Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
Oda-vissza mászkált emberem meg köztem, és nem ám, hogy megfordítjuk, hanem minden fordulónál leült, aztán popsi égbe, felállt, és röhögve ment vissza :))
Megpróbálhatjuk, én vagyok a szűk keresztmetszet, mert reggel 9-re ügyfélhez megyek, de igyekszem vissza. Zsuzsi délben elhozza az oviból Marcellt, aztán legfeljebb nélkülem találkoztok, ha nem érek vissza.
Ha jól emlékszem, manoéknál nemcsak hétvégén van láthatás. Betegség esetén szerintem beleférne, hogy kimaradjon. De mindegy, Aliz már megválaszolta úgyis. :)
azert az ilyen kicsiknel ha egy hetvege kiesik, az sok. (nalatok ugy emlekszem, nagyobb a gyerkoc)
Szvsz Mano jol csinalja, bar az en gyerekem kisebb, megis elviszi az apja egesz hetvegekre, sot pl. a jovo heten vasarnaptol vasarnapig, de o ehhez sozkott hozza, jol viseli. A nyartol felek, egy honap folyamatosan, az rengeteg :(((( (marmint hogy egy honapig az apjanal lesz, es engem kozben nem lat)
de azt latom, hogy ha az apjat nem latja egy hetnel tovabb, akkor hianyzik neki, kerdezi, keresi. pl. most a szunetben nem vitte el kedd este, mint ahogy evkozben szokasosan (epp azert vezettem be a kedd estet, hogy igy nem csak kethetente egy hetvegere latja az apjat, hanem heti gyakorisaggal), es hianyzott neki, mondta is.
Pillanatnyilag így a legoptimálisabb hidd el. KÉsőbb úgyis változni fog, hiszen egyrészt jön a jó idő, akkor direkt hazsnos is lesz ha kiviszi magával a szabadba, aztán később nagyobb lesz a gyerek, és akár egyszerre elviheti több napra, és ezzel csökkennek az állandó lakásban történő láthatások. Gondolom ennek ő is jobban örülne, nem hiszem, hogy akkora kéjmámor neki a volt anyósa házában találkozni a gyerekkel még akkor is, ha már külön lakrészük van.
A számitógépet egyébként megtéríti, azonnal adott a lányomnak pénzt a javításra és ha nem lehet javítani akkor vesz egy újat. Nem akarattal csinál ő ilyeneket, egyszerűen ilyen szétszórt mióta él.
Laci, A gyerek e hó 28-ára de. 11-re kapott időpontot, szóval kora reggel indulunk Győrbe (a férjem meg én is, mert miért ne nézzük meg ujra a várost, hiszen nagyon teccett a multkor is), és gondolom olyan 2-3 óra körül indulunk haza, mert addigra már nagyon ki lesz ütve a kölyök, és erős reményünk van, hogy a hazafelé utat végigalussza.
Ha ebben az intervallumban valamikor össze tudunk futni, akkor szóljál.. :-)
Véletlenül sem bántólag írom vagy ilyesmi, de szerintem ki kéne találnotok valami más megoldást a láthatásokra. Ha meg Iván beteg, akkor egyszerűen meg kell mondani, hogy a gyerkős beteg, úgyhogy otthon marad. Nálunk is így volt, az ex telefonált hogy beteg a kissrác, és akkor elcseréltük a hétvégét a következőre. Tönkre fogsz menni ebben az egészben, basszus...
Jól van, tudom én, bocsánat, csak Alíz írásából úgy lehetett érteni, hogy a gyerek rajzolt... Embertől kérdeztem, mit lehet ilyenkor csinálni, ő volt olyan hülye, hogy azt mondta, le kell cserélni a gyereket, de ő mindig ezt mondja... (gyerek sütit dugott a videóba, micsináljunk? - Cseréljétek le! :-)
Exet ne sajnáld, bakker, legyen már benne felnőtt ember létére annyi felelősségérzet, hogy odafigyel, ha meg nem, akkor bizony így járt...
Bocsánat, 11 előtt kezdtem el a hozzászólást, még mielőtt beírtad a megoldást, csak közben valaki nekiállt fényképeket nézni a gépemen, ha már nem visszük ki az Állatkertbe.
Az Ember hétfőn megnézi, hogy van-e náluk monitor.
A helyedben elgondolkodnék rajta, hogy beengedjem-e a jövőben az exet a lakásba. Tudom, hogy Ivánnak akarsz jót, de azt hiszem, ez nem azt jelenti, hogy K. átjáróházat csinál az otthonodból, és úgy viselkedik, mint egy felelőtlen kölyök. Szvsz azzal, hogy biztosítod számára a lehetőséget a láthatásra, azzal letudtad a te részedet, a helyet és a programot oldja meg ő. Ha jól emlékszem, Cesete járt hasonló cipőben sokáig, és elég nagy megkönnyebbülés volt számára, mikor végre megszüntette a csatateret a lakásban. (Őszintén szólva én legkésőbb a karácsonyi kis műsoránál tiltottam volna ki a lakásomból, mikor nem engedett fel anyósodékhoz. Ez vagy kölcsönös, vagy kapja be.)
Persze, értem én, hogy miért volt/vannak nálad a láthatások. És teljesen természetesnek tartom, hogy Iván miatt maximálisan igyekszel teret is adni.
Egy ilyen eset mellett viszont én nem mennék el csak azzal, hogy rendezze a kárt. Egyrészt van a lakásodban más műszaki cikk is és a jelek szerint (bár erről már máskor is írt Alíz) semmi tisztelet nincs benne afelé, hogy a te otthonod már nem az övé. Nem vendégként viselkedik. Másrészt szintén a jelek szerint nem figyel teljes gőzzel Ivánra sem. Tudom, baleset mindig, mindenkinél. bárhol előfordulhat. Huh, nagyon nehéz lehet. Gondoldjátok át azért, hogy tényleg muszáj-e beengedned őt. Ha nem tudja elvinni Ivánt egy-egy betegség miatt, attól még nem fog elszakadni az apjától a gyerek. Tudomásul kell(ene) vennie, hogy ilyen hétvégék is lehetnek.
Mano, ez még mindig jobb, mintha a gyerekkel lenne szétszórt, nem figyelne rá, veszélyeztetné. A muszaki cikk cserélheto... Sajnálom a laptopot :/ Egyszer csak felno ez a pasi is.
nem a gyerek volt, ő csak játszott egy golyóstollal, a kárt az okozta, hogy az apja rajta felejtette a laptopon a tollat és úgy csapta rá a fedelét. A zorró betű sem karcolás, hanem olyan alakban repedt meg a monitor, ahogy belenyomódott a billentyűzeten felvő toll. Most mit mondjak?
Egyébként sajnálom az exemet, mert ez most tényleg drága mulatság lesz, én ellenben nem engedem meg magamnak azt a luxust, hogy ne fizettessem meg vele.
Beszéltem vele, megtéríti a kárt. Ha rendbehozhatatlan, akkor nekem adja az ő laptopját (ami nekem nem kell), vagy vesz egy újat 120 körül. Figyelj, ha nem nálam lennének a láthatások, abba a gyerek beleőrülne. Nem bírja a szétszakítást, az ingázást. És nem akarom elszakítani az apjától, amíg igénylik egymás társaságát. Bár most a Fehérlófiát nézik az emeleten, ami szerintem nagyon nehéz egy hároméves gyereknek, de már háromnegyedig megnézték és ha nem nálam, akkor máshol néznék meg. Igen, nekem könnyebb lenne egy hanyagolóbb apuka, de nekünk ilyen jutott, nekem az agyamra megy, a gyerek viszont imádja. Majd ha jön a tavasz, nyár, úgyis folyton játszóterezni és gellérthegyezni fognak. Akkor majd kevésbé lesznek veszélyben a műszaki cuccaim. :-/
És sikerült az ex-el beszélned azóta? Szándékában áll mondjuk kifizetni az okozott kárt? Mit tervezel, a jövőben hogy szervezed a láthatást? Ezek után is beengeded egyedül a lakásodba?
ha nem hurcibálni kell, akkor rá tudsz dugni a laptopra monitort, és mint asztali gép használod. Körülnézzek jövőhéten monitorért? 15-ös nagy valószínüséggel lesz, ingyen vagy olcsóért.
Nem a gyerek által okozott kár a gáz, hanem az, hogy az exem rácsapta a laptopot a tollra. Értitek. Ott maradt a toll a billentyűzet fölött és mivel már nem bírt a gyerekkel, lecsapta a tetőt. Az eszem megáll, hogy engedhette, hogy Iván a kezében egy golyóstollal számítógépezhessen! Én sose engedem, hogy hozzányúljon a géphez, és amint nem figyel már a játékra, kikapcsolom a laptopot! nem mellesleg igyekszem a minimumra csökkenteni a számítógépezést.
A kurva életbe.
Egy nagy fekete paca látszik a monitoron belül (gondolom kifolyt a zselé a tft monitirból) és csíkok látszanak, ennyi.
Emberek, ilyen nincs. Tegnap az exvejem vigyázott a gyerekre. Amúgy apás hétvége lett volna, ilyenkor pénteken alvás után elviszi magához vagy a szüleihez a kölyköt, ott is alszanak, és csak szombaton hozza haza, de a kicsi belázasodott, így ez kútba esett. Namármost ezt ellensúlyozadnó itt maardt egészen este fél 10-ig, merthogy manojoe ügyeletes volt, ilyenkor délutános és este 9-ig tart a minkaideje.
Mielőtt manojoe hazajött volna elköszönt, hogy a gyerek már alszik, ő elmegy. Hát kiderült, miért nem várta meg a lányomat: este be akarta kapcsolni a lapotopját, és nem tudta, ugyanis a gyerek az apja felügyelete (vagy nemfelügyelete) mellett egy jó nagy Zorro betüt rajzolt a képernyőre golyóstollal, azóta a laptop hazsnálhatatlan. De még csak nem is szólt róla... ellenben sürgősen kikapcsolta a mobilját, hogy még csak le se baszarinthhassa a lányom. :-(
Hát ne tudjátok meg, hogy manojoe milyen ideges lett! De én is... most hogyan lehet megjavítani ezt a laptopot, ki lehet dobni, vagy mi van???
"ha valaki kiejt a száján még egy fejlsztő/pszichológus/akárkicsodát, akkor egyrészt sikítok, másrészt fejbeverem."
:DDD Bocs, de nagyon röhögök... kicsit én is így érzem magam, ne haragudjatok, de nem hordhatom ennyi helyre a gyerekemet, azt az időt, amit a Tökéletes Szakember megtalálására fordítanánk, tölthetnénk tartalmas kikapcsolódással is. Nem akarok nem bízni a gyerekem kezelőjében. ha ő azt mondja, hogy vigyük a menőmanókhoz, majd visszük. Szaska, természetesen a pszichoneurológusnő fogja tornáztatni, nem a szemész / fonográfus. :))
Tényleg nem tudom min húztad fel magad, én pl köszönöm a javaslataidat . Csak manojoe idegeit kissé megviseli ez az egész a z árakkal megspékelve különösen. Ennyi.