Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4717

Igazi xar idő volt ma, a kutyákat is befújta a hó.Még jó, hogy tegnap leszivattyúztam a vizet a kertről, van helye a hónak.

Ferri-hurri, esküszöl, hogy lesz idén tavasz?

Előzmény: Veszpremi (4715)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4716
Csodalatos meleg nap! Az utcakon mindenki rovidujjuban, harisnya nelkul. . .

Hetvegere jon a ho.
Veszpremi Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4715
Köszike, a mail szinte előbb jött, minthogy ide beírtam. Mégegyszer gratula és sok sikert! Aztán majd arról is mesélj, hogy milyen a meló.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (4714)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4714
Okkés, majd mindig írok, csak kell egy laptop! Csak kell egy kis idő hozzá, mert nem fizetnek túl. Küldtem mailt.
Előzmény: Veszpremi (4713)
Veszpremi Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4713

Na végre Szeged is kapott egy kis simogatást a téltől, mert ez csak az, ahhoz képest, amit mi itt a Balaton-felvidéken általában kapunk. ti el vagytok kényeztetve ott, a napfény városában! :))) 

Nálunk is végre lecsillapodott a 100-al fújó szél és most még úgy tűnik, hogy a ház is kibírta. Nem volt könnyű, ilyen szél itt is csak ritkán fúj. A Balcsit meg kicsit kilöttyintette a déli oldalon, amit a média (és politika) fúj föl nagy lufira.

Gratula neked, ifjú OMSZ-osnak, és várjuk az egyre pontosabb prognózisokat, na meg valami normálisabb időjárást is! Most már majd rajtad is számonkérjük! Mail ide jöjjön: balaton2000 kukac yahoo.com.

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (4708)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4712
Akinek csak tudtam, met publikus volt a mailja annak elküldtem a szüveget. Közben havazik továbbra is. Holnap 6:00-kor kelek, Luciának csinálok pár darab képet a Nap-keltébe!:)
moonshadow Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4711

"Egyiket sem tették jobb helyre."

Vannak akik nem mennének el máshová lakni, meg egy egész települést hová tudsz költöztetni, hiszen mindegyik föld valakié.

De van más ok is.

A Tisza  régen nem volt szabályozva, ezért elég nagy területen el tudott terjeszkedni a felesleges víz.

A szabályozás után nem maradt akkora ártér amekkorát egy ritka nagy áradás során elfoglal a folyó, tehát ahhoz, hogy ne öntsön ki, szükségképpen magasabb gátak kellenek.

Ha viszont ez a magasabb gát valahol átszakad vagy nem elég magas és kiönt a folyó akkor visz mindent, holott lehet, hogy az 1500-as években is meg volt már az a hely és akkoriban mivel nem volt szabályozott kis mederbe terelve a folyó, ezért nem fenyegette a falut mert helyette valahol a pusztában hömpölygött a földeken.

Előzmény: rferi (4707)
moonshadow Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4710
nekem küldheted. :)
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (4708)
moonshadow Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4709

Ez mondjuk nem csak az ott élők hibája lehet, az önkormányzatok a pár tíz éves száraz periódus alatt gondolván, hogy ez már végleges, kiparcellázták ezeket a területeket.

Előzmény: rferi (4704)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4708

Szép estét! OMSZos vagyok mostmár. S hihetetlen mi van itt Szegeden!! Holnap reggelre készítek képeket! T most -1fok, a szél gyengült, a hó vastagsága 12-15cm , ahol összefújra ott 30-50cm nagyon durva a helyzet errefele, nagy hófúvás nyomok mindenfele. A legtéliesebb nap eddig a szezonban.

Az eskü szövegét e-mailban küldöm akinek kell.

rferi Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4707

Én azért nem kezelném árnyaltabban a dolgot, mert mindenki mindenért tud hőbörögni ebben az országban, csak pont a fontos dolgok sikkadnak el.Azokért mintha soha senki sem akarna hőbörögni!?

Biztosan emlékeztek arra, mikor a kétezres nagyárvíz után az állam építette ujjá sok ember házát.Egyiket sem tették jobb helyre.

A következő árvíz ugyanúgy el fogja vinni.

Mindezt a mi pénzünkből.Én nem irigyeltem azoktól az emberektől azokat a házakat, szerencsétleneknek az egyetlen túlélést jelentette.

De könyörgöm: miért ugyanoda? hogy a legközelebb megint fizethessek?

Na mindegy, ez már politika, itt nincs helye, csak hát .....

Előzmény: onobody (4705)
onobody Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4706

Huhhh.. ha most jól belegondolok , bár én nem vagyok szegény , Hódmezővásárhely egyik legmélyebb pontján a :   HÓD-TÓban   lakok.

:)  

Üdv onobody

Előzmény: onobody (4705)
onobody Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4705

Hm...m, Hmmm ... Azért árnyaltabban kezelném a dolgot.

Például a  cigányoknak , amikor letelepitették őket , mindig a legvackabb területeket  adták!!!!   -Cigánygödör

- Cigánytó     stb....

Na  meg ha most épikezni akarzs egy faluba , vagy egy kisvárosba , akkor az önkormányzatok ingyen adják a szar területeket , hameg van pénzed akkor

megveszed az 5-10 millás telkeket.

Sajnos a végén szegények szívják meg !!!!

Üdv   onobody

Előzmény: rferi (4704)
rferi Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4704

Én meg azt nem értem, miért nem értik az emberek....

