Igen, én is örültem, amikor megláttam azt a rozsdaboglyát a királyi palota előtt. Alig valamivel randább, mint egy átlagos kalkuttai nyomornegyed, és ezzel sikerült egy kis egzotikumot is csempészni a Várba.
Nagyon röviden: nincs látogatható terület. A déli épületbe bekukkantottam az ablakon át. Az napra kész, csak éppen zárva volt. Amúgy kívülről jól néz ki a dolog, sőt még felülről is. Mert jól belátható a munkaterület a kiugróból. Külön öröm, hogy lift is lesz, tehát a kerekesszékesekre is gondoltak. Mondjuk odafenn is kell majd egy gördülékenyebb szakasz, mert a macskakövek még a lelket is kirázzák belőlük...
A Ferenc Józsefen átengedném a személyautókat, a Lánchidon pedig kizárólag a buszt és a taxikat. Szerintem néhány nap után mindenki megszokná. A Margit hid tatarozása alatt se lett vége a világnak. Az autósok meg majd egysezr meglesnek valahol és jól megvernek ezekért a dolgokért.:-)
A Ferenc József olyan rövid, hogy ha valaki csak a Gellérttől a Nagycsarnokba akar menni, nyugodtan átsétálhat. A többinek meg ott a metro.
Apám anno.... a Mányoki útról járt a Mester utcába iskolába, gyalog. Manapság nagyon elkényelmesedtek az emberek, pedig járni egészséges!
Mondja kedves Boszi, mi a véleménye a Ferenc József híd villamos közlekedéséről?
Úgy gondolja netalán tán, hogy a villamosokat, omnibuszokat le kellene onnan a tiltani, és lenne egy csendesebb gyalogos híd (esetleg mozgójárdával)? :))
Gyorsaságban a különbség lehet, hogy megvan, de minimális lehet beszámítva a kétszeri mozgólépcsőt (meg hát nem is jár túl gyakran). Volt, hogy én is használtam, elsősorban a megismerés miatt, és nekem is tetszenek a megállók, a nagy légterek, de általában ezért a kis differenciáért eszembe sem jutna metrózni a föld alatt ahelyett, hogy villamossal menjek át a Dunán. Én ugyanis szeretem a Szabadság hídi villamost, általában a felszíni közlekedést, jobban, mint a pusztán praktikus föld alattival szemben.
Nem is értem hogy a 4-es villamost miért nem hosszabították meg a 80 év a alatt a neki kihagyott okt 23 úton a szűk két sarokkal? A Kosztolányitól már közel a Kelenföldi pu.
Friss hír. Fiam szereti. Gyorsabban ér a Móriczról a Kálvin térre mint villamossal.
Ezzel a "majd növesztik"-kel az a baj, hogy a 2-est 40 éve kapcsolják össze a HÉV-vel (amikor végre legalább ellehetett volna kezdeni egy vágánykapcsolatot, akkor is bebetonozták a különállást), a 3-ast 30 éve viszik ki Kápmegyerre, meg a reptérre, az 1-es mindkét irányú meghosszabbítását meg már csak puszta fantazmagóriának tekintem.
Őszintén szólva nem tudom, mennyien utaznak Kelenföld - Kálvin, vagy Kelenföld - Keleti viszonylatban (ez utóbbira egyébként van vasút), de az összes többi, rövidebb útra nem biztos, hogy akkora nagy a nyereség, mert a villamos ugyan lassabb, de nincs le-fel mozgólépcsőzés. Egy Fehérvári út - Kálvin szakaszon pont egy megállót spórol meg a metró a villamoshoz képest. Ezért a franc bújna a föl alá, leszek ott még eleget. :-) De az is érdekes lehetne, hogy egy korszerűsített 49-es, új kocsikkal, új pályán, összehangolt lámpákkal mennyi idő alatt tudná le a Kelenföld-Kálvin távot, és főleg mennyiből. Most már mindegy, sosem fogjuk megtudni, már van egy szép, nagy lyukunk, a gyerekeim meg majd kifizetik. :-(
Szvsz a Kelenföldön és környékén lakók nagyon örülnek, hogy villámgyorsan a Kálvin téren lehetnek, vagy a Keletinél. Aztán majd növesztik, bár én először a kettest vezetném ki Kelenföldre, a Délit meg szépen felszántanám.
Az a pénzhiányon bukott meg, meg azon, hogy "úgyis lesz M0-s". Hát, remélem, hogy az unokám még meg fogja érni... (Ezért vagyok pipa a 4-es metróra: egy szimpla presztízsberuházás, ami minden olyan elől elvitte a pénzt, amik összességükben többet használtak volna Budapestnek, mint ez a magában lógó izé, ami ráadásul egy belvárosi metró lett, mert sehonnan megy sehová.)
Azt javasolta, hogy rakpart déli végén, az Erzsébet-hídnál le lehessen menni az alsó rakpartra és ezzel tehermentesíthetik a ma is már elviselhetetlenül zsúfolt Attila utat.