerfalban, ami mozog.
Ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mennyi is a valóságos sebessége a járműnek.
Persze GPS-szel ki lehet mérni, már akinek van ilyenje! :))
4% eltérés sebesség szempontjából nem a világ. Pláne, hogy a sebességellenőrző készülékek is bizonyos tűréssel dolgoznak, meg amúgy is kb. 10% -on belül még toleránsak a rend őrei. Ha számít rá az ember, hogy nagyobb kerék van fent télen, akkor nem feszegeti a szabálysértés határait, hanem pár km/h-val kevesebbel rongyol. :-)) A jogsielvétel meg általában nem ezen a négy százaléknyi túllépésen múlik legtöbbször.:-))
A 185/65-ös jó rá. Simán ráfér. 5-6,5 collos felnire rátehető. Nekem is ilyen téli méret van a Lacsin. Semmi gond nincs vele. Az átmérője 26 mm-rel nagyobb,/gyártmánytól és mintázattól függően pár mm eltérés lehet/ vagyis a középpontból mérve 13 mm-rel magasabb mint a gyári. Egy körbefordulásra 1.04 -szer hosszabb utat tesz meg mint a gyári. A tényleges megtett kilómétert mindig úgy tudod kiszámolni , hogy a KM állást beszorzod 1,04-gyel, így tudod a helyes fogyasztást is kiszámolni. A sebesség a mutatott értékhez képest szintén 1,04-gyel töb lesz.
Mikor utoljára itt jártam még csak pár autó volt itt.
Lehetne egy kérdésem?
Tudnátok olyan listát is nyomni aki a Magyar Daewoo-Chevrolet Klubot is látogatja?
Mert olvasva a sorok között láttam pár ismerős nevet.
Az lenne a kérdésem ha terveztek találkozót akkor mikor és hol? Illetve mi lenne ha 2006.11.04-én páran aki persze szeretne lejönne a mi klubunk következő talijára, ami a Lurdy-ház parkolójában szokott lenni.
Ha volna érdeklődés erre, nagyon szivesen látunk minden kedves érdeklődőt.
Lehet hogy Ti többen lennétek mint mi.
Viszont annak is örülnék ha többen néznétek be a klubba.
Üdv! A következő címen könnyen kiszámolhatod, kiszámolhatjátok a váltóméreteket! Az általad adott méret a gyárinál 25 mm-rel magasabb, ez már határértéken túl van.
Egy hete vettem egy SW-t, 2004 decemberi, 32 ekm-rel. Itt a fórumon már régóta olvasgatok és emlékszem néhány dologra, amit garanciában meg tudtatok csináltatni. Most voltam a 30-as szervízen, Vácra vittem (mert azt többen ajánlották), Schekk Kornélhoz került az autó. Szóltam a kilincs kopása miatt, annak fényezését áttettük a következő szervízre, viszont az első oldalablakok karcolódására azt mondta, hogy az nem tartozik a gariba, mert az külső behatás, a por miatt olyan. Ezzel a problémával már más is szembesült, hisz korábban olvastam róla, de hogy neki(k) hogyan zárult az ügy nem tudom. Ki tudtátok cseréltetni az ablakot, vagy maradt a karcos?