Néha elcsodálkozom, és azon gondolkodom: tényleg ennyire bamba a magyar?

(a "legszebb" nekem az, mikor sirdogál az ártéri háza romjainál szegény szerencsétlen: "már harmadszor viszi el a víz a házamat."

Egyszerűen nem is értem, kétszer elvitte, miért rakja oda harmadszor is? Miért nem kér/követel valami felsőbb megoldást, hogy máshova tehesse?)

Előzmény: moonshadow (4703)
moonshadow Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4703

A talajvíz feljött rendesen, most 65 centire van lejjebb a talajszinttől.

Egyes részei a falunak meg lentebb van mint ez a domb ahol lakunk..

Az elmúlt pár  száraz évtizedben sok helyet beépítettek a faluban, ahol azelőtt "laposok" voltak és most a víz pedig évről évre visszaköveteli a helyét, az ott lakók meg nem értik, hogy mi van...

Előzmény: onobody (4699)
Áfony Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4702

Nálunk ma délelőtt 10-től esik sűrű apró pelyhekben a hó, már 2-3 cm vastag , a szél hordja rendesen,  -1 fok körül van.

ZsuR Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4701
Hatalmas tornado kitorest lattam most a hiradoban - videora vettek Kansas Cityben. A hirtelen nagy meleg. . . nagy a pusztitas utana :((
ZsuR Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4700
Mai elorejelzes: 76-78 fok F (24-26 fok F).

Megall az esz. . .
A tegnapi esos nap utan nagy a para. Kineztem az ablakon reggel, nem hittem a szememnek, latni a sasliliom sort! Mindjart kimereszkedek es csinalok fenykepet rola a Viragoskertbe.

onobody Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4699

Ja ... , valóban vicces ez a globális felmelegedéssel járó hideg és csapadékos idő.

Én azt vettem észre , hogy az EU- ba lépésünk óta a száraz sztyeppei klimánk

nyugateurópai óceáni éghajlatra váltott  :)

Üdv   Onobody

Előzmény: moonshadow (4698)
moonshadow Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4698

Itt is szél, gyakori ismétlődő viharos széllökésekkel, ráadásul közepes pelyhekben esik a hó.

De jobban aggaszt, hogy Spanyolban már állítólag 20 fok van.

Úgy vélem, hogy ha hirtelen bejön a meleg idő, a környező hegyekben lévő 1,5-2x-es hómennyiség szinte egyszerre olvadhat el pár nap alatt, ami akár nagyon nagy árvizet is okozhat.

Egyébként évek óta későn jön be az igazi tél és most is februárban jött csak a java. Ez a klímaváltozás? Ez már tendencia lesz?

Miközben a Magyar klímaváltozás hatásait modellező tudóscsapat szárazságról papol, évek óta ismétlődően sokkal több a csapadék és a belvíz, ráadásul áradások valószínűsíthetők.

rferi Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4697

Pesten is!

Vízszintesen esik a hó, apró szemekben, nem túl jelentős.

De a szél viharos.

A hétvége nálunk jó volt, végig olvadt, jó meleg volt, majdnem eltűntek a hókupacok, de most.....

Előzmény: onobody (4696)
onobody Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4696

Huha , hatalmas hóvihar , teli a padlásunk hóval !!!!

Remélem eláll hamarosan , mert gondok lesznek .

Nagy hókupacokat épit a szél , a kocsit már tuti hogy ugy kell kiásnom.

Üdv   onobody

Lehet hogy mégis összejön az az iglu :)

rferi Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4695

Mire esküszik egy meteorológus?

Elmeséled majd az eskü szövegét?

Nem nagyon tudom elképzelni se....

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (4692)
rferi Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4694

Kisérted a szellemeket, kisérted ......

:))))))))))))

Előzmény: Tozatu (4689)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2006.03.13 0 0 4693
Jó reggelt! Hófúvásos havazás van kinnt, igazi zord téli idő. T=-2fok, Rh 88%. Indulok Bp-re, a következő beírásom már OMsz-es lesz,ha minden igaz!:)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2006.03.12 0 0 4692

Az alapazél erős fokozatú viharos lökésekkel. Nyomást gyakorol az ablakomra, süvíz a párkány és a kinti fák és a vezetékek. Nem lehet aludni, ez már ítéletidő!:) Méltó kezdete a holnapi eskü letétel és szerződés alírásnak.

T=0,7fok , P=1012,7hPa, Rh 68% amely a havazás alatt felugrott 81%-ra.

ZsuR Creative Commons License 2006.03.12 0 0 4691
Atyauristen - mi van ott???

Remelem nem gyuruzik be . . .

Az eesz hetvege szinte hihetetlenul szep volt - nem bosszantaskent mondom - volt ma kis zaporeso-zivatar, de ha a pentek-szombat-vasarnapot nezem, az egyenleg meses.
Előzmény: Veszpremi (4686)
Tozatu Creative Commons License 2006.03.12 0 0 4690
Segítség, akkora szélvihar van, hogy megemeli a redőnyöket!
Előzmény: Tozatu (4689)
Tozatu Creative Commons License 2006.03.12 0 0 4689
A vadiúj csapmérőben 25mm-t találtam felolvadva.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (4687)
Veszpremi Creative Commons License 2006.03.12 0 0 4688
Itt jócskán mínusz van, és szinte orkán-szerű széllökések egész nap. Ha hó lesz, akkor ítéletidő lesz március idusán :(((
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (4687)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!