A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Elektronikai műszerész középiskola után villamosmérnök felsőiskola, meg PLC programozó végzettségem van. Mindegyik kiváló minősítéssel. Utána magam tanultam tovább elméleti fizikát, mert érdekeltek, hogy mégis hogyan működnek az elektromágneses hullámok, meg a többi dolog, igen mély meglátási szinten. (és ezek már általános iskolától foglalkoztattak...)
Van olyan jó ismerősöm, aki orvos végzettségű, ennek ellenére tájékozottabb a fizikában, mint a legtöbb hivatásos fizikus. Szóval a végzettség nem jelent semmit.
Ha jól értem, te sem vagy fizikus.
Hogy jön ide a bitcoin?
Pénzügyi tanácsra lenne szükséged? Ezzel nem szolgálhatok.
Szerinte az fizikai sebesség, ha a vetülő fényfolt vándorol a falon, mert meglengetik az elemlámpát. Ezt a hülyeséget még egy nem kiváló általános iskolás sem veszi be.
Kizárt, hogy a szuperfizikusnak szakképzettsége, szakmája legyen. Sérült a kognitív-logikai agyi apparátusa, és ezt nem fórumos, odamondogatós szarkazmusból fogalmazom így. Ezt még belátással lehetne kezelni, de pechjére a pofátlan cinizmusa 110%-al funkcionál benne.
A képességei határát valamilyen betanított szakmunka szintjére lehet belőni.
Mint egy bezárt csimpánz a ketrecében, aki rájött, hogy az egyik ágról át lehet ugrani a másikra.
És már azt hiszi, hogy érti az egész világot.
"Én szabad gondolkodó módon képeztem magam. A könyvekből úgy fogadtam el a laírtakat, hogy magam is mélyen utánagondoltam, elemeztem, megvizsgáltam."
Gondolkodni annyi, mint kételkedni. Ha te sohasem kételkedtél abban amit olvastál, akkor soha nem is gondolkodtál. Talán vizsgáld meg Jánossy Lajos életútját, aki 10 évig tanította a relativitáselméletet Angliában. De végül mégsem szégyellte bevallani, hogy minél meggyőzőbben tudta előadni, annál inkább rájött, hogy nem stimmel az egész. Ő majdnem szabadgondolkodó volt.
Te messze vagy ettől, szűk korlátok között vergődsz, és azt hiszed, hogy szabad vagy. Persze akinek nincs igénye, hogy szétlásson a nagyvilágban, az érezheti magát szabadnak egy ketrecben is.
"...a rendes fizikán belül dolgokra. A ti "fizikátok" teljesen kívül esik az értelmen. "
Tehát szerinted van "rendes" fizika, amiben te hiszel, és az összes többi értelmetlen.
Az én fizikám nem az értelmen esik kívül, hanem a te fizikádon van messze túl.
Ennyi erővel odamehetnél a láthatóan szakadt, írástudatlan csöveshez, hogy mégis. mi a baja Shakespeare-rel.
Már megbocsáss, de te is ugyanolyan nyomorúságos szerepjátékossá húzod le magad, mint ez a szuperfizikus. Látni rajtad, hogy képzett vagy, de azt is, ahogy megtagadod szakmai önmagad, az ilyen kérdésekkel.
😄😄😄 Röhelyes vagy. Mint egy összeesküvéselméleti aktivista.
Én szabad gondolkodó módon képeztem magam. A könyvekből úgy fogadtam el a laírtakat, hogy magam is mélyen utánagondoltam, elemeztem, megvizsgáltam. Sőt, újra, és újra, ahogy egyre erősödtem. Ez az egyetlen jó módszer van. Sajnos van igazság abban, amit most írsz, de az nem a fizikátokra vonakozik, hanem a rendes fizikán belül dolgokra. A ti "fizikátok" teljesen kívül esik az értelmen.
A jövő fizikája nem az agymosásra, hanem az önálló gondolkodásra épít.
Nem félrenevelt végzős diákokat bocsát ki az agymosodából, hanem olyan gondolkodó fiatalokat, akik képesek kreatív megoldásokra.
Ennek hatására a tudomány soha nem látott fejlődésnek fog indulni. Megszűnnek a dogmák, nem lesznek tabutémák. Persze ez nem azt jelenti, hogy szabad utat kell engedni a tudományos alap nélküli fantáziálásnak.
A jelenlegi "modern" fizikának ugyanis éppen az a tragédiája, hogy egyik részről megakadályozza a valóban tudományos, de a jelenlegi paradigmába nem illeszkedő kutatásokat.
Másrészt a tudományosság látszatát mutatva szabad utat enged olyan tudománytalan kutatásoknak, mint amilyen a feketelyuk-ütköztetés, az időgép-készítés, a féreglyuk-keresés, stb.
Képzeljük el, hogy mekkora tudományos fejlődés lehetne a világon, ha az őrületes mennyiségű pénzeket valóban tudományos célokra fordítanák.
A középkorban a tudósok megregulázását az inkvizíció végezte.
Giordano Bruno-t megégette, Galilei-t megkínozta és házi őrizetben tartotta.
Az új tudományos nézeteket egy külső erő nyomta el.
Ma is elnyomják a az újszerű tudományos gondolatokat, de az elnyomó nem egy külső hatalom, hanem a hivatásos tudósok egy csoportja, akik markukban tartják az egész tudóstársadalmat. Ők döntik el, hogy mi a helyes elmélet és mi nem, ők döntenek a kutatási irányokról, a kutatási pénzekről.
És ők azok, akik ellehetetlenítik azoknak a kutatásait, akik nem állnak be a sorba.
Ők azok akik az egyetemeken kitermelik a bólogatókat.
Ők azok, akik ráerőltetik a fiatal generációkra az egyoldalú oktatást, mert csak az ő tankönyveikből szabad tanítani.
Aki mégis gondolkodni mer, annak nem engedik, hogy elvégezze az egyetemet. De ha mégis átcsúszik, akkor később távolítják el a tudomány környékéről.
Így működik a "sötét újkori" inkvizíció. Nem annyira durva, mint a középkorban, de annál alattomosabb